Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:24
sizden96
Abone

Tövbesini sürekli bozan kişi imani yönden telikede midir ?

Tövbesini sürekli bozan kişi imani yönden telikede midir ?

thehelfs
3/90: İmanlarının arkasından inkâr yoluna sapmış, sonra da inkârlarında daha da azıtmış kimselerin tövbeleri asla kabul edilmez. Onlar sapıkların ta kendileridir.

Merhaba arkadaşlar.Ben de özellikle gençliğin önemli bir sorunu olan zinaya takıntılı durumdayım.Zinadan kastım internet üzerinden izlenen videolar.İbadetlerimi yerine getirip yalnış olabilecek herşeyden kaçınmaya çalışıyorum.Bu videoları izlememeye sayısız tövbe ettim,ama her seferinde bu takıntım beni alaşağı etti.
Bu açıklamalarımın sebebi yukardaki ayetin beni işaret edip etmediğini ve zinadan nasıl korunabileceğimi öğrenmektir.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum…

Okudunuz mu?  Medreseye giden bir cemaate bağlanmak zorunda mıdır?

Cevap: Tövbe.

imamhatipli42
< 3/90: İmanlarının arkasından inkâr yoluna sapmış, sonra da inkârlarında daha da azıtmış kimselerin tövbeleri asla kabul edilmez. Onlar sapıkların ta kendileridir. >
Bu ayet inkar edenlerden bahsediyor kardeşim günahkarlardan değil. Seninle bir ilgisi yok kardeşim. Sen inkar etmediğin müddetçe sorun yoktur.

< Merhaba arkadaşlar.Ben de özellikle gençliğin önemli bir sorunu olan zinaya takıntılı durumdayım.Zinadan kastım internet üzerinden izlenen videolar.İbadetlerimi yerine getirip yalnış olabilecek herşeyden kaçınmaya çalışıyorum.Bu videoları izlememeye sayısız tövbe ettim,ama her seferinde bu takıntım beni alaşağı etti.
Bu açıklamalarımın sebebi yukardaki ayetin beni işaret edip etmediğini ve zinadan nasıl korunabileceğimi öğrenmektir.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum… >

Tevbeni bozmamaya gayret et kardeş.

Okudunuz mu?  Cuma namazında Allahu ekber demeyi unuttum

Ebû Hureyre radıyAllahu anh anlatıyor:
"Resûlullah aleyhissalâtü vesselâm Rabbinden naklen buyurdular ki:
Bir kul günah işledi ve ‘Yâ Rabbi, günahımı affet!’ dedi.
Hak Teâlâ da, ‘Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır’ buyurdu.
Sonra kul dönüp tekrar günah işledi ve ‘Ey Rabbim, günahımı affet!’ dedi.
Allahu Teâlâ da, ‘Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır’ buyurdu.
Sonra kul dönüp tekrar günah işledi ve ‘Ey Rabbim, beni affeyle!’ dedi.
Allahu Teâlâ da, ‘Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi olduğunu bildi. Ey kulum, dilediğini yap, ben seni affettim’ buyurdu

Okudunuz mu?  Vesvese kişiyi şirke sürükler ve içine şüphe tohumları ekerse şüpheden ötürü kişi günaha girer mi?

Buhârî, Tevhid 35; Müslim, Tevbe 29.


Cevap: Tövbesini sürekli bozan kişi imani yönden telikede midir ?

thehelfs
Allah razı olsun kardeşim,eline emeğine sağlık.Hayırlı günler…


Cevap: Tövbesini sürekli bozan kişi imani yönden telikede midir ?

metro44
Bende ağzımdan yanlış bir şey kaçınca hemen tövbe ederim. ALLAH (C.C.) ‘ A ŞÜKÜR CEVABINI VERMİŞSİNİZ

Okudunuz mu?  Biz kiminle evleneceğiz ?

ALLAH (C.C.) RAZI OLSUN.


HAMMADUN
Savaşların en büyüğü o’dur Ki; İnsanın nefsiyle mücadelesi, Ailenin nefsleriyle mücadelesi, Toplumun nefsleriyle mücadelesi, Milletlerin nefsleriyle mücadelesi ve İnsanlığın nefsleriyle mücaledesi.

Çok güzel bir misal duymuştum bir ara…..

