Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:21
sizden09
Abone

Zina ile ilgili soru

Zina ile ilgili soru

تقاضا
Esselamun aleyküm ,

Arkadaşlar hadisi vardı sanırım şöyleydi ‘Bir müslüman zina yaptığı zaman iman ondan çıkıp bir bulut gibi tepesinde bekler o zinayı bırakınca iman da geri döner’ şimdi bundan yola çıkarak zina işleyen biri imansız gider diyebilir miyiz?

Ayrıca bu hadis el zinası (mastürbasyon) , göz zinası (harama bakmak) , dil zinası (gıybet vb.) gibi zinalar için de geçerli midir yani insan bunları yaparken ölürse imansız mı gitmiş olur?

Gusülsüz ölen birinin durumu nedir? vesselam.


Yorum: Zina ile ilgili soru

arifselim
Ve aleykumusselam. Zina edenlere şiddetli uyarılar yapılmıştır. Zina günahlar içinde en büyüklerinden olduğu bildirilmiştir. Bu bahsi geçen hadisi şerif kişinin imansız olması değil, imanının eksik olduğuna işaret vardır. İstimna ve diğer göz ve el zinaları için değil, büyük zina günahı için bu hadis bildirilmiştir. Bu hadisi şerifin tamamı şöyle geçmektedir:

Okudunuz mu?  Tesettürsüzlük ve namaz kılmamak günahları

"Zani bir kimse, zina yaptığı sırada mü’min olarak zina yapmaz, hırsız da çaldığı sırada mü’min olarak hırsızlık yapmaz, içkici, içki içtiği sırada mü’min olduğu hâlde içki içmez; insanların, onun yüzünden gözlerini kendine kaldıracakları kadar nazarlarında kıymetli olan bir şeyi mü’min olarak yağmalamaz." [Buhari, Mezalim 30, Eşribe 1, Hudud 1, 20; Müslim, İman 100, (57); Ebu Davud, Sünnet 16, (4689); Tirmizi, İman 11, (2627); Nesai, Sarık 1, (8, 64)]


zina ile ilgili soru

misafirrim
Merhabalar.
Ben eşten ayri yasayan ancak resmen boşanma davasi devam eden biriyim.büyük bir hata yaptim.ve o kişiyle evlenmeyi düşünüyoruz.bu gunahimiz affedilirmi? Evlendigimiz takdirde nikahimiZ kabul olurmu? Dünyada cezasına raziyim ancak kimse bilmiyor lütfen yardim bekliyorum…

Okudunuz mu?  Ameliyat Nedeniyle Gelen Kanama Ve Akıntı

Cevap: zina ile ilgili soru

munzir
Sende de hayır yokmuş seninle nikahsız birlikte olanda da.
Ayet ve hadislerde zina edip tevbe edenin affedilecegi yazıyor.
Samimi ol Allah’a yönel ve bir daha yapma.


Chivi
Selamun aleyküm öncelikle .
Şu an görüştüğüm hanım 7 yıl kadar önce nişanlılık dönemi geçirmiş ve bir hata yapmış , bundan pişmanlık duyarak tövbe etmiş . Bende evlenip ayrıldım ve Allah affetsin eskiden bende birçok kez zina yaptım . Bunu bana daha yeni söyledi kafam inanılmaz derecede karıştı , hayallerim yıkıldı diyebilirim . Terk etmememin sebebi inanılmaz derecede düzgün bir hanım , gerek ailesi gerekse de kendisi . İslami açıdan bu hanımla evlenmem caiz mi ? Bu durumu yaşayan başka kardeşlerim de var mı , varsa ne yaptılar . Allah cc hepinizden razı olsun .

Okudunuz mu?  Şeytanın ahiretteki azabı nasıl olacaktır ?

Not : Saçma sapan ve ya bilgisi olmadan ahkam kesenin kalbini kırarım , bahse konu olan insan eş adayımdır.


imam
Fikir almak istemen güzel ama sonundaki tehdit çok çirkin bir davranış!!
Beğenmiş isen evlen. Nice haram işleyip sonra veli olan insanlar var


Molla_Efdal
Kardeşim < . .. bir hata yapmış , bundan pişmanlık duyarak tövbe etmiş… >
derken oda mı zina etti? Zina etti ise İmamı Azam’a göre evlenmek caiz değil. Lakin bu durum zina etmeyi devam ettiren kadın için geçerli . Önemli olan kulun tövbe etmesidir. Eğer ikinizde birbirinizin hatalarını göze alıp sevmişseniz sakınca yok.


