Anasayfa
11 Mayıs 2022, 16:56
missa03
Abone

Allah’a verilen sözü tutmamak

Allah’a verilen sözü tutmamak

Elaaa
Ben Allah a bir söz verdim ve tutmadm ne yapmam lazım yani bozmak zornda kaldm 3 gün kefaret orucu tutmam mı lazım ?? nasıl niyet edicem ?

Ben Allah a verilen bir sözümü tutmadım yani bozmak zorunda kaldım..Bunun affı için ne yapmam lazım 3 gün kefaret orucu tutmam mı lazım yardım edin lütfen..


Yorum: Allah a verilen sözü tutmamak

arifselim
Allah’a verilen söz yemin hükmündedir ve tutulması gerekir. Yeminini bozan kişiye ilk olarak 10 fakiri bir gün iki öğün yemek miktarınca doyurması yada giydirmesi gerekir. Günümüzdeki (2017) miktarı ise 160 tl dir. 10 kişiyi bulmak zor olursa bir lişiye de verilebilir. Maddi gücü yetmeyen kimse ise, peş peşe 3 gün oruç tutmalıdır.


Cihad uğruna Allah a verilen sözü tutmamak

turco
s.a kardeşlerim. öncelikle konuya benzer yazılarınızı okudum ve sizi tekrar meşgul etmek istemedim. ama benim kıssam biraz daha farklı. ben zamanında cihad etmek için rabbime büyük bir söz verdim.ama bunu gerçekleştirmedim.açıkcası şimdide eskisi gibi değilim. yani cihad uğruna başka bir ülkeye gitmek gibi bir niyetim kalmadı. işin garibi bazen tesadüfen kuran dan ayetler okurken pat diye karşıma çıkıyor hep cihad dan geri dönenleri ve onları bekleyen azabı anlatıyor rabbim kuranında. ne yapacağımı bilemedim. acaba ne yapabilirim. bu sözün bir dönüşü var mıdır. ve dönüşü olup gereklerini yerine getirsem tövbe etsem de mahşerde bundan sual edilir miyim . Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Kadın imam nikahını bozabilirmi? bozabiliyorsa hükümleri nelerdir?

şimdiden Allah razı olsun .


Cevap: cihad uğruna Allah a verilen sözü tutmamak

mumsema
< s.a kardeşlerim. öncelikle konuya benzer yazılarınızı okudum ve sizi tekrar meşgul etmek istemedim. ama benim kıssam biraz daha farklı. ben zamanında cihad etmek için rabbime büyük bir söz verdim.ama bunu gerçekleştirmedim.açıkcası şimdide eskisi gibi değilim. yani cihad uğruna başka bir ülkeye gitmek gibi bir niyetim kalmadı. işin garibi bazen tesadüfen kuran dan ayetler okurken pat diye karşıma çıkıyor hep cihad dan geri dönenleri ve onları bekleyen azabı anlatıyor rabbim kuranında. ne yapacağımı bilemedim. acaba ne yapabilirim. bu sözün bir dönüşü var mıdır. ve dönüşü olup gereklerini yerine getirsem tövbe etsem de mahşerde bundan sual edilir miyim . Allah razı olsun. şimdiden Allah razı olsun . >
ve aleykumusselam.
Cihad için başka ülkeye gitmeye hiç gerek yok. Zaten dinimize göre, kişi kendini çevresini düzeltmeden başka bir yere gitmesi yanlış bir yöntemdir.
Yine sözünde dur ve önce kendinden sonra ailen sonra akrabaların ve sonra komşularından başla/hakkı anlat.
En büyük/en ağır cihadın, kişinin nefsiyle yaptığı cihad olduğunu unutmayalım.

Okudunuz mu?  Eşimi namaza başlatmak için hangi duayı okumalıyım?

Kayıtsız Üye
Allaha verilen sözü unutmak


Hoca
Allaha verilen sözü unutmak, tevbeyi gerektirir.Hatırlandığında ise söz yerine getirlmeli, getirilmediği taktirde yemin keffareti verilmelidir.


asddg
Allaha soz verip tutmaz isek kefareti nedir

Peki verdigim sozu icimden soylemis olsam bir Fark var mi


mum
Yemin kefaretini vermelisin.10 fakri sabah akşam doyurmak, yani 10 fitre miktarı parayı vermektir100 tl

içinden veya dilinle fark etmez.


