Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

Gusül abdesti alırken, vücudu ovalamak şartmıdır?

Gusül abdesti alırken, vücudu ovalamak şartmıdır?

esmerömer
iyi akşamlar. benim sıkıntım bugün sabah gusül abdesti aldım normalde her tarafımı ovalayarak yıkarım bugün sadece duşun altında durarak aldım acaba meni falan kalmış olabilirmi illa her tarafı ovalamak gerekirmi.


Cevap: meni mezi

Fetva Meclisi
Gusül abdesti alırken, vücudu ovalamak sünnettir / farz değildir.

Okudunuz mu?  Tek Seferde Gusül Alamıyorum

Cevap: Gusül abdesti alırken, vücudu ovalamak şartmıdır?

A’cez abd
Selamun aleykum, vücudunda çok kıl olan kişi ovalamadan sadece suyun altında 5 dk dursa ağza burna su verip çıktığında gusül geçerli midir? Vücut da çok kıl olması ovalamamızı gerektirir mi?


Yorum: Gusül abdesti alırken, vücudu ovalamak şartmıdır?

Kayıtsız Üye
Yukarıda da yazıldığı gibi ovalamak farz değildir yani mecbur değildir yani yapılmasa da gusül geçerli olur.

Okudunuz mu?  Yağmur ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm kardeşler,

Gusul ile ilgili bir sorum var. Ovalamak sünnet olduğunu biliyorum, ama necaset yıkamak tabi ki farzdır, çünkü vücut temiz olmak gerekir. Avret yerimizi ihtilam olduktan sonra ovalamak o zaman gerekir mi? Yani necaset görünmediği yeri temiz sanmak ve sadece şu dökmek yeterli midir? Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinden sonra akıntı gelirse abdest bozulur mu?

Ensar
Sevgili kardeşim evet dediğiniz üzre vücudu gusül anında ovalamak sünnettir ovalamadığınız taktirde abdestiniz yine geçerli olur. Eğerki vücutta oyalanacak bir durum varsa elbette ovalamanız sizin için daha güzel olacaktır hem kirden de daha iyi arınmış olursunuz.


MK3
Cümleten selamun aleyküm oncelikle böyle bir platformda insanlari bilgilendirdiginiz için hepinizden Allah razı olsun.Ben özellikle gusül abdesti konusunda vesveseli bir kişiyim,çevremde aklıma takılanları sorduysamda istedigim cevabı alamadım;gusülde ovmanin sünnet olduğunu öğrendim fakat suyun kıl köklerine nüfuz edecegide söylendi buda ovmayi gerektiriyor.Yani suyun altına girsem saçımı,sakalımı ve vücudumu ovmadan üstüne su tutsam gusül abdesti olmuş olurmu?Arkadaslar bana bu konuda yardımcı olursanız çok büyük iyilik etmis olursunuz,saatlerce banyoda durmak insanı çok yoruyor,yorumlariniz benim için çok değerli.

Okudunuz mu?  Lohusa iken ihtilam olan kadın ne yapmalıdır?

ACİLSERVİS
Elini vücuduna ve saçlarına sürmen neden saatlerce sürsün. Banyoya gerek yok kalk ve şuan dene. Yukarıdan aşağıya tüm bedenine elini sürmen bu ovalamak olur 5 dakikadan fazla değildir.


MK3
Hocam sağ olun cevabınız için Allah razı olsun yukarıda bir arkadaşta yazmış vücudun kıl olan bölgelerini ovmasan da olur diye bunu merak ediyordum benim yapmam gereken vesveseye kulak vermemek inşAllah bunu yenerim çünkü inanın çok zor anlar yaşadım;zaman israfı,su israfı,ibadetleri kaçırma gibi. Rabbim affetsin inşAllah Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Okudunuz mu?  Eşime sarılmakla gusül abdesti almam gerekir mi?

gusül abdesti alırken ovalamak, gusül abdestinde ovalamak, gusul vucudu ovmak gerekirmi

Bu kategoride yer alan Göbeğimdeki kirler çıkmıyor gusülüm olmuş mudur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti alırken, vücudu ovalamak şartmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.