Kayıtsız Üye
Ben eşimden 8 aydır ayrıyım ve eve dönmedi 2 .sorum ben boşanmak istemiyorum dini nikah düşermi ben boş ol demediğim sürece hem resmi

Okudunuz mu?  İçinde alkol olduğunu bilmeden bir şey yemek

Şema
< Ben eşimden 8 aydır ayrıyım >
KOCAM ve KARIM diye yazarsanız cinsiyetinizi öğrenmiş oluruz ve ona göre cevap veririz.
Erkek iseniz, siz boşamadıkça nikah düşmez.
Kadın iseniz siz boşadım demekle boşama gerçekleşmez.


Kayıtsız Üye
Hocam 18 yaşındayım ve erkeğim.zina ediyorum çok büyük günah biliyorum ama inanın tüm namazlarımı kılıyorum imam nikahımızı kıyacak birini bulamıyorum sıkıntı bu sadece. İbadetlerimin Hepsini yapıyorum namazımı kılıyorum orucumu tutuyorum herşeye dikkat ediyorum ancak şu illeti yapıyorum. Sizden Allah razı olsun cevaplasanızda cevaplamasanızda selamun Akeyküm Allah’a emanet olun.


arifselim
Aleykum selam. Bütün ibadetlerini yapsan bile zina yapmanı haşa meşrulaştırmaz veya günahını azaltmaz. Gizli nikah kıymakla da nikah sayılmaz. Hemen ilk yapman gereken şey bu kişiden uzaklaşman tövbe etmen ve hemen evlenmendir.

Okudunuz mu?  Sevgili ile iftar yapmak saçmalık değil mi?

PromosyonKeba
Herkese merhaba , vAllahi utanarak soruyorum çünkü bir başkasının yüzüne karşı soramıyorum , küçük yaşlarımda dinime olan bağlılığım ve ailemin dinim hakkındaki eğitme ciddiyeti düşüktü , bana akraba olan biriyle (11-12 yaşlarımda) cinsel ilişki yaşamadım lakin göbek bölgesinde değişik bir fantezi yaşadım onun dışında (göbek bölgesi dışında) hiçbirşey olmadı , ben şimdi namuslu bir insanmıyım ve gelecekte evleneceğim eşime bunu haber etmem gerekiyormu ?

Göbek bölgesinde de yalama öpme eylemlerinde bulundum öyle başka bişey akla gelmesin , şu an yaşım 15 , 20’li yaşlarda eşime bunu anlatmak zorundayım yoksa ömür boyu vicdan azabı sizce ciddiye alınacak kadar ağır bir davranışmıdır ve namusumun kirlenmesi söz konusumudur, çok rahatsızım lütfen biri yol gösterip yardımcı olsun.

Okudunuz mu?  Büyük tuvaletimin ardından bir sıvı geliyor ya da tuvalete bakıyorum beyaz sıvı var. BU GUSÜL GEREKTİRİR Mİ ?

muvaffak
Merhabalar, aklınız baliğ değilken henüz çocuk yaştayken yaptıklarınızdan sorumlu değilsiniz. Çocuk yaşta yaptığınız, henüz neyin sevap neyin günah olduğunu bilmediğiniz yaşlarda yaptıklarınızdan dolayı kendinize dert etmeyin, bu gereksiz bir iştir. Eşinize haber vermenizde herhangi bir anlam yoktur. Aklınızda tutmayı bırakın unutun gitsin, kendinizi haramdan koruyun. Eşinize anlatmanız üzerinize yükümlülük değildir.


PromosyonKeba
muavaffak , Allah razı olsun , bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.


asdfgh
Bizde kız istemede imam gelir iki gencin adını söyler ve fatiha okutur bundan sonra yaşanan yakınlaşma zina mıdır ?


gimsangoksel
Arif bey merhaba güzel bir noktaya değinilmiş bir konu. Ama ben şunu söylemek isterim bahsedilen eylemler İslamiyette büyük günahlardan. Ve mümin olabilmenin ne kadar ehemmi bir sorumlulukta olduğunu anlatmaya çalışıyor ki mümin bunu yapamaz sonucu çıkıyor. Bir anlamda muhtşem bir duygu iken diğer anlamda yapılan şeyi ağırlığını da anlamak lazım. Zina diye adlanan bu şey artık normal hale gelmeye başlamış bir sıradan bir mevzu gibi hafiflemiş. Zinanın tarifi belli, göz kulak kalp elbette bunlarında anlamı var ama zina daha farklı bir eylem. Örneğin namaz kılmamak oruç tutmamak büyük günaha girmez ama örneğin faiz zina yalan büyük olana girer,sebebi ise genele şümul etmesine bakar. Sorularda dinden çıkar mıyım ifadesi insanın kalbi olarak yaptığı bu şeyin onda yansıttığı psikolojik gerilimi destekliyor. Aklına acaba dinimi kaybeder miyim geliyor. Halbuki din yada Mümin olabilmek kolay gibi görünen aslında sorumluluğu çok olan fiiliyatıyla geniş bir mesele. Ama cevap istendiğinde net olunmalı ki kişi zaten sıkıntılı hemen bundan kurtulsun.Yani size bir sözüm yok siz gerekeni usul ile anlatmaya çalışmışsınız. Ben şuna üzülüyorum bir çok insan yaptığı ve fark ettiği yanlışlıklarını vicdani bir mesele olarak düşünüyor ve başkalarına anlatarak şahit tutma meselesini atlıyor. Ayrıntılarını anlatarak karşıdan ki onlarda insan çözüm ve şifa arıyor. Mümin ismi ile insan düşünse sokağa bile tükürmemeli, annesine babasına öf bile dememeli ama öyle olmuyor çünkü unutuyor mümin olduğunu, unutuyor kul olduğunu,unutuyor beşer olduğunu. Kısacası dinden çıkmaz insan aleni bir inkar eylemi olmadıkça.

Okudunuz mu?  Gusülüm konusunda bir türlü rahat edemiyorum

gimsangoksel
Allah bizleri yaratmada bir gayeye emel olmamızı istemiştir. Bunu açarsak O’na CC. olan bir vazifemizin olduğunu anlamanın yolu aklımızın ne denli kalitede kullanılmasını gösterir. Sorular olmalı ki insan öğrensin. Ama soruların niteliği ve içeriği çok yoruma açık ve insan duygularıyla bir arada karıştırılıp yaşanmaya çalışılırsa biraz ortalık kararmaz mı? Zina dendiğinde akla gelenin ne olduğundan ziyade olayı niteliğidir. Zina çok basit anlamıyla karşı cinse (erkek-kadın) olan şeklinin belli olduğu bir şeydir. Bunun dışındaki olanlara direkt olarak zina denmesi hem İslami olarak hem de ahlaki kurallar olarak söylenmez. İşte Allah aklı bu yüzden vermiştir bizlere. Kız isteme-isim zikri-okunan dua ile evlilik akdi olmuş mu? Evet olmuş zaten o zaman soru anlamını kaybeder, hayır olmamış bu sadece isteme ve kabul edilme ise o zaman da anlamını yitirir çünkü evlilik olmamıştır. İşte can alıcı nokta bu: Evlilik dinen olmuşsa o zaman yakınlaşma zina mı? Yakınlaşma????? Tarifi belliyse sorunun adı zina olur mu? Peki acaba dinen yapılan nikah zinayı ortadan kaldırır mı? Tek dert bu mudur acaba? Nikah amaç mı yoksa pasaport mu? Nikah amaçtır araç olarak kullanılırsa zaten sağlam olmadığından temeli sıkıntılıdır. Zor bir soru değil ama cevap evet-hayır diyecek kadar basit olmamalıdır.

Okudunuz mu?  Abdestsiz ve başı açık nikah kıyılır mı

zina ile ilgili ayetler, zina ile ilgili ayet, zina ile ilgili

Bu kategoride yer alan Art arda ihtilam olmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina ile ilgili soru Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.