Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:36
resim
Yönetici

5 vakit namaz: Günde: 1 saat, Haftada: 7 saat, Ayda: 1 gün, Senede: 12 gün

5 vakit namaz: Günde: 1 saat, Haftada: 7 saat, Ayda: 1 gün, Senede: 12 gün

imam
5 vakit namaz: günde 1 saat haftada 7 saat ayda 1 gün senede 12 gün

YORUMLAR SİZİN

5 vakit namaz: Günde: 1 saat, Haftada: 7 saat, Ayda: 1 gün, Senede: 12 gün


Cevap: 5 vakit namaz: Günde: 1 saat, Haftada: 7 saat, Ayda: 1 gün, Senede: 12 gün

AYSEN
aslında çoğu insanın üşenerk kıldığı araya sıkıştırdığı bu güzel ibedti yapmak o kadar kolayki sadece dünya işlerini sevdiren o nefsi yanmek ve zamanını aslında hiç almayan ama feraha ulaştıracak bu ibedeti yapmak yeterli


Cevap: 5 vakit namaz: Günde: 1 saat, Haftada: 7 saat, Ayda: 1 gün, Senede: 12 gün

fidan
28 yaşındayım bugüne kadar hiç namaz kılmadım kaza namazı borçlarımı nasıl kılıp bitirebilirim yani yılda kaç rekat kalmalıyım

Okudunuz mu?  Allahın İsimleri (resimli)

Yorum: 5 vakit namaz: Günde: 1 saat, Haftada: 7 saat, Ayda: 1 gün, Senede: 12 gün

Kayıtsız Üye
Syn.Kardeşim bu günden itibaren 14 sene düzenli 5 vakit namazını kılıp her vakit namazının peşine geçmiş vakit namazının kazası için niyet edip kaza namazı kılacaksın. bu 14 yıl sonunda hesap denk olur. Bu benim tercihimdir. Fakat her gün her zaman geçmiş kaza namazları için nafile namazı kaza namazı kılabilirsin. Allah şimdiden kıldığın ve kılacağın namazlarını kabul etsin. Günün her saati zamanı kaza ve nafile namazı kılabilirsin….K.CAN


Kayıtsız Üye
Her vakitin ardından aynı namazın kazasını kılabilirsin örnek Öğle namazını kıldıktan sonra hemen öğlenin kazasını kılmak gibi inşAllah namazdan sonra bize de dua et.

Okudunuz mu?  Hilal resimleri ay resimleri

Kayıtsız Üye
her vaktin namazını 10.220 defa kılarsanız 28 yıllık namazlarınız bitecektir. artık günde kaç rekat kılmanız size kalmış toplamı bu kadar 🙂


vel Fecr
< aslında çoğu insanın üşenerk kıldığı araya sıkıştırdığı bu güzel ibedti yapmak o kadar kolayki sadece dünya işlerini sevdiren o nefsi yanmek ve zamanını aslında hiç almayan ama feraha ulaştıracak bu ibedeti yapmak yeterli >
kardeşim önce farzlarını hayatına bir oturttur. namaza başlayıp ya kazalarda bana yük oluyor diyip namazını bırakmaktansa. farzları tutup kazalara dair tevbe etmek daha doğru olur.
ayrıca kaza unutmak ve uyku sebebiyle kaza edilir. siz geçmişte kılmadığınız namazları bu sebeple bırakmadınız sonuçta.

Okudunuz mu?  Erciyes dağında ALLAH yazısı

Allah geçmiş günahlarımızı affetsin. bu vakitten sonra tutun inş.


Ebû Mansur
< ayrıca kaza unutmak ve uyku sebebiyle kaza edilir. siz geçmişte kılmadığınız namazları bu sebeple bırakmadınız sonuçta. >
Selamın Aleyküm
Geçmişteki kılınmayan namazlar da kaza edilir. Unutmak ve uyku olurda bilerek bırakılan da kaza edilir.Bir namaz ya bile bile kasden kılınmayıp kazaya bırakılır veya bir özürden dolayı kazaya kalır. Yanlışım var mı yoksa ben mi yanlış anladım?

Okudunuz mu?  Hz.Muhammed (sav) ismi (resimlerle)

vel Fecr
ya meseleyi büyütmek istemiyorum ama o zaman soruyorum. seni yaradan rabbine 1. kulluk vazifen namazı biliyordun ve dünya hayatını namazına tercih ederek. bunu 2.plana attın. sen o zaman islamın temel şartı olan bir farzı nasıl olurda dünyalık meselen yüzünden 2.plana atarsın ?
namaz Allah tealanın emri ama sen dünyalık bir mesele yüzünden namazı 2.plana atıp sonra kaza ederim düşüncesi ile kaza ettiğini zannediyorsun.
namazla arana giren dünyalık mesele çok mu önemli ? neydi derdin iş mi ? okul mu ? kız arkadaşın mı ? playstation mu ? bilardo mu ? namazı hangisine bilerek sattın veya sattık. geçmişte çok günahlarımız oldu Allah affetsin ama ben namazı oyuncak gibi göremem.