Kayıtsız Üye
Öncelikle selamun aleykum ben Yuce Allah’a hatirlamiyom pek ama 2-4 arasi kez ayni sözu vermistim ama her defasindada nefsime vesveye yenilip bozdum soyle soz veriyodm Allahim bidaha Bu kotu aliskinliklari bidaha yapmicam (kendini tatmin etme mas…) ve daha baska gunahlar ve Tovbe ediyodum ama bozdum kefaretmi gerekir ben avrupada yasiorum ama oldugum yerde fakir olan insan yok orucmu tutmallyim ? Kac gun? Yas 16…


arifselim
Aleykum selam. Her bozduğun yemin için sana bir kefaret çıkarman gerekir. Çevrede mutlaka fakir bulunabilir. Eğer orda yoksa başka bir ülkeye gönderebilirsin. Ancak maddi gücün olmasa o zaman oruç tutabilirsin. İnsan yemin etmeyi de alışkanlık haline getirmesi hoş değildir.


uzayy
mesela geçmişte atıyorum 3-4 defa orucu bilerek bozduk ve haliyle kefaret gerektirdi, benim bildiğim 3-4 tane de olsa sadece 1 kere 61 günlük kefaret o 3-4 tane hatayı kapatıyor diye biliyorum(yanlışsam düzeltin lütfen)

Okudunuz mu?  Asker Uğurlama Duası

acaba Allah’a verilen sözlerde de durum böyle mi?

acaba atıyorum ben, Allah’a şuana kadar 5 tane söz verdim ve hiçbirini yerine getiremedim. Ama bu 5 tane kısmını salladım, bu 3 de olabilir, 10 da olabilir bilmiyorum

şimdi ben kafamda tahmini bir rakam belirleyip işte attım 5 tane dedim, 5×3= 15 gün mü oruç tutacam

yoksa niyet ederken geçmişimdeki bütün sözlerimi kastederek, bütün sözlerimi yerine getiremediğime hitabeden sadece 1 kerelik, 3 günlük oruç mu tutacağım?


Şem’a
Oruç bozma cezası ayrı yemin bozma cezası ayrıdır. Her yemin için ayrı ayrı kefaret gerekir


uzayy
hocam yalnız benimki yemin değil, yani mesela atıyorum açık konuşcam. evli değilim ve malesef nefsime yenik düşüp bazen o +18 sitelere giriyom
tevbe edip Allah’a söz veriyom birdaha girmicem diye ama kaç kere sözümü yerine getiremedim. Şimdi bu yemin mi oluyor yani?

bu dediğim gibi şey söz değil yemin yerine geçiyosa, e peki benim geçmişimde hatırlayamadıgım 20 tane varsa diyelim, ben gittim 3-4 kere tuttum diyelim. diğer borçlar nolacak?
yani bunun sonu yokki ozaman 20 tane tutup(60 gün) bu sefer kendime , ya 30 tane böyle sözüm varsa 30 mu tutayım yoksa diye kafaya takabilirim


Şem’a
Allaha söz vermek yemin sayılır


uzayy
tamam anladım öyledir ama ben napacam ozaman, 27 yaşındayım ve geçmişimde kaç tane söz verdiğimi falan bilmiyorum. ama eminimki vardır

Okudunuz mu?  Annem ve babamla geçinemiyorum ne yapmalıyım

kafamda belirli bir sayı belirlesem mesela 10 söz = 30 gün oruç, ya tahminimden çok daha fazla böyle sözüm varsa, tam rakam belirlemem mümkün değil

ve ettiğim sözler geçmişimde, farklı farklı konulardada olabilir. niyet ederken bütün sözlerimin içeriğini söylememe gerek var mı çünkü hepsini hatırlamıyorum?


