Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
missa
Abone

Erkek Ve kızlar ayrı Okulda okumalı mı ?

Erkek Ve kızlar ayrı Okulda okumalı mı ?

Kayıtsız Üye
Kızların ve erkeklerin aynı sınıfta okumaları caiz mi değil mi? Bazı sitelerde caiz bazılarında caiz değil yazıyor. (Hem erkekler gözlerini hemde kızlar kendilerini tesettüre uygun olarak olmaları halinde) caizmi? (Yani şartlar yazıyordu ve bunlar tamamsa caiz mi? Erkek kız temas bakış vs yoksa o zaman caiz midir?)

Okudunuz mu?  Tevekkül cümleleri

2. Mesela kızlar tam tesettürlü olsalar ama erkekler baksalar, hem kızlar için hem erkekler için o sınıfta okumaları harammı/caizmi? Kız bakmadığı için günah olmaz mı?


Yorum: Erkek Ve kızlar ayrı Okulda okumalı mı ?

muvaffak
Kızlarla erkeklerin aynı sınıfta okuyabilmesi eğitim niteliği ve coğrafyaya göre değişen bir durumdur. Müslümanların kendini bilen kişiler olmasını varsayarsak karma eğitimde bir sakınca yoktur. Kadınların tesettürlerine uygun olmaları, erkeklerin hadlerini bilmeleri durumunda ve eğitime yoğunlaşabilmeleri durumunda bir sakınca yoktur. İki cinsiyetin bir arada olmalarında bir sakınca yoktur. Kadınlara gelen tesettür emrinin sosyal tarafı buna yöneliktir. Tesettüre uyan kadın erkeklerin bulunduğu yerde derse girer, bunda bir günah yoktur. Erkeklerin kadınlara farklı bir niyetle bakması ise yetersizliğin ve kendini tamamlamayışın işaretidir. Eğitim sırasında kalbine kötü şeyler gelen kişiye daha temel ve insani eğitim verilmelidir. Erkek ve kadın birbirleriyle halvet olmayan bir ortamda haddi aşmayan, laubali olmayacak şekilde temel insani geliştirir, sakıncası yoktur. Eğitimin karma olmasının günah olduğuna işaret eden alimler ise kadının korunmasını, kişilerin sadece derse odaklanmasını gerektiği ile alakalı içtihad geliştirmişlerdir.

Okudunuz mu?  Uyurken görülen rüyalar ve korku hakkında

Kızların ve erkeklerin aynı sınıfta okumaları caizmi

Bu kategoride yer alan Buluğ çağına girdiğimizi nasıl anlarız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkek Ve kızlar ayrı Okulda okumalı mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.