Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:05
missa7
Abone

Hz.Muhammed’in istişare (danışma) hakkında söylediği söz

Hz.Muhammed’in istişare (danışma) hakkında söylediği söz

elo
Arkadaşlar lütfen söyleyin ödevim yarına.Biliyorsunuz tarih 16.01.2012 ve benim bugüne ihtiyacım var çünkü öğretmen yarın son karne notumuzu bu ödevden veriyor.Lütfen cevap verin.Cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.


Cevap: Hz.Muhammed’in istişare (danışma) hakkında söylediği söz

Hoca
İstişare / danışma ile ilgili hadisler

Okudunuz mu?  Cenaze evine cenabet gitmek

Peygamber Efendimiz. Bedir savaşında, kendilerine en yakın kuyunun başında durdu ve orayı karargah yapmak istedi. Bu sırada Ashab’tan Hubâb el-Cümuh, Peygamberimize "Yâ Resulullah! Burayı, Allah’ın seni yerleştirmiş olduğu ve bizim ileri geri gitmeğe yetkimiz olmayan bir yer olarak mı seçtin? Yoksa bu. bir görüş, bir harp taktiği midir?" diye sordu. Resulullah (a. s.) "Hayır; bu bir görüş ve bir harp taktiğidir" dedi. O zaman sahâbi "O halde Yâ Resulullah! Burası uygun bir yer değil, orduyu kaldır. Düşmana en yakın kuyuya gidelim. Orada bir havuz yapıp içine su dolduralım, geride kalan kuyuları tahrip edelim, düşman istifade edemesin." dedi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (s.a.s) "Sen güzel bir fikre işaret ettin" buyurdu ve sahabinin dediği şekilde hareket etti.

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla ekmeğin üzerine bastım.

Hz. Peygamber (asm.), kendi görüşlerini dikte ettiren biri değildi. Hemen her hususta ashabıyla meşveret eder, onların görüşlerini alırdı. Ebu Hüreyre, Resulullah’ın bu yönüyle ilgili olarak şu tesbitte bulunur: "Ben, Resulullah’tan daha fazla arkadaşlarıyla meşveret eden birini görmedim." (Tirmizi, Cihad, 35)

Okudunuz mu?  Besaret / Basiret ehli ne demektir?

Cevap: Hz.Muhammed’in istişare (danışma) hakkında söylediği söz

12077381166
çok güzel yapmışınız ama bir kaç tane daha söz yazsanız daha iyi olurdu


Cevap: Hz.Muhammed’in istişare (danışma) hakkında söylediği söz

Kayıtsız Üye
güzeldi ama daha çok yazabilirdiniz ve alın size Sen güzel bir fikre işaret ettin

Okudunuz mu?  Umre ile hac arasındaki farklar nelerdir?

hz Muhammedin danışma istişare ya verdiği önemle ilgili bir söz, hz.Muhammedin danışma (istişare) ya verdiği önemle ilgili bir sözü, hz Muhammedin danışma ile ilgili sözleri

Bu kategoride yer alan Cennetteki çiçek isimleri nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Muhammed’in istişare (danışma) hakkında söylediği söz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.