Anasayfa
15 Temmuz 2022, 3:32
sizden6
Abone

Faşist (ırkçı) olmak günah mıdır?

Faşist (ırkçı) olmak günah mıdır?

metro44
Selamun Aleyküm arkadaşlar,

Ben tarih konularına el attıkça (tarih öğrenmek çok hoş geliyor bana) farklılaşmaya başladım. İtalyanların, Fransızların bize yaptıkları şeyler karşısında kendimi çok dışlanmış hissettim. Bu yüzden İtalyan ve Fransız (ve daha çoğu) Millet’den nefret ediyorum. Adolf Hitler’i de seviyorum, yahudileri katletmesi felan değil, sadece İngiltere’ye, Fransa’ya saldırmasını…

Şimdi size iki sorum olacak arkadaşlar..

1- Yahudi katliamı yapan Adolf Hitler, lanetlenmiş bir topluluğu öldürdüğü için günaha girdi mi? (Ancak, ALLAH’ın (c.c) verdiği canı ondan başka kimse alamaz)

2- Ben aşırı Milliyetçi’yim. Ancak genede ırkçılık yaptığım için, günaha giriyor muyum? :S

————————————

Yeniden Selamun Aleyküm Arkadaşlar,

Bu konuyu yazdıktan sonra farkettim ki, ırkçılık yapmanın kimseye faydası olmayacağını, herkesle mutlu bir şekilde yaşamanın insanlara kabir hayatı için daha fazla fayda sağlayacağını bir kez daha anlamış oldum Adolf Hitler’a gelince, faşist olduğu için değil, sadece taktiksel bakış açıları için sevsem çok daha iyi olacak Bütün herkes HzAdem ve HzHavva annemizden gelmiyor mu? Neden daha ayrımcılık yapalım değil mi? Biz onların kardeşiyiz onlar bizim

———————–

Arkadaşlar o sondaki gülücük değil, :S aradaki noktayı çıkardığınızda o işaret çıkıyor, özür dilerim


Cevap: Faşist (ırkçı) olmak günah mıdır?

@mir
ırkçılık günah değildir
doğrudan doğruya küfürdür

Hitler tüm İngiliz ordusunu birkaç saat içinde yok edebilecekken
tanklarını 6 gün boyunca durdurarak
yüzbinlerce İngiliz askerinin İngiltere’ye kaçmasına yardım etmiş biridir


Cevap: Faşist (ırkçı) olmak günah mıdır?

ikindi
bir insanin diğer insana üstünlügü olsa olsa takvadan gelir kardesim


Cevap: Faşist (ırkçı) olmak günah mıdır?

metro44
Küfür, derken ne demek istedin kardeşim?


@mir
yani kişiyi kafir yapar
ebedi cehennemlik olmasına sebeb olabilir


metro44
Ben bunu bilmiyordum, ne yapmam gerek? 🙁


hzyusufsa
HAyır yanlış kafir yapmaz sadece günahkar yapar kuranda geçiyor bu o ayeti buluyum eklicem kafir degilde günahkar olur


metro44
(Ey Muhammed! O sözleri) söylemediklerine dair Allah’a yemin ediyorlar. Halbuki o küfür sözünü elbette söylediler ve müslüman olduktan sonra kâfir oldular. Başaramadıkları bir şeye (Peygambere suikast yapmaya) de yeltendiler. Ve sırf Allah ve Resûlü kendi lütuflarından onları zenginleştirdiği için öç almaya kalkıştılar. Eğer tevbe ederlerse onlar için daha hayırlı olur. Yüz çevirirlerse Allah onları dünyada da, ahirette de elem verici bir azaba çarptıracaktır. Yeryüzünde onların ne dostu ne de yardımcısı vardır.

Okudunuz mu?  Evlilik ve kader

meal Diyanet vakfı

——————-
MÜRTED

Geri dönmek, geri istemek, eski haline dönmek anlamındaki "irtidad" mastarının ism-i faili. Istılahta ise, müslüman olduktan sonra, İslâm’dan dönüp başka bir dine giren veya dinsizliği tercih eden kimseler için kullanılan bir akaid terimi. Dinden çıkma olayına da "riddet" denir.

Müslümanın dinden çıkıp, irtidat etmesine sebep olan şeyler şunlardır:

