Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:07
ibadetler
Yönetici

Cemaatle namaz 27 kat daha faziletli

Cemaatle namaz 27 kat daha faziletli

LeoparGS
Cemaatle namaz 27 kat daha faziletli

İnsanlığın İftihar Tablosu (sas), "Cemaatle kılınan namaz tek başına kılınan namazdan 27 derece daha üstündür" buyurmuş ve cemaatle kılınan namazın sevap açısından daha faziletli olduğunu bildirmiştir. Dinimiz, Allah yolunda yapılan ibadet ve ferdî başarıların, mutlak manada karşılık göreceğini; ancak sonuç itibariyle bunların hiçbir zaman cemaat halinde eda edilme sevabına ve keyfiyetine ulaşamayacağı hakikatini öğretmektedir. Bu husus; namaz, oruç, hac vs ibadetlerde olduğu gibi, iman ve Kur’an yolunda yapılan hizmetlerde de mevzubahistir. İnsan, hizmet adına tek başına harikulade bir şeyler yapsa bile bu, daima ferdiyet planında kalır. Fakat bir hizmet, duygu ve düşüncede aynı değerleri paylaşan bir cemaat halinde eda edildiği takdirde, "Ahiretteki amellere iştirak etme" düsturundan hareketle, cemaatin her bir ferdi bu hizmetten kazanılan sevaptan hissedar olur.

Ali Budak


Cevap: Cemaatle namaz 27 kat daha faziletli

MeZaR
insAllah cemaatle sürekli kilnalardan oluruz

Okudunuz mu?  Ahzab suresinin fazileti

Yanıt: Cemaatle namaz 27 kat daha faziletli

pInArX
namazla ilgili bişey sorabilirmiyim?


Soru: Cemaatle namaz 27 kat daha faziletli

yaren
öyle bir çevreye sahip değilim malesef tabi ailem dışında mesela teravih namazlarını baynlarda kılsın diye bizim yakındaki caminin üst katını bayanlara ayıralım denildi kıyametler koptu malesef

Okudunuz mu?  Gaşiye süresinin fazileti

Sümeyye_
Allah cc razı olsun camilerimiz cemaatlarla dolup taşsın…


Mescid Kuşu
Cemaatle kılınan namaz tek başına kılınan namazdan 27 derece daha faziletlidir (hadis)


cemaatle namaz 27 kat, cemaatle kılınan namaz 27 kat, camide namaz 27 kat

Bu kategoride yer alan Kişinin lüzümsuz boş şeyleri terketmesi iyi müslüman oluşundandır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cemaatle namaz 27 kat daha faziletli Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.