Anasayfa
14 Aralık 2021, 22:09

İbrahim halil/halil ibrahim aynımıdır

İbrahim halil/halil ibrahim aynımıdır

CizReLi
Selamun aleyküm
çok merak ettiğim bişey sormak istiyorum hz ibrahim a.s ile halil ibrahim sofrası vs aynımıdır
veya ibrahim halil

2nci sorum lokman hakim ile hakim lokman aynımıdır

Lokman Hekim

Lokman veya Lokman Hekim, Kur’an’da ve halk efsanelerinde bahsi geçen, hikmet sahibi olduğuna inanılan kişidir.
Lokman Hekim’in İslam’a göre Peygamber olduğuna dair iddialar bulunmakla beraber İslam alimlerinin genel görüşü peygamber olmadığı yönündedir. Kur’an‘da Lokman Hekim’den Lokman Suresi’nde bahsedilir. Allah tarafından Lokman’a hikmet verildiği belirtilir. Oğluna verdiği öğütler anlatılır.

Efsaneler:
Lokman Hekim’in ölümsüzlük iksirini buldugu ancak formülü kaybettiğine dair efsaneler mevcuttur. Formülü nasıl kaybettiği ise değişik kaynaklarda degişik sekillerde anlatılır. Bir efsaneye göre içinde ölümsüzlük iksiri bulunan şişeyi köprüden geçerken düşürüp kaybetmiş, bir başka efsaneye göre ise eline yazdığı ölümsüzlük formülü yağmurda silinmiştir. Bir rivayete göre de iksir, Allah’ın emriyle Cebrail tarafından yokedilmiştir.
Bir rivayete göre Davud Peygamber Lokman’a bir koyun kesmesini ve kendisine en iyi yerinden iki parça et getirmesini söyler. Lokman koyunun yüreğini ve dilini getirir. Başka bir gün Davud peygamber kendisine koyunun en kötü yerinden iki parça et getirmesini söyler. Lokman yine yüreğini ve dilini getirir. Davud neden böyle yaptığını sorunca Lokman şöyle cevap verir:


Kur’an’da Lokman:

2 lokman var diye duydum biri peygamber biride hekim dir
lokham hekim PEYGAMBER dir hekim lokman ise "hekim" dir
konu hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

Okudunuz mu?  Kiracı, kiraladığı taşınır veya taşınmaz bir malı sahibinin izni olmadan verebilirmi

Cevap: İbrahim halil/halil ibrahim aynımıdır

ASUDE
bu isimler hangi konuda geçiyorsa ona göre yorum yapılır örneğin lokman hekimin konusu eğer isalmdaki lokman hekimse iki türlüde isim aynıdır

Bu kategoride yer alan Bela ve musibetlerin nedeni nedir? Bela Ve Musibet Hakkında Geniş bilgiler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İbrahim halil/halil ibrahim aynımıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.