Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
sizden93
Abone

Tövbemi sürekli bozduğum için bende kabul olmayacağı hissi var bilgilendirirmisiniz?

Tövbemi sürekli bozduğum için bende kabul olmayacağı hissi var bilgilendirirmisiniz?

busra_
selamünaleyküm , şimdi benim herkezinde olduğu gibi hatalarım oldu. sonra tövbe ettim ve bıraktım ama sonra tekrarladım sonra pişman oldum tekrra düzlmeye çalışıorum ama tekrar bozdum ama bu son tövbe i bozmam beni çok rahatsız etti dediimki kendime gerçekten ciddi anlamda pişman olmalısın ki bir daha yapmamaya çalışmalısın . ama ben böle tövbe edip edip bozduğum için kabul olmayacakmış gibi ben tekrar bozcak mışım gibi hisediyorum. huzursuzum gece rahat yatamıyorum tekrar bozmaktanda korkuyorum. ne yapmalıyım nasıl dua etmeliyim , yoksa sürekli bozduğum için ALLAH beni ciddiye almaz mı ? nefsimle savaşıp duruyorum lütfen yardım ederseniz çok sevinirim.


Cevap: Tövbemi sürekli bozduğum için bende kabul olmayacağı hissi var bilgilendirirmisiniz?

Hoca
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Sürekli tevbeyi bozmak iyi bir durum değil ama Kabul olmayacağı hissi şeytandandır.
________________________
Hadis No : 1874 Ravi: Ebu Bekri’s-Sıddik Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki:
"İstiğfar eden kimse günde yetmiş kere de tevbesinden dönse günahta musır sayılmaz"
Kaynak: Tirmizi, Da’avat 119, (3554); Ebu Davud, Salat 361, (1514) aynı hadisin başka tercümesi: İstiğfar eden, günde 70 defa aynı günahı işlese ısrar etmiş sayılmaz) hadisin doğru metnini verirmisiniz hadiste anlatılmak istenen nedir?
İstiğfar eden kimse günde yetmiş kere de tevbesinden dönse günahta musır sayılmaz."

وعن أبى بكر الصديق رَضِيَ اللّهُ عَنْهُ قال: >قالَ رَسُولُ اللّهِ #: مَا أصَرَّ مَنِ اسْتَغْفَرَ، وَلَوْ عَادَ في اليَوْمِ سَبْعِينَ مَرَّةً[ أخرجه أبو داود والترمذي

Hz Ebû Bekri’s-Sıddîk (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "İstiğfar eden kimse günde yetmiş kere de tevbesinden dönse günahta musır sayılmaz" [Tirmizî, Daavât 119, (3554); Ebû Dâvud, Salât 361, (1514)

AÇIKLAMA:

1-Bu hadisin mânâsını âlimler şöyle açıklamışlardır: "Bir kimse işlediği bir günaha tevbe ettiği takdirde, aynı günaha dönüp tekrar işler veya bir başka günahı işlerse, her seferinde tevbe de ediyorsa, bu kimse, bir günde ne kadar çok aynı günaha dönerse dönsün, yine de günahta musır sayılmaz Musır, işlediği günahlara istiğfar etmeyen, pişman olmayan kimsedir Israr ise çok günah işlemek demektir İbnu Melek: "Israr, mâsiyet üzerinde sebat etmek, aralıksız günah işlemeye devam etmektir" der

2- Bu hadiste Allah’ın affından ümit kesilmeyeceği, işlemekte olduğu günahlardan kesin bir dönüşe azmetmiş olan kimseye Cenâb-ı Hakk’ın kapısının her an açık olduğu, böyle bir tevbenin kabûlüne, önceden işlenen günahların çokluğunun, büyüklüğünün veya çeşitliliğinin bir mâni teşkil etmeyeceği ifâde edilmektedir Nitekim âyet-i kerimede: "Ey kendilerinin aleyhinde (günahta) haddi aşanlar! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin Çünkü Allah, bütün günahları affeder" (Zümer 53) buyurulmuştur

İbrahim Canan, Kütüb-ü sitte muhtasarı Tercüme ve Şerhi

______________________________

Okudunuz mu?  Flood ne demek ?

