Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:52
sizden6
Abone

Günahlardan kurtulma yolları.Mastürbasyon sırasındaki kötü düşüncelerin günahını affetmek için ne yapmalı?

Günahlardan kurtulma yolları.Mastürbasyon sırasındaki kötü düşüncelerin günahını affetmek için ne yapmalı?

Görkemli
Günahlardan kurtulmanın yolu
Arkadaşlar dinimizde günahlardan kurtulma yolu kaç tanedir? Günahlarımızı sildirmek için tövbe-istiğfardan başka yapılacak bişey var mı.Benım aklıma mastürbasyon yaparken küfür denilecek çok kötü düşünceler geçiyo bende bu günahımı affettirmek için o kutsal warlıklarla ilgili gelen küfürlü düşünceleri yok etmek için günahımı silmek için tekrar o düşünce gelmicek şekilde mastürbasyon yapıyorum böyle günahın silineceğine inanıyorum eğer böyle yapmazsam tövbem kabul olmucak gibi düşünce oluşuyor bende mecburen masturbasyon yapıyorum tekrar.Eğer masturbasyon yapmazsam hiç bir işimi yapamıyorum hayattan kopuyorum resmen yardım ıstıyorum!

Okudunuz mu?  Hergün cünüp olarak kalkıyorum

arifselim
Selamun aleykum. Bu aklına gelen bütün bu düşüncelerin nedeni vesvesedir. Vesvese ile şeytan insana çeşitli bahanelerle günah yaptırmaya ve doğru yoldan çıkarmaya çalışır. Bu düşüncelere ne kadar itibar edersen o kadar çoğalır. Öncelikle şunu bilmen gerekir ki, Allah kullarına asla vesveseden dolayı asla günah yazmaz.


Cevap: Günahlardan kurtulma yolları.Mastürbasyon sırasındaki kötü düşüncelerin günahını affetmek için ne yapmalı?

YapRock
Masturbasyonun günah olduğunu biliyorsunuz değil mi ?
Günlük işlerinizi etkileyecek kadarsa doktora gidin . Hormon baktırın. Hatta beyin mr ı bile çektirin. Çünkü böyle hastalıklar var. Hastalık adı verip gözünüzü korkutmak istemem. Ama doktora gidin bence.
——-
Hiç yapmasan diyorum ben ? Sıkışınca ne demek ya nefs hakimmiyetinden haberin yok sanırım.

Okudunuz mu?  İlahiyat okumayı bırakmalı mıyım?

Lütfen fizyolojik şeyler saçmalığı ile yaklaşma duruma .

Günahtan rahatsızsan git doktora işte.


Cevap: Günahlardan kurtulma yolları.Mastürbasyon sırasındaki kötü düşüncelerin günahını affetmek için ne yapmalı?

Görkemli
yaprock sagol kardesim mastürbasyonun gunah oldugunu bılıyorum ama arada sırada çok sıkışınca yapıyorum zaten.Mastürbasyon yaparkende kutsal konuda dinle alakalı kufur denılecek sozler gecıo kafamdan ve beynim tekrar mastürbasyon yapmazsan gunahın silinmez diyo.Ben tekrar mastürbasyon yapıyorum bu günahı sılmek ıcın bu yuzden beynım boyle algılıyo.Tekrar masturbasyon yapmazsam sadece tövbe etsem günahım silinir mi?
—–
haklısın ama ben bu işi doktorsuz çözmek istiyorum sorum gayet basit mastürbasyon sırasında aklıma gelen küfürlü düşünceler günahsa benim bu günahı silmek için yapmam gereken tekrar mastürbasyon mu yoksa sadece tövbe yeter mi.Benimim içimden bu günahı işledin tekrar bir mastürbasyon yap günahın silinsin sonra tövbe edersin şeklinde.Sanki mastürbasyonu tekrar yapmadan tövbe edersem sanki başıma bir bela geliceğini hissediyorum

Okudunuz mu?  Vücuttaki kir gusle engel mi

tekturk
Ne kalin kafalisin be kardesim , ayni konuyu kaç kere actin her seferinde arkadaşlar sana gunahtir yapma diyor sen halen nasıl yaparimki gunaha girmeyeyim gibi cikar ariyorsun….
Edep biraz yahu edep..biraz daha seviyeli ol , yazdiklarinda biraz daha seviye lutfen!!


