Anasayfa
28 Mart 2023, 5:19
missa07
Abone

Bir koca eşine 3 defa boş ol derse nikah düşermi? 2 cide boş ol derse ne yapmak lazım?

Bir koca eşine 3 defa boş ol derse nikah düşermi? 2 cide boş ol derse ne yapmak lazım?

Misafir
– Bir koca eşine 3 defa boş ol derse nikah düşermi

– Benım esım üç defa soyledı o zaman ne olur çok kızgındı ve bed kere soyledı tamamen bıtmısmıdır ve ben bos olmek ıstemıyorum

– Eşim bana üç defa seni Allah için boşuyorum dedi şuan çok pişman ne yapmak gerekir


Yorum: Bir koca eşine 3 defa boş ol derse nikah düşermi? 2 cide boş ol derse ne yapmak lazım?

arifselim
– Bir kerede hanımına 3 defa boş ol diyenin bir talakı gider ve geriye 2 talak kalmış olur.

– Kızgınlığın derecesi eğer aklı başından gidecek kadarsa ancak o zaman talak gitmiş olmaz. Yoksa normal bir kızgınlıkla edilen boşama geçerlidir.

– Kocanın böyle demesiyle bir talakınız gitmiş olur.

Talakın şakası ve hafife alınması asla doğru değildir. Ayrıca bu tür konuları internet üzerinden soru sormakla doğru bir cevap almak çok zordur. Mutlaka bir müftülüğe giderek danışarak hareket edilmesi gerekir.


Yorum: Bir koca eşine 3 defa boş ol derse nikah düşermi? 2 cide boş ol derse ne yapmak lazım?

Kayıtsız Üye
Esim bana 3 defa ayni anda boş oldedi daha onceside. git babayin evine istedini yap dedi biz 3 4 aydir ayrı yatiyoruz bir evin içinde 2 yabanciyiz napmaliyiz hocam eşim beni daha onceside aldatmisti. Esimin bana karsi çok acimasiz davrandi bnde bu durumu kabulenemiyorum


Yorum: Bir koca eşine 3 defa boş ol derse nikah düşermi? 2 cide boş ol derse ne yapmak lazım?

arifselim
Aynı anda 3 defa olan boşama bir talak yerine geçer. Babanın evine git gibi sözler kinayeli sözlerdir yani niyetine bağlıdır. Eğer boşama niyeti ile söylerse her seferinde bir talak daha gider. Buna göre hesaplamalısın. Aranızdaki sorunların çözümüne çare aramaya çalış önceliğin bu olsun. Boşanma en son çare en son düşünme olmalıdır. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Olmayan şeyleri görmek

elvan
Hocam bana arkadaşlarim eşimin hayatında uzun suredir birinin olduğunu söyledi bende eşime sor.ak için aradım bana eşyalarını topla çocuğunu da al defol git babanın evine diye tekrarladı hep sonra telefonda uç kez bos ol bos ol bos ol dedi sen benim karim olamazsın dedi ama çok alkolluydu sonra eve gelip yuzumede dedi uç kez bos bos bos diye çok serhostu ama içimden gelerek kızgınlıkla söyledim dedi daha önceleri de alkolluyken telefonda bu şekilde söyledi nikahimiz yok mu simdi ne yapmalıyız


arifselim
İlk önce sana bu lafları getirenler çok büyük günaha girmişlerdir. Sarhoşken yapılan boşanma geçerlidir. Her seferinde bir talak gider. Bu 3 kere tekrar ettiğinde ise artık eşler birbirine geri dönüşü olmayacak şekilde haram olur. Size mutlaka bir müftülüğe giderek yüzyüze sonunuzu anlatmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde net bir cevap bulmanız çok zordur.