1- Allah Teâlâ’ya ibadette O’na şirk koşmak: "Kim Allah’a ortak koşarsa, şüphesiz Allah ona Cenneti haram kılmıştır ve onun varacağı yer Cehennemdir. Zâlimlerin hiç bir yardımcısı da yoktur" (el-Mâide, 5/72). İbadet türlerinden her hangi birini Allah’tan başkasına yönelterek işlemek, ölülerden yardım istemek, aracılık ve şefaat dileyerek ilk müşriklerin yaptığı gibi Allah’a şirk koşmak, (Mekkeli müşrikler ibadet ettikleri ilâhlarının, insanları yarattığına, rızıklandırdığına ve tasarruf yetkisine sahip olduğuna inanmıyorlardı. Onlar, tapındıkları putlarının Allah indinde bir makama sahip olduklarına ve insanlarla Allah arasında aracı ve şefaatcılıkta bulunduklarına inanıyorlardı): "Bunlar Allah katında şefaatcilerimizdir derler" (Yunus, 10/18). "Şüphesiz, mescidler Allah’a mahsustur. O halde orada Allah ile beraber bir başkasını anmayın" (el-Cin, 72/18). "Doğru dua ancak Allah’a yapılandır. Allah’tan başkasından yardım istenmez. Zira Allah’tan başka diğer varlıklar ise dua edenlerin ve yardım isteyenlerin hiçbir isteğine cevap veremezler. Allah’tan başkasından yardım isteyenlerin durumu ellerini tamamen açarak suya uzatan kimseye benzer. Ağzına su götürmek ister fakat götüremez. Şu halde kâfirlerin duası sapıklıktan başka bir şey değildir" (er-Ra’d, 13/14).

Allah’tan başkasına dua edip bir dilekte bulunanlar, kâfirler olarak adlandırılmaktadır. Bu konu üzerinde ulemânın icma’ı olup, buna muhalif görüş beyan eden hiç bir kimse yoktur.

Allah’ın şeriatından başka kanunlarla veya Allah’ın nizamının dışındaki şirk düzenlerinin kaideleriyle hükmetmek de, Allah’a ibadette ortaklar edinmektir: "Hüküm ancak Allah’ındır. O ancak kendisine ibadet etmenizi emretti" (Yusuf 12/40). "O hiç bir varlığı hükmüne ortak yapmaz" (el-Kehf, 18/26).

Allah’ın dışında; insan, melâike, cin, taştan heykel vb. adına kurban kesmek veya adak adamak; ayrıca, Allah’a tevekkül eder ve O’na sığınır gibi, bir başka varlığa sığınmak ve ondan medet ummak da irtidadı gerektirecek fiillerdendir.

2- Kâfirleri tekfir etmemek, kâfirler hakkında şüpheye düşmek ve uydukları İslâm dışı ideolojilerinin doğru olduğuna inanmak; anıt, mezar ve ölülere tapınmak; Yahudilik, Hristiyanlık, Komünizm, Kapitalizm, Demokrasi, Sosyal Demokrasi vb. şirk düzenlerini doğrulamak. Allah Teâlâ, bunların hepsinin küfür olduğuna hükmetmiştir. Bu, Kitap, Sünnet ve icma ile sabittir. Buna göre bunların küfür olduğunu kabul etmeyen, Kur’an’ı, Sünnet’i ve icma’ı yalanlamıştır. Müslüman olduktan sonra, bu şekilde düşünmeye başlayan kimse irtidat etmiştir.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinden sonra akla gelen vesvese yüzünden bir daha abdest almak şartmı

———————-

2’nci de diyor kardeşim, kafir yapar diye Of ben çok pişmanım ne yapacağım şimdi

YARDIM EDİN NE OLUR,

ALLAH rızası için.


@mir
Ebu Davud- Edeb-
110-111. Soy-Sop İle Övünme(nin Haramlığı) Hakkında Gelen Hadisler

5116… Ebû Hüreyre’den (rivayet edildiğine göre) Rasûlullah (s.a.) şöyle buyurmuştur: "(Aziz ve Celil olan) Allah, cahiliyye (döneminin) kibrini ve övünme adetini sizden giderdi. (İnsanlar iki kısımdır: Birincisi Allah katında övülmüş olan) takva sahibi mü’min (kimseler, ikincisi de Allah katında yerilmiş olan) bedbaht ve Allah’ın yolundan çıkmış (kimseler. Binaenaleyh) siz (hepiniz) Ademoğlusunuz. Adem topraktan (yaratılmış)tır. (Allah’a yemin olsun ki) insanlar (ya bu) kavimler(i) ile övünmeyi bırakırlar -ki o kavimler (böyle cahiliyye adeti üzere yaşadıkları için şimdi) cehennem kömürlerinden bir kömürdürler- yahud da Allah katında burnuyla dışkı yuvarlayan bokböceğinden (mayıs böceğinden) daha değersiz bir hale düşerler."

Ebû Davud et-Tayalisi’nin Müsned’i ile Şuabü’l-İman’da bu konuda İbn Abbas’dan rivayet edilen bir hadis-i şerif de şu mealdedir: "Cahiliyyet hali üzere ölmüş olan babalarınızla övünüp durmayın. Varlığım elinde olan Allah’a yemin olsun ki, bok böceğinin burnuyla yuvarlamış olduğu dışkı cahiliyye (adeti) üzere ölen babalarınızdan daha hayırlıdır."

Bezzâr’ın Hz. Huzeyfe’den rivayet ettiği bir hadis-i şerifte de şöyle buyurulmaktadır:
"Hepiniz Adem oğlusunuz. Âdem ise topraktandır. Bir takım kavimler ya babalarıyla övünmeye son vereceklerdir, ya da Allah yanında bok böceğinden daha aşağı olacaklardır."

