Anasayfa
22 Ocak 2023, 19:34
sizden3
Abone

Allah’a inancım kalmadı

Allah’a inancım kalmadı

Samett
Hocam ilk önce iyu günler yasim 17 1 ay sonra 18 yasima gireceğim. Size nereden anlatsam ne desem su anda kafam çok karisik sizden tek istegim var bu yaziyi bastan sona okumaniz. İlk önce hocam ben fakir bir ailenin çocuğum daha evimiz yok kirada oturuyoruz bu hayata kadar babam her işe girdi cikti hayvancilik yaptik ve bizi dolandirilip ne varsa elimizden aldilar babam şuanda 50 küsür yaslarinda ve işiatlarda çalışıyor. Asil mesele şu ki hep sukrettikce hep basimiza daha kötü şeyler geldi ve ben bıktım hocam ben bu yüzden Allah’a artık kalben kapanmış bir durumdayim neden biz fakiriz neden oo zenginler hayatlarini yaşarken ben ekmek parasi için okulu brktim Allah neden beni hiç görmedi Allah neden oo zenginler çeşit çeşit yemekler yerken ben neden tek yemek yiyiyorum neden hep şükür etmemiz gerekiyor tanıdığım bir arkadaşim fabrikatör vee haram parayla buldular Allah hep bunlara para verrken bize neden vermiyor ve aurica oo arkadaşim hiç fakirkik görmediğinden beni hep asaladi neden Allah bana vermiyor neden neden bende onlar gibi olamiyorum neden ben hep asalinayorum ve bunlar yüzdenden Allah’a artık inancim yokk kalmadi eğer olsaydi görürdü.

Okudunuz mu?  Alevilik nerden gelmistir?

Yorum: Allah’a inancım kalmadı

ygtbhc3
Düşün ya o eviniz kira yerine hiç olmasaydı.Ya hiç okula gidemeyip okuma yazma bile bilmiyor olsaydın.Ya o bir çeşit yemeği bile bulamıyor olsaydınız.Dünyada senin gibi binlerce hatta binleri geçtim milyonlarca insan var.Suriye de ki,savaşın içindeki çocuklara bak.Onlar senin bu saydıklarından daha kötü durumdalar ve belkide anne babadan yoksunlar.Senin şikayet ettiğin için onlar dinleri dışında herşeylerini verirler.Arkadaşlarına da dikkat et seni aşağılıyorsa sende onla arkadaş olma.O zenginlere de bakma birçoğu maddi açıdan iyi durumdalar fakat psikolojik olarak kötüler.Sen dinine odaklan,namaza başla,oruç tut.Belki de Allah sizede para nasip eder.Unutma bu bir sınav ve bunu geçmelisin.(Tabii ki dijine sımsıkı sarılarak.)

Okudunuz mu?  İmanımı sağlamlaştırmak için ne yapabilirim?

Yorum: Allah’a inancım kalmadı

kızınteki
Sadece imtihan olarak bak olaya.Peygamber efendimiz de çok çile çekmiş.Hepimiz bu dünyada farklı şeylerle imtihan oluyoruz.Demek ki seninkisi de bu.Sonuçta Allah zengin kullarını da imtihan ediyor.Zenginlerin başına da çok kötü şeyler gelebiliyor.


Yorum: Allah’a inancım kalmadı

bbgbbg
Dünyada internete erişebilen ve karnı doyan insanların yüzdesini biliyor musun acaba ? Bir araştır bence.Sen Allah’a(azze ve celle) inanma şartını zengin olmaya bağlıyorsun.Şartlı iman mı olur ? Ya edersin ya etmezsin.Zengin olursam iman ederim ama fakirim imanım gitti.Şeytan seni kandırıyor.Nefsine yenik düşme bence.
Bakara 214 ;
Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Peygamber ve onunla beraber mü’minler, Allah’ın yardımı ne zaman? diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı pek yakındır.

Okudunuz mu?  Dans etmek günah mı

Şura – 44;
Yüz çevirirlerse, biz seni onlar üzerine bekçi göndermemişiz. Sana düşen, tebliğden başkası değildir. Biz insana, bizden bir rahmet tattırdığımızda, onunla sevinip şımarır. Kendi ellerinin hazırladığından bir kötülük başlarına sarılınca, bakarsın insan, alabildiğine nankörleşmiştir.

Bakara 153;
Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir.

Şura – 20 ;
Kim âhiret kazancını isterse, onun kazancını artırırız. Kim de dünya kazancını isterse, ona da istediğinden veririz, fakat onun ahirette hiçbir payı yoktur.