Kayıtsız Üye
Benim kocam bana bosol dedi uc kere çok kizgindi sidetli bir gecimsizlimiz vardi bir cocugum var fazla hatirlamiyorum ama bir kere den fazla durum da yapti ayrildim eve ciktim simdi pisman ama ben bosandigimi soyledim kabul etmiyor seni bosamadim soyluyor birde eşim ingiliz sonradan Musluman olmus yani kuranin kurallarini bilmiyor aydinlatirmisiniz


arifselim
Kızgınlıkla da olsa boşama geçerli olur. Ancak aklı başından gidecek kadar sinirli olan birisinin boşaması geçerli olmaz. Buna göre hareket edilmelidir. Bir defada 3 kere söylenen talak tek bir talak yerine geçtiğine dair diyanetin fetvası vardır.


Kayıtsız Üye
Hocam ben esimden ayrildim 2 defa ard arda boşol dedim nikah düşmüşmüdür. Ben eşimle barışmak istiyorum. Hala benim eşimsin dedim. Dini olarak hala benim eşim mi.


Şem’a
Ard Arda söylenen boşama sözleri ile sadece bir talak gider.
Kalan iki hakkınız var dikkat ediniz.
Dini olarak nikahınız devam ediyor


ntprk
Selamun aleykum hocam. İkinci sorunun cevabında bir yanlışlık yok mu? Sarhoş bile boş ol derken 1 talak gidiyorsa kızgın olanın söylediği neden 1 talak yerine geçmiyor?

Okudunuz mu?  Muhabbetten muhammed oldu hasıl ne demek?

imam
Kızgınlık öyle normal bir kızgınlık değil… kendi sözünü hatırlamayacak derecede sinirle yani sözün istenmeden çıktığı durumlarda talak sözü sayılmaz.
Sarhoş ise içmeseydi o sorumludur


Kayıtsız Üye
Kocam ben yokken defalarca boşol demiş ben duymadım ama ben sinirden boşol dedim dedi bu durumda ben kulağımla bu kelimeleri duymadın boşanmış oluyormuyuz


arifselim
Boşama kelimelerini kadının duyması şart değildir hatta şahitlerinde olması şart değildir. Her bir yerde dediği sefer için kaç sefer demiş olursa olsun bir talak gitmiş olur. Bu durum ayrı zamanlarda 3 sefer tekrarlanırsa bütün talaklar gider. Aklı başından gidecek şekilde verilen talaklar ise hükümsüzdür. En doğrusu mutlaka bir müftülüğe gitsin ve ona göre hareket etsin.


Kayıtsız Üye
Merhaba Hocam, biz eşimle resmi olarak boşandık.Evden de ayrıldı, sonrasında gelip üç kere boş ol dedi ve bunu söylerken gayet sakindi.Ayrıca yanımda kız kardeşim de vardı. Ben sadece resmi nikahla evliliğimizin bitmediği kanaatindeydim ama bana boş ol dedikten sonra ben de boşanmayı kabul ettim dedim .Helalleştik ve gitti .Aradan üç dört ay geçti ve eşim ben pişmanın deyip barışmak istedi tekrar. Ben kabul etmeyince önce öldürmekle sonra da çocuğumu kaçırmakla tehtid etti. Ailem de mademki kocan pişman olmuş ona dönmek zorundasın diye baskı kurmaya başladı.Sonuç olarak beni mecbur bıraktılar ve bir tane imam getirip zorla nikah kıydılar Sizce bu nikah geçerli midir ? Zira ben çok huzursuzum…


Kayıtsız Üye
Esim epilepsi hastasi agir ilaclar kullaniyornazen karaktri degisiyor boyle bir zamanda cinnet halinde kavga ettik 6 kere bosol dedi durumumuz ne olur


Şem’a
< imam getirip zorla nikah kıydılar Sizce bu nikah geçerli midir ? >
Kardeş olan olmuş ama siz bir müftünün yanına gidin ve sağlamlığı konusunda danışın

Okudunuz mu?  Atasözlerini kimler söylemiştir?

Şem’a
Hastaların boşaması geçerli mi

< cinnet halinde kavga ettik 6 kere bosol dedi durumumuz ne olur >
Bu hastalık sırasında boşanmalar geçersizdir


Kayıtsız Üye
Hocam bir erkek içinden istem dışı boş ol dese nikah düşer mi..kadın duymuyor ama.erkek de istemsiz şekilde vesveye geliyor söylüyor.


arifselim
– Merhaba kardeşim. Resmi boşanma ile bir talak ve sana boşadım demesi ile de bir talak gider ve geriye tek bir talak kalır. Bu konularda en doğrusu bir müftülüğe giderek danışmaktır. Eğer nikahınızı kıyan hoca dediğiniz kişi bu konuda bilgili ise nikahınız son talakla devam etmektedir.