Şafiî ulemasından Kemalüddin Dümeyrî’nin, Hayatü’I-Hayvan isimli eserindeki açıklamaya göre cu’al, (çoğulu; ci’lân); kurumuş tersleri [dışkıları] toplayıp yuvasında depo eden bir böcektir. Özellikle hayvanların dışkılığında kalmış olan kurumuş dışkı kırıntılarını ararken hayvanların ferclerini ısırıp kaçmakla meşhurdur. Karnında kırmızı bir nokta olur. Daha ziyade sığır, camız ağıllarında ve tersliklerde yaşar. En büyük özelliği pislik toplamaktır. Onun garip hallerinden birisi de gül kokusundan ve benzeri güzel kokulardan ölmesi [bayılması] ve tekrar pislik üzerine konduğu zaman canlanmasıdır. En büyük zevki ve gıdası pisliktir.

111-112. Asabiyyet (Kavmiyetçilik) Hakkında Gelen Hadisler

Cübeyr b. Mutîm kanalıyla rivayet edilen hadis: "Halkı asabiyyet için toplanmaya çağıran, asabiyyet uğrunda dövüşüp çarpışan ve asabiyyet yolunda ölen kimse bizden değildir."

Okudunuz mu?  Ölen bebekler aralarında oynuyorlar mı? yoksa her bebeğin yanında melek mi var? bebeklerin mezarda aklı eriyor mu?

Vasile b. Aşka’ (öl. 83/702) asabiyyetin ne demek olduğunu ve şümulünü Peygamber’den sorar:
Ya Rasûlullah! Bir kimsenin kavmini sevmesi asabiyyetten sayılır mı? Peygamber:
Hayır, ancak kişinin, zulüm ve haksızlık halinde olan kavmine yardım etmesi asabiyyettir"(ırkçılıktır)

5117… (Abdurrahman b. Abdullah b. Mesud’un) babasından demiştir ki: Kavmine haksız yere yardım eden kimse (bir kuyuya yüzüstü) düşüp de kuyruğundan çekil(erek kurtarılmaya çalışıl)an deve gibidir.

Hattabî (r.a)’ye göre bu hadisin manası şöyledir:"Haksız yere kavmine yardım eden kimse günah kuyusuna düşerek helak olmuştur. Artık kurtarılması mümkün değildir. Bu haliyle o kuyruğundan tutulup da yukarı çekilerek kurtarılmaya çalışılan bir deveye benzer."

5120… Süraka b. Malik Cü’şüm el-Müdlicî’den demiştir ki: (Bir gün) Rasûlullah (s.a.) bize bir hutbe irad ederek şöyle buyurdu:
Ebu Davud dedi ki: (Bu hadisin ravilerinden) Eyyûb b. Süveyd zayıftır.

Başka bir hadis-i şerifte: "Kardeşine zâlim de olsa, mazlum da olsa yardım et. Zâlime yardım etmen onu zulümden alıkoymandır."(İşte milliyetçilik yani milletini sevmek böyle olmalıdır. Yani milletinin günahtan vaz geçirmeye çalışmak bence gerçek milliyetçiliktir. @mir)

5121… Cübeyr b. Mut’im’den (rivayet edildiğine göre) Rasûlullah (s.a.) şöyle buyurmuştur:
(Halkı) asabiyyet (soy-sop) davasına çağıran bizden değildir. Asabiyyet (soy-sop) davası uğrunda savaşan bizden değildir. Asabiyyet (soy-sop) davası uğruna ölen bizden değildir.

5123… Farslı (İranlı)lardan azatlı bir köle olan Ukbe’den. O demiştir ki: "Al bu da benden. Ben Farslı bir gencim." diyerek müşriklerden birine bir darbe indirdim. Bunun üzerine Rasûlullah {s.a.): bana bakarak: "Al bu da benden, ben ensarlı bir gencim." deseydin ya? buyurdu.

Bilindiği gibi, Farslıların savaşta düşmana kılıç sallarken "Al bu da benden ben Falancanın oğluyum!" diyerek kavimleriyle övünmeleri adetleriydi, Sözü geçen azadlı genç de darbesini indirirken kavminin bu eski adetine uyarak kendisinin Farslı olmasıyla ifftihar etmişti. Oysa o sırada Fars halkı kâfir idi. Peygamber bu gencin kendisini böyle kâfir bir kavme nisbet ederek öğündüğünü görünce onu bu yanlışlıktan kurtarmak gayesiyle; "Eğer mutlaka bu savaş meydanında darbeni indirirken mensup olduğun kavimle iftihar edeceksen, kâfir bir kavimle değil, müslüman bir kavimle iftihar et. Bu müslüman kavim de ancak ensar olabilir. Çünkü seni hürriyetine kavuşturanlar onlardır ve azatlı köle kendisini azad eden kavimdendir" anlamında: "Ben ensarlı bir gencim deseydin ya" buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Fatiha suresinin sonunda "Amin" demek yanlış bir davranış mı?