Okudunuz mu?  Aşk gülleri güzel aşk gülleri

ya birkere 5 vakit tam vaktinde kılanın bile namazlarının kabul olacağı bile belli değilken. ben kalkmış hayatımın şekline göre namazı uydurmaya çalışıyorum haşa.
hiçmi korkmuyoruz bilerek kaza ettiğim namaz yüzümüze vurulur diye.
hiçmi korkmuyoruz isteksiz kıldığımız namaz mahşerde bizim aleyhimize delil olacak diye.
biz namazı kılınca oldu bitti zannediyoruz.
bu forumda bir kardeş sabah namazını kılamadı diye yedi bitirdi kendini. ama biz başkasına ya iş yerinde kılamasanda akşam evinde kıl diyebilecek hükmü kendimizde delil alacak ne görüyoruz.
bana işimden aşımı veren Allah teala değil mi ? rızkımı veren patronmu Allah tealamı ? ben patronamı kul olacağım Allah’a mı ? iş yap namaza müsade yok diyorsa patron izin vermiyor kadar müslüman olduk maalesef. ciddiyetimizi ortaya koyamadık. kişiye gideceği yol kolaylaştırılır diyor Allah teala. namaz için şartları zorluyor muyuz ?

Okudunuz mu?  Seni seviyorum oğlum (resimlerle)

bizim rasulullah efendimiz sav hangi namazı bile isteye kaza etmiş bana delil gösterin ? ama geceleri topukları sızlayana kadar benim nebim namaz kılıyor demesini biliyoruz. unutmayın mahşerde Allah teala ile teke tek kalacağız. ha kendinde patronum izin vermedi namazımı kılamadım diyebilecek gücü kendine gören varsa ona lafım yok. Allah muhafaza yani.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Kişisel Eşyaları

birde şu toplum illa bu anlatılanları hoca vasfı olsun alim olsun kimlikleri taşıyanlardan duymak istiyor ben bunları kendimden söylemiyorum.
namaz ile hükümleri çok merak eden varsa açsın mezhep imamlarının görüşlerini okusun.
ama burda kendini imam hanife imam şafiden üstün gören arkadaşlar onada muhalefet olacaktır çünkü işlerine gelmiyor, çünkü kendileri ortaya çıkıyor. açığa vuruluyorlar. zorlarına gidiyor bu hükümler. zoruna gidicek varsa bakmasın. Allahtan korkacak baksın.


Ebû Mansur
Önce bir aleyküm selam deseydin 🙂
Kardeş olayı nereye çektin ben kimseye namazı 2. plana atsın bilerek kılma sonra kaza edersin mi dedim ?
Bile istiyeden kastım yani adam gecmişte kılmamış yani kılmadıysa namazlar bilerek kazaya kalmıştır. Ben bunu kastederken nerelere çektin olayı… Ben kimseyede kılmayın sonra kaza edersiniz demem öyle kafada insan değilim.

Okudunuz mu?  Benim Objektifimden KABE VE RAVZA-İ MUTAHARA.

vel Fecr
hakkını helal et farketmedim ve aleykum selam.
ya aslında sen direk üstüne alınma ben genel manada konuştum çünkü çok sorulan bir durum. en azından okuyan neyin ne olduğu biraz öğrensin farkına varsın istedim. ben aslında yönlendirme yaptım seni kullanarak, sebeb oldun yani mazur gör 🙂


Ebû Mansur
Helal olsun kardeşim. İnsanız hata yapıyoruz olur böyle şeyler sende hakkını helal et.

Okudunuz mu?  Allah ismi Arapça hat

Kayıtsız Üye
Allah tealanın tövbe kapıları her zaman açıktır. Gaflet uykusunda Bir insan Allah tealanin farz kıldığı ve yasakladıklarini yapmadı ise tövbe eder.Rabbim inşAllah kabul eder. Biz kul olarak bunu gördük isek Bu çok güzel bir nimet Ne güzel bir rahmettir.kilmasi gereken namazları kalmayıp tövbe edip kaçırdığı namazları kılmayi düşünmek yeni bir uyanıştır. İnşAllah
Rabbim ettiğimiz dualarımızı kabul eder.Salih niyet çok önemli bence. Allah’ın rahmetinin yanında, bizim yanlışlarımızın hükmü bile yok. Ettiğimiz duaların bile bir geçerliliği olmaz ama şefkati sonsuz olan Rabbimine sığınmaktan başka Ne çaremiz var.


Kayıtsız Üye
normal namazını kıl her vakit namazından sonra sonra 6 kaza namazı gün sonunda 30 kazaya tekabül eder yani bir günde bir ayın namazını kılmış olursun

Okudunuz mu?  Ceylan nedir? Ceylan resimleri

namaz, 5 vakit namaz günde 1 saat, namaz yilda kaç saat

Bu kategoride yer alan Güncel Resimli Ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

5 vakit namaz: Günde: 1 saat, Haftada: 7 saat, Ayda: 1 gün, Senede: 12 gün Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.