Anasayfa
4 Eylül 2022, 14:00
sizden07
Abone

Hayata isyan etmek mi lazım ?

Hayata isyan etmek mi lazım ?

hayat_BIKTIM
Merhaba arkadaşlar

konuya baslamadan önce biraz kendim den bahse edeyim :
ben yurtdisinda yasayan bir Türk Vatandasiyiyim ,
bir zamanlar müslüman olmayan bir kisiyi sevdim ASIK oldum evlenmeye kadar gittik , ama malesef ailem karsi geldiği için evlenemedik onun Ailesi için sorun degildi , benim için herseyi kabul ediyordu ama herseyi .
Ben ise bizim törelere adetlere uyarak büyüklerin sözünü dinleyerek onlarin istedigini yaptim bir Türk kızı ile TR den evlendim , cocuklarimiz oldu. Ilk sene mutlu yasadik ondan sonra sorunlar basladi bir kaç yil sonra ayrıldık aslinda birbirimizi seviyorduk ama ne bileyim sorunlar büyük geldi askimiz için, sonuc da ise ayrildik. Anlamadigim bir sey var bizim Türk/ Müslüman geleneginde bir erkegin bir sucu olmadan ayrilir mi bir insan ve ANNE olacak insan cocuklarini TERK eder mi ?
Cocuklarimiz isyan içinde bizi istemeyen bir ANNEYI biz de istemiyoruz diyorlar , normaldir .
Kendime gelince bir insanin bu kadar sorluk cekecegini bilemezdim . Cocuklarim bana öyle sorular soruyorlar cevap veremeyecek durumda kalıyorum .

Okudunuz mu?  Gusül Abdestini Şu Şekilde Yapıcam Kabul Olur mu ?

Ben artik ne yapacagimi bilemiyorum , hadi benim sucum var ama cocuklarin ne sucu var ??
Isyan edersem günah islermiyim ?? Her gecen gün ne yapacagimi sasiriyorum…


Cevap: Hayata isyan etmek mi lazim ??

BEYAZ_gul
Merhaba kardesim uyeliginiz hayirli olsun.
Aramiza hosgeldiniz.

Okudunuz mu?  Çalgıları dinlemek günah, fısk ve küfür müdür?

Imtahan dunyasi Rabbim yardımcıniz olsun.
Kardes isyan olmaz ALLAH hamd olsun eliniz ayanigiz tutuyor.
Cocuklariniza bakabilecek sagliginiz var.
Isyan Mumine yakismaz Bol bol dua et.
Namazlarinizi aksatmayin INSALLAH.
Cocuklariniza Esiniz hakkinda olumsuz seyler anlatmayin nitekim Anneleri,
ve onlarda buyuk yaralar acabilir.
Cocuklarinizin size cook soru sormalari sizi bunaltmasin.
Cok sukurki zekalari yerinde saglikli cocuklar.
Konusabiliyorlar aligilayabiliyorlar.ve sizde onlari duyabiliyorsunuz.
Buyuk bir nimet farkina varamiyor bunun için isyana basvuruyoruz.
Kimseyi duymasaydik ne olurdu halimiz.:(
Uzulmeyin herseyde vardir bir hayir.
ALLAH sevdigi kullunu sinarmis Tesseliniz olsun INSALLAH.

Okudunuz mu?  Kul hakkı borcunu Allah öder mi ?

Ve unutma.
Nice hayir bildiginizde ser ve nice ser bildiginizde hayir saklidir."

Rabbim yardımcıniz olsun kardesim sıkıntınizi gidersin INSALLAH


Cevap: Hayata isyan etmek mi lazim ??

zxczxczxc
Benim annem ve babam ayrıldı. Ben 13 yaşımdayken. Hayatımda bir devrim gerçekleşti. Ben dinden ırakta bir insanken şimdi onunla iç içeyim. Ama sizin çocuklarınızda da tam tersi olabilir. Bu din annemi,babamı niye engellemedi ? Neden böyle bir din ? Sorguya başlar ve ergenlikde inanç problemlerine dönüşür. Bu kadar kesin konuşuyorum sıcağı sıcağına yaşamış biri olarak. Zira geçen kışın başından yazın başına kadar ateisttim ben. Anne-baba ayrılığı çocukları tahmin edemeyeceğiniz düzeyde etkiler. Tabi ağbi gene siz bilirsiniz,kararı vericek olanlar sizlersiniz.

