Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

Cemalnur Sargutu Dinlemekte Sakınca Var mı?

Cemalnur Sargutu Dinlemekte Sakınca Var mı?

Cedd
Selamun Aleykum

Cemalnur Sargutu dinlemekte sakınca var mı? Ben hiçbir sakınca görmüyor, örnek alınmasında çok güzellikler görüyorum. Bazı söylediklerinde garipsediğim şeyler olsa da sohbetleri çok güzel. Özellikle sitedeki hocalarımdan yanıt bekliyorum bu konuda inşAllah.


Cevap: Cemalnur Sargutu Dinlemekte Sakınca Var mı?

Hoca
< Selamun Aleykum
Cemalnur Sargutu dinlemekte sakınca var mı? Ben hiçbir sakınca görmüyor, örnek alınmasında çok güzellikler görüyorum. Bazı söylediklerinde garipsediğim şeyler olsa da sohbetleri çok güzel. Özellikle sitedeki hocalarımdan yanıt bekliyorum bu konuda inşAllah. >

ve aleykumusselam ve rahmetullah
Hem sormuş hemde cevabını vermişsin.
Biz Allah’ın farzlarını yerine getirmeyen kişileri dinlemiyoruz ve müslümanlara örnek olacaklarına inanmıyoruz..


Cevap: Cemalnur Sargutu Dinlemekte Sakınca Var mı?

Cedd
Hocam idrak ettiğim kadarıyla düşüncemi belirttim ve göremediğim için şüphelerimi daha iyi bilenlerden götürmek istedim. Allah sizden razı olsun; fakat burada Cemalnur hanımın farzları yerine getirmediğine dair bir mesaj mı vermek istediniz. Ben mi yanlış anlıyorum.

Okudunuz mu?  Aldatmak veya Aldatılmak ile ilgili ayet ve hadisler

Eğer doğru anlıyorsam öncelikle bunun bir hanımın örtünmesiyle alakalı olduğunu söyleyeceksiniz zannediyorum. İşte, bu şüphelerle zaten böyle bir soru sorma gereği duydum. Yine de güzel şeyler paylaşıyor deyip bu hatayı es geçmek ne kadar doğru olur diye. Yanılıyor muyum?


Cevap: Cemalnur Sargutu Dinlemekte Sakınca Var mı?

HAMMADUN
Bir insan için, alimdir, uçuyor, kaçıyor kerametin bini bir para dahi deseler. Siz onun zahirine bakınız. Zira zahirine vakıf olamayanın haline vakfen yoluna vakıf olamazsınız. Olmamalısınız. O bahsettiğiniz şahsı tanımam, Ancak MUM HOCAM dikkat…!!!!! diyorsa, Şeytan Aleyyullana da uçuculardandır. Ancak uçucuların en şerlilerindendir bilginiz dahilindedir.

Dinlemeyelimmi…..????

Her kesi ve her şeyi dinleyelim. Mümkünse herkesten ve her şeyden ibret alalım. İbret bizim dünyada alabileceğimiz en beleş sermayedir. Başımıza gelmeden önce tedbir almak adına. Eksiği varsa, yüzüne karşı bu söylediğiniz İSLAM ŞERİATI ve SÜNNETİ SENİYYE’ye uymuyor diye de ihtar edelim. Ta ki; O hususda bizde yanılıyor olabiliriz. İNSAN’a ihtar edelim derken, ihtar edilmesi gerekenin biz olabileceğimizi de asla zihnimizden çıkartmıyalım.

Okudunuz mu?  Kul hakkı Müslümanın kafirler üzerinde hakkı olurmu?

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


@mir
bir kere denk geldi tv’de
Allahı kadına benzettiğine şahidim
şeytanlardan Allah’a sığınırız


@mir
< BUDA HAYRANI
Videoda gördüğünüz gibi kendisine tapılan Buda hakkında çok severim diyen Cemalnur Sargut ne diyor: Böyle bir hürmet, böyle bir saygı Sanki putun değil Allah ‘ın (haşa) ayaklarını yıkıyorlar.. Onların bu puta taptığı düşünülemez, aslında onlar taştaki hakikate, her yerden tecelli eden Allah ‘a tapıyorlar

Yazının Devamı: http://selatuselam.com/serbest-kursu/cemalnur-sargut-faciasi-22110/#ixzz2332CTLFI >
benzerini tasavvufçuların en büyük şeyh dediği
ibni Arabi de defalarca söylemiştir
ve bilin bakalım onun en önde gelen takipçilerinden biri de kimdir?

bir ipucu vereyim:
< Televizyonlarda tasavvuf ve Mevlânâ yorumcusu olarak baş gösteren,

Yazının Devamı: http://selatuselam.com/serbest-kursu/cemalnur-sargut-faciasi-22110/#ixzz23331otdh >
acaba bu kadın Mevlana yorumcusu olarak baş gösteren biri mi
yoksa gerçekten Mevlana yorumcusu mu?
takdir sizin

Okudunuz mu?  Açlığa dayanamayıp oruc bozmak kefaret gerektirir mi?