Şimdi seçimini yap ahireti mi istiyorsun,yoksa dünya hayatını mı?


Tevbe
Kardeşim, öncelikle Allah yüreğine ferahlık nasip etsin. Biz ibadeti karşılıksız yaparız. İbadet bizim için zorunlu bir şeydir. Cennette Allah dostlarıyla birlikte sonsuz nimet ile sonsuz bir hayat isteyen herkes ibadet etmek zorundadır. Bizler her yaptığımız şeyin karşılığını bu dünyada almayacağız. Çoğu ahirete kalacaktır ve bu burada kötü görünsede emin ol ahirette daha çok fayda sağlayacaktır. allah-ü Teala her insanın karşısına bu hayatta belli fırsatlar çıkarır, bunları iyi değerlendirmek gerekir. Asla bugün ile yarın bir olmaz. İki günü aynı olan insan zarardadır. Bu yüzden kendini geliştirmeye başlayıp, ne yapabilirim diye düşünmeye başla. Allah müslümanın yanındadır elhamdülillah.

Okudunuz mu?  İlmihal tavsiye edebilir misiniz ?

Kayıtsız Üye
Aslında o kadar zenginiz ki, farkında değiliz. Sadece bakış açımızı değiştirmemiz gerekir. Zihnimizi bu konuda eğitmeliyiz. Dünyadaki en büyük nimetler; akıl, aklın gereği iman ve sağlıktır. Bunlar varsa gerisi teferruattır. Bir gözünü ne kadar ücrete satarsın acaba? Ya da bir elini? Kulağını? Ya ayaklarını…?
Zihnini olumsuz düşüncelerden arındırmalısın. Nefes almak bile sana büyük bir zenginlik değil midir?
Seni anlayabiliyorum. Gelecek konusunda kaygılısın. Geleceğin geleceği hususunda ise bir garantimiz yok. Sen en iyisi yaşadığın anı bir nimet bil ve tadını çıkar. Şükret.
Allah ki her an yaratma halindedir. "Göklerde ve yerde bulunan herkes, O’ndan ister. O, her an yaratma halindedir. ‘Rahman Suresi 29. ayet diyanet meali’ ". O her an bizim ihtiyaçlarımızı gidermiyor mu? O her an yaratmasa kalbimiz nasıl atabilir? Nasıl görebiliriz? Dünya yörüngesinde hareket edebilir miydi? O her an Rahman ismi ile sarıyor bizi. İşte sen bu kadar özel ve değerlisin. Bir o kadar da zengin.

Okudunuz mu?  Kaç saat uyku sünnet?

Kayıtsız Üye
Hocam yaşım 22 şuana kadar 3 ameliyat oldum. Başarısız geçende var. Orucumu eksiksiz tutmaya çalışıyorum. Cumadan cumaya namaza giderim. İnsanlara faydalı olmaya da çalışıyorum. Büyük günahları işlememişim. Hastalıklarım nedeniyle asosyalim. Hayat berbat. Elimi attığım kuruyor. Şans baht kısmet nerdeyse yok. Saftirin tekiyim. Hastalıkların doğuştan olanda var çocukken olanda…
Hastaneye gittiğimde birden fazla branşa görünüyorum. Uzun zamandan beri Allah tan canımı almasını istiyorum cevap olarak daha fazla işkence… Bu sefer olacak deyip çaba gösterip tevekkül ediyorum boş…
Bütün umudumu kestim. İntiharın günahsız olanı var mı yoksa da en az nasıl günah olur acaba?

Okudunuz mu?  Tenzihen mekruh nedir? Kuvvetli sünnetleri terketmek tahrimen mekruhmudur?

Kayıtsız Üye
Kardeşim dünyanın acılığı ahiretin tatlılığındandır keşke bende senin gibi sıkıntılar çekseydim çünkü müslümanın ayağına batan diken bile günahlarına kefaret oluyor çektiğin sıkıntılar la Allah senin günahlarını bağışlıyo kurana baksan zaten bilimsel olarak Allahın varlığını görürsün onda bir şüphe yok madem Allah var senden haberdar o en hayırlısını verir onlara verdiği mal mülkü eğer doğru yolda harcamaz iseler israf ederlerse çok ciddi hesap verirler belki sonsuz cehenneme giderler ama sana bak yediğin bir çeşit yemek miş o halde Allah sana diyoki kulum sen dünyada bununla geçin sonsuz cennete göre ömür ancak 2 3 güne tekamül eder ben sana ve ailene sonsuz olarak istediğiniz herşeyi vericen yeterki bana şükredip ibadet edin diyor senin yapman gereken sabretmek sadece sabır Allah sana yardım etsin

Okudunuz mu?  Erkeğin avret yeri meselesi?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kardeşlerim..Bismillahirrahmanirrahim.