– Allah şifalar versin. Cinnet geçiren yani aklı tamamen başından gitmiş ne dediğinin farkında olmayan kişinin boşamaları geçerli değildir.


Kayıtsız Üye
Esim kavga ederken sınırlı halde üç defa bosol dedi nikahını dusermi düşerse ne yapmam gerekir ikimizde namazımızı kılsın müspet insanlarız lütfen cvp verin


mum
Aşırı sinir anındaki boşama geçersizdir ama bu sinir ölçüsü "kişi ne dediğin farkında olmayacak derecede" olmalıdır. Yoksa her kes sinir anında boşuyor.
Geçerli olsa bile aynı anda söylenmişse tek boşama sayılır, tövbe edin ve yuvanızı yıkmayın, kalan iki talak hakkı ile devam edin.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam, ben bir bayanım..
Eşimle bizim nikamizda zaten bir talak hakkımız gitmişti..kalan 2 talak la nikahimiz
Devam ediyordu.sonra bu sabah mevzu imam nikahın dan açılınca sohbet ediyorduk
-Ayrıldım ayrıldım ayrıldım.bunu söyleyince bosanilir işte söyledim dedi..
Güya şaka yaptığını sanıyor güldü.nikahimiz umrumda değil.boşanma maksadıyla söylediğini sanıyorum
Şimdi nikah hepten gittimi?
Yoksa 2.talak hakkımiz mi gitti.3.talak duruyor mu?
Yoksa bu 2.ve 3.talak lari hepten bitirdimi?


arifselim
Aleykum selam. Ayrıldım kelimesi boş ol gibi değildir. Eğer bunu sana o anda seni boşamak için söylemişse bir talak daha gitmiş olur. Yoksa talak gitmez. Talak konusunu hafife almamalıdır.


Kayıtsız Üye
sa.. kocam anlaşamıyoruz geçinemiyoruz diye evi terk etti ve boşanmak için dava açtı. arkadaşlar vasıtası ile bir araya geldiğimizde aynı 3 er defa boş ol boş ol boş ol dedi.. dini nikahımız bitmiş midir?

Okudunuz mu?  Klorlu su ile abdest almak

sa..kocam yaklaşık 20 gün önce tartışmamız üzerine evi terk edip ailesinin yanına gitti.boşanma davası açtı. arkadaşlar eşimden habersiz bizi bir araya getirdi ve bu sırada kocam biraz sinirli olarak 3 er defa olacak şekilde 3 kez boş ol dedi. dini nikahımız bitmiştir. farklı zamanlarda olması gerekir mi


arifselim
Aleykum selam. 3 kez ayrı zamanlarda boş ol denilirse 3 talakın tamamı gider. Ancak tam olarak ne şekilde olduğunu bir müftülüğe giderek danışın ve ona göre karar verin. Dini nikah kesinlikle hafife alınmamalıdır.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben esimle kavga sirasinda asiri sinirli iken esyalarini topla git babanin evine dedim asari sinirliyken cikti agzimdan bir kaç kere sakinlesince pisman oldum sinirliyken agzimdan olur olmaz seyler cikiyo benim.bu durumda nikahimiz dusmusmudur.


arifselim
Merhaba. Bu tür sözleri normalde talakı bozmaz ama bunu boşama niyeti yani o anda talak verme niyeti söylerse o zaman her seferinde bir talak gider. Aşırı sinirde geçerli olmaması için kişinin ne dediğini bilemeyecek derecede aklının başından gitmiş olması gerekir.