Günah işleyen kişi tövbe etmekle günahlarından kurtulabilir mi?

forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/119778-tovbe-bozmak.htmlTIKLA


Cevap: Tövbemi sürekli bozduğum için bende kabul olmayacağı hissi var bilgilendirirmisiniz?

busra_
içimi rahatlattınız ve kendimi inancımı getirdiniz ALLAH razı olsun çook tşk.


Cevap: Tövbemi sürekli bozduğum için bende kabul olmayacağı hissi var bilgilendirirmisiniz?

Kayıtsız Üye
Bende sürekli tövbemi bozuyorum.Bozduğum zamanda çok pişman oluyorum.Artık bende tövbe etmeye korkuyorum.

Okudunuz mu?  İlim öğrenmeye nereden başlamalıyım?

MertErtuğrul
1000 kerede tevbeni bozsan yine Hakka döneceksin.
ALLAH(celle celaluhu) şöyle buyuruyor:

De ki: Ey nefisleri aleyhine israf etmiş kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidi kesmeyin, çünkü Allah bütün günahları mağrifet buyurur, şübhesiz ki o öyle gafûr öyle rahîm o." /39/ZUMER-53/

Tevbeni canın pahasına korumaya bakıp ve tevbe etmezsen Hakka şeytanı sevindirmiş olursun. Şeytan seni ümitsizliğe düşürüp seni oradan vurmak istiyor. Amacıda bu değilmi zaten? Tevbe kapası hiç bir zaman kapanmaz. Peygamber Efendimiz (sallAllahu aleyhi ve sellem) şöyle buyuruyor konu hakkında:
Bütün Âdemoğulları günahkârdır, günahkârların en hayırlıları ise tövbe edenlerdir.
yine Efendimiz (sallAllahu aleyhi ve sellem) şöyle buyuruyor:
"Nefsim kudret elinde olan Zât’a yemin ederim ki, eğer siz hiç günah işlemeseniz, Allah sizi toptan helâk eder; sonra günah işleyen, arkadan da istiğfar eden bir kavim yaratır ve onları mağfiret ederdi."
Ebu Hureyre,Rasulullah şöyle buyurdular diyor:
"Bir kul günah işledi ve ‘Yâ Rabbi, günahımı affet!’ dedi.
Hak Teâlâ da, ‘Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır’ buyurdu.
Sonra kul dönüp tekrar günah işledi ve ‘Ey Rabbim, günahımı affet!’ dedi.
Allah Teâlâ da, ‘Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır.’ buyurdu.
Sonra kul dönüp tekrar günah işledi ve ‘Ey Rabbim, beni affeyle!’ dedi.
Allah Teâlâ da, ‘Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi olduğunu bildi. Ey kulum, dilediğini yap, ben seni affettim."
buyurdu.

Tabikide sürekli tevbe bozmak iyi değildir ama insanoğluyuz biz değilmi? Günahın ne olursa olsun ALLAH’ın affetmeceği bir günah yoktur emin olabilirsin bundan. Eğer şüphen varsa çık balkona bak etrafa rahmet saçıyor her yere Rabbimiz.Sen yeterki samimi ol. Gayret et günahlardan kaçınmaya ,çokca dua et,zikret yaradanı,ilimle uğraş,temiz çevre edin kendine vs. vs.

Okudunuz mu?  Allaha şirk koşmak ve vesveseler

umutlucan
< Bende sürekli tövbemi bozuyorum.Bozduğum zamanda çok pişman oluyorum.Artık bende tövbe etmeye korkuyorum. >
tövbe ettikten sonra bir daha aynı günahları işlememeye dikkat edelim .


Kayıtsız Üye
Tsk ederim beni çox incidirdi.bu durum.


Kayıtsız Üye
hadid suresini oku turkce meal olarak
ama kapat kapilari telefonlari sadece
odaklan

Okudunuz mu?  İntihar Şirk Midir?

