Anasayfa
20 Mart 2022, 20:55
Sure Ayet
Yönetici

Peygamberimizin insani yönü için ayetler

Peygamberimizin insani yönü için ayetler

Misafir
Peygamber efendimizin insani yönü için ayetler lazım Hz. Muhammed s.a.v efendimizin insan yönünü anlatan ayetleri yazar mısınız ?


Cevap: peygamberimizin insani yönü için ayetler

Desert Rose
Hz Peygamberi Örnek Bir İnsan Olarak Gösteren Âyetler:

Okudunuz mu?  Kureyş suresi neden inmiştir

Kur’ân’da gayet açık ifâdelerle Hz Peygamber’in Yüce Allah tarafından mü’minler için örnek alınması gereken model bir insan olarak takdim edildiğini görmekteyiz Konu ile ilgili âyetlerde şu veya bu konuda diye bir kayıt koyulmamış olması O’nun insanlar için her yönüyle örnek olarak gösterildiği anlaşılmaktadır

Okudunuz mu?  Kurandan günlük okunması tavsiye edilen eytler ve süreler nelerdir?

"De ki: Ben de sizin gibi bir insanım. Farklılık yalnızca, ‘ilahınız tek bir ilahtır’ şeklinde bana vahiy gelmesidir." (Kehf Suresi 110. ayet)

"Andolsun Allah’ın Resûlünde sizin için -Allah’ı ve âhireti arzu eden ve Allah’ı çok anan kimseler için- (uyulacak) en güzel bir örnek vardır" (Ahzâb, 33/ 21)

Okudunuz mu?  Kuranda geçen iyilikle ilgili ayetler

Bu âyette, Resûlullah’ın, Allah’a ve âhiret gününe inananlar için örnek bir şahsiyet olarak ileri sürülmesi, böylece onu Örnek edinmenin Allah’a ve âhiret gününe îman hususuna bağlanması O’nun sünnetine dinde ne kadar değer verilmiş olduğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır

Kur’ân, Hz Peygamberin mü’minler için örnek bir insan olduğunu belirtmekle kalmaz aynı zamanda onun büyük bir ahlâk üzere olduğunu da şöyle vurgular:

Okudunuz mu?  Meleklerle ilgili arapça ayetler ve açıklamaları

"Nün Kaleme ve yazdıklarına andolsun, Sen Rabb’inin nimetiyle ünlenmiş (bir deli) değilsin Senin için kesintisiz bir mükâfat vardır Ve sen, büyük bir ahlâk üzeresin" (Kalem, 68/ 1-4)

alıntı.


Cevap: peygamberimizin insani yönü için ayetler

Misafir
gercekten çok teşekkür ederim gerci işime pek yaramadı ama yinede emeğe saygı ama üstünüze alınmayın yaniii

Okudunuz mu?  Vitir namazında hangi sureler okunur

Cevap: peygamberimizin insani yönü için ayetler

Kayıtsız Üye
çok teşekkürler saolun


hz Muhammedin insani yönü, peygamberimizin insani yönü, peygamberin insani yönü

Bu kategoride yer alan Kureyş suresinde verilmek istenen temel mesaj nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin insani yönü için ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.