Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:05
missa91
Abone

Hz. Süleyman’ın yemek duası

Hz. Süleyman’ın yemek duası

Misafir
Hz. Süleyman’ın yemek duası


Cevap: süleymancıların yemek duası

Hoca
Hz. Süleyman’ın yemek duası nasıl bilmiyorum.
_____________________

Peygamberimizin Yemek duaları

Hz. Peygamber (a.s), yemeklerden sonra pek çok dua yapmıştır. Bu sebeple yemek duası ile ilgili oldukça çok hadis-i şerifler mevcuttur. Bu duaların bir kısmını birleştirerek okumakta fayda vardır şöyle ki:

Okudunuz mu?  Gizli dini nikah

"Bize yediren, içeren, Müslüman olmayı nasib eden Allah`a hamdolsun." (Ebû Dâvud III, 475). Âllah`ım! Bize bu yediğimiz yemek sebebiyle bereket ver, hakkımızda bu yemeği mübarek kıl. Bize bu yemekten daha hayırlı olanını yedir." (Tirmizî, Daavat, 55) "Bize rızık ver, sen rızık verenlerin en hayırlısını." (Maide, 5/114). Allahım! Biz senden nimetin tamamını, kusursuz ümmeti ve ayetin devamını istiyoruz." (Ebu Davud III, 501).

Okudunuz mu?  Bir erkek bayana selam verdiği zaman bayan erkeğin selamını sesli olarak alabilir mi, selamlaşmanın hükmü nedir?

Enes b. Mâlik (r.a) anlatıyor: Rasûlüllah (a.s) şöyle buyurdu: "Yemeğini yedikten sonra şu şekilde duâ eden kimsenin geçmiş günahları bağışlanır"

"Sarfedilen güç ve kuvvet bana ait olmadığı halde bu nimeti bana yediren, bana rızık olarak takdir buyuran Allah`â hamd olsun"(Tirmizî, Daavât, 56).

Okudunuz mu?  Deri Elbise Giymek Caiz Mi?

süleymancıların yemek duası, süleymancılar yemek duası , süleymancıların yemek duaları

Bu kategoride yer alan Nasıl selavat getirilir? salavat getirirken elimizi nasıl tutmamız gerekir? abdestli olmak gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Süleyman’ın yemek duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.