Bir gün babası evladına, hafta sonu onu biryerlere götüreceğini söyler. Söyler söylemesine de o vadeddiği gün gelir çatar. Çocuk babasına sözünü hatırlatır, bunun üzerine babası uzandığı kanepesinden kalkmak istemez ve bir çare üzetir kendince…..

Okudunuz mu?  Sonradan Akli Dengesini Kaybedenlerin Ahiretteki Durumu nedir?

Şu gazeteyi bana getirirmisin der çocuğuna.

Çocuk hızla gazeteyi alır ve babasına verir.

Babası gazetenin üzerindeki dünya resmini çocuğa gösterir ve o resmi paramparça eder, sonrada şöyle der. Bu resmi düzelt seni gezmeye götüreceğim.

Çocuk iki dakika sonra resmi getirir babasına ve resim tamam baba der. Düzelttim….

Okudunuz mu?  Türkçeden YASİN İ ŞERİF okumak

Adam şaşkındır. Paramparça edilmiş dünya resmi hakikaten düzeltilmiş ve her şey yerli yerindedir.

Nasıl yaptın bunu…. diye sorar babası.

O yırttığınız dünya resminin arkasında bir insan resmi vardı baba… diye başlar söze çocuk. Sonra İNSANI DÜZELTİNCE, DÜNYA DÜZELDİ der.

İNSANI DÜZELTKİ, DÜNYA DÜZELSİN.

Ancak bu çağda iman esasları ortadayken, DECCAL’in peşinden ayrılmakda oldukça büyük bir pehlivanlık gerektirir doğrusu. Rab’bim, bizden öncekilerin başlarına gelenlerle bizleri imtihan ederken, onlara vadedilenle bize vadedilenler aynı şeyler olmasına rağmen, geçmişte yapılan ve küfrün az olduğu bir zamanla, bu gün ve küfrün had safhaya ulaştığı bir zamanda, tövbe etmenin DECCALİ TERKETMENİN ve ibadet ve taatlerin dereceleride Rab’bimin katındadır..

Okudunuz mu?  En Güzel Taharet Nasıl Yapılmalıdır?

İnşaAllah, o gark olduğunuz illetin bizzat DECCAL’in, yani kötülüğü yayan kaynağın bir ürünü olduğunu bildiğinizde, DECCAL’in yolundan gitmemeliyimki, cehennem kapılarından birine talip olmayayım dediğinizde, TÖVBE kapıları her daim açık olan ve kendisinden başka sığınacak ilah olmayan, o şahsında kemal sıfatlarla teçhiz, Rahman ve Rahiym olan’dan af dilenmek, insanın yaradılış gayesinin zirvesiyken, Rab’bin bir daha o hal üzere görmek istemediği insanlardan olmak istermisiniz. Doğrusu kimse olmak istemez.

Okudunuz mu?  Ezan duasında ki Bidât?

İNSANI DÜZELTKİ, DÜNYA DÜZELSİN.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Kayıtsız Üye
birader seninki erkeklikle alakalı bir şey bu hani zina yapmıyosun tamam çok güzel bir şey bu ve izlediğin videolar ama sana sonradan pişmalık hissi veriyosa sen gercekden ahlaklı bir insansın cunki bu senin zafınn sen bir erkeksin ve diğer kendi cinslerin gibi ihtiyaç görmüyosun bnde görmüyorum snin gibiyim ama videolar izliyorum napalım yani onuda yapmasak erkekligimizi unuturuz dimee kendıni hiç sıkmaa için rahat olsun videolara devamm panpaa 😀 alexis texas ı izlee tavsiye ederm 😀

Okudunuz mu?  Nişanlım İlişkiye Girmek İstiyor

Secan
Yukarida ki kayitsiz uye: sen dalga gecmeye mi geldin buraya? Ramazan Ramazan, ORUC ORUC su soylediklerinden utanmiyor musun? O tur videolari seyretmenin nesi "erkeklige" faydali? Siz erkekligi boyle seylerde değil Peygamberimiz Hz. Muhammed SAV.’in yasaminda, kisiliginde arayin!


Tövbesini bozan ne yapmalı, tevbesini bozan kişi ne yapmalı, tövbe edip tövbesini bozan

Bu kategoride yer alan Kirli iç çamaşırıyla abdest almak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbesini sürekli bozan kişi imani yönden telikede midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.