Buhari – Mezalim – 4. Bâb:

"Kardeşine zâlim iken de, mazlum iken de yardım et"

4-…….Humeyd et-Tavîl, Enes ibn Mâlik’ten işitmiştir. Enes (R) şöyle diyordu: Rasûlullah (S): "Sen kardeşine ister zâlim olsun, ister mazlum olsun; yardım et" buyurdu.

5-…….Enes (R) şöyle demiştir: Rasûlullah (S):

— "(Ey mü’min, sen mü’min) kardeşine zâlim iken de, mazlum iken de yardım et" buyurdu. Sahâbîler:
— Yâ RasûlAllah! Şu mazlum olan kişiye yardım edebiliriz. Fakat o zâlime nasıl yardım ederiz? diye sordular.

Rasûlullah:
— "Zâlimin iki elinin üstünü tutarsın (yânî onu zulümden men’ edersin)" buyurdu.


@mir
"Bir kimsenin cahiliye âdetince, kavim ve kabilesine intisab ederek (onlardan yardım taleb ettiğini) ve onlarla şereflendiğini duyacak olursanız ona: ‘Babanın bilmem nesini ısır!’ deyiniz. Ve bunu açık açık söyleyerek, îmâ ve kinayede de bulunmayınız” (Ahmed İbn-i Hanbel, Müsned, 5, 136; Şeybânî, Şerhü Siyeri’l-Kebîr, 1, 90)

Bu hadisin sahih olduğu rivayet edilmiştir. (bk. Tahâvî Şerhu Müşkili’l-Âsâr, 8/231-238; Heysemî Mecma’u’z-Zevâid, 3/3)

Hadiste geçen ‘babanın bilmem nesini ısırsın’ cümlesindeki ‘bilmem nesini’ deyimi ‘elhenu’ kelimesinin çevirisi olarak verilmiştir. Arapça’da bu kelime, anması veya söylenmesi çirkin olan şeyler için kinâye olarak kullanılır. Hadis şerhlerinde bu kelimenin zeker, ferc ve eyr’den istiâre olduğu belirtilmektedir. (bk. Tahavi, Şerhu Müşkili’l-Âsâr, 8/231-238; Ebû ‘Ubeyd Garîbu’l-Hadîs; İbnu’l-Esîr en-Nihâye fî Garîbi’l-Hadîs)

Peygamber Efendimiz, bütün sohbetlerinde itidal, nezaket ve güzel sözle açıklamalarda bulunduğu halde, kavmiyetçilik ve ırkçılık dâvası güdenlere karşı, gayet sert davranmış ve onları tahkir ve rezil edici ifadeler kullanmıştır.

Resûlüllah Efendimizin ırkçılığa karşı ümmetini uyanık tutması ve ırkçılığın ne kadar çirkin bir şey olduğunu göstermesi bakımından bu hadîs, fevkalâde dikkat çekicidir. Eğer ırkçılığın ne kadar çirkin olduğunu gösteren başka hiçbir hadis olamasaydı, sadece bu hadîs-i şerîf bile kavmiyetçiliğin, ırkçılığın, soyunu üstün görmenin ne derece adî, rezil, alçak bir fitne unsuru olduğunu göstermesi bakımından yeterli olurdu.

Hadîste geçen bu ağır tabirler, kavmiyetçiliğin fenalığını göstermek ve Müslümanları bu fitneye karşı uyanık tutmak içindir.

Nitekim, konuyla ilgili bir başka rivayet de şöyledir: "Sizler Hz. Âdem’in oğullarısınız. Âdem ise, topraktandır. Bir kısım insanlar var ki, Cehennem kömüründen başka bir şey olmayan adamlarla iftihar ederler, övünürler. İşte bunlar ya bu övünmeden vazgeçerler, ya Allah nezdinde pisliği burunlarıyla yuvarlayan gübre böceklerinden daha değersiz olurlar” (Müsned, II, 524; Ebû Dâvud, Edeb, 120, 5116)

Okudunuz mu?  Cennet ve cehennemden kurtulmak için ibadet edenden daha zalim kim olabilir

Bu benzetmeyle, ırkçılıkla meşguliyetin, bu böceğin meşguliyetinden daha değersiz ve çirkin olduğu belirtilmektedir…

Müslümanların birlik ve beraberliğine zarar veren kavmiyetçiliği, Kur’ân-ı Kerîm yasakladığı gibi (Hucurat, 49/13), Peygamber Efendimiz (asm) de reddetmiştir.

Bu hadisler, Müslümanları, Müslüman olmayan ecdadlarıyla övünmeyi yasaklarken başvurduğu ifadelerin dozajındaki ağırlıktan memnun olmayanlar, tuttukları yolun dikliğe, uçuruma yakın tehlikeli meylini göremeyecek kadar gaflet gösterebilirler. "Hz. Peygamber böyle bir ifadeye yer verir mi?" gibi ifadelerler yersiz ve tehlikeli açıklamalarla hadis-i şerife dil uzatmaya kalkabilirler.

