Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:33
missa1
Abone

Dinden çıkma durumlarını açıklar mısınız?

Dinden çıkma durumlarını açıklar mısınız?

Misafir
Dinden çıkma durumlarını açıklar mısınız?

Bu dinden çıkma durumlarından herhangi birini bilmeden yapmış oluyorum o zaman.Dördüncü maddeye göre.Ne yapmalıyım ki şimdi? Kafam daha da karıştı.


Cevap: Dinden çıkma durumlarını açıklar mısınız?

Desert Rose
kafanız karışmasın tövbe istiğfar edip,Şahadet getirin
ve bir daha tekrarlamayınız
Allah (c.c)Tevvabburrahıym,dir
(tövbeleri çok kabul eden dir)


Suphe

Ataberk
Es selamu aleyküm,

(1)geçmişte bazı arkadaşların yanında Allah korusun küfre sebep olan bir söz söylemiştim bir yazıyı okumuştumdaha doğrusu cahillikten,bir gülüşme olmuştu ortamda,ben tövbe ettim iman tazeledim ve arkadaşlarıda uyarayım dedim o arkadaşlarla samimiyetim kalmamıştı 1 2 sene gibi bir zaman önce olmuştu yinede mesaj attım böyle böyle olmuştu gibi olayı anlattım peki insanları uyarmada tebliğde ölçü nedir yanlis anlasilmayla karisilasabiliyoruz?Bu ve benzer konularda telefondan mesaj atmıştım biraz uzunca oldu mesaj dini konulardan bahsettim sonra mesajı sildim şimdi aklıma acaba din ile ilgili yanlış bir şey mi yazdım dinden çıkmama sebep olucak bir mesaj mi yazdim söz mü söyledim gibi düşünceler geliyor ilim ehli değilim dini bilgim eksik buna rağmen din ile ilgili o kadar uzun mesaj atmam yanlıştı gibi düşünüyorum hani istemeden yanlış bir şey söyleme riskinden dolayı, mesajlarda yok şimdi telefonumda silmiştim bu sekilde dusunceler aklima geliyor sabahlari ozellikle ve icim bir huzursuz oluyor

Okudunuz mu?  Ailemize karşı görevlerimiz nelerdir

(3)şüpheye göre hareket edilir mi(2de bahsettigim gibi)yoksa kesin hatırladığımız bir konuya göre mi davranmak gerek,mesaj attığım kişilerden neler yazdigima bakmak geciyor icimde ama çok yakinligimiz ve samimiyetimiz yok,seytanin fisildadigi bos kuruntular midir bunlar?Supheye gore hareket edilir mi,suphelerin hepsi seytandan mi, mesala mesajlari attigimda arkadaşlara bir sorun yoktu sonra sildim. Biriki haftasonra boyle dusunceler gelmeye basladi. Genel bir tovbe yaptim. İcimde sole bir dusunce olusmustu mesaji okuyup mesajda varsa yanlis o yanlisi okuyarak tovbe etmen bakman gerek hatalarina, dinden cikmama sebep olucak bir mesaj yazdim mi acaba diyede dusunce geliyor. Halbuki mesajlari yazarkende yanlis bir şey yazma korkusuyla dinime aykiri bir sey yazma,korkusuyla yaziyordum dinden cikmama sebep olucak davranistan sozden kaciniyordum ozamanlardada Allah’in izniyle(Allah’in izniyle tipki her zaman oldugu gibi)Allah cümlemizi dininde sabit kilsin

Okudunuz mu?  Eşim islamın yasaklarını çiğniyor

Yorum: Dinden çıkma durumlarını açıklar mısınız?

arifselim
Aleykum selam. Bir konuda tebliğ etmek, doğruyu anlatmak ve hatalarını düzeltmek için o konuda emin olduğun bir bilgi olmalıdır. Emin isen ve anlatman gerekiyorsa uygun bir lisan ile anlatırsın ve gerisini Allah’a havale edersin. Elbette şüphe ile hareket edilmemelidir. Haftalar sonra bir şüphe geliyorsa bu bir vesvesedir. Bunları önemseme ve sen doğu bildiklerini yapmaya devam et.

Okudunuz mu?  Harama teşvik etmek küfre düşürür mü

Kayıtsız Üye
arifselim cevaplar misiniz
bakın bu yazılanlar küfür gibi hissediyorum ve sanki kafir ölecekmiş gibi bu dediklerim vesvese değil bu dediklerim küfür ben vesvese mi diye düşünüyor gibi hissediyorum bunun nedeni nedir bahsettigim sey:

ben acik olarak doktora kan verdirmeye gitsem odada kiz ve erkek varsa ve ben erkege utanipta siz cikip kapiiyi kaparmisiniz demesem kizar yada guler diye korksam ve utansam ve erkek kanımı alicakken kiz alsin demeye utansam kolumu acip erkek alsa hükmü nedir bunun

Okudunuz mu?  Erkekler İçin Deodorant Kullanmak Caiz Midir ?

sanki bunlari yaparsam hep kafir kalacak gibi hissediyorum bu yüzden kafir ölecek gibi vesvese değil gibi hisler geliyor buna cevap verir misiniz?