Kayıtsız Üye
Ne zor sorular geometri istiyor dua edin bence Allahu teâlâya ve peygamber efendimize insAllah

İşin içinden cıkamıyorsak burda ibni teymıye hz şöle diyor kızgınlıkla edilen bos ol gecerli degildir hangi kızgınlık yok olamaz ibni teymıye pir abdulkadir gelenin hazretlerini bütün kitaplarını ceviri yapmış ole diyor kader güzeldir doğru kaderdemısınız acaba yada doğru yoldamıyıx doğru yol guzelik degılmı


Aslıhan
Slm aleyküm kardes biz esimle asiri sekilde kavga ederken kocam kizginlikla seni 7 9 kadar bosadim 3 kez de bos ol dedi acaba nikah dustumu uzerimizden dustuyse birbirimize haram miyiz lütfen acil cvp verir misiniz


arifselim
Aleykum selam. 7 den 9 a boşsun diye bir boşama şekli yoktur ama yinede bunu demekle bir talak gider. 3 kez boş ol demesi ile de bir talak gider. Tek bir alanda ve aradan zaman geçmeden defalarca söylenen talaklar tek bir talak yerine geçer. En doğrusu ise bir müftülüğe gitmeli ve danışarak hareket etmelisiniz. Çünkü bu konularda her iki tarafın ifadesi dinlenmeden doğru cevap vermek zordur.

Okudunuz mu?  Erkekler altın kaplama saat kullanabilir mi ?

ecrinnazzz
Kolay gelsin hocam benim eşim 1 ay boyunca babanin ewine git dedi ailesinin yaninda hakaret etti we bende dayanamayip ailemi aradim beni gelin alin diye ailem geldi elbiselerimle we 1 kizim war onuda aldim babamlara geldim 1 hafta sonra beni aradi telefonda bana seni özgür birakiyorum 3 defa bosol bosol bosol dedi we telefonu kapatti simdi bizim nikah dustumu yoksa daha 2 talak warmi herkes ayri bir şey soyluyo teşekkürler hocam


mum
Hanefi ve şafii mezhebine göre siz boşandınız ama bir araya gelmek istiyorsanız daha fetvası vardır.


Kayıtsız Üye
Benim esimde beni defalarca bosadi nikahtan ensonunda 6defa soledi ve ona bunu solerken aklin basindami dedim basimda dedi son olarakta sen Allah katinda benim karim deilsin dedi simdi benim imam nikahim ne oldu


arifselim
Senin anlattığın kadarıyla eğer bu 3 kereden fazla ayrı zamanlarda olmuşsa 3 talakınız da bitmiştir demektir. Bir müftülüğe giderek sorununuzu direk sorun ve ona göre hareket edin.


Cemi
S. A ibni teymıye bu konuda kızgınlıkla sole en boş ol sozünün, gecerli olmadıgını sözler çünkü insan sinir halinde ne yaptığının farkına varmaz ama İslam alimleri İbni teymıye yi n bu sözlerini kabul etmiyorlar vel hasıl abdulkadir geylani, hz futuhulgayb kitabını tercüme yapan ibni teymıye şöle der bütün islam alimlerin ogretisini, açıklamıştır. Allahu teâlânın yap dediklerini yap yapma dediklerini yapma sonucunu açıklamıştır. Buna gore insAllah sinir müslümanın düşmanıdır. Nefsimize cihat yapalım bakalım ağzınızdan insAllah boş söz cıkmaz, insAllah. Bu konuyu açsak insAllah altından milyonlarca ilim cıkar, imam kardeşimiz en güzeli solemiş Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Bedendeki Necasetin Temizliği Nasıl Yapılmalı? Çeşme Sularımız Akar Su Hükmünde Mi?

Kayıtsız Üye
Hocam eşimin baska kadınlarla alakası oldunu ögerndim çok sinirlendim beni arayıp boşa diye hakaretler ettim önce defol git dedi ben çok üsteleyınce arayıp sesli söylüyceksın diye baskı yaptım oda bana önce üç defa boşol dedi yetinmedim mesajla olmaz arıycaksun dedim aramadı ben aradıgımda engele almştı çok çıldırmıştım tekrardan ailesine ogluna söylemekle tehtit etim ara boşa diye kocamda Allah vekil boşadım diye üç defa yazmıştı beti arayıp telofonda söylemedi sadece mesajla söyledi mesaj yazmakla boşanmış olurmuyum