Mucahid
< benzerini tasavvufçuların en büyük şeyh dediği

ibni Arabi de defalarca söylemiştir
ve bilin bakalım onun en önde gelen takipçilerinden biri de kimdir?

bir ipucu vereyim:

acaba bu kadın Mevlana yorumcusu olarak baş gösteren biri mi
yoksa gerçekten Mevlana yorumcusu mu?
takdir sizin >
Bu kadını kimse dinlemesin.
Sihir gibi sözleri var belki ikna kabiliyeti var ama örtünmemesi bile onu dinlememek için yeterli bir sebeptir.


mümini78
Mum adlı üye sizin yazılarını genelde okurum ancak şu paylaşım size doğrumudur

< Biz Allah’ın farzlarını yerine getirmeyen kişileri dinlemiyoruz ve müslümanlara örnek olacaklarına inanmıyoruz >
Çünkü bu çok uç bir nokta çok genel ve ucu açık bir yargı

Başı açık bir kadına bakmak bile farzı yerine getirmemek olarak algılanırsa Tv lerde dinlecek hiç bir din adamı yoktur manasına gelir sizin bu açıklamanız


Mucahid
< Çünkü bu çok uç bir nokta çok genel ve ucu açık bir yargı

Okudunuz mu?  Namazda hıçkırık tutarsa ne yapmak gerekir?

Başı açık bir kadına bakmak bile farzı yerine getirmemek olarak algılanırsa Tv lerde dinlecek hiç bir din adamı yoktur manasına gelir sizin bu açıklamanız >
örtünmeyen bir farzı terketmiş olmuyor mu?
yanlış anlamışsın bir daha oku


@mir
şeyt sadece örtünmüyor değil
örtünmenin farziyetini de inkar ediyor


mümini78
Ben yazdığım mesajı cevapla demeden tekrar okurum. Ayırca işim gereği bu konulara dikkat ederim (anlama ve anlatma konularına)

Mum adlı üye : Biz Allah’ın farzlarını yerine getirmeyen kişileri dinlemiyoruz ve müslümanlara örnek olacaklarına inanmıyoruz dedi.

Ben de bu çok genel bir yargı uç bir nokta ucu acık bir yargıdır dedim ve örnekledim.

Ben bu yargıdan farzları yerine getirmemenin muhatap alınmayacağını çıkarıyorum.

Durumu örnekledim. Haramlardan kaçınmak fardır başı açık kadına bakmak haramdır o halde tv de dinlenecek din adamı yoktur. Çünkü hepsi başı açıklarla aynı yerde teneffüs etmektedir.

Okudunuz mu?  Şeytanın vesveselerine karşı durmanın yolları nelerdir ?

Tabiki bunlar benim görüşlerimdir.


@mir
Resulullah da müşriklerle aynı havayı teneffüs ediyordu
ama amacı tebliğdi

bu şeytane ise sadece başı açık olmakla kalmıyor
kadınlara başlarınızı değil kalbinizi örtün mealinde şeyler fısıldıyor


Mucahid
< Ben bu yargıdan farzları yerine getirmemenin muhatap alınmayacağını çıkarıyorum >
Din önderi kesilip halka vaaz eden ve farzı ihmal ettiği kesin olan hiç kimse muhatap alınmaz

< Durumu örnekledim Haramlardan kaçınmak fardır başı açık kadına bakmak haramdır o halde tv de dinlenecek din adamı yoktur Çünkü hepsi başı açıklarla aynı yerde teneffüs etmektedir >
Din adamı ve baş açık kaç kişi var
Allah aşkına konuyu saptırmayalım


mümini78
@mir ben M fethullah güleni de okurum Said nursiye de okurum Y nuri öztürkü de okurum Abdül aziz bayındıra da okurum açıkcası ben herkesi okurum ve hepsinden de istifade ettiğim en az bir şey vardır ama hepsinin de reddettğim en az bir şeyi vardır. Ