Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:02
missa91
Abone

Cennette insanlar birbirlerini tanıyacaklar mı ?

Cennette insanlar birbirlerini tanıyacaklar mı ?

Misafir
Cennette insanlar birbirlerini tanıyacaklar mı konu hakkında bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Cennette insanlar birbirlerini tanıyacaklar mı ?

Desert Rose
Cennette hiçbir şekilde üzüntü yoktur. Kul, cennet ehlinden kimi görmek isterse Allah’ın (cc) izniyle görüşebilecektir.

Hz. Ebu Zerr (ra) anlatıyor:
"Ey Allah’ın Resulü!" dedim. "Kişi, bir kavmi sever, fakat onların amelini işleyemezse, (sonu ne olacak)?",

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre nikahta taklit olur mu?

"Ey Ebu Zerr" buyurdu, "Kişi sevdiğiyle beraberdir!"(Kütüb-i Sitte)

Bilindiği gibi cennetin sekiz tabakası vardır. Fakat tabakalarının farklı olması, insanların görüşmelerine mâni değildir. Hadis-i şerifte Allah’ın (cc) cennet ehline layık binekler ihsan edeceği buyrulmuştur.
"Cennet nimetlerinden biri de en iyi bineklerle, birbirlerini ziyaret etmeleridir. Cennette onlara terslemeyen, eğerli atlar getirilir. Bunların üzerinde Allah’ın dilediği yere kadar giderler.”(Tergib ve Terhip)

Cennette farklı mertebelerde olanlar birbirleriyle görüşebilecekler, aynı ortamlarda ve aynı sofralarda bulunabileceklerdir. Fakat aynı ortamda, aynı sofrada olmalarına rağmen dereceleri farklı olduğu için aynı lezzeti almayacaklardır. Mesela; şahane bir bahçe içindeki mükemmel bir ziyafete davet edilen ve bütün duyuları mükemmel işleyen bir insanla, az gören, az işiten ve az tat alan bir insanın aldığı lezzet aynı olmaz. Demek dünyada ne kadar günahtan uzak durulursa cennette kulun derecesi ve aldığı lezzetler o nispette yüksek olacaktır.
alıntı….
————–

Okudunuz mu?  Dayı,amcayla tatile gitmek günahmı?

Herşeyin en iyisini Allah (c.c) bilir


cennette insanlar birbirini tanıyacak mı, ahirette insanlar birbirini tanıyacak mı, cennette insanlar birbirini taniyacakmi

Bu kategoride yer alan Helal lokma ile ilgili kıssalar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette insanlar birbirlerini tanıyacaklar mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.