Anasayfa
30 Ağustos 2021, 16:40
isim
Abone

Kızıma anlamı güzel kız ismi arıyorum

Kızıma anlamı güzel kız ismi arıyorum

Misafir
manası güzel kız ismi arıyorum
1 ay sonra bır kızım olacak ama benım kafam çok karısık bazı ısımlerı begenıyorum ama anlamlarından emın degılım heryerde farklı anlamlar yazılmıs bana lütfen yardımcı olun….begendıgım ısımler …bengisu.tuana.sude.ceren.esila


Cevap: Yeni doğacak kızıma anlamı güzel isim arıyorum yardım eder misiniz?

mumsema
< 1 ay sonra bır kızım olacak ama benım kafam çok karısık bazı ısımlerı begenıyorum ama anlamlarından emın degılım heryerde farklı anlamlar yazılmıs bana lütfen yardımcı olun….begendıgım ısımler …bengisu.tuana.sude.ceren.esila >
Aişe
Hatice
Münevver
Mahfuza
Fatıma
Zahide

Okudunuz mu?  En güzel dini erkek ve kız isimleri

Güzel kız isimleridir


Cevap: kız bebek çocuk ismi arıyorum

Darusselam
Hatice

Ayse

Hafsa

Safiye

Sûde

Zeyneb

Fatıma

Rukiyye

Fatıma

Sümeyye

Şeyma


Kız Bebek Ismi

Burak
Selamün Aleyküm,

3 ay sonra kısmetse kızımız olacak inşaALLAH. İki isim arasında kararsız kaldık. Arya ve Lina . Eşim Arya ismini çok istiyor. Anlamı, Opera’da söylenen bir dizi şarkı imiş. Bende Lina ismini düşündüm. O da hurma fidesi demekmiş ve sanırsam Kuran-ı Kerim’de Line diye geçiyor. Bu iki isimden birini kızımıza vermek dinen caiz midir? Ya da Arya ve Lina isimleri caiz midir? İlginize teşekkürler…

Okudunuz mu?  Aras İsminin Türkçe Ve Arapça Yazılışı

3 ay sonra kısmetse kızımız olacak inşaALLAH. İki isim arasında kararsız kaldık. Eşim Arya ismini çok istiyor. Anlamı Opera’da söylenen bir dizi şarkı imiş. Bir diğer isim olarakta, bende Lina olarak düşündüm. Lina isminin anlamı da hurma fidesi olarak geçiyor ve sanırsam Kuran-ı Kerim’de de Line diye geçiyor. Arya ya da Lina isimlerinden birini kızımıza isim olarak verebilir miyiz? Dinen hangisi caizdir? Ya da her iki isim de dinen caiz midir? İlginize teşekkürler…

Okudunuz mu?  Mira isminin Kurandaki anlamı

Omer Faruk
Çocukların ismi psikolojik ve sosyolojik olarak etkilidir. İslami bir isim olsa da Şaban ismi koymak nasıl çocuğun psikolojisini etkileyecekse seçtiğiniz her ismin anlamı, geldiği kaynak, kimler tarafından kullanıldığı önemlidir.

Rasulullah (A.S) yalnızca anlamı kötü olan isimleri değiştirmiştir. Bunun dışında yeni müslüman olan insanların ismine kesinlikle dokunmamıştır. Ancak anlamının güzel olmasına dikkat etmiştir. Evet ARYA ismi kulağa hoş geliyor ancak kullanışı, söylenişi ve etkisi noktasında çocuk için hayırlı bir psikolojiyi içermiyor. LİNA ismini ise nasıl seçtiğinizi düşünmenizi isterim. Çünkü bu ismin sahipleri aynı zamanda çocuklar için ROL MODEL’dir. Mesela Tayyip Erdoğan’ı seven birisi çocuğuna niçin Tayyip Erdoğan ismi verir. Ya da çok sevdiği sanatçının ismini çocuğuna niçin verir?

Okudunuz mu?  Akın İsminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

Eğer çocuğunuzun İslam toplumu ile bağlarını korumasını istiyor ve bu temelde hayatını devam etmesini istiyorsanız onların kullandığı güzel isimlerden seçmenizi öneririm. Bir ismin illa Kur’an’dan ya da sahabe isminde olması gerekmiyor.

Mesela yeni müslüman olmuş birisinin isim değiştirmesi noktasında (fransız ismi) bana soru sorulmuştu. Cevabım isminin yukarıdaki anlattığım anlamda tarihçesini öğrenmek oldu. Öğrendim ve hiçbir sakıncası olmadığını bu ismin kendisi için uygun olduğunu söyledim. Yani kişinin ismi yabancı bir dilde dahi iyi bir anlam içeriyor ve o toplumda olumlu bir izlenim yaratıyor, şirk içermiyorsa o isim de kullanılabilir.

Okudunuz mu?  Sait isminin anlamı nedir?

Allah hayırla ve sağlıkla dünyaya gelmesini nasip etsin, selametle…


Kayıtsız Üye
Kızıma Almina /Almira ismini veya Miray ismini vermek istiyorum, anlamları ve ismin kökeni nedir? dinen uygunudur?


muvaffak
Miray, Farsça "ayın ilk günleri" anlamına gelir.
Almira ismi ise "ay tutulması esnasında çevresinde görülen kızıllık,kırmızılık" anlamına geldiği söylenmiş olup ismin köken dili belli değildir. Din size bu isimleri koymanızda özel olarak bir engel koymamaktadır.

Okudunuz mu?  Esmagül İsminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

lina, Bengisu, liya

Bu kategoride yer alan Güzel isimler, Bebek isimleri, İslami isimler, kız çocuk isimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kızıma anlamı güzel kız ismi arıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.