Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:50
sizden0
Abone

Aklıma Kötü düşünceler gelince kötü söz söyledim ne yapmam gerekir?

Aklıma Kötü düşünceler gelince kötü söz söyledim ne yapmam gerekir?

noıdnoname
Benim aklıma Allahla ilgili kötü düşünceler geliyordu haşa adaletiz zalim gibi çok yanlış düşünceler geliyordu ben bunların saçma olduğunu bildiğim halde atamadım bidaha geldi ve bende bu kötü düşüncelerle birlikte kötü bir hakaret sözü söyledim ama Allahın ismini söylemedim şimdi benim durumum ne olacak ne yapmam gerekir?

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Kerahat Vaktinde Namaz Kılmak

Cevap: Aklıma Kötü düşünceler gelince kötü söz söyledim ne yapmam gerekir?

kibrit
Tövbe et kardeşim. Şeytan senin kulağına fısıldıyor. Bir daha vesvese verdiği zaman Eüzu besmele ve estağfirullah çek.


Cevap: Aklıma Kötü düşünceler gelince kötü söz söyledim ne yapmam gerekir?

Saif Al-Din
rahat ol hiç endişelenme bu gelenlere sevinsen yeridir hatta. Çünkü Efendimiz (a.s.) ‘ın sana imanın hakkında müjdesi var 🙂

Okudunuz mu?  3 Talak Hakkı nedir ?

Ebu Hureyre (r.a.) anlatıyor : Hz. Peygamber (a.s.)’ın ashabından bir kısmı ona sordular : "Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz". Peygamber (s.a.v.) : "Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz ?" diye sordu. Oradakiler "evet" deyince : "İşte bu korku imandan gelir (vesvese zarar vermez)" dedi.
Diğer bir rivayette de "Şeytanın hilesini vesveseye dönüştüren Allah’a hamdolsun demiştir."

Müslim’in İbnu Mes’ud (r.a.) rivayet ettiği bir hadis şöyledir : Dediler ki : "Ey Allah’ın rasulu (s.a.), bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercih eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi ?). Hz. Peygamber (a.s.) :" Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir" cevabını verdi.

Okudunuz mu?  Macro kullanımı hile midir ve günah mıdır?

Allah’ın izniyle namazına devam et. Şeytanın lümme-i şeytan dediğimiz karargahı kalbimize çok yakındır, bu nedenle o pisliğin dediklerini kalbimizden geliyor sanıp üzüntüye, kuruntuya düşer, hatta ümitsiz kesilir, ibadetten eteğimizi çekeriz. Zaten, Allah (c.c.) ona lanet etsin, iblis mel’ununun amacıda tam budur.

Okudunuz mu?  Pasta süslemesinde resim yapmak caiz mi

Bu hdisler ışığında ve Allah (c.c.) ‘un senin içini bildiğini, kalbinin gelen bu vesveseler karşısında sıkılıp, üzüntüye düştüğünü en iyi bilendir. Allah kul ile kalbi arasına girer. Senin içindekini senden iyi bilir. Senin bu sıkıntını o bilir ve zaten senin korkun imanındandır.

Okudunuz mu?  Haksız yere beddua etmek

İmanın güçlü olduğu için iş atıyor şeytan, hiç dinleme. BAzen dinlenmeyecek gibi sözler söylemiyor biliyorum, Allah’a havale et. Dek i, Rabbim bu şeytana karşı sen bana yetersin. onu yanımdan öyle bir helakle kov ki bir daha gelemesin.


Cevap: Aklıma Kötü düşünceler gelince kötü söz söyledim ne yapmam gerekir?

noıdnoname
Ben bu düşünceleri atamadım ve hata ettim heyecanlı öfkeli anımda yine geldi bende bir hakaret sözü söyledim ama Allahın ismini söylemedim onu Allah’a mı söyledim bilmiyorum ama çok daralmıştım ben ne yapıcam intihar etmeyi düşünüyorum bu olay aklıma geldikçe ama sabrediyorum.

Okudunuz mu?  İkindi Namazının Önemi

noıdnoname
bu beni dinden çıkarır mı yoksa büyük günah mı lütfen yardım edin hergün bunu düşünüyorum.?


Desert Rose
< bu beni dinden çıkarır mı yoksa büyük günah mı lütfen yardım edin hergün bunu düşünüyorum? >
bunlar şeytanın kalbine verdiği vesveselerdir
dile getirmeyip kalben tasdik etmedikten sonra
vesvese olarak kalır sorumlu olunmaz ama
söylediğiniz kötü sözler tehlikeli ve büyük günahtır
tövbe istiğfar ederek bir daha tekrarlamamaya bakmalısınız.

Okudunuz mu?  Sınavda heyecan duası

qnqster
kardeşim "Allahım şüpesiz snn varlığına ve tekliğine inanıyorrum aslada imanımdan şüphe etmiorum lakin bilerek yada bilmeyerek küfre düşmüs isem yahuta şeytan imanımı şalmış ise tevbe eder sna sığınırm" 3 kere kelime-i tahvid 3 kere şahadet getir ben her cuma yapıyorum bunu olurya şeytan bu inan çok rahatlıcaksın saygılar

Okudunuz mu?  Gusülde burun deliklerinin ikisinedemi su çekeceğiz

kötü söz

Bu kategoride yer alan Nasıl dualar kabul olur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aklıma Kötü düşünceler gelince kötü söz söyledim ne yapmam gerekir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.