Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:47
sizden05
Abone

Zinaya düşmemek için ne yapılması gerekir?

Zinaya düşmemek için ne yapılması gerekir?

Mustafa__
Öncelıkle merhaba. Arkadaşlar ߀n 22 yaşındayım ve suana kadar hiç cinsel ilişkiye gırmedım Çok fırsatlar geçti elime ama yapmak ıstemedım. Artık kendımı durduramıyorum gunah olduğunu bılıyorum sabretmek ıstıyorum ama şeytan kanıma gırıor ne yapmalıyım?


Cevap: Zinaya düşmemek için ne yapılması gerekir?

Beyza34
burayı incele kardeş ,

forumduasi.com/misafir-sorulari/170403-zinaya-dusmemek-icin-mustehcen-film-izlemek-gunahmi-izlememem-mi-gerekli.html

forumduasi.com/misafir-sorulari/180755-zinaya-dusmemek-icin-istimna-yapmak-gunahmi-dir-lutfen-aciklarmisiniz.html


Cevap: Zinaya düşmemek için ne yapılması gerekir?

BEYAZ_gul
Budurumu onlemek için Evlenmen gerekir kardes.
Yok evlenemem dersen
Oruc tut.

Okudunuz mu?  Münafıgin en temel 4 özelliği nedir?

Cevap: Zinaya düşmemek için ne yapılması gerekir?

imam
Zinaya yaklaşmayın….!

