Anasayfa
8 Mayıs 2021, 0:56
kandil
Yönetici

Mevlit kandili niçin kutlanır ?

Mevlit kandili niçin kutlanır ?

Misafir
Mevlit kandili niçin kutlanır Mevlit Kandilinin neden kutlandığı hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: mevlit kandili niçin kutlanır ?

Galus
Mevlid kandili neden kutlanır
Mevlit kandili niye kutlanır
mevlit kandilinin önemi

İslâm dinindeki kutsal gecelere kandil adı verilir.Miraç Kandili, Berat Kandili, Regaip Kandili ve Mevlid Kandili gibi.. Bu gecelerde, minarelerin şerefelerinde kandiller yanar. Kandil günü, Kandil çöreği denen simitlerin satılması da bir gelenektir.

Okudunuz mu?  Regaip Kandili nedir nasıl kutlanır?

Kandil kelime anlamı olarak, zeytinyağı içine batırılmış bir fitilin yanmasıyla ışık veren, çoklukla camdan yapılan ve asılarak kullanılan bir ışıklandırma aracıdır. Eskiden minarelerin şerefelerinde kandiller yanardı. Bugün, bunların yerini elektrik ampulleri almıştır.

Mevlid kandili neden kutlanır

İslam dininin peygamberi olan son peygamber Muhammed’in doğum gecesi aynı zamanda Hicrî Rebiul-evvel ayının onikinci gecesidir. Klasik dönemde (Asr-ı Saadet ve Dört Halife Dönemi) kandiller yer almadığı için geçmişi pek eskiye dayanmamaktadır.

Okudunuz mu?  Kadir gecesinde cinsel ilişkiye girmek caiz mi?

Mevlid, doğum zamanı demektir. İslam’da Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Muhammed’in doğum günü farklı mezheplerden birçok Müslüman tarafından kutlanır. Şiiler 17. günü Mevlid günü ve 17’ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki haftayı da Vahdet Haftası ilan etmişlerdir.Kandil Geceleri İslam’ın ilk zamanlarında var olan bir adet olmayıp, hicrî 3. asırdan itibaren mistik çevrelerde kutlanmaya başlanmıştır. Türkiye’de Osmanlı Devleti padişahı II. Selim’den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır.

Okudunuz mu?  Şaban Ayı / Şaban Ayının Fazileti / Şaban Ayı İbadet Rehberi

Cevap: mevlit kandili niçin kutlanır ?

melle
Kısaca Mevlit kandili neden kutlanır ?

Peygamberimiz o günde doğduğu için kutlanır, amaç Peygamberimizi anlatmaktır yoksa doğum günü kutlama değildir.


regaip kandili niçin kutlanır, mevlid kandili nedir kısaca, Mevlit kendilini neden kutlarlar

Bu kategoride yer alan Kadir gecesi nasıl kutlanır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mevlit kandili niçin kutlanır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.