Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:20
missa3
Abone

Haram yollardan para kazanan birisiyle evlenmek caizmidir

Haram yollardan para kazanan birisiyle evlenmek caizmidir

reyhan22
Muslum bir kizin haram yollardan para kazanan bir erkekle evlenmesi caiz midir. erkek eroin satarak para kazanmaktadir. Istihare yapilmistir ve hayirli cikmistir. yinede böyle birisiyle evlenmenin günahi ne kadardir ve caizmidir??


Yorum: Haram yollardan para kazanan birisiyle evlenmek caizmidir

arifselim
İstihare en son çaredir. Yani ilk önce o kimsenin hayırlı ve uygun bir insan olup olmadığı araştırılır. Eğer olumlu yada olumsuz bir sonuç elde edilirse artık istihare edilmez. İstihare edilirse de bir anlamı olmaz. Çünkü zaten haramla iştigal eden birisi ortada ise evlilik olumlu değildir. Bu ortadayken kendini kandırmanın bir anlamı yoktur. Evlilik hükmen caiz olabilir ama bu kesinlikle tavsiye edilmez.

Bu kategoride yer alan Sivilceden çıkan irin gusül abdestine mani olur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haram yollardan para kazanan birisiyle evlenmek caizmidir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.