Şem’a
Sabret ilerde 1500 tl (2017 yılı) verirsin 10 yemin yerine
Veya paran yoksa oruç tut


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm zamanı tam hatırlamıyorum ama bir ara bir günahı işlemiyeceğime Allah’a söz verdim yanlış hatırlamıyorsam yemin ettim Allah’a (dua ederken) ben maalesef o günahı tekrar işledim.. şu an 16 yaşımdayım ne yapmam lâzım ve önceden edip te bozduğum yeminleri unuttum hatırlamıyorum.. onlar içinde ayrı bir şey yapmalı mıyım ?


arifselim
Aleykum selam. Hiç hatırlamıyorsan bir şey gerekmez. Sadece hatırladıklarını, emin olduklarını eğer bozmuşsan her bir yemin için ayrı ayrı yemin kefareti vermen gerekir.


islamneferi
Merhaba, ben bir dua ettim ve bunun karşılığında Ramazan sonuna kadar Allah’a kendimi tatmin etmeme konusunda söz verdim. Ama tutamadım ve bugün kendimi tatmin ettim. Duamın kabul olmayacağından çok korkuyorum ve yaptığımdan çok pişmanım gerçekten, kefaret gerektirdiğini sonradan öğrendim ve bilseydim yapmazdım. Ama doktorum oruç tutmamamı söyledi ve sağlığım açısından tutamıyorum. Yaptığımdan pişmanım ve duamın kabul olmasını gönülden çok istiyorum ve ihtiyacım var. Allah’a karşı utanç içerisindeyim. Ne yapmalıyım? Yardım lütfen.

Okudunuz mu?  Sahabei Kiramın Isimleri

Merhaba, öncelikle ben bir duamın kabul olmasını tüm kalbimle istiyorum. Ve yaklaşık 1 hafta önce duanın kabul olması için Allah’a kendimi tatmin etmeyeceğim konusunda söz verdim. Fakat bugün dayanamadım ve bozdum, ama çok pişmanım gerçekten. Duamın kabul olmasını çok istiyorum ama şimdi sözümü çiğneyince bir umutsuzluğa kapıldım. Duamın kabul olacağından şüphem yok ama ne yapmalıyım? Kefaret için oruç tutamıyorum çünkü sağlığım el vermiyor. Yardım edin, bu duanın kabul olmasına çok ihtiyacım var. Ne yapmalıyım?


arifselim
– Merhaba. Eğer söz verip bozmuşsan sana yemin kefareti gerekir.

– Helal ve haramlar konusunda bilmemek mazeret değildir. Her müslüman en azından kendisine gereken farzları bilmek zorundadır.

– Doktor oruç tutmaman gerektiğini kesin bir şekilde gerekli görmüşse oruç tutmazsın. İyileştikten sonra tumadığın günleri kaza etmelisin.

– Bir ramazan ayında oruçlu halde iki sefer mastürbasyon yapmışsan sana 0 gün kefaret ile iki gün kaza lazımdır.

Tövbe edip pişman olan kulunu Allah bağışlar.


islamneferi
Sorun şu ki benim hastalığım kronik yani sürekli bir hastalık. O yüzden iyileşmek diye bir şey yok, ama kadir gecesi bir gün bile olsa tutmayı düşünüyorum. Zaten bir kez mastürbasyon yaptım. Öyle olur mu?

Okudunuz mu?  Şüphesiz sen işiten ve dualarımızı kabul edensin hangi ayet?

GençEbabil
Esselemun aleykum Allah’a bir video oyununu oynamayacağıma dair söz verdim ama dayanamıyorum diğer dünyada alacağımı azaltır diye düşünüyorum..bozarsam kefare nedir? Sadakayı ramazan kolisi gönderen yerlere para vererekte yapabilirmiyim?


arifselim
Ve aleykumusselam. Eğer söz vermişsen buna uymak zorundasın. Sözünde durmak sana daha hayırlıdır. Sözünü bozarsan sana ilk olarak 10 fakiri doyurmak veya giydirmek gerekir. Buna gücün yoksa arka arkaya 3 gün oruç tutman lazımdır.


