Anasayfa
11 Ocak 2024, 17:07
sizden5
Abone

Namazda Her Rekatta Aynı Zammı sure okunur mu?

Namazda Her Rekatta Aynı Zammı sure okunur mu?

Hasan.
Namaza yeni başladım ve daha önce kuran kursuna gitmediğim için çok bilgim yok.Annem ve babamın öğrettiği ve internetten öğrendiğim birazını ama aklımda soru işaretleri kaldı. Örneğin internette fatiha suresınden sonra zammı sure diyor.ve zammı surelere baktım 10 tane sure var.Fatihadan sonra o 10 taneden hangisini veya kaç tanesini okuyacağız?
Ve Her rekatta aynı zammı sureyi okuyabilirmiyiz.Mesela her rekatta ihlas suresi.şimdiden teşekkürler..


Cevap: Namazda Her Rekatta Aynı Zammı sure okunur mu?

musab
namazda aynı sureyi okumak mekruhtur.10 sure dediğin kuranın son 10 suresi.114 sureden istediğini okuyabilirsin.ama en kısa sureler son 10 sure yani senin dediğin sureler.1 tam sure okumak daha faziletlidir uzun ayet okumaktan.ama istersen 10 surenin hepsini bir rekatta oku.olmaz değil olur.asgari kıraat yerine gelmişse tamamdır.son olarak kurandaki sıraya göre okumalısın.1.rekatta okuduğunun üstünden okuyamazsın.


Cevap: Namazda Her Rekatta Aynı Zammı sure okunur mu?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben çok gunah ısledım sanırım ama sımdı namaza baslıcam ben pek sure bılmıyorum ve eberlemeye calısıyorum ve aynı zamanda namaz kılmaya baslıcam pekı ben sımdı fatiha yı okudukdan sonra ıhlası okuyup ve dığer rekatta gene fatiha yı okuyup ıhlası okursam sorun olurmu ?? ben ihlası bılıyorum fatıhayı bılıyorum subhaneke yı bılıyorum ??

Okudunuz mu?  Evlenince Ailemden Nasıl Ayrılacağım

Cevap: Namazda Her Rekatta Aynı Zammı sure okunur mu?

musab
Bu şekilde namaz kılabilirsin.Ama 2-3 kısa Sure ezberlemek çok zor olmasa gerek.


Kayıtsız Üye
her rekatta aynı zammı süreyi okumak namazı bozar mı?


halilcan
bozmaz. Ama bir görüşe göre başka sure bilenin aynı sureyi okuması sevabı azaltır bilmeyen için durum farklı olabilir.


Kayıtsız Üye
Yasemin
1 rekatta elhami okuyorm 2 ihlas 3 kefser 4 ihlas aradada diğer rekatlarda yine elham ihlas ve nas bide felak okyorum olurmu lutfe bilgi verirmisiniz


Şema
namazda aynı sure okunur mu
< 1 rekatta elhami okuyorm 2 ihlas 3 kefser 4 ihlas >
Farz namazlarda sadece 1. ve 2. rekatta zammı süre okunur.
1. rekatta fatiha kevser
2. rekatta fatiha ihlas gibi.


Kayıtsız Üye
hacılar sırayla okunur demişsiniz ama inişi sırasına göre mi? yoksa resmi sıraya göre mi?

ben huvAllahullezi’yi ve ihlası biliyorum. hangisini önce okumalıyım?

(başka bilmiyorum şimdilik)


Şema
< huvAllahullezi’yi ve ihlası biliyorum >
Kuranın son hali kardeş. Bu düzeni koyan rabbimizdir, iniş sırasına göre okunmaz.

