Anasayfa
18 Eylül 2021, 21:35
hakkinda
Yönetici

Şemsul maarif kitabı hakkında bilgi istiyorum

Şemsul maarif kitabı hakkında bilgi istiyorum

Misafir
Şemsul maarif kitabı hakkında bilgi istiyorum Şemsul maarif kitabı okumak istiyorum


Cevap: Şemsul maarif kitabı hakkında bilgi istiyorum

Hoca
Şems’ül Maârif’ül Kübra – Güneşler Güneşi – 4 Cilt

Yazar: İmam Ahmet Bin Ali El – Buni

Tercüme: H.Mustafa Varlı

Bismillahirrahmanirrahim

Elhümdü Lillahi Rabbi’âlemin. Vesselâtü vesselâmü ala Seyyidina Muhammedin Hâtemil-Enbiyâ il vel Mürselin ve ala âlihi ve sahbihi-ecmaîn.Hamd, Âlemlerin rabbi olan Allah’a… Salât ve selâm, Peygamberlerin Sonuncusu olan Efendimiz Muhammed (S.A.V.)’e ve O’nun aile efradı ile bütün ashabına…

Okudunuz mu?  Abdullah Faruki ve Mahmud Efendi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ve bütün ona tabi olanlara olsun.Göklerde, yerde ve her ikisinin arasında toprağın altında bulunanların hepsi Allah’ındır. Ne kadar kapalı olursa olsun Allan’dan hiç bir şey gizli kalmaz.

Sözü açık ta söylesen, gizli de söylesen muhakkak ki o gizliyi de aşikârı da iyi bilendir.Mahlukatm (Yaratılmışların en şereflisi olan insanoğlunun Allah’a halis kul olması için O’nun emirlerini yerine getirmesi ve yasaklarından kaçmamasıyla olur.

Okudunuz mu?  Namazda sürekli aynı zammı sureyi okumak

İnsan’a düşen görev; dünya hayatının tanzimi için gönderilmiş olan hidayet rehberi, kurtuluş reçetesi iktibâi Kur’ana Kıyamete kadar da bütün insanlığın hayatını tanzim edecek tek uymamız ve yüce önder sevgili peygamber efendimiz nasıl yaşamış ve bizlere nasıl göstermiş ise öyle yaşamamız gerekmektedir. İlahi nizam Kur’an-ı Kerim dir. Peygamberin sünnetidir. Bu hiçbir zaman da değişmeyecektir.

Okudunuz mu?  Kabe İmamı Sudeysinin hayatı hakkında bilgiler

Bütün insanlık, hayatı boyunca bütün hareket ve davranışlarını Kur’an ve Sünneti Rasülullahtan almalıdır. Nitekim ihlâsla inanan bir mümin inandım ve teslim oldum dediği zaman Ya Rab! Senden başka ilâh senden başka (Kanun koyucu) yoktur. Bütün hayatı, kâinatı sen tanzim edersin sevgili resulün Muhammed (S.A.V.) senin elçin ve bütün insanlığın önderidir, demiş olmaktadır.Müslüman; yaşamı boyunca hayat düsturunu Kur’an ve Sünnetten almalıdır. Ey Mümin! Yaşamın boyunca Allah’ın son Peygamberi olan Hz. Muhammed (S.A.V.)’e uymalısın, onu rehber edinmelisin.

Okudunuz mu?  Mefulun maah ile ilgili bilgi verirmisiniz?

Allah Resulü vefat etmeden önce şöyle buyuruyor: "Ben size iki şey bırakıyorum, Ona uyar ona tâbi olursanız kurtuluşa erer seniz. O’na tâbi olmazsanız delalete düşersiniz. İşte bu emanetin biri Allah’ın Kitabı Kur’andır. Diğeri ise benim sünnetimdir."

Bu kitapta bulunan konular üzerinde bilgi vermek gerekirse: Havas ilmi ile uğraşacak kimselerin tam inanç sahibi ve arif kimseler olması gerekir.

Okudunuz mu?  Hz. Süleyman'ın fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?

Nitekim bu kitabı incelediğiniz takdirde, müellifin bu yönde ne gibi öğüt ve tavsiyelerde bulunduğunu okuyup öreneceksiniz. Şunu da iyi bilmeliki, bu eser günah yolunu gösteren, hürafelere ve bid’atlara dayanan bir yazı kalabalığı değildir.

Ve yine bu eser ne gibi bir büyü, ve nede fal ve sihir kitabı değildir. İnsanları, birbirine karşı, kötülüğe şerre yöneltecek öğütlerle doldurulmuş boş ve anlamsız bir eser değildir. Konularının tümü, Kur’anı Kerime, Hadislere, içtihadlara dayanmakta, büyük bilginlerin imi, fazilet süzgecinden geçen denenmiş müsbet konuları kapsayan bir eserdir.

Okudunuz mu?  Def fiyatları , nerelerde satılır?

Daha doğrusu bu kitap ledünni ilimlere dayanan ruhi bir Tıp kitabıdır..


Cevap: Şemsul maarif kitabı hakkında bilgi istiyorum

lamia
bunda gizli baska nasıl dualar var


Cevap: Şemsul maarif kitabı hakkında bilgi istiyorum

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bu kitabın orjinali yok türkiye de sadece bir tane var oda istanbulda bir müze de saklanmakta internette satılan bu kitapların içi değiştirilmiştir hep

Okudunuz mu?  Caminin bölümleri ile ilgili bilgiler

Kayıtsız Üye
benim dedem okuyor hemde orjınali 80yıllık kıtap


Kayıtsız Üye
Bu kitaptan sadece istanbulda değil bizdede birtane mevcut 250 yılı aşkın bir kitap


Kayıtsız Üye
Şemsul maarif kitabı hakkında bilgi istiyorum
Bu kitap hakkında detaylı bilgi almak münkünmü? Bu gibi değerli kitapları neden tercüme edip satılığa bırakmazlarki’?
Çok merak ediyorum orijinalında yada Türkcesi orijinalına uygun olarak çevri olanında almak istiyorum.
Benimde bir çok insan gibi sorunlarım var ve 11 yıl gibi uzun yillardır ve çözümü bu kitapda olabileceğini düşünüyorum.
Saygılarımla selamlar.

Okudunuz mu?  Tasavvuf nedir? tasavvufun ortaya çıkış noktası, gelişimi ve yayılması hakkında bilgi

şemsül maarif, şemsül maarif hakkında yorumlar, şemsül maarif orjinali

Bu kategoride yer alan Tevrat, Zebur, İncil Kur'an-ı Kerim hakkında bilgi verirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şemsul maarif kitabı hakkında bilgi istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.