Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:05
sizden06
Abone

Vesveseden Kurtulmak İçin Namaz Kılmak Gerekir Mi

Vesveseden Kurtulmak İçin Namaz Kılmak Gerekir Mi

Beyza34
benim kalbim ve aklım vesvese ile dolu son zamanlarda dedim ki kendi kendime eğer Rabbime yönelip namaz kılarsam Kur’an-i Kerim okursam imanımı yaparsam Rabbimi zikir edersem Rabbim beni kurtarır böyle düşünmem günah mı yani vesveseden namaz kılarsam kurtulurum demek günah mı

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken heryere ayrı su dökmek mi gerekir

Cevap: Vesveseden Kurtulmak İçin Namaz Kılmak Gerekir Mi

Saif Al-Din
neden olsun ?

28 – Onlar, iman etmiş ve kalbleri Allah zikriyle yatışmış olanlardır. Evet, iyi bilin ki, kalbler Allah’ın zikri ile yatışır. (Rad Suresi)

Günah değil tam tersine asıl yapmanız gerek bu zaten 🙂

Okudunuz mu?  Hz EbuBekir hakkında

Cevap: Vesveseden Kurtulmak İçin Namaz Kılmak Gerekir Mi

Beyza34
Allah razı olsunn namaz kılıyorum zaten kıldıktan sonra 3sayfa kuran okuyorum yeter ki Rabbim beni sıkıntımdan vesveden kurtarsın gitsin içimdeki sıkıntıı


Cevap: Vesveseden Kurtulmak İçin Namaz Kılmak Gerekir Mi

Saif Al-Din
Sıkıntılı zamanalrda o sıkıntı hiç geçmeyecek gibi gelse de, Allah’ın yardımı geldiğinde o şeytanın hilesi dağılır gider.

Okudunuz mu?  Kulağa erimiş kurşun dökülmesi

59 – (Resulüm!) de ki: "Hamd olsun Allah’a, selam olsun seçkin kıldığı kullarına. Allah mı hayırlı, yoksa O’na koştukları ortaklar mı?"
60 – (Onlar mı hayırlı) yoksa, gökleri ve yeri yaratan, gökten size su indiren mi? Çünkü biz onunla, bir ağacını bile bitirmeye gücünüzün yetmediği güzel güzel bahçeler bitirmişizdir. Allah’la beraber başka bir ilâh mı var! Doğrusu onlar sapıklıkta devam eden bir güruhtur.
61 – (Onlar mı hayırlı) yoksa, yeryüzünü oturmaya elverişli kılan, aralarında nehirler akıtan, onun için sabit dağlar yaratan, iki deniz arasına engel koyan mı? Allah’ın yanında başka bir ilâh mı var? Hayır onların çoğu (hakikatları) bilmiyorlar.
62 – (Onlar mı hayırlı) yoksa, kendine yalvardığı zaman bunalmışa karşılık veren ve başındaki sıkıntıyı gideren, sizi yeryüzünün hakimleri yapan mı? Allah’ın yanında başka bir ilâh mı var? Ne kıt düşünüyorsunuz!
63 – (Onlar mı hayırlı) yoksa, karanın ve denizin karanlıkları içinde size yolu bulduran, rahmetinin (yağmurun) önünde rüzgarları müjdeci olarak gönderen mi? Allah’ın yanında başka bir ilâh mı var? Allah onların koştukları ortaklardan çok yücedir, münezzehtir.
64 – (Onlar mı hayırlı) yoksa, önce yaratan, sonra yaratmayı tekrar eden ve sizi hem gökten, hem yerden rızıklandıran mı? Allah ile beraber başka bir ilâh mı var? De ki: Eğer doğru söylüyorsanız, siz kesin delilinizi getirin haydi!
65 – De ki: Göklerde ve yerde Allah’tan başka kimse gaybı bilmez. Ne zaman diriltileceklerini de bilmezler.

Bu kategoride yer alan Şu anda cennet ve cehennem de insanlar varmidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveseden Kurtulmak İçin Namaz Kılmak Gerekir Mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.