Kayıtsız Üye
Ben daha 13 yasindayim bir kere sapik kotu video izlemistim ve sonrasinda abim tovbe etmmemi Allah’a soz vermemi istedi bende uzun zamandir izlemedim ama 2-3kere geri izledim ama çok pismanim ne yapmam lazim


mumsema
Allaha söz verip daha sonra sözünü bozduğun için yemin kefareti vermen gerekir.
160 tl (2017 yılına göre) vermen gerek buna gücün yetmez ise 3 gün oruç tut


Kayıtsız Üye
ben 1 konuda Allah’a dua ederek söz verdim yapmayacağım diye o hatayı, kaç kere verdim bu sözü bilmiyorum baya fazla, herseferinde sözümü yerine getiremedim

bu sözlerimin sayısı belli değil, şimdi 3 gün oruç tutsam bu konudaki tutamadığım bütün sözlerimin yerine geçer mi?


Hoca
Sözden kastınız tövbe ise yemin sayılmaz ama yemin ise kefaret gerekir

Okudunuz mu?  Öğle uykusu(Kaylüle) tam olarak hangi saatlerde uyunur ?

cpuslayer
Allah’ ım Sana verdiğim sözleri tutmamaktan tevbe ettim estağfirullah Ya Gaffar.(100 kere) Bu tevbeyi yap.
Yapmış olduğum tevbemin kabulüve tüm günahlarıma ve Ümmeti Muhammed’ in işlemiş olduğu tüm günahlara kefaret olması niyeti ile diyerek sadaka ver.


Kayıtsız Üye
Lütfen sorumu cevaplayin arkadaşlar. Ben zamanında bir günahı islememeye söz vermiştim. Tövbede de bulunmuştum hatta eğer islersem sınavım kötü geçsin diye de icimden geçirdim.asıl sorum su ki ben bu sözümü kısmen bozdum. Yani tam olarak neye söz verdiğimi hatirlamadan bozmuş olabilirim. Bu durumda ne olur


mum
Sözünüzde durmanın cezası yine tövbe etmektir.


beratost
Selamun Aleyküm. Ben 1 yıl önce namaza başlıcam diye söz vermiştim ALLAH’a ama istediğim sınavı kazanmaktı. Kazanmıştım. Bende yavaş yavaş namaza başlamıştım. Ama bir gün boyunca bir sebepten dolayı hiç namaz kılmadım. Şimdi benim sözüm bozuldu mu ? Bozulmadıysa ben her kılmadığım namaz için kefaret mi ödeyeceğim ?
Eğer ki her kılmadığım namaz için kefaret ödeyeceksem ALLAH’tan söze tövbe edeyim. 1 kefaret ödeyim. Ayrıca ben dün ALLAH’tan bir şey isteyerek söz verimştim. Sonra söz zor geldi. O istediğim şey olmadan o gün tövbe ettim kefaretini öder miyim ?
Birde ben yine bir olay olmuştu bende kurtulmak için söz verdim. 2 yıl önce her tövbeden sonra şükürler olsun diyecektim. Ama bunu demek benim tövbe etmemi zorlaştırıyordu bende onun yerine her gün 100 kez SubhanAllah diyeceğim dedim şimdi benim kaç kefaret ödemem gerek.
Birde bunları tutmadığım için ALLAH bana verdiği şeyleri alacak mı ?
Ayrıca yaşım 15 kefaret’i ilerde ödeyebilirim. Eğer ki hemen kefareti ödemem gerekiyorsa 3 gün orucu da hemen tutamayabilirim. Ama ALLAH emrediyorsa tutarım. Başka çarem yok.

Okudunuz mu?  Kaç çeşit doktor vardır?

ACİLSERVİS
Zaten namaz kılmak zorundasın. Namaz kılacağım diye yemin edilemez. Bu zaten zorunda olduğun bir durum. Her hangi bir kefaret ödemen gerekmez. Allah’ın neyi alıp neyi vereceğini ancak kendisi bilir.


beratost
Hiç biri için kefaret ödemem gerekmez mi ? Birde ben bir kez ALLAH’a bir günahı yapmıcam dedim söz vermiş oldum mu ? Tövbe için dua etmiştim. . Tövbe etmemiz için gereken şart oymuş o yüzden. Ama ben duayı ederken tam emin değildim yapıp yapmıyacağımdan. Duanın sonuna doğru tövbe etmek için gereken şart yapmıcam demekti ya. Bende kendimi inandırmıştım bir türlü yapmıcam diye.