Genç ve toysun ve henüz masumsun..Kendinle konuşup kendini sakinleştirmen gerekiyor,hüznün öfkeye dönüşürse inan en çok seni yakar,senden ailene sıçrar..En büyük zenginlik masum kalabilmektir.Kalbinin sesini dinle fakirlik kadar garanti başka bir şey yoktur.Fakirin derdiyle zenginin derdi bir değildir.İlerde zengin olunca fakirliği özler ve ararsın..Dış görünüşlere itibar edersen,seninde sadece dış görünüşüne bakarlar asla duygularını önemsemezler.Sende böyle biri mi olmak istiyorsun,duyguların önemsenmesin mi istiyorsun.Kendi acılarına bir bak,seni bir zengin çocuğunun nasıl incittiğine bak,babanı dolandıran insanların,ailene verdiği üzüntüye ve kedere bir bak.Babanın inşaatlarda çalışmasına da bak..Gerçekten Allah olmasaydı baban hırsızlık dururken neden inşaatlarda çalışmaya razı olsun..Allah’ın olmadığına inanmak,kendinin, duygularının,acılarının,hayallerinin,özlemlerinin, arzularının,çocukluğunun,anne şefkatinin,babanın gayretinin olmadığına inanmak demektir.Annenin ya da herhangi bir sevdiğinin sana şefkat,sevgi ve alaka gösterirkenki hissettiğin o huzuru,neşeyi,sıcaklığı nasıl inkar edemiyorsan,ALLAH’I da öyle inkar edemezsin..Rabbini göremiyor olman olmadığı anlamına gelmez,eğer O’nun olduğunu seziyor ve hissediyorsan,o zaman mantığına ve aklına daha fazla eziyet etme.Çünkü Allah akılla idrak edilemez ancak hisler ve Onun yarattıklarıyla anlaşılır.Zengin olmak kolaydır,gerçekten çok kolaydır..Ama helal olan masumca olanıdır.Masumiyetini kaybedersen çok pişman olursun.Masum olmak en büyük zenginliktir.
Rabbim bizleri muhafaza etsin inşAllah amin.

Okudunuz mu?  Annem Sevdiğim Erkeği Fakir Diye İstemiyor Ne Yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum
Sevgili Kardeşim öncelikle Allah tan sana sabır diliyorum . Bence müslümanin en büyük belası , zayıflığı çok mal ve para ( maddiyat) . O güzelim saf, temiz , yüreği sevgiyle dolup taşan bir insanı adeta ruhsuz bir tasa, duvara donusturuyor. İnsana ne vesveseler verimiyorki! Kibir, bencillik, kıskançlık, nefrer, maddecilik, hırs, yalancılık, aldatma , şirk . Rabbinin sana vaadi var . ne cenneti, nede diğerleri bence en önemlisi Rabbinin sana bir sevgisi var ki seni dünyanın bütün kötülüklerine zaafiyet duyabilecegin maddiyattan ihtiyacın kadarını veriyor. Bu dünyadaki herşeyin maddi değerini insan belirliyor. Peki soruyorum zengininde karni tika basa dolu fakirinkide. Cani istesede midesi bir lokmayi daha alir mi? Şükür ki rabbinin verdiği boğazından gecebildi. Ya gecemeseydi? Sağlığına, sihatine şükür, yedigimiz lokmaya şükür. Zenginlige nasıl şükredelim, o malda ne veballer var bir düşünsene? Sen dünyanı zevk edeceksin, döküp sacacaksin, ziyan edeceksin peki bir lokma ekmeğe muhtaç bir insan bir hayvan bir canlı? Bir yudum su bulamayacak bir canlı sende buzaginin içeceği sütünü heba edeceksin. Bu durumda bile dünyanın vebali varken ustumde ya o zenginin vay haline. Karnımız doydu mu? çok şükür, binlerce şükür.
Allah a emanet ol. Kalbini ferah tut. Allah sevgisini kalbindinden eksik etmesin hic. Gencsin ama inşAllah göreceksin hayat varla yok arasında ,hayat çabucak akıp gidiyor.
Selametle

Okudunuz mu?  Vesvese Ve İman Allah Rızası İçin Yardım.

Allaha inancım kalmadı, elimi attığım kuruyor, artık Allaha

Bu kategoride yer alan Namazın kabul olmama düşüncesi şeytandan mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’a inancım kalmadı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.