Kayıtsız Üye
Abi Allah lafzini kullanmak günah mı şarkılarda şarkı çalınca içimden Allah diyelim geliyor ama şarkı söyler gibi söylemiyorum abi çok korkuyorum bir de tövbe ettim ne yapmam lazım tovbemi bozmuş olabilirim


arifselim
Haram sözlerin içerisine mukaddes lafızları söylememek gerekir. Eğer istemsiz bir şekilde söylenmişse bir sakıncası olmaz. Ama haram şarkıları dinlemek ayrı bir haramdır.

Okudunuz mu?  Kaç çeşit şehit vardır ? Şehitliğin şartları nelerdir?

Kayıtsız Üye
Her an kötü şey olacak gibi hissediyorum. Kötü olaylar başıma gelecek. Allah beni duymuyor cevap vermiyor gibi dualarım kabul olmuyor artık dua etmemeliyim diyorum.ben kimim ki duam kabul olacak aciz günahkar biriyim.namazlarımı kılıyorum tesbih çekiyorum. Tevbe ediyorum ama kabul olmayacak Allah beni görmüyor.çok büyük günah işledim çünkü Allahın haram kıldığı bişey yaptım.Allah beni affetmez affetmeyecek gibi geliyor.tekrar tevbe ediyorum kendine gel diyorum.işlediğinin affı yok dior içimdeki ses.Allah seni sevseydi bunlar başına gelmezdi.sen koca bir aptalsın. Hala affedilmeyi düşünüyorsun dior. Allah’a sığınıyorum ama yine geliyor aklımadüşünceler.geceleri uyuyamıyorum.gündüzleri panik içindeyim.çok korkuyorum cehennem seni bekliyor sen hiçbişi hakketmiyorsun diyor içimdeki ses hiç susmuyor.

Okudunuz mu?  Sürekli inşAllah demek

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm güzel kardeşim. Yazdıklarını okudum ve sana Allah’ın izniyle bir çıkış yolu göstermek istedim. Senin düşündüklerin ve içimdeki ses dediğin şüphesiz şeytandan başkası değil. Senin kalbine vesvese vererek Rabbimize yönelmeni engellemeye çalışıyor ki zaten Allah beni affetmeyecek diye düşünme. Rabbimiz onu inkar eden ama sonra tevbe edip Müslüman olanları bile affediyor. Zina edenleri, zalimleri… Yanlış hatırlamıyorsam bir ayette (değilse hadisi şeriftir, inşAllah yanlış değildir.)"Eğer bir toplum hiç günah işlemeseydi Allah onları helak eder, yerine günah işleyen ama tevbe eden bir toplum yaratırdı." diyor. Ve unutma ki tevbe kapıları iki şekilde kapanır. 1- insanın kendi ölümü gerçekleşirken 2- kıyamet günü. Çokça oku. Şeytan bilgisize musallat olur. Sen Rabbinden sakin umudunu kesme. Yatmadan önce Nas-Felak oku. Sıkıldığında oku. Lev Enzelna’yı elini basının üstüne koyup niyet ederek oku ve başındaki elini yüzüne doğru sürtüp çektikten sonra derin bir nefes ver dışarıya. Allah sıkıntılarına şifa versin. Bizim rabbimizden umut kesilmez. Şeytanı dinleme. Bol bol La Havle çek. Allah’a emanet, çokça tevbe eden kullarından ol.

Okudunuz mu?  SURVİVOR izlemek günah mı?

Kayıtsız Üye
Eğer Allah tövbe etme fırsatını veriyorsa bu bile seni sevdiğini gösterir ki birçok insan tövbe edemiyorken siz edebiliyorsunuz . Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin . Allah bizleri günah işlemek bile tövbe eden ve tövbeleri kabul olanlardan eylesin .


tövbemi hep bozuyorum, sürekli tövbemi bozuyorum, tövbemi sürekli bozuyorum

Bu kategoride yer alan Tövbe ettiğimiz günahların kefareti olarak dünyada bela gelir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbemi sürekli bozduğum için bende kabul olmayacağı hissi var bilgilendirirmisiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.