@hmet
Mesaj ile yapılan boşamalar geçerlidir ve maalesef istediğinizi elde etmişsiniz
siz yine de il ilçe müftüsüne gidin durumu anlatın belki bir çıkış yolu vardır


Kayıtsız Üye
Hocam kocam beni aldatıyor ve beni istemiyor resmi nikahtan ayrılmak için beni tehtit ediyor bende nikahımı vermem diyorum boşanmak istemediğimi soyledim ben seni istemiyorum diye üç defa boş ol dedi nikahımız düşmüş olurmu veya birgün geri dönerse yeni nikah tazelenirse devam edilirmi lüten beni aydınlatın teşekkür ederim


arifselim
Sana ayrı ayrı zamanlarda her söylemesi ile bir talakınız biter. Eğer 3 ayrı zamanlarda boş ol derse 3 talak bitmiş olur ve yeni bir nikah kıymanız artık hiç mümkün olmaz.


Kayıtsız Üye
Hocam merhaba biz karımla 7 yıldır evliyiz 5 yaşında bir kızımız var ve eşim 7 aylık hamile ama geçimsizliklerimiz vardı ve geçen hafta mesajlaşarak şiddetli bir şekilde tartıştık kendisi bana boşol boşol boşol dedi bende sinirlendim gurur yaptım ve altta kalmamak için bende boşol boşol boşol dedim (mesajlaşarak konuşuluyo bunlar) bizim şimdi dini nikahımız düşmüşmüdür tekrar barışıp evliliğimizi sürdürebilme imkanımız varmı ne yapmamız gerekir şimdiden teşekkürler.


Hoca
< tekrar barışıp evliliğimizi sürdürebilme imkanımız varmı >
Dini nikah kıyılırken karınıza boşama yetkisi vermediyseniz onun BOŞAMA sözünü kullanması bir şey değiştirmez.
Sizin karınıza aynı anda üç defa boş ol demeniz veya yazmanız sadece bir boşama sayılır ve elinizde iki hak daha kalır.
İki talakla evliliğinize devam edin

Okudunuz mu?  Ağlamak günahlara kefaret olur mu

Kanlardan
Hocam size bir sorum olacak biz kocamla üc yildir ayriyiz bana mesajda uc defa bos ol dedi bu arada yurt disinda kaliyom burdaki resmi bosanmamisda oldu ama turkiyede de daha evliyiz daha yani simdi resmen dini nikahimizda bitti mi saygilar hocam


Hoca
İfadenize göre 2 talak’ınız gitmiş geriye bir talak kalmış
Size tavsyem türkiyedeki resmi nikahı bitirmeden boşanmış gibi davranmayın


Piril
Kocam ayri zamanlarda bosol bosol bosol dedi. Daha onceki dediginde elimi opup nikahimi yeniledim demisti. Su an bosanmis miyiz? Tekrar ayni seyi yaparsa nikah yenilenebilir mi?


Hoca
Ayrı ayrı 3 farklı yerde boş ol derse artık dönüşü imkansız bir yola girmiş olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba , Eşimle tartıştığımız bir zaman yaptığı hatanın ne kadar ciddi olduğunun farkına varması için ona mesajla boş ol yazdım.Aradan yıllar geçti yine aynı olay tekrar yaşandı.Ben yine boş ol yazdım.
Tartışmada ne dersem deyim hiç farketmiyor anlatamıyorum.Bu yaptıkları benim için haklı gibi değil. Dinen haram olan günah olan şeyleri yaptığından dolayı en sonunda ne kadar kızdığımı , yaptığının ne kadar ciddi olduğunu anlayabilmesi için söylenmiş sözler.
2 Talak gittimi acaba. Söyleme amacım gerçekten boşamak olmadığı için farkedermi ? teşekkürler.


