Anasayfa
16 Aralık 2023, 15:28
sizden01
Abone

4 rekatlık bır namaz 2 dk da kılınırmı ?

4 rekatlık bır namaz 2 dk da kılınırmı ?

emniciba
benım arkadaşım 2 dk da kılıyor ve kılınır dıyor bu buna kılma daha ıyı demek dogrumu


Cevap: 4 rekatlık bır namaz 2 dk da kılınırmı ?

Muhasibi
Kılınır fakat o namazda huşunun olduğunu zannetmiyorum…


Cevap: 4 rekatlık bır namaz 2 dk da kılınırmı ?

bygantar
namazın en güzeli tane tane huşu içinde ayetleri süreleri okunaklı kelimeleri harfleri yutmadan kılınandır. 30 sn dede kılarsın istedikten sonra ama efdal olması için çaba göstermak lazım. bir an önce kılayımda çıksın aradan mantığı gütmek doru değil. Rabbim kabul etsin inşAllah ama bazen öyle dek geliyorki banada; aynı anda tekbir aldığım mümin kardeşim ben daha sübhaneyi bitiriyorum yanımda ki kardeşim rükuya gidiyor. Belkide onun ki dir efdal olanı ama paygamber efendimizin tavsiyesinde Namaz; ruku da rukudan kalkınca ilk oturuşta ikinci oturuşta yavaş kılınan namaz olduğunu tavsiye ediyor. Rabbim her şeyin en iyisini bilir.

Okudunuz mu?  Tevbe mi Tövbe mi

Cevap: 4 rekatlık bır namaz 2 dk da kılınırmı ?

bygantar
kısacası hızlı bir an evvel kılayıp işime gücüme bakayım mantığıu namazda hırsızlık gibi bilmek gerekir ve doğru değildir…


peugeot_bor
Arkadaşın namaz hırsızlığı yapyor. "İnsanların hırsızlıkta en ileri olanı, kendi namazından çalan kimsedir." (Ashâb tarafından): "Ey Allah’ın Resulü, kişi namazından nasıl hırsızlık yapar?" denildi. Resulullah, "Rukûunu ve secdesini tam yapmaz. Bu namazdan çalmaktır. İnsanların en cimrisi de selâm (verip alma) da cimri davranandır" buyurdu (Müsned-i Ahmed b. Hanbel, c. 3, s. 70).

Okudunuz mu?  Yuvam yıkılıyor

musab
huşuyu bırak ben o namazın tadili erkana riayet edilerek kılındığına ihtimal vermiyorum.ben kendi içimden bazen diyorum bu nasıl namaz kılma .kılma daha iyi dediğim oluyor.


emniciba
< huşuyu bırak ben o namazın
tadili erkana riayet edilerek
kılındığına ihtimal vermiyorum
ben kendi içimden bazen
diyorum bu nasıl namaz kılma
kılma daha iyi dediğim oluyor
Hızlı Cevap >

tadılı erkana uymamak sehıv sehıv secdesı gerektırıyor zaten kıratta yapılan anlam bozmak namazı bozmak demek Rahmana karsı saygısızlık gıbı algılanırmı ?

Okudunuz mu?  İşaret parmağını ne zaman kaldırmalıyız?

musab
imam Muhammede ve ebu hanifeye göre sehiv secdesi gerekiyor.ebu yusuf tadili erkanı rukun saydığı için tadili erkana uymadan kılınan namaz ebu yusufa göre fasiddir.yani geçersizdir.


namaz hızlı kılınırmı

Bu kategoride yer alan Kahve falı Doğruluğu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

4 rekatlık bır namaz 2 dk da kılınırmı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.