Önce huvAllahullezi’yi sonra ihlas oku


Kayıtsız Üye
Namazda okunacak zammi surelere baktım ve ilk dördünü ezberledim ve bunları sırasıyla rekatlarda okuyorum soruma gelirsek sabah öğle ikindi akşam yatsı da hep bu dördünu okusam olurmu diğer 6 zammı sureyi okumasan olurmu Cevaplarsaniz sevinirim 🙂 ve ayrica öğle namazın da ilk ve son sünnette aynı zammı sureleri okusam olurmu ? Yani kısaca zammı sure okuncak yerlerde hep ilk dördünü veya ilk beşini sırasıyla okusam olurmu ?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken aklımıza gelen küfür, kötü düşünceler vs. gusül abdestini bozar mı ?

arifselim
Bu ezberlediğin dört sure ile dilediğin kadar namaz kılabilirsin. Öğle veya başka namazların ilk ve son sünnetlerinde aynı zammı sureler okunabilir.


Kayıtsız Üye
Her rakatta aynı zammı sure okunur mu dua bilmeyen için


emre
Birer ikişer satırlık çok sayıda sure var. Bir saatte birini hadi abartayım bir günde birini diğer günde diğerini bir haftada 7 tane zammı sure ezberlersin. Bilmiyorum deyip bir kenara oturamazsın.


Kayıtsız Üye
s.a ben namaz kılıyorum ama sadece 10 sure bılıyorum ve hepsını ayrı ayrı rekatlarda okuyorum elımden geldıgı kadar sure ezberlemeye çalışıyorum sızce bı sakıncası var mıdır? tesekurler


arifselim
Aleykum selam. Bu sureler namaz için sana yeterlidir ve namaz kılmada hiç bir sakıncası yoktur. Dilediğin kadar kılabilirsin. Allah kabul eylesin.

Okudunuz mu?  Sehiv secdesi nedir nasıl yapılır kısaca

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm arkadaşlar cuma namazında hoca fatiha okudu nas okudu aynı rekat içerisinde birde fil süresini okudu böyle oluyorum hani fatiha dahil üç süre okuya biliyormuyuz


arifselim
Aleykum selam. Farz namazlarda aynı rekat içinde fatihadan sonra ikinci sureye geçmek mekruh olmakla birlikte caizdir. Nafile namazlarda ise birden fazla dilediği kadar sure okuyabilir. Ancak sıralamayı da takip etmesi sünnettir.


Kayıtsız Üye
Her rekatta farklı okumak gerekiyor.ve namazın mekruh olmaması için sıra önemli yani fiil i okumuş isek 2.rekatte kureyş okunur.asır okunmaz.veya aşağı doğru 2 süre atlanarak 3.sü okunmalı.eğer bir süre atlar isek mekruh olur.ayetten öte daha çok kendimizden emin olduğumuz süreleri tercih etmekte faziletlidir.


Kayıtsız Üye
ben namazlarda hep tek bir tane zammı sure okuyorum gunaha girmis sayilirmiyim


Kayıtsız Üye
Sunnet namazlarında sadece ilk 2 sinde zammı sure okuyorum caizmidir


arifselim
Sünnet namazlarının tümünde fatihadan sonra zammı sure okunması gerekir. Sadece farz namazlarında ilk iki rekatta zammı sure okunur. Bu şekilde sadece ilk rekatta okuman caiz değildir.


Kayıtsız Üye
Namazda kısa sure olarak hep ihlası okuyorum hepsinden namaz kabul olurmu yardımcı olun


arifselim
Namaz kılarken her rakatta başka bir ayet veya sure okumak sünnettir. Aynı sureyi okumakla namaz yinede geçerlidir. Ama bir kaç tanede olsa öğrenirsen hem güzel olur hemde sünneti yerine getirmiş olursun.

Okudunuz mu?  Cehennemin dibine git bedduamıdır?

Kayıtsız Üye
Şimdi öğlen namazının ilk sünnetinde kafirun izeaca tebbet ve İhlas süresini okuduk.Farz da yasin süresinden bir kısım ve kadir suresi okunur mu


afsarbeyi
Okunabilir sıralamada her hangi bir sıkıntı yok.


