Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:03
sizden06
Abone

İç çamaşırımda kalan idrar

İç çamaşırımda kalan idrar

metro44
Selamun Aleyküm kardeşlerim,

Biz mesela küçük abdestimizi yaparken en sonda çok az da olsa penis ucunda idrar kalır. Ancak bu sonradan külotumuza gelir. Yani külotumuz idrarlı olur. Sonra biz abdest aldıktan sonra, üstümüz kirli diye abdestimiz kabul olur mu? Daha doğrusu namazımız kabul olur mu???

Okudunuz mu?  Namazda imama yetişemeyen nasıl davranmalı?

Cevap: İçeri bakar mısınızzz?

emniciba
ıstıbra konusunu arastır aydınlana bılırsın


Cevap: iç çamaşırımda kalan idrar

metro44
Sağol kardeşim ALLAH (C.C) RAZI OLSUN.


Cevap: İçeri bakar mısınızzz?

Yetim
< Biz mesela küçük abdestimizi yaparken en sonda çok az da olsa penis ucunda idrar kalır. Ancak bu sonradan külotumuza gelir. Yani külotumuz idrarlı olur. Sonra biz abdest aldıktan sonra, üstümüz kirli diye abdestimiz kabul olur mu? Daha doğrusu namazımız kabul olur mu??? >
İstibra; Erkeklerin idrardan sonra, idrar sızıntısının tamamen kesilmesini beklemelerine istibra denir. Bunu yapmak vâcibdir.

Tuvaletten sonra kanallarda kalan sıvı zaten yavaş yavaş çıkacaktır. Bunun için aşırı bir hoplama zıplama yapmaya gerek yoktur. Hafifi bir gezinti ve dolaşma yeterlidir. Şöyle otuz – kırk adımlık bir gezinti yeterlidir. Eğer istibra yapmadan abdest alıyorsak o zaman kalan idrar dışarı çıkıp, abdestimizi bozabilir.

İstibrayı tam bitirmeden abdest alınırsa, abdestten sonra gelecek olan akıntı abdesti bozar. Akıntının sonunu almak için yürümek, hareket etmek, öksürmek, ayakları hareket ettirmek, yatmak ve beklemek gibi tedbirlere başvurulmalıdır. Yoksa abdest aldıktan sonra bir akıntı olursa abdest bozulur ve abdestsiz namaz kılınmış olur.


Galus
ve aleykumusselam ve rahmetullah,
idrar çamaşırınıza bulaşmış ise o çamaşırınızı ya yıkamalı yada değiştirmelisiniz,taharetten sonra aldığınız abdest geçerli olur fakat namazınızı o çamaşırla kılamazsınız,çünkü idrar necis tir.

Okudunuz mu?  Oyun ile ilgili soru

< ıstıbra konusunu arastır aydınlana bılırsın >
kardeşim bilgilendireceksen cevabı verirsiniz yok bilmiyorsanız bırakın da bilenler cevap versin,siz böyle yaparak konuyu cevaplananlar bölümüne atmış olduğunuz için bizim bu konuyada rast gelmemiz güç olabilir selametle kal.


metro44
Yetim kardeşim ALLAH (C.C.) SENDEN DE RAZI OLSUN!

Okudunuz mu?  Gördüğümüz rüyanın gerçekleşmesi için

ALLAH (C.C.) HEPİMİZİN GÜNAHLARINI AFFETSİN. AMİN.


Yetim
< Yetim kardeşim ALLAH (C.C.) SENDEN DE RAZI OLSUN!
ALLAH (C.C.) HEPİMİZİN GÜNAHLARINI AFFETSİN. AMİN. >

Ecmain kardeş görevimiz. Ve bu arada ufak bir hatırlatma forum kuralları;

4. Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlam’ına geleceği için yazılarınızı kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız.

Okudunuz mu?  Yalan yere yemin etmek

Buna uyarsak daha güzel olacak diye düşünüyorum 🙂


metro44
tabii ki kardeşim ne demek…


Yetim
< tabii ki kardeşim ne demek… >
Duyarlılığınız için teşekkür ederim..
Selametle kalın


husnu89
Arkadaşlar peki bir avm ye , alışveriş merkezine gittik o zaman nasıl istibra yapıcaz ? Oradaki tuvaletler müsait olmayabiliyor.Birde her idrar yapışımızda istibra yapmamız gerekiyor mu ,yoksa namaz kılmadan önce eğer tuvaletimiz geldiğinde mi yapmamız lazım ?

Okudunuz mu?  İstibradan kurtulma yolları

yskk
Benim bildiğim ,mezhepler arasında bu konuda fark var,
Yanlış biliyorsam düzeltin, Hanefiler de avuç içi kadar iç çamaşırı lekelenmesine müsaade var diye biliyorum.


bahadır emin
tenasül uzvuna pamuk tıkamak da bir çözüm olabilir.


emniciba
bende ıstıbrada bı istikrar yakalayamadım bı akıntı oluyor bı olmuyor acaba dıyorum usutunce akıntı olurmu

Okudunuz mu?  Allahın zatı ile alakalı vesveseler

peniste idrar kalması, peniste idrar kalmasi, Tenasül Uzvuna Pamuk

Bu kategoride yer alan Birinin şehit olması cennet ehlinden olması için dua etmek uygunmudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İç çamaşırımda kalan idrar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.