Kayıtsız Üye
Eğer günah olan ama günah olduğunu bilmediğin birşeye helal dediysen günahmıdır ve nasıl tövbe edilmeli? Ve helal olan ama helal olduğunu bilmediğin birşeye haram dediysen nasıl tövbe edilmeli? Yani birisi helal zannetiği birşeye helal diyip aslında haram değilse ne yapmalı ?

Okudunuz mu?  ŞehidAllahü ennehu la ilahe illa hüve vel melaiketü ve ülül ilmi kaimen bil kıst, la ilahe illa hüvel azizül hakim.

arifselim
Bilerek bir helala haram veya bilerek bir harama denilirse bu kesin küfürdür. Bilmemek de geçerli bir mazeret değildir ve çok tehlikelidir. Bundan tövbe istiğfar edilecek yani pişman olacak ve bir daha bu haramı işlemeyecektir. Bunun tövbesi budur.


Kayıtsız Üye
Selâmun Aleyküm,
Ben anneme neden namaz kılmıyorsun gibi bir şey sordum galiba. Annem de sanırım "sen neden kılmıyosun gibi bir şey dedi. Ben de küçüğüm dedim(ama namazdan sorumluyum) Bunu dediğim için kendimi kötü hissediyorum sanırım. Namaza o kadar çok başlamak istiyorum ki! Şimdi dinden çıkmış mı oluyorum? İnşAllah tövbe edeceğim. İnşAllah farz olan namaz ibadetine başlayacağım. Lütfen sorularımı cevaplayın.

Okudunuz mu?  Eşim telefonla 3 defa boşol dedi imam nikahımız bozuldumu?

Esselâmü aleyküm ve rahmetullah ve berakatüh,
Ben namaza başlamak çok istiyorum. Anneme "Sen neden namaz kılmıyorsun?" gibi bir şey sordum galiba. Annem de "Sen neden kılmıyorsun?" gibi bir şey dedi galiba. "Ben daha küçüğüm" gibi bir şey dedim. Ama namazdan sorumluyum. Kendimi kötü hissediyorum galiba. Bu söylediğimden dolayı dinden çıkmış mı olurum? Bide Kuran kursu gibi bir kursa gittim sanırım. Annem "orda namaz kılmayı öğrenmedin mi peki" gibi bir şey dedi galiba. Ben de kılamadım gibi bir şey dedim sanırım. Ve galiba o cümleyi söylerken güldüm. Dinden çıkmış mı oluyorum? Dinden çıkmayı düşündüğüm için de dinden çıkmış olabilir miyim? Lütfen cevap yazın. İnşAllah bir gün namaz kılacağım. İnşAllah tövbe edeceğim. Lütfen cevaplayın sorularımı.

Okudunuz mu?  Hangi tarikata girmeliyim tarikat nedir amacı nedir bilmiyorum

dr_ebuzer
Aleykümüsselam.
Böyle düşündüğün için dinden çıktın mı. Bu soruyu sorduğun için dinden çıktınmı. Bunun arkası kesilmezki her şeyin arkasından dinden mi çıkılır. Bu vesvese saçmalığına kulak asmana gerek yok ve namazını kılmalısın. Buluğ çağına giren her müslüan namaz kılmak zorundadır.

Okudunuz mu?  Nikah duası dini nikah nasıl kıyılır?

Kayıtsız Üye
Ben Elhamdülillah Müslümanım ama aynı zamanda komünistim. komünistliğin din ile çakıştığı konularda (Allah yoktur vb…) Dinden yanayım ama komünizmin din ile çakışmadığı konuları (herkes eşittir herkes özgürdür vb…) destekliyorum ve bu yüzden yarı-komünist gibi bir şeyim dinden çıkarmıyım


Tevbe
Namazlarınızı 5 vakit kılıyor, harama bakmamaya gayret ediyor, haram yemiyor, zekatınızı hakkıyla veriyorsanız Allahın izniyle müslümansınızdır. Komünistlik bir din değil, bakış açısıdır. İslamda da herkes eşit değildir.

Okudunuz mu?  Tekfir etmek ne demek? ilgili hadisler

mum
Komünizm başlı başına bir dindir, İslama aykırı görüşleri çıkarın hiç bir kural kalmaz


vel Fecr
< Ben Elhamdülillah Müslümanım ama aynı zamanda komünistim. komünistliğin din ile çakıştığı konularda (Allah yoktur vb…) Dinden yanayım ama komünizmin din ile çakışmadığı konuları (herkes eşittir herkes özgürdür vb…) destekliyorum ve bu yüzden yarı-komünist gibi bir şeyim dinden çıkarmıyım >
sizin bakış açınız sanki birazda humanizme kaçıyor.

herkes insan olarak eşit evet ama Allah teala gayri müslimler için yaşayan ölüler diyor, bunu nasıl açıklarız ?
İslam amel dinidir. boş beleş yatıp cennete girme düşüncesi sakıncalı bir durumdur.
cennetin bile kendi arasında derece farkı vardır. bu dereceleri yaratan Allah tealadır.
islam dışında hiçbir izm’e Rabbim kalbimizi ısındırmasın inş.

Okudunuz mu?  Evlenmemenin caiz olmadığı durumlar nelerdir ?

dinden çıkma durumları, istemeden dinden çıkılır mı, dinden çıkma nasıl olur

Bu kategoride yer alan Gündüz niyet etmeden önce cünüp oldum film izlerken abdest aldım niyet edebilirmiyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinden çıkma durumlarını açıklar mısınız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.