Ancak unutulmamalıdır ki, müslümanların birliğini, beraberliğini bozmada en mühim nedenlerden biri olarak, tarihte rol oynayacak bir davranışın fenalığını, her hâl u kârda ondan çekinmek gerektiğini, en âmi bir kimsenin bile kolayca anlayacağı bir üslub ile Hz. Peygamber aleyhissalâtu vesselâm ifade buyurmuştur. Biz, bu manayı ciltlerle yazıya döksek, halk seviyesinde bu kadar nefret verici bir açıklamada bulunamayız. Resûlullah (asm) bunu bir cümlede, hem de kısa bir cümlede yapmıştır.

Hz. Peygamber’in böyle ifadelerle hissettirmeye çalıştığı fenâlıkların alanını göstermek için, önce Osmanlılar ve Türkler arasında, sonra da Araplar arasında ırkçılığın nasıl uyandırıldığına bakmak yeterli olacaktır. Bugünkü yurdumuzu parçalamada da büyük ölçüde ırkçılığın müessir bir alet olarak kullanılması da, bu hadisin ifade ettiği mefhumun ne kadar yerinde olduğunu gösterir.

Evet Hz. Muhammed Allah’ın Elçisi olarak, müminlerin birlik ve beraberliğini bozan, zedeleyen her türlü düşünce ve fiili, her çeşit kötü ahlakı yasaklamıştır. Bilhassa İslâm kardeşliği ve İslam birliğinin en zararlı, en büyük düşmanı olan ırkçılığı şiddetle yasaklamıştır.

"Allahü Teâlâ, kıyamet günü bütün canlılar; mahşer yerine topladığı vakit, yakındakiler gibi uzaktakiler de aynı şekilde duyacakları bir sesle karşılaşırlar. Bu ses, şöyledir: ‘Ey insanlar! Sizi yarattığımdan bugüne kadar, hep ben sustum da sizi dinledim. Bugün siz susunuz da beni dinleyiniz. Bugün size amellerinizin karşılığı verilecektir. Ey insanlar! Ben sizin aranızda bir neseb, asalet koydum; siz de kendi aranızda bir neseb tayin ettiniz. Benim koyduğum nesebi düşürdünüz ve kendi nesebinizi yücelttiniz. Ben, en şerefliniz, en çok müttakî olanınızdır, dedim. Fakat siz, buna yanaşmadınız da falanzâde, falan dediniz. İşte bugün ben de sizin koyduğunuz asaleti düşürür ve kendi koyduğum asaleti yüceltirim. Müttakîler nerede?’ Hemen müttakîler için bir sancak çekilir, onlar bu bayrağın ardına takılır, yerlerini alır ve hesapsız olarak Cennet’e girerler.” (Taberânî, "Evsat”ında, Hâkim, "Müstedrek”inde… İmam-ı Gazâlî, "İhyâ-yı Ulûmi’d-Dîn”, Bedir Yay., c. 4, s. 296)

Okudunuz mu?  Milli piyangodan çıkan parayla ev alabilir miyim?

Bu hadîs-i şerif büyük bir ibret tablosudur. Cehennem’in bütün dehşetiyle hücum ettiği ve herkesin ‘nefsî, nefsî’ dediği o meydanda hangi soy-sop, hangi hasep-neseb, hangi şahlık ve padişahlık, hangi kavim ve kabile beş para edecektir? O meydanda geçer akçe, ancak ve ancak, Rabb-i Celîl’in de beyan buyurduğu gibi, kalb-i selimdir, ehl-i sünnet itikadıdır, takvâdır, ubûdiyyettir, istikamettir.

"Ümmetimin helâk olması üç şeyden ileri gelecektir:
1. Kaderiyye (Fertler, kendi fiillerini kendileri yaratırlar, diyerek Allah’ın takdir ve iradesini kabul etmeyenler.)
2. Unsuriyet, (ırkçılık) dâvası gütmek,
3. Dinî mes’elelerin rivâyetinde titiz davranmamak” (Taberânî, Mu’cemü’s-Sağîr 1, 158)

"Kim kavmiyetçilik dâvası güderse, Cehennem’de iki dizi üzerine çökecek olanlardır.” Dediler ki: "Ey Allah’ın Resulü, oruç tutsa da, namaz kılsa da mı?” "Evet!” cevabını verdi. "Oruç tutsa da, namaz kılsa da” (Hâkim, Müstedrek 4, 298)

"Ey insanlar, Rabbiniz birdir. Hepiniz, Âdem’in” çocuklarısınız. Âdem ise, topraktandır. Allah katında en şerefli olanınız, takvâca en ileri olanınızdır. Arabın Arab olmayan üzerine bir üstünlüğü yoktur. Arab olmayanın da Arab üzerine bir üstünlüğü yoktur. Siyahın beyaz üzerine bir üstünlüğü yoktur. Beyazın da siyah üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvâ iledir.” (bk. Cem’u’l-Fevâid, 1/510, hadis no: 3632)

