Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:04
Nedir
Abone

Keziban Kezban isminin anlamı tam olarak nedir? Bu isme sahip bir insan, erişkin de olsa ismini değiştirmeli mi?

Keziban Kezban isminin anlamı tam olarak nedir? Bu isme sahip bir insan, erişkin de olsa ismini değiştirmeli mi?

Misafir
"Keziban/Kezban" isminin anlamı tam olarak nedir? Bu isme sahip bir insan, erişkin de olsa ismini değiştirmeli mi?


Cevap: "Keziban/Kezban" isminin anlamı tam olarak nedir? Bu isme sahip bir insan, erişkin de olsa ismini değiştirmeli mi

Hoca
Kızlarımıza verilen "Kezban" ismi vardır ki, zannederiz yanlış anlaşılan isimlerden biri de budur. Kezban’ı hep yalancı manasına anlayanlar, Kur’an’daki "tükezziban" ile karıştırmışlardır.

Okudunuz mu?  Burç nedir sözlük anlamı

Çoğu kimseler Farsçadaki "ev hanımı" manasına gelen "Kedban"’an alınma "Kezban"ı, Arapçadaki ‘yalanlayan’ manasına gelen tükezziban’dan alınma sanarak bu isimden hep ürkmüşlerdir. Halbuki "keziban" ismi "ev hanımı" manasına gelmektedir. Bu ismin konulması caizdir, değiştirmeye de gerek yoktur.


keziban isminin anlamı, kezban isminin anlamı, keziban ne demek

Bu kategoride yer alan Leyla isminin arapça yazımı nasıl yazılıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Keziban Kezban isminin anlamı tam olarak nedir? Bu isme sahip bir insan, erişkin de olsa ismini değiştirmeli mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.