Kayıtsız Üye
Kardeşlerim sünette ayaktayken bir sure okudum ayni sureyide farzda okusam olurmu lütfen. Cevaplayin


arifselim
Sünnetlerde okunan zammı sureler diğer farz veya sünnetlerde tekrar okunabilirler bir sakıncası yoktur. Her namaz selam ile bitmiş olur ve yeni bir namazda hükümler sıfırdan başlamış olur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm benimde bir sorum olacakti
ben bazi buyuk sureleri bilmiyorum bildigim sorelerle namazımı kla bilirmiyim?

cevap verirseniz memnun olurum simdiden teşekkur ederim


Şem’a
Namaz için büyük sure bilmek şart değil ihlas ve Kevser suresi ile de namaz kılınır


Kayıtsız Üye
Namaza başlamak istiyorum İki sorum olucak.1)Mesela ögle namazının dört rekat sünnetinde fil suresi,kevser,ihlas ve felak okusam,iki rekat farzda da kevser ve nas okusam.son sünnette de fil ve ihlas okusam olur mu.
2)Her namazda farklı sekillerde okumam daha uygundur değil mi bazen felak ve nas bazen kevserle nas mesela

Okudunuz mu?  Cehaletten dolayı namaz kılmayan bir insan, hidayete erdikten sonra, kılmadığı namazlarını kaza etmeli midir?

imam
kardeşim
Farz ayrı Sünnet ayrı namazlardır. farzda okuduğunuzu aynı sureleri sünnetlerde okuyabilirsiniz


hemlok
sabah namazı hariç geri kalan farz namazlarında ilk fatiha sonra ihlas ve kevser suresi okunması caizmidir yani 1.rekat ihlas 2. rekat kevser 3.rekat tekrar ihlas 4.rekat kevser tekrar sakıncası var mı


arifselim
Farz namazların sadece ilk iki rekatlarında zammı sure okunur. Yani ilk iki rekatta dediklerini farzlarda okuyabilirsin. Son iki rekat farzlarda ise sadece fatiha okunur. Dört rekatlı sünnetlerde ise bu anlattığın şekilde okuman caizdir. Ama sünnete uygun olması için hiç olmazsa iki sure daha ezberlersen güzel olur. Allah kabul etsin.


Kayıtsız Üye
selam cuma namazında 1,rekatsubahanne elhamdu ve inaateyna 2rekat elhamdülillah kuluvellaehed 3reka elhamdülillah kulaguzufelak 4rekatta elhamdülillah nas suresi ile kiliyorum Allah kabul etsin doğrumudur yardim edermisiniz


dr_ebuzer
Kardeşim cuma namazı iki rekattır başka bir namazla karıştırdın galiba.


Kayıtsız Üye
Ben de yeni başladım küçükken kuran kursuna gitmedim. Ailem de açıkçası çok bilgili değildi. İnternetten öğrenmeye çalışıyorum. 4 rekatlık bir namazda her rekattaki zammı sure farklı mı olmalı zammı sure olarak kevser,ihlas,nası biliyorum ayetel kürsü de zammı sure olarak olarak okunabilir mi eğer okunabilirse sırası nasıl olmalıdır.

Okudunuz mu?  Meni mi mezi mi

Hoca
< 4 rekatlık bir namazda her rekattaki zammı sure farklı mı olmalı >
Farz namazların sadece ilk iki rekatında zammı süre okunur, kevser ihlas bilmeniz zaten yeterlidir


Kayıtsız Üye
Ben namaza yeni başladım . Şuan namaz surelerinden sadece 3 sure biliyorum . İhlas , Kevser , Nas …
Sünnette de farzdada Fatihalardan sonra bu 3 ünü tek tek okuyorum ve şuan sadece 3 tane sure bildiğim için 4. Rekatlarda tekrar ihlas okuyorum .
1- Bu yanlış bir şey mi ?
2- Sıralamam yanlış mı ?
Şimdiden teşekkür Allah razı olsun .