Hoca
Boş ol kelimesi anlamı açık ifadedir ve şakası olmaz iki talak hakkınız gitti maalesef üçüncüye sahip çıkın yoksa dönüşü olmaz.
NOT: Eşim yazmayın lütfen cinsiyetinizi belirtin! Karım veya Kocam yazın


Kayıtsız Üye
Selam Aleykum hocam kocamla evlendikden 4-5 ay sonra zina yapiyor deye kavgalar ettik kaç kere tamam git baban gilde kal bowandik dedi ve artik 2 yildir birlikde yawiyoruz ilk defa bana dün 3 kere bos ol bos ol bos ol dedi simdi nikahimiz dusdumu?


Hoca
< dün 3 kere bos ol bos ol bos ol dedi simdi nikahimiz dusdumu? >
İfadenize göre nikah bitmiş ama kocanızı dinlemeden bir şey diyemeyiz. Siz bir imam veya müftünün yanına gidin sorun ama beraber gidin

Okudunuz mu?  Onbeş tane ibadet türü

Kayıtsız Üye
Merhabalar Ben İsa.
Eşim ilk kez 3 defa bana boşol dedi.
Erkek olduğum için bu duruma katlanamiyorum . Artık ona dokunmamayi düşünüyorum ve resmi olarakta boşanmayı düşünüyorum. (Tüm kavgaların hepsi kadının çok konuşmasıyla ve annemin yaptıklarını bana ısrarla anlatmasiyla oldu.Çok yazık.Böyle tanimamistim onu)


Kayıtsız Üye
Hocam eşimle ailesi yüzünden Tartıştık sinirliydi ama bile bile boş ol boş ol boş ol dedi bunun üzerine dinen herşeyin bittiğini düşünüyorum ama bitmemiş mi oluyo yani bir tane kızım var babasız kalmasını istemem


Kayıtsız Üye
Kurana göre boşanmanın gerçekleşmesi için iki adaletli şahit huzurunda yapılması gerektiği belirtilmektedir.Şahitsiz boşanma geçersizdir.
Hz. Ali(r.anh)’den rivayet edildiğine göre, kendisine talak konusunda soran bir kimseye "Allah’ın emrettiği gibi iki adaletli şahit buldun mu?" diye sordu. Adam "Hayır" deyince Hz. Ali (r.anh) "Git, senin talakın geçerli değildir. " dedi.
HZ.Ali’nin fetvasını kabul etmeyen mezhepler hata yapmıştır.Hz.Ali’inin fetvası Kurana uygundur.Mezheplerin fetvası Kurana aykırıdır.


mum
< boş ol boş ol boş ol dedi bunun üzerine dinen herşeyin bittiğini düşünüyorum >
Boşama gerçekleşti ama yolu var bir müftünün yanına gidin kullandığınız sözleri anlatın
< Şahitsiz boşanma geçersizdir. >
tıkla oku: forumduasi.com/soru/198233-bosanma-talak-sirasinda-iki-sahit-bulundurulmasi-gereklimidir.html


Nurumsun
Ben 19 yillik evliyim eşim defalarca aldatti beni beni ve oğlumu defalarca rencide etti 3 kere bos ol dedi ve bunlari inkar ediyor sinir hastasi oldum ailem 2 senedir iyi diye bosanmami istemiyor ama ben bosanmak istiyorum ve gercekten hicbirsey hissetmiyorum babam reddederim seni dedi ne yapacagimi sasirdim mutlu degilim onunla


Kayıtsız Üye
Hocam çok sinirli ve öfkeli bir anımda karıma üçden dokuza benden boşsun dedim ama baya öfkeli ve çıldırmış gibiydim yanlız şunuda ilave edeyim ben bu kelimeyi 3 kere tekrarlarsam dino nikahım gider diye biliyordum hep sözüde söylerken kalben boşamak için değil korkutmak için söyledim hiçbir şekilde boşamak için değilde tabiri caizse boşboğazlık yaptim çok öfkeliydim ilk kelimeyi söylediğim anda aklim basıma geldi ve ikincisinde hemen sustum dediğim gibi bu kelimeyi 3 kere demem gerekiyor diye biliyordum simdiden Allah razı olsun hayırlı sahurlar.

Okudunuz mu?  Sabah namazının kazasına nasıl niyet edilir

mum
Korkutma amaçlı da olsa boşama geçerlidir ama aşırı sinirle söylenmiş ve hemen pişman olunmuşsa boşama olmaz.


