Anasayfa
25 Mayıs 2022, 16:13
missa
Abone

Kul hakkı ile ilgili 20 tane hadis

Kul hakkı ile ilgili 20 tane hadis

Misafir
lütfen ” kul hakkı ile ilgili 20 tne hadis ” gönderin lütfen ya bu benim için çok önemli


Cevap: kul hakkı ile ilgili 20 tane hadis

Muhasibi
Buyur kardeş…

Kul Hakkı İle İlgili Hadisi Şerifler

Kim bir kul hakkı yemişse derhal o kardeşi ile helalleşsin. Çünkü (kıyamet günü) dirhem de geçmez dinar da. Böyle olunca o (hak yiyen) kişinin sevapları alınır o adama yüklenir. Eğer sevapları yoksa o hakkını yediği adamın günahları buna yüklenir. (Buhari, Rikak, 48)

Ümmetimden müflis odur ki, kıyamet günü namaz ve zekâtla gelir. Ama, bu arada sövdüğü şu kimse, dövdüğü bir başka kimse dahi gelir. Bunun üzerine kendisinin hasenatından şuna verilir, buna verilir. Üzerinde haklar bitmeden kendi hasenatı tükenirse, o zaman onların hatalarından alınır kendisine yüklenir. Daha sonra cehenneme atılır.
(Müslim)

Okudunuz mu?  İyilik ve yardımseverlik ile ilgili hikaye

"Mazlumun bedduasından sakınınız. Çünkü onun duasıyla Allah arasında perde yoktur."
(Buharî, Müslim)

"Ümmetimden müflis odur ki, kıyamet günü namaz ve zekâtla gelir. Ama, bu arada sövdüğü şu kimse, dövdüğü bir başka kimse dahi gelir. Bunun üzerine kendisinin hasenatından şuna verilir, buna verilir. Üzerinde haklar bitmeden kendi hasenatı tükenirse, o zaman onların hatalarından alınır kendisine yüklenir. Daha sonra cehenneme atılır."
(Müslim)

Okudunuz mu?  Sigara içmeyecegime dair Kur'ana el basıp zorla yemin ettirildim şimdide sigara içmek istiyorum

"Kaçmayarak, yalnız Allah’tan sevap bekleyip sabrederek, düşmana karşı durduğun halde öldürülürsen, borçlarından başka bütün günahlarına kefaret olur. Bunu bana Cibril söyledi."
(Müslim)


Cevap: kul hakkı ile ilgili 20 tane hadis

Kayıtsız Üye
(Üzerinde kul hakkı olan, ölmeden önce ödeyip helalleşsin! Çünkü ahirette altının, malın değeri olmaz. O gün, hak ödeninceye kadar, kendi sevaplarından alınır, sevapları olmazsa, hak sahibinin günahları buna yüklenir.) [Buhari]

Okudunuz mu?  Sadatı Nakşibendi Silsilesi Tüm kolları hangileridir?

(Kibri, hıyaneti ve kul borcu olmayan mümin, Cennete girer.) [Nesai]

(Kul hakkı, müminin aybı, kusurudur.) [Ebu Nuaym]

(Müflis, şu kimsedir ki, kıyamette, amel defterinde pek çok namaz, oruç ve zekat sevabı bulunur. Fakat, bazılarına çeşitli yönden zararı dokunmuştur. Sevapları, bu hak sahiplerine verilir. Hakları ödenmeden önce sevapları biterse, hak sahiplerinin günahları, bunun üzerine yükletilip Cehenneme atılır.) [Müslim]

Okudunuz mu?  İslami Adaplar Nelerdir?

(Arkadaşınızın bir şeyini ciddi olarak da, şaka olarak da almayın!) [Tirmizi]

(Kıyamette bir münadi "Ecri Allah’ın üzerinde olan ayrılsın, Cennete girsin" der. "Bunlar kim?" diye sorulunca, münadi, "İnsanları affedenlerdir" der. Birçok kişi hesaba çekilmeden Cennete girer.) [İ. Ebiddünya]


Cevap: kul hakkı ile ilgili 20 tane hadis

Kayıtsız Üye
çok güzel bir site paylaşımlarınız için teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Şeriata göre (İslam hukuku) içki içmenin cezası nedir ?

esma sultan
Çok güzel, iyiydi teşekkür ederim


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm kardeşlerim verilen hadisleri dikkatli okuyun kul hakkının affı yoktur gerçektende. Fakat şuan anlatılan gibi kişi hak yeyipte helallik alamadıysa mutlaka cehenneme gider diye bir kaide ne kuranda ne hadiste yoktur kimse bulamaz bulan getirsin. Kişinin yediği haklar kaç dereceyse o kadarı derece sevaplarından düşülür diyor peygamberimiz hadisinde. Fakat şuan kul hakkıyla gelme diyor Allah diye laf çıkartmışlar eğer gelirsen affetmem mutlaka cehenneme girersin tarzında. Evet affı yoktur mutlaka helallik alınmaz ise yenilen hak derecesi kadar sevaptan düşülür. Fakat cehenneme götürücü bir tarafı yoktur eğer yediği hak sevaplarını geçmiyor ise. Eğer Yediği hak sevaplarını geçerse kişinin sevabı kalmaz ve sadece günahı kalır bu durumda kurandada hadistede bu adam cehennemliktir. Fakat bu adam kul hakkı yemiş ve helalleşememiş ve ölmüş ise ve bu adamın günahları yediği haklardan ve girdiği diğer bütün günahlardan daha fazlaysa bütün girdiği günahlar ve yeyipte helalleşemediği hakların hepsi sevaplarından düşer ve hala sevabı varsa bu adam yada kadın cennete girer ebedi olarak.

Okudunuz mu?  Buğday nasıl ekmek olur

Kayıtsız Üye
Evet güzel paylaşımlar var ama biraz daha ayrıntılı paylaşımlar olsa daha iyi olur😉😉


kul hakkı ile ilgili hadisler 20 tane, kul hakkı ile ilgili hadisler, kul hakkı ile ilgili hadis

Bu kategoride yer alan Açık öğretim imam hatip lisesi kaç senede biter ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul hakkı ile ilgili 20 tane hadis Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.