Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

Dövme yaptırmak caiz midir ?

Dövme yapmak caiz midir ?

emredem61
Çok değerli kardeşlerim Dinimizde dövme yaptırmak günahmıdır veya Caizmidir

Dövme yapmak caiz midir ? Bu konuyla ilgili bilgi verir misiniz.


Cevap: Dövme yapmak caiz midir ?

Yuzarsif
DÖVME

İnsan cildinde boya maddesiyle yapılan kalıcı şekillere dövme denir. Ana hatlarıyla dövme, deride yan yana küçük delikler açılıp içine boyalı maddeler doldurmak sûretiyle yapılır. Günümüzde ise, özel olarak imal edilmiş elektrikli dövme kalemleri kullanılır.

Okudunuz mu?  Talak çeşitleri nelerdir?

Arapça’da veşm kelimesiyle ifade edilen dövme, Hz. Peygamber tarafından yasaklanmış; dövme yapan ve yaptırana Allâh’ın lanet ettiği bildirilmiştir (Buharî, Libas, 87; Müslim, Libas, 119-120). Hadiste sadece kadınlardan bahsedilmesi, o dönemde Arap toplumunda dövmenin kadınlar arasında yaygın olmasındandır. Dövme yaptırmanın dinî hükmü açısından erkek ile kadın arasında fark yoktur; her ikisi için de haramdır. Sağlık bakımından zarar vermemesi ve çirkin bir manzara bırakmaması durumunda dövmenin vücuttan giderilmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Uyuşturucunun toplumsal zararları

Cevap: Dövme yaptırmak caiz midir ?

Galus
Ele, yüze dövme yaptırmak câiz midir?

Gerek ele, gerekse yüze olsun dövme yaptırmak, birtakım çizgilerle süslenmek câiz değildir. Resûlüllah Efendimiz, bedenin herhangi bir yerine böyle süslemelerle dövme yapmayı menetmiştir.

Değil insan bedenine, hayvanların dahi yüzlerine, hatta sırtlarına ve arkalarına böyle dövme yapmayı uygun bulmadığını ashabına haber vermiş, yapanları da azarlamıştır.

Okudunuz mu?  Çocukların iyi yolu bulması icin dua istiyorum

Buharî deki bir hadîste, dövme yapan ve yaptırana Allah’n lânet ettiği haber verilmiştir.


Dövme yaptırmak..

nlylmz
Selamın aleykum hocalarım kardeşlerim..
Bugün dövme yaptırmaya niyetlendim,fakat günah mıdır değil midir bilemedim.. Bilgisi olan beni aydınlatırsa sevinirim..


Darusselam
Dövme yaptırmak câiz midir?

Vucut üzerinde kına veya boyalarla yapılan kalıcı ve geçici dövme caiz değildir. Eğer dövme yapılan boya suyu alta geçirmeyecek şekilde ise abdest ve gusle manidir.Gerek ele, gerekse yüze olsun dövme yaptırmak, birtakım çizgilerle süslenmek câiz değildir. Resûlüllah Efendimiz, bedenin herhangi bir yerine böyle süslemelerle dövme yapmayı menetmiştir.

Okudunuz mu?  İbadetin gizlisi makbuldür hadis

Buharî deki bir hadîste, dövme yapan ve yaptırana Allah’n lânet ettiği haber verilmiştir.


imam
Dövme yapmak caiz değildir günahtır.


melle
Dövme yaptırmak caiz değildir.


emreavci4747
ben 15 yaşındayken sağ kolumun üst kısmına dövme yaptırdım. Çok fazla gözükmüyor ama dövme de küçük değil. Yaptırdığım zaman bir hevesle yaptırdım. Çok kötüydüm depresyon hastalığından tedavi görüyordum. bir hevesle yaptırdım bu kadar günah olduğunu bilmiyordum. Çok pişmanım bundan sildirmek için maddi durumum şuan yok sildiremiyorum. Ne yapabilirim? nasıl telafi edebilirim? Tövbe etsem kabul olur mu? gerçekten çok pişmanım

Okudunuz mu?  Eşimle kavga ettik ama boşanmak istemiyorum ne yapmalıyım ?

arifselim
Evet, tövbe etmelisin ve Allah tövbe edenin tövbesini kabul eder. Silme imkanı yoksa tövbe istiğfar edilmelidir. Allah kalplerdekini çok iyi bilendir. Dövme yaptırmak dinimizde asla caiz değildir.


Kayıtsız Üye
Selam hocam benim sol bileğimin biraz üstünde 3tane jilet kesiği var bu kesiklerin üstünü görünmeyecek şekilde dövmeyle karalarsam çok büyük günahı olurmu 12-13yaşımdayken cahilliğimden yapmıştım ve bide bileğimin biraz altına k.atatürk yazdırmak istiyorum.

Okudunuz mu?  Tevbe İstiğfar Duası Ne Zaman Yapılmalı

Şem’a
Dövme yaptırmak günahtır ve lanete uğrama sebebidir. Doktor olan bir cerraha gidin tıbbi yöntemle jilet izini silerler


Batuhannn06
Selamın aleyküm. Ben hanefi ve ehli sünnetim cevabı bunları göz önünde bularak yazarsanız sevinirim.Ben dövme yaptırmak istiyorum çünkü kollarımın etrafında ve vücudumun bazı yerlerinde çatlaklar var ve kapatmak istiyorum.Böyle bir durumda fetva çıkabilir mi? Yada fetva çıkabilecek herhangi bir bir durum var mı?

Okudunuz mu?  Allah isteyin vereyim derken neden bazı duaları kabul etmiyor

arifselim
Aleykum selam. Ehli sünnete göre ve bütün mezheplerin ittifakına göre böyle bir neden olsa dahi dövme yaptırmak caiz değildir. Bu çatlaklar için başka bir tedavi yöntemi varsa bunu uygulayabilirsin.

Bu kategoride yer alan Alın yazısı varmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dövme yaptırmak caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.