Kayıtsız Üye
Hocam Allah razı olsun böyle mübarek günün hürmetine rabbim böyle bir olaydan bizleri muhafaza etsin şeytana uydurmasın inşaAllah


Kayıtsız Üye
Hocam çok değer verdiğim ve çok saygı duyduğum eşime bir sinirle üç defa boş ol kelimesi kullandım bizim nikahımız bozulmuşmudur bozulduysa ne yapmamız lazım


imam
Üç defa peşpeşe demişseniz fetvası var ama biliniz ki bu fetvadır, çünkü şafii ve hanefi mezheplerine göre nikahınız bitmiştir.
Sinirli halinizde farkında olmayacak kadar sinir varsa hiç bir mezhebe göre nikah düşmez. Bir hocaya gidin feta alın sizi dinlesin


mehmet970
Hocam merhaba hayırlı günler.
Ben kendi içimden vesvese haliyle eşim yanımda yokkken boş ol boş ol boş ol dedim
sizce nikahımızda bir sıkıntı var mı ? İstemeyerek yani birden ağzımdan sinirle çıkıverdi.

İçimden sürekli diyorum takıntı gibi boş ol diyecekken başka bişey diyorum , sizce hiç bir sıkıntısı var mı ve nasıl kurtulurum bu durumdan ?

Vesvese ama sürekli içimden söylüyorum yani kurtulamadım bir türlü , tam aklıma geliyor başka bişey söylüyorum nasıl kurtulabilirim bu durumdan ?


ACİLSERVİS
Vesvese olduğunu kendin de itiraf ediyorsun bunu ciddiye alman doğru bir davranış değil.


Kayıtsız Üye
S.a hocam eşim beni hamileyken bosadi ve sunlari söyledi o gün nikah günü Hoca resmen Ticaret yapti diyerekden aileler arasinda anlasildigi halde mehiri basima kalkti günahdir öyle söyleme Ben senden hemen istemiyorum dedim benle nikahin ilk günü Küs kaldi ve ertesi gün büyük bir kavga ettik ortaya aileler girdi ve beni o an bosadi üc defa bos ol bos ol bos ol dedi 10 dakka sonra Bize gelerek pismanlini dile getirdi Ama babasi beni esimin yanina yalancilikla sucladi iftira atti buna ragmen ben saygimi bozmadim kayinbabamdan özür dileyerek elini öptüm helallik aldim eşim türkiyeye gitti babasiyla biz yurt Disinda kaldimiz için türkiyeye gittiler nikah islemlerini gerceklestirmek için fakat biz yine tartisdik sorun esi oldugum halde bana güvenmiyor setyannin doldurusuna gelip bana küfr ediyor ve inanmadini söylüyor benim kalbimde hiç bsy yok hocam ondan baskasi yok olmadida olamazda fakat naptiysam inanmiyor her seferinde seytanin doldurusuna geliyor dün kendi basina gitmis dügün organisazyonunu iptal etmis babasida kesinlikle olmaz bu is daha Demis bizzat kendi gözlerimle gördüm okudum anneside aynen öyle Yani sizin anlayacaniz oglum Sen Allah katinda evlendin o senin karin cocuna sahip cik diycekleri yerde esimi gaza getirip bana karsi dolduruyorlar karnimdaki sabi ille ortada kaldim napmaliyim hocam sizde bilirnisiz ki Allahin verdigi cani ben alamam Ama babasizda cocuk büyütmek çok zor dünden beri Allahima yalvariyorum agliyorum Allahim bana bir cagre Ver diye çok cagresizim lütfen bana yardımcı olun

Okudunuz mu?  Gökyüzüne bakınca okunacak dua

3 kere boş ol deyince nikah düşer mi, boş ol demekle nikah düşer mi, 3 defa boş ol demekle nikah düşer mi

Bu kategoride yer alan Allahın Dünyayı Altı Günde Yaratmasının Hikmeti Nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir koca eşine 3 defa boş ol derse nikah düşermi? 2 cide boş ol derse ne yapmak lazım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.