mum
Bu yaptığınız yanlış yanlış çünkü farz namazların sadece ilk iki rekatında zammı sure okunur, son iki rekatta sadece fatiha okunur


Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim . Bundan sonra farzlarda 3.ve 4. Rekatlarda sadece Fatiha okuyacağım . Bir sorum daha var kafamı çok karıştırdılar . Kaza namazlarına niyet ederken EN SON kazaya kalan diye mi niyet etmek doğru yoksa GEÇMİŞTEN SONA doğru gelmekmi daha doğru ?.


mum
En son kazaya niyet edilebildiği gibi ilk kazaya da niyet edilebilir fark etmez


Kayıtsız Üye
Selamün Aleykum
Ben sirasiyla Fil,Kurays,Maun ve Kevser surelerini biliyorum.Bu sureleri sirasiyla 4 rekatlik bir sünnette dogru.Peki farz namazının ilk 2 rekatinda tekrar ilk 2 sureyi okuyup sonra arkasinda 2 rekatlik sünnet olan namazlarda yine sirasiyla ilk 2 sureyi okumakta sakinca var mi rekatlarda? Bu sekilde vaktin namazlari mekruh olmadan kilinabilir mi? Bir de ben geçmiste kilmadigim 5 vakit ve vitr namazlarini bu 4 sureyle dönüsümlü olarak kilabilir miyim? Mesela öglen namazının farzinin kazasinin ilk iki rekatinda fil ve kurays sureleri okurken yine ikindi namazının farzinin ilk iki rekatinda yine fil ve kurays surelerini okuyabilir miyim yoksa bildigim ilk 4 sureyi döngülü yani bir farzin kazasinda ilk 2 baska bir farz namazının kazasinda sirasiyla 3. ve 4. sureleri mi okumak lazim? Kusura bakmayin uzun bir soru oldu.Cevaplarsaniz çok memnun olurum.
sureyle dönüsümlü olarak kilabilir miyim? Mesela

Okudunuz mu?  Babannem gençlerin namazı daha makbüldür bizimkisi mum ışıgı ise sizinkisi florasan lambası derdi

mum
< yine sirasiyla ilk 2 sureyi okumakta sakinca var mi >
Sünnetlerde okunan sureleri farz namazda okumanın hiç bir sakıncası yoktur.
Hep aynı sureleri farz kaza sünnet tüm namazlarda okuyabilirsiniz
Örneğin tüm kılınacak kaza namazlarında kevser ihlas okuyabilirsiniz


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm hocam. Namaza başlayacağım Allah’ın izniye. Önceden hiç bilmediğim bütün namaz duâlarını öğrendim çok şükür. Sûrelere geçersek önceden bildiğim 5 sûre var aklımda (nâs, felâk, fatiha, ihlas, ayetel kürsi sûreleri) bunlar yeterli mi namaz için yoksa yine de söylenildiği gibi 10 tanesini mi öğrenmem gerekir ? Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Duaları okuyunca aklımdan çıkıp gidiyor ne yapmalıyım

mum
Farz Namaz için Fatiha suresi ile birlikte 2 tane zammı sure yeterlidir. Siz yine de ne kadar ezberlerseniz manevi dereceniz artar ihmal etmeyin.

Ebu Saidi’l-Hudrî radıyAllahu anh anlatıyor: "Resülullah sav buyurdular ki:
"Kur’an ehli (yani onu okuyan, ezberleyen, onunla amel eden) cennete girdiği vakit, kendisine: "Oku ve yüksel!" denilir. O da okur ve yükselir. Her ayet için bir derece verilir. Böylece o bildiği ayetleri sonuna kadar okur (ve her biri için bir derece alır)."