Görkemli
tektürk tatmin edici cewap alamıyorum aklım çok karısık . mastürbasyon sırasında aklıma gelen küfürler günah ya benım bu günahı silmek için ne yapmam gerekiyor.Benım düşünceme gelen Allah bunu affeder ama önce aklına kotu söz gelmicek şekilde tekrar mastürbasyon yap sonra tövbe et anca öyle günahın affolur deniliyo içimden lütfen anlayısla karsılayın tatmın edıcı cewaplar beklıyorum lütfen

Okudunuz mu?  Abdestsiz Kuranı Kerim meali okumak caiz mi?

YapRock
Ergenliğe geç mi girdin arkadaşım ?

Senin istediğin tek cevap ‘Hı hı evet haklısın’ . biz ne dersek diyelim sallamıcaksın ki.


üye olmam
Mastürbasyon günah mı 😀 desenize cennete girecek adam yok dünyada. Of çok saçma, okurken güldüm yazarken sinirleniyorum şu zihniyete, ha burada mastürbasyon yapıyorum diye doktora giderseniz tekme tokat atılırsınız 😀 Onlar zaten tavsiye ediyor.

Okudunuz mu?  Cinlerin hayvanları var mı?

sdy
Rabbim bizi bu kötü illetten kurtarsın çok kötü bir durum


Kayıtsız Üye
Zor durumda mastürbasyon yapmak gunah degildir tabi bunlar bbizi asar iyibir din bilgisine sahip insanlarla paylasman gerekiyor mmastürbasyon yaparken aklina bise getirmemelisin vee ilk defadan sonra yapmamalisin bu benim bildiğim bir din bilgisi olan arkadaşlarımdan ogrendim sen daha iyi bilen birine sor

Okudunuz mu?  Cünüpluk İle Alakası Var mı?

Kayıtsız Üye
İmamlarımız bu konuda şunu demişlerdir. İstimna(mastürbasyon) ‘ a kesinlikle izin yoktur. Eğer izin olsaydı Allah ve Peygamber aleyhissalatu vesselam neden evlenmemizi söyledi? istimnayı söylemek daha kolaydı. Bazı imamların görüşü ise farklıdır. Eğer harama düşme tehlikesi varsa (örn. zinaya mehil) ehven olan onu yapmaktır. Ama haz almak için yaparsa günahkar olur.

Okudunuz mu?  Boy abdestinde koltuk altı kokusu?

Bir yerlerde okumuştum: Allah istimna yapan bir kavmi helak etti. Rabbim bizleri kurtarsın.


Kayıtsız Üye
Kardeşim bu vesvesedir bunu atlatmak istiyorsan vesvese ile ilgili bediüzzamanın yazısını oku said nursi çok başarılıdır


Kayıtsız Üye
Sevgili arkdasim eğer bu problemden kurtulmak istiyors kökünden keseceksin.sonra o rahat sen rahat

Okudunuz mu?  Kısa kollu abdest alınır mı?

Doktor
arkadaşin soruyu sormasinin üzerindne yaklasik 4 sene gecmis. fakat aram motorund bu konu hala cikiyor olmasina binaen cevap vermek istedim.

kisinin bahsettigi konu klinik bir vakayi teskil ediyor. obsesif compulsiv bozukluk. kesinlikle bir uzmana basvurup ve büyük bir ihtimalle ilac tedavisi destegi ve terapi ile müdahale edilmesi gereken bir konu.

Okudunuz mu?  Şarkı sözlerindeki şirk sözler

ayrica böyle nezih bir sayfada kabaca kullanilmis tabirler (ne kalin kafalisin be kardesim gibi!) edebe aykiri buldugumu da ayrica ifade etmek isterim. kisnin bahsettigi bir rahatsizlik varsa bu kisiyi azarlayarak kücümseyerek halletmek kesinlikle ahlaki degildir.


Kayıtsız Üye
bu adama niye kimse adam akıllı cevap vermemiş yani günahın günahla silinebileceğine inanmış ya da dalga geçmiş 2 ihtimal-dede bu adam dizginleri kaptırmış kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor ki hangimizle oynanmıyor. Bizde yapıyoruz zor durumda olmasak bile yapıp vicdanımızı rahatlatmak için yapmasaydım zinaya düşerdim diyoruz. Kendinizi aç bırakın öyle aç bırakın ki mideniz artık inlesin lütfen bir lokma ver o zaman bir lokma ver elzem miktarda. Günah gözde elde belde değil midende

Okudunuz mu?  Dinden uzak insanların hükmü ne olacak? bunlarda cennete girecek midir?

gunahlardan kurtulmanin yolu, günahlardan kurtulmanın yolları, günahlardan kurtulmak

Bu kategoride yer alan Koca karısını aldatırsa nikah düşer mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahlardan kurtulma yolları.Mastürbasyon sırasındaki kötü düşüncelerin günahını affetmek için ne yapmalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.