Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:07
missa7
Abone

Hidayete Erenlerden Güzel Bir Hikaye

Hidayete Erenlerden Güzel Bir Hikaye

Misafir
Hidayete Erenlerden Güzel Bir Hikaye


Cevap: Hidayete Erenlerden Güzel Bir Hikaye

m.deniz
Hidayete Erenlerden Güzel Bir Hikaye

Muhsine, 16 yaşında, Trakya’nın bir köyünde yaşayan genç bir kızdır. Gençlik duygularının hükmettiği, aklın bir karıs havada olduğu bu dönemde babasını trafik kazasında kaybeder. Yetimliğin boynunu büktüğü, babasızlığın acısını hissettiği ve yoğun duyguların arttığı bir gecenin sessizliğinde uykuya dalmıştır. Rüyasında, evlerinin hemen alt tarafındaki yamaçta bulunan ahırlarına süt sağmaya gider. Ahırda karşısında sakallı, nur yüzlü, yaşlı bir adam görür. Muhsine bu adamı birden bire görünce korkar. Adam: — Korkma kızım, der. Kendine çeki düzen ver, namaz kıl, Allah’ın emir ve yasaklarına uy. O anda ne yapacağını şaşırır. İçini bir korku kaplar. Yaşlı adam: — Bak ben gidiyorum, ama yine geleceğim, der ve gözden kaybolur. Muhsine, endişe içinde, hızlı adımlarla eve gider ve olanları babasına anlatır. Babası rüyasında, "Kızım o Hızır’dır" der. Her genç kız gibi güzel giyinir, süslenir, gençliğin tadını çıkarmaya çalışır. Ancak onu uyaran, Allah’ı ve ahireti hatırlatan bu tarz rüyaların arkası kesilmez. Yine bir gece rüyasında bir ses duyar. Kendisine: — Ben sizin Peygamberinizim. Sana emrediyorum, kapan, namaz kıl, denir. Maalesef kapanmaz. Seneler geçer, genç kızın kısmeti çıkar ve evlenir. Çoluk çocuğa karışır. Yetimliğin yanı sıra, annesini ve ağabeyini kaybeder. Acılar ardı ardına gelir. Bir gece bir Fatiha ve bin İhlâs suresi okur, duasını eder, uyumak için yatağa uzanır. Daha uyumamıştır ki, balkon kapısından uzun boylu, cübbeli biri girer yanına. Gelir yanağını okşar. Kolundan sarkan cübbesini, kolunu ve parmaklarını görür. Hiç korkmaz, yüzüne bakar, ama göremez. Gördüğü sadece kolu ve parmaklarıdır. Ve o zât odanın kapısından çıkar gider. Arkasından uzun uzun bakar. O geceden sonra artık iyi bir nefis muhasebesi yapar. Bunca uyarıya rağmen hâlâ kendisine çeki düzen vermemenin, başına problem açacağını düşünür. Bu tür uyarıların kendisine bir nimet olduğunu kabul ederek, vakit geçirmeden Allah’a yönelmeye ve İslâmı yaşamaya karar verir. Hemen kapanır, namaz kılmaya ve kitap okumaya başlar. Artık o da hidayete erenler kervanına katılmıştır.

Okudunuz mu?  İddiasız oynanan Tavla ve Okey gibi oyunları oynamanın hükmü nedir?

Cevap: Hidayete Erenlerden Güzel Bir Hikaye

Misafir
esselamun aleykum ben acik ve ibadetlerini yerine getirmeyen bir bayanim.basima turlu sikintilar geldi.bunlar boyle bir bayan oldugum içinmi basima geliyor.bide namaz kilmayi icimden gelerek yapmak istiyorum.sirf sikintilarim bitsin diye başlamak istemiyorum.ama baktığımda bu sekilde dualariminda kabul olmadigini goruyorum.tabiki Allah c.c daha iyi bilirama ben boyle bir insan oldugum için bunlarin olduguna inaniyorum.lutfen dusuncelerinizi benimle paylasirmisiniz.Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Ailede, kadının kocasına karşı görevleri nelerdir?

Cevap: Hidayete Erenlerden Güzel Bir Hikaye

Kayıtsız Üye
Allahın hidayet kapıları çeşitlidir.hidayet eden ismini çalınız.ibadet kapıları nur kapıları açılır.Allahın zikri çok hoş,bu yola girmek çok önemli.avamdan çıkmak uykudan uyanmak çok önemli.rabia olmak.isteyin ağlayın .


Kayıtsız Üye
s.aleyküm sen namaz kıl samimi ol senin olumsuz düşüncelerin şeytanın vesvesesi

Okudunuz mu?  İslama göre karı ve koca arasındaki ilişki nasıl olmalı?

hidayete erenler, hidayete erenlerin hikayeleri, hidayet ile ilgili hikaye

Bu kategoride yer alan İnancımı kaybetmeye başladım,yardım istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hidayete Erenlerden Güzel Bir Hikaye Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.