Okudunuz mu?  İbni cüreyc kimdir bilgi sahibi olan arkadaşlardan bilgi istiyorum

Cevap: Hayata isyan etmek mi lazim ??

hayat_BIKTIM
Su son zamanlarda çok sorunlar cekiyorum cocuklarimi dinimizi ögrensinler diye hocaya yolluyorum , hoca ANNEYE ve BABAYA karsi saygiyi anlatiyor , annelerin hakki çok büyüktür diye anneye karsi gelenin cezasi agir dir diye cocuklarim soruyor bana bizi istemeyeni baba biz nasıl isteyelim , bir hayvan cocuklarini terk etmiyor da bizim Annemiz bizi nasıl biraka biliyor ? benim cocuklar 8 ile 9 yasinda 5 seneden beri ben bakiyorum yanliz. Anneler gününde Okula gitmek istemiyorlar öyle bir huzursuzluk cikartiyorlar ki okul eve almami istiyor nedenini sorunca biz anneler gününü kutlamak istemiyoruz diyorlar.
Ben cocuklara kesinlikle kötü bir kisi için konusmam hiç kimse için , ama cocuklar bizi aramayan anne için bir de siir mi okuyacagiz diyorlar .
Her gecen zaman insan daha da zor durumda kaliyor cevap bulmak için .

Okudunuz mu?  İmanımı satmak istemiyorum ama sürekli satmış atmış gibi hissediyorum

BEYAZ_gul
:(:(
Peki bunu hiç esinize anlatmadinizmi.
Neden gelip cocuklarini ziyaret etmiyor.
5sene dile kolay,
Hangi Anne dayanir aklim almiyor.

Aman VAllah ne diyecegimi sasirdim


taat
eşinizi sevdiğinizi söylüyorsunuz çocuklarınız için siz üzerinize düşen görevi yerine getirerek onunla konuşun sorunun ne olduğunu öğrenin sizden kaynaklanan bir şey varsa özür dileyip düzeltin lütfen bir insana yuvayı yıkmak değil düzeltmek yakışır

Okudunuz mu?  4 mezhebe göre kerahat vakitlerinde namaz kılmak ile ilgili

Kayıtsız Üye
Maddi çok sıkıntidayim hergün dua ediyorum Allah beni neden duymuyor diye çok isyan ediyorum ama çok canim yanıyor kimseye muhtaç olmak istemiyorum nasıl dua edeyim bazen istemeden isyan ediyorum ama çok pisman oluyorum ne yapmalıyım


Kayıtsız Üye
İsyan etme kardeş. Dua et, sabr et. Ama isyan etme. İsyan edince ne oluyor? Duaların kabul oluyor mu? Kardeş, öylesine Duayla dertlerin hall olmaz. Fili dua da gerek. Yani çabalamak, çalışmak. Ne zaman ki bunu yaparsın o zaman Duaların kabul olur. Olmazsa da sabret. Demek bir hayır var. ALLAH a emanet ol kardeşim.

Okudunuz mu?  Cenabet olduktan sonra idrar yapamamak?

omeross123
Kardeşim Allah büyüktür isyan etmek olmaz sabırlı ol çünkü Allah sabredenlerle beraberdir isyan eden şeytandan ne farkı olur ? Allahım senin izninle inşAllah kimse isyan etmez kardeşim dünya imtihan dünyası belki buda sınavdır öyle düşünmek gerek Allah yardımcın olsun


Kayıtsız Üye
sen yine iyisin sen den kötü insanlar tanıdım…ailesini trafikte kaybeden mi eşi şehit olan mı iflas edip ailesi dağılan mı hapse girip ailesi zor durumda kalanmı çocukları hasta doğup sıkıntı çeken mi yaşı 45 bulup evlenmeyen mi ?

Okudunuz mu?  4 Halife Hakkında Ayet nazil oLmuşmudur ?

git eşini bul yenden birlikte olun yazık günah çocuklara o kadar kolay mı bu işler….


Kayıtsız Üye
Hayata sovulmez soversen Allah a sovmus olursun,hayata isyan edilmez edersen Allah a isyan etmis olursun,bunu arastirabilirsin!

Olaylari yoneten Allah tir Allah da yanlis olmaz basina gelenler kendi yaptiklarindan dolayi,oyletse af dile bagislanma dile bakarsin Allah senden zorluklari giderir,isyanin faydasi olmadigi gibi buyuk bir zulumdur!

Okudunuz mu?  Rabbena atina duasında birahmetike ya erhamerrahimin denir mi

hayata isyan etmek, isyan

Bu kategoride yer alan Gusülde makatın içini yıkamak gerekir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayata isyan etmek mi lazım ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.