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm. Aklıma takılan bir soru var.. 4 rekâtlı nafile veya sünnet namazlarda aynı sureyi okumak caiz mi ? Veyahut 4 rekâtlı namaz kılarken 3. rekâta kalkınca yeniden başlamış gibi mi oluyoruz ve aynı sûreler okunabilir mi yoksa başka sûrelerle devam etmek mi lazım ? Öyleyse sıralaması nasıl olmalıdır ? 1. rekâtın 2. uzun olması gerektiğini biliyorum peki 3. ve 4. rekât nasıl olmalıdır ?
Ben kevser, ihlas, felak ve nas sûrelerini biliyorum.
Yardımcı olur musunuz ?


imam
Sünnete uygun olmasa bile her rekata aynı sure okunabilir.

Okudunuz mu?  Yabancı dizi izleyip dinden çıkılır mı ?

MakinaMühends
Fâtiha Sûresi

Fil Sûresi

Kureyş Sûresi

Mâûn Sûresi

———-
ben bunları ezberlesem namaz kılarken hepsini sırayla okusam olur mu sabah,öğle,ikindi,akşam ve yatsı. lütfen cevaplarmısınız ona göre başlamak istiyorum


imam
Farz namaz için iki tane zammı sure yeterlidir. Çünkü sadece ilk iki rekatta zammı sure okunur diğer 3 ve 4. Rekâtlarda sadece fatiha suresi okunur.

Beş vakit aynı süreler okunabilir ama unutmayın ne kadar Kuran ezberlerseniz Allah katında değeriniz o kadar artar.


Kayıtsız Üye
4 rekatlik bir nazda sirayla kevser ihlas felak nas okusam olurmu fakat kevser ile diğer surelerin arasinda 3 sure var sorun olurmu


mum
< kevser ile diğer surelerin arasinda 3 sure var sorun olurmu >
Sure atlamak caizdir hiç bir sakıncası yoktur


Kayıtsız Üye
SELAM ben kaza namazlarını kılarken her rekatta fatihadan sonra ihlas süresini okuyorum vakit namazlarında fatihadan sonra fil süresinden başlayıp ihlasa kadar iniyorum yani kazaya bıraktığım namazları ihlas süresiyle okuyup bitirirsem RABBİME KENDİMİ BÖYLE AFFETTİRİRİM DİYE DÜŞÜNMÜŞTÜM RABBİMİN KENDİSİNİ ANLATTIĞI SÜREYE SIĞINARAK AFFEDİLMEKTİ NİYETİM YANLIŞSA CEVAP YAZIN LÜTFEN herşey için teşekkürler RABBİM RAZI OLDUĞU KULLARAN EYLESİN SİZİ VE CÜMLEMİZİ İNŞALLAH


Şem’a
Kaza namazı Olsun vakit namazı olsun fark etmez ilk iki rekatında okuyacağınız Zammı sure birincisi Kevser ikincisi İhlas olsun her iki rekatta İhlas okumayın

Okudunuz mu?  Oruçluyken leke gelmesi durumunda oruç bozulur mu?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum şimdi öğle namazında 10 rekat var ilk 4 sünnet sonra 4 farz sonrada 2sünnet hepsinde aynı 4 zamlı süreyi okusak oluyormu bildiğim kadar rekatlarda aynı zamlı sure okunmaz diye biliyom bilgi verirseniz sevinirim


arifselim
Aleykum selam. Her namazda aynı zammı sureleri okumanın bir sakıncası yoktur. Hatta aynı namazın içinde bile tekrar edilse yine de namazı bozmaz. Sadece sünnet terkedilmiş olur. Sünnete uymak için bir namazda aynı zammı sureler okunmaz.


namazda aynı sure okunur mu, her rekatta aynı sure okunur mu, namazda her rekatta aynı dua okunurmu

Bu kategoride yer alan Allah kullarının günah işlemesini hiç ister mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda Her Rekatta Aynı Zammı sure okunur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.