Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:04
sizden01
Abone

Tağut ne demek ?

Tağut ne demek ?

fenom
Selamun Aleyküm şimdi bir sorum olcak bir videoda duydum tağutlar cehennemde kalcakmış anayasa felan dedide ben tam anlamadım Tağut ne demektir ayrıntılı bir şekilde anlatırmısınız ?


Cevap: Tağut ne demek ?

ŞEHİD
TAĞUT

Azgın, sapık, kötülük ve sapıklık önderi, zorba, şeytan, put, puthane, kâhin, sihirbaz. Allah’ın hükümlerine sırt çeviren kişi ve kuruluşların tümü. Arapça "Teğa" kökünden türetilmiş olup kelimenin masdarı olan "Tuğyan" Allah Teâlâ’ya isyan etmek anlamina gelmektedir.

Okudunuz mu?  İftarda duasız açılan oruç kabul olur mu?

Allah’ın indirdiği hükümlere muhalif olan ve onların yerine geçmek üzere hükümler icad eden her varlık tağuttur.

Tağut, Allah (c.c)’a karşı isyan etmekle beraber O’nun kullarını kendisine kul edinmek gayretinde olandır. Bu ise şeytan, papaz, dinî veya siyasî lider veyahut da kral olabilir. Bu sebepten bir insanın hakiki mümin olabilmesi için tağutu reddetmesi gerekmektedir.

Okudunuz mu?  Zamanında Çocuklara Kötü Davrandım. Çok Pişmanım. Günahım Affolur Mu?

Tağut kelimesi aslında çoğul manâsı taşımaktadır. Çünkü Allah (c.c)’ı inkâr eden, bir yerine birçok tağutun kulu olur. Bunlardan bir tanesi insanı çeşitli günahlara yönelten şeytandır. Diğeri, insanı ihtiras ve arzularının esiri kılan kendi nefsidir. Kezâ karısı, çocukları, hısım ve akrabaları, ailesi, arkadaşları ve milleti ile siyasî ve dinî liderleri ve hükümetleri gibi diğerleri de bulunmaktadır.

Okudunuz mu?  Namazda imamın arkasına durmak

Bütün bunlar o kimse için birer tağut olur ve o kişiyi kendi arzu ve ihtiraslarına esir etmek isterler. Bu pek çok efendilerin kulu olan kimse, tatminine bir türlü imkân olmayan bu tağutlardan her birini ayrı ayrı memnun etmek hayaliyle ömrünü boşa tüketir (Mevdudî, Tefhimu’l-Kur’an, Terc. Heyet, İstanbul 1986, I, 176).

Okudunuz mu?  Başkalarının erik ağaçlarından toplanan eriği yemek günah mıdır ?

Allah Teâlâ Kur’an-ı Kerîm’de: "Andolsun ki biz her kavme "Allah’a ibadet edin, tağuta kulluk etmekten kaçının " diye (tebliğ yapması için) bir peygamber göndermişizdir" (en-Nahl, 16/36), "İman edenler Allah yolunda cihad ederler, kâfirler ise tağut yolunda savaşırlar" (en-Nisa, 4/76) ayetleriyle müminlere tağut hakkında bilgi vermekte ve tağuta karşı takınmaları gereken tavrı açıklamaktadır. Alimler de tağut hakkında, ayet ve hadislerden çıkardıkları deliller çerçevesinde yaptıkları yorumlarla bu kavramı tefsir etmektedirler.

Okudunuz mu?  Kuranı Yere Atmak

Cevap: Tağut ne demek ?

fenom
Allah razı olsun sizlerden şimdi anladım tağutluğu peki şu maddelerde yazanlarda tağutluğa veya kafirliğe örnek olabilirmi ?

1) İstiklal marşını okumak
2)Kafelerde sessiz konuş yere bir şey dökme gibi kurallar
3)Counter Strike diye bir oyun var . Panel falan alıyosun işte o panele kural koymak küfür etme çok yazı yazma gibi şeyler koymak
4) Jailbreak diye bir counter strike modu var o modda polis olanlar komut veriyor mahkum olanlar o komutu yapıyor öyle komut verip uymak
5)23 nisan 29 ekim gibi milli bayramlarda yürüyüş falan yapmak
6)Bu mühessesenin kendine ait kuralları var diyen

Okudunuz mu?  Amellerini yazan melekler?

Bu maddede yazan kişiler ve yapılanlar tağut veya kafir olurlarmı ?

Bu kategoride yer alan Ben namaz kılmak istiyorum ama cehennemde yanmamak için kılıyorum Böyle Düşünmem Günah Mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tağut ne demek ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.