"Kıyamet günü bir adam, bir adamın elinden tutmuş olarak gelir ve: "Yâ Rabbi, bu beni öldürdü!” der. Allah da ona: "Onu niçin öldürdün?” diye sorar. Berikisi de: "îzzet senin için olsun diye (Şanını yüceltmek için) öldürdüm!” cevabını verir. Allah ona: "O bana aittir” der. Derken bir başka adam, yine birisinin elinden tutmuş olarak gelir ve: "Bu beni öldürdü” der. Allah da: "Onu niye öldürdün?” diye sorar. Berikisi de: "İzzet falancanın olsun diye” cevabını verir. Allah: "Fakat, izzet ona ait değildir” der ve öldürdüğü kişinin günâhını yükleterek gönderir” (Nesâî, Tahrim, 2)

"Kim, itaatten ayrılır ve cemaati terketmiş halde ölürse, câhiliye ölümüyle ölmüş olur. Kim de, ummiyye (gayesiz, hedefsiz iş, asabiyet ve kavmiyet için yapılan savaş) bir bayrağın altında savaşır, asabiyet (kavmiyet) için öfkelenir veya asabiyete çağırır veya asabiyete devam eder ve bu esnada öldürülürse, onun ölümü câhiliye ölümüdür” (Müslim, İmâret, 53-57)

Okudunuz mu?  Geçmiş Yıllarda Yaptığım Bir Hatadan Pişman Oldum, Ama Unutamıyorum?

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet

< 2’nci de diyor kardeşim, kafir yapar diye Of ben çok pişmanım ne yapacağım şimdi >
korkma güzel kardeşim
Allah şirki dahi tevbe ile affediyor
ashabın hemen hepsi müşrik idi
tevbe edip Müslüman oldular
ve Allah da onları affetti
sen de tevbe eder ve halini düzeltirsen
Allah seni de affedecektir


metro44
Kardeşim, sen küfür, kafir olmaya kadar götürür dediğinden sonra zaten kalbimde bir sızı oluştu. Ancak bu sitede birkaç alıştırma daha yaptım. Bir kardeşimiz eğer bilmiyorsa kafir olmaz yazıyordu orda,

Bunun gibi, istemediği ve kastetmediği halde hataen küfrü getiren bir söz sarfeden kimse de mürted sayılmaz:

"Allah, ümmetimden hata, unutma ve zorlanma ile yaptığı Şeylerden sorumluluğu kaldırdı" (İbn Mâce, Talâk, 16).

Ama benim aklıma bir şey takıldı. Bizim Din Hocamıza, bir arkadaşım ”Nazi Almanyası’nı sevmek günah mı?” diye sordu, Hocamızda ”Hayır” dedi. Ondan sonra peki yaptığı ”katliamları sevmek suç mu?” dedi. Hocamızda ”Evet, sonsuz cehenneme girer” dedi. Kardeşim ben şimdi bunu duydum ya, bu ırkçılığa mı giriyor tam bilemiyorum sana da bir sorayım dedim 🙁

Kardeşim birde kafama bir şey takıldı. Senin yazdıkların soyunu yüceltmek ile ilgili. Ama ben soyumu yüceltmiyorum ki. Sadece Fransız, İtalyan, İngiliz gibi ülkeler ülkemize saldırdığı için sevmiyorum anladın mı?

Diğer ülkeleri sevmemek, faşistlik midir, değil midir?

NOT : Yönetici kardeşler, malesef mesajlarımı editleyemediğim için flood yapmak zorunda kalıyorum, çok özür dilerim.


@mir
< "Allah, ümmetimden hata, unutma ve zorlanma ile yaptığı Şeylerden sorumluluğu kaldırdı" (İbn Mâce, Talâk, 16) >
Elhamdulillah

< Kardeşim birde kafama bir şey takıldı Senin yazdıkların soyunu yüceltmek ile ilgili Ama ben soyumu yüceltmiyorum kiSadece Fransız, İtalyan, İngiliz gibi ülkeler ülkemize saldırdığı için sevmiyorum anladın mı? >
onları ülkemize saldırdıkları için değil
kafir oldukları için sevmemelisin
Almanya ABD vd ülkemizse saldırmadılar ama
küfür üzere kaldıkları sürece sevilmemelidirler

sadece Müslümanlara değil
diğer milletlere zulmedenler de sevilmemelidirler


metro44
Peki bu faşistlik mi oluyor?

Faşistliğin tanımı nedir kardeşim?

Benim bildiğim faşistlik diğer Milletleri sevmemek.

Okudunuz mu?  Arkadan habersiz iş çevirmek

Ancak ben Müslüsman kardeşlerimizi seviyorum. Fakat, senin dediğin gibi kafir oldukları için yabancıları pek sevmiyorum. ALLAH (c.c) ‘a şükürler olsun ki Müslüman bir birey olarak Dünya’ya gelmiş, bu yüzden bu ümmetimi kafirlerin oyunu yüzünden kaybetmek istemiyorum, lütfen yardım et-edin!