ACİLSERVİS
Zorunda olduğun şeyler için yemin edilmez. Edilirse de geçersizdir. Rabbin zaten diyor namaz kılacaksın. Bu helaldir bu haramdir yapmayacaksın. Sen kalkıp bunlara yemin edemezsin. Bunlar zaten senden istenen şeyler.


beratost
Peki ben bir şey düşünürken bir anda şunu yaparsa ALLAH şunu yapıcam diyorum (içimden). Bilerek yapmıyorum. Düşünürken. peki bu söz oluyor mu ?
2. bir anlık korku ile şunu dua ediyorum şunu yap ALLAH’ım şunu yapıcam. ben böyle anlık dualar ediyorum. ve sonra pişman oluyorum. Ama ben bu duayı etmeden önce böyle yaptığımı bildiğim için ALLAH’a dua edip anlık bir ettiğim duaları kabul etme diye ALLAH’a dua etmiştim. (Bu düşünme süresi 1 2 dk sürüyordur. Ama ben panik olduğum,korktuğum için )
Veya tövbe ederken anlık bir şekilde ”tam olarak” düşünmeden.

Okudunuz mu?  Zamanı iyi Kullanmak ile ilgili Hadisler

seyit gazi
güzel kardeşim yemin Allah ın üzerine yapılır. bunun dışındakilerin yemin niteliği yoktur. yemin vAllahi billahi tillahi lafızlarıyla veya kur an ı kerim üzerine yemin etmek suretiyle açık ve net şekilde yapılır ve bunlardan sorumlusundur. biz kulluk ahdimizi ruhlar yaratıldığı zaman Rabbimizle yaptık zaten. korkularından korkma, Allah dan kork. kendini korkutma olay ciddi zaten. olayın ciddiyetini idrak et ve bunu unutturacak şeylerin veya günahların giriş kapılarını kapat. bu da düşe kalka olur, her seferinde de Allah a dön.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben 14 yaşındayım. Bir şeyi yapmamak için Allah Kuran çarpsın diyerek yemin ettim. Kumbaramda biriktirdiğim kefaret için yeterli para var ancak yaşımdan dolayı çevremde nasıl fakir birisini bulurum bilmiyorum. Onun yerine camilere bağışlarda para atsam olur mu kefaret parası miktarınca? Veya 3 gün oruç tutsam o yeterli olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Okudunuz mu?  Seçim ile ilgili fıkralar

muvaffak
Merhabalar, Allah da Kuran da çarpmaz. Bu ifade yanlış ifadedir. Bir daha bu şekilde yemin etmemen gerekir, çünkü Allah bizi kendisinin çarpmasıyla korkutmamıştır. Üç gün oruç tutman yeterli olacaktır.


Kayıtsız Üye
Ben şu şu olursa 3 ay içinde yasin ve mülk suresini ezberleyeceğim diye adak adamıştım. İstediğim oldu ancak ben yeminimi unuttum ve o 3 ayın 2 3 haftası kala aklıma geldi. 2 3 haftada yapamam diyerek 2 3 haftayı da geçirdim şimdi ne yapmalıyım bu yerine getiremediğim sözüm için. Affedilmez midir yaptığım?


Ensar
Sizler bir şart koşmuş ve yemin etmişseniz bu durumda size kefaret vermeniz farz olmuştur. Yemin kefareti vermeniz gerekir.
On yoksulu doyurur yada giydirir siniz, Eğer bunu yapamayacak güçteyseniz üç gün ard arda oruç tutmalısınız.


Allaha verilen sözü tutmamak, Allaha verdiği sözü tutmamak, Allaha söz verip tutmamak

Bu kategoride yer alan Akciğer kanserinden vefat edenler şehitmidir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’a verilen sözü tutmamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.