Dinen ve kanunen cezayı gerektiren,meşru olmayan cinsi münasebet.Aralarında bir nikah bağı bulunmayan mükellef yani cezâî ehliyete sahip bir erkekle,kadın arasındaki gayri meşru ilişki.
Zina,bütün dinlerde yasak edilmiş olup,çirkin bir fiildir.İnsanlara zarar verir.Cemiyetin ahlâki ve aile düzenini yıkar.Haya,utanma ve iffet duyguları zedelenir.Akrabalar ve arkadaşlar arasındaki işlenen zina fiili,dostlukların yıkılmasına,sevgi bağlarının kopmasına sebep olur.
Nesebin,soyun bozulması,zinanın yayılması ile olur.Zinanın haram ve suç olduğunu Allahü Teâlâ, Kur’an-ı Kerim’de çeşitli ayetlerinde bildirmiştir.
İsra suresinde; Zinaya yaklaşmayın,çünkü o,şüphesiz bir hayasızlıktır,kötü bir yoldur. buyurdu.
Nur suresinde; Mü’min erkeklere söyle!Yabancı kadınlara bakmasınlar ve zina etmesinler!
Ve mü’min kadınlara söyle!Onlar da yabancı erkeklere bakmasınlar ve zina etmesinler. buyrulmaktadır.
Hz.Peygamber SalllAllahu Aleyhi Wesellem buyurdu ki;
Zinanın dünyada üç fenâlığı vardır:Biri,güzelliği ve parlaklığı giderir.
İkincisi,fakirliğe sebep olur.Üçüncüsü,ömrün kısalmasına sebep olur.
Ahiretteki üç zararına gelince,Allahü Teâlânın gazabına sebep olur.İkinci suâlin,hesabın fenâ geçmesine sebep olur.Üçüncüsü,cehennem ateşinde azap çekmeye sebep olur. (1)
Diğer birkaç hadis mealleri şöyledir: Üç şey,göze cila verir:Yeşilliğe bakmak ve güzel yüze bakmak.Üç şey gözü kuvvetlendirir.Sürme çekmek,yeşilliğe ve güzel yüze bakmak.
Bu hadisler,bakması helal olan kimselere bakmanın faydasını bildirmektedir.Yoksa yabancı kadınlara,kızlara bakma,gözü zayıflatır ve kalbi karartır.
Hakim,Beyhaki ve Ebu Davud bildiriyorlar ki; Ebû Ümame’nin (radıyAllahu anhu) bildirdiği hadiste : Yabancı bir kızı görüp de,Allahü Teâlâ’nın azabından korkarak,başını ondan çeviren kimseye Allahü Teâlâ ibadetlerin tadını duyurur, buyrulur.İlk bakması da affedilir.
Bir hadis-i şerifte, Allah için yapılan cihada düşman gözleyen veya Allah korkusundan ağlayan veya harama bakmayan gözler,kıyamette Cehennem ateşini görmeyeceklerdir. buyruldu.
Nur Suresinde Mü’minlere erkeklere söyle!Yabancı kadınlara bakmasınlar ve zina etmesinler!
Ve mü’min kadınlara söyle!Onlar da yabancı erkeklere bakmasınlar ve zina etmesinler. buyrulmaktadır.
Kalb,göze tâbidir.Gözler haramdan sakınmazsa,kalbi korumak güç olur.Kalb,harama dalarsa,zinadan sakınmak güç olur.O halde,imanı olanların,Allah’tan korkanların harama bakmaması gerekmektedir.Ancak bu şekilde,kendini korumak,dünya ve ahirette zarardan kurtulmak mümkündür.(2)
Hz.Peygamber SallAllahu Aleyhi Wesellem şöyle buyurmaktadır:
Sakın yollarda oturmayın. Ya Resulullah,oturmamız kaçınılmaz.Çünkü konuşuyoruz. dediler. Oturmaktan başka çareniz yoksa,o zaman yolun hakkını verin! buyurdu.
Yolun hakkı nedir ya Resulullah? dediler.
Gözünüzü haramdan sakınmak,sıkıntı vermemek,yolu kesmemek,geçişi zorlaştırmamak,selam almak ve iyiliği emredip,kötülükten vaz geçirmektir. buyurdu.
Hz.Ali(radıyAllahu anhu) de: Israrla bir daha bakma!İlk bakışın elinde olmayarak kazara bakışındır.İkinciye hakkın yoktur.
Veda Hutbesinde Hz.Peygamber Salllahu Aleyhi Wesellem şöyle buyurmuştur:
Dikkat ediniz! Su dört seyi kesinlikle yapmaycaksiniz:
Allah’a hicbir seyi ortak kosmayacaksiniz.
Allah’in haram ve dokunulmaz kildigi cani, haksiz yere öldürmeyeceksiniz.
Zina etmeyeceksiniz.
Hirsizlik yapmayacaksiniiz..
"Ey insanlar!
"Cenab-i Hakk her hak sahibine hakkini vermistir. Her insanin mirastan hissesini ayirmistir. Mirasciya vasiyetetmeye lüzüm yoktur. Cocuk kimin döseginde dogmussa ona aittir. Zina eden kimse için mahrumiyet vardir.
Ebû Hüreyre radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre Nebî sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Âdemoğluna zinadan nasibi takdir olunmuştur. O buna mutlaka erişir. Gözlerin zinası bakmak, kulakların zinası dinlemek, dilin zinası konuşmak, elin zinası tutmak, ayakların zinası yürümektir. Kalbe gelince o, arzu eder, ister. Üreme organı ise, bunu ya gerçekleştirir, ya da boşa çıkarır."
Buhârî, İsti’zân 12, Kader 9; Müslim, Kader 20-21. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Nikâh 43
Hadisten Öğrendiklerimiz
1. Zina büyük günahlardandır.
2. Fiiller, sebep oldukları sonuçlara göre hüküm alırlar. Harama aracı olan her fiil haram, vâcibe vesile olan fiiller de vâciptir.
3. Nâmahreme bakma, dokunma, tutma, öpme ve haram işlemek için bir yere gitme gibi gayr-i meşrû fiillerin hepsi yasaklanmıştır ve bunların her birine mecâzen zina denilebilir.(3)

__________________________________________________ __
1-Y. Rehber Ansiklopedisi
2-T. İlmihal
3-Diyanet Dergisi

Bu kategoride yer alan Evlenmek İçin Dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zinaya düşmemek için ne yapılması gerekir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.