Kardeşim, ayrıca ben bu ırkçılıkla ilgili senin dediğin bilgileri tam bulamadım, benim yaptığım tek ırk anlayışı değil, yani ben faşist felan değilim. Cahil bir insanım ki heralde, hemen birinin dediğine kanıp kendime bu ”pis, iğrenç” lakabı uygun görmüşüm. Benim yaptığım her ne kadar kötü olsa da galiba nefret duygusu, ancak kendi sorularımı, cevaplayarak kendimi tatmin etmem pekte uygun olmaz. Senin fikrin nedir lütfen söyler misin?

Lütfen cevap lütfen…


@mir
< Peki bu faşistlik mi oluyor?

Faşistliğin tanımı nedir kardeşim?

Benim bildiğim faşistlik diğer Milletleri sevmemek >
faşizmin tarifi önemli değil
önemli olan tüm …izmlerden uzak durmaktır
zira hepsi küfürdür

2-Bakara-132-İbrahim, bunu (ayni şey’i) oğullarına da tavsiye etdi. (Torunu) Ya’kûb da (öyle yapdi:) «Ey oğullarım, Allah sizin için (İslâm) dîni (ni) beğenib seçdi. O halde siz de (başka değil) ancak müslümanlar olarak can verin (dedi)».

< yani ben faşist felan değilim Cahil bir insanım ki heralde, hemen birinin dediğine kanıp kendime bu ”pis, iğrenç” lakabı uygun görmüşüm >
"Bazen kalbimin perdelendiği olur. Bu yüzden ben Allah’a günde yüz defa istiğfâr ederim." (Müslim, Zikir, 41)

Bak Resulullah bile sürekli tevbei istiğfarda bulunurmuş
sen de tevbe et ve İslam uygun yaşa
hata edebilirsin
hata ettikçe samimi bir niyetle tevbe et yeter kardeşim


Eşrefoğlu
İslamiyet, ”biyolojik ırk” vakasını kabul, fakat ”ırk üstünlüğünü” reddeder…Yüce dinimiz İslama göre, insanların üstünlüğü ve şerefi, iskelet yapısına ile,kafatası ile, rengi ile ve kan grubu ile değil, Allah ve resulüne olan iman ve hizmeti ile tayin olunur ki buna dinimiz ”takva” der. Bu husus Kur’an-ı Kerimde şöyle açıklanır; ” EY İNSANLAR, BİZ SİZLERİ, BİR ERKEK VE BİR KADINDAN YARATTIK VE BİRBİRİNİZ İLE TANIŞASINIZ DİYE SİZİ ŞUBELERE (ırklara kavimlere) VE KAVİMLERE AYIRDIK. ŞÜPHESİZKİ ALLAH YANINDA EN ŞEREFLİNİZ, TAKVADA EN İLERİ OLANINIZDIR” Hucurat/13

Bu ayet hiç bir tevile yer bırakmaksızın, islamiyetin ırklar ve kavimler karşısındaki tavrını ortaya koymaktadır… üstünlük Allah ve Resulü yolunda gösterilecek ihlas ve hizmetle ifade edilir…yani takva..

Okudunuz mu?  Kız bebek istemek günah mı?

Buda şu manaya gelirki, hiç kimse kendi ırkını ”üstün” ve ”aşağı” ırk kompleksine

kaptırmadan milli özelliklerine sahip çıkarak islamı yaşamalıdır…Başka milletlere ve ırklara düşman olmak süphesiz sapıklıktır..ama kendi ırkından ve milletinden utanıp ”yabancı ırklardan” damızlık aramakta ayrı bir sapıklıktır…

Alıntı;S.A.A


metro44
Yani benim yapmam gereken, diğer ülkelere düşman olmadan hoşgörü içinde yaşamam. Ayrıca kendi milletimden utanmıyorum Allah (c.c) ‘ıma şükürler olsun.

Ancak onlar kafir oldukları için onlara sevgi ile yaklaşmamalıyım. İkilemde kaldım şimdi ne olacak?

————————

ALLAH (cc) ‘a şükürler olsun ki Müslüman bir birey olarak Dünya’ya gelmiş-im

Yönetici kardeşler, lütfen 13 yorumumda yazan bu yere, -im ekini getirirseniz teşekkürler

————————-

Ayrıca bu konuda yazı yazan arkadaşlarımız, küfre düşmüş Müslümanların (bizim) tekrardan, imanını tazelediği yazılmış ne oluyor bu pek anlayamadım

Not: Orda yazan duayı da 3 kere okudum Allah (cc) ‘ım İnşAllah kabul eder Allah (cc) ‘ım inşAllah bütün Müslümanların dualarını kabul eder İnşAllah AMİN

Küfre düşme ihtimali üzerine iman tazelemek ev imanın varlığından şüphe etmek – ve bu konuda vesveselerim

—————————

Allah Rızası için cevap lütfen kardeşlerim.

Ya kardeşlerim ne olur cevap ne olur

Yukardaki yorumu yanlışlıkla yazdım silin lütfen, lütfen acele edin!


mehdi alamet
”hzyusufsa”, böyle ciddi itikadi meselelerde yanlış hüküm vermen çok tehlikeli.

Ey insanlar! Muhakkak ki biz, sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve sizi millet millet, kabile kabile yaptık ki, tanışıp kaynaşasınız. Allah katında en şerefliniz Ondan en çok korkanınızdır.
(Hucurat suresi, 13)

Dinimiz, (Üstünlük takvâ iledir) buyururken, bunun aksini söylemek bir Müslümana yakışmaz.

Buradan hareketle ve aşağıdaki hadis-i şerifler’de de bildirildiği üzere bir kimsenin kavmi umumi manada salih bir müslüman ise o zaman milliyetçilik ile övünebilir; fakat müslüman değilse övünemez. Türkiye laik bir ülke olması sebebiyle ve kafirlerle işbirliği yaptığından ötürü buradaki bir Türk milliyetçiyim diye övünürse küfre düşer. Parti bazında da bunun en bariz örneğini MHP teşkil eder. Ama bir kişi Osmanlı ecdadı ile övünürse müslüman oldukları için kafir olmaz. Tabi buradaki şart, Osmanlı’yı gelmiş geçmiş en soylu devlet diye zikretmemesi ve ısırıcı saltanat yönlerini inkar etmemesi kaydı iledir. Zira hiçbir kavim takva yönünden Resulullah Efendimiz (s.a.v.) dönemindeki Kureyş kabilesi kadar üstün olamaz vesselam.

Okudunuz mu?  Masturbasyon serbest mi

Kayıtsız Üye
Faşizm tabiki günahdır çünkü arkadaşlar kurandada geçtiği gibi insanın insana üstünlüğü ancak takvadadır.Sen kendi ırkını diğer ırklardan üstün görürsen bu yanlış bir şey o adamla senin aranda takva dışında hiçbir fark yoktur .


Kayıtsız Üye
Hepiniz gerçekten bilmeden konuşuyorsunuz faşizm musollininin başlattığı bir akımdır. Irkçılık apayrıdır


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam .Hocam ben ırkçıyım diyordum son iki senedir.örneğin arapları sevmiyorum diyordum tarihte bize karşı yanlış şeyler yaptıklarını okuduğum ve duyduğum ve aynı zamanda süreyelileride Çanakkale savaşı yıllarında bizlere ihanet ettiklerden dolayı.hocam böyle demek yani ben işte kürtlere karşıda aynı şekildeydim günümüzdeki olaylardan.Artık çok pişmanım ırkçıyım işte şu milleti sevmemek ırkçılıksa en büyük ırkçıyım tarzından bir şeyler dediğim için.Ne yapmam gerekir hocam ? Dinden çıkmış mıyımdır ? Lütfen yardımcı olun hocam


arifselim
Aleykum selam. Her milletten hainler ve zalimler olmuştur ve olmaktadır maalesef. Bir ırkı kuru kuruya savunmak kendi ırkımızda olsa bize hiç bir şey kazandırmaz. Ama insanın milletini sevmesi ve haklı yönlerini savunması ırkçılık değildir. Geçmişte bu yaptıkların için sadece tövbe et. Dinden çıkarmasa da büyük günahtır ve tövbe yeterlidir kardeşim.


loser
Kürtleri, Romanları, Suriyelileri sevmemek ve onlardan nefret etmek fakat kendi ırkımı onlardan üstün görmemek günah mıdır peki?
Not: Sadece meraktan soruyorum. Irkçı değilim 🙂


arifselim
Bunları sevmemenin nedeni nedir? Herkesi aynı kefeye koymak asla doğru değildir. Bu ırktan olan kimselerin yaptıklarını Türklerden de yapan olabilir o zaman ne olacak. Bu bir ölçü değildir ve yanlıştır. Tüm bir ırkı sevmemek bir çeşit ırkçılıktır.


loser
@arifselim
Ben onlar hakkında nötrüm. Ne severim ne sevmem. Sadece bunları sevmeyip fakat onlardan üstün olduğunu da düşünmemenin hükmünü sormuştum. Yani sadece onları istememenin hükmü. Böyle arkadaşlarım var. Sokaklardaki dilencilerin, zorla dua satıp para koparmaya çalışanların, arabanın camlarına atlayıp silmeye çalışıp zorla para isteyip vermeyince de arabaya zarar verenlerin, bıçakla yol kesip para isteyenlerin genellikle onlar olduklarını düşünüyor da.


ırkçılık kafirlikmj, ırkçılık günah mı, hitlr

Bu kategoride yer alan Aşık Oldum yapmam gereken şeyler nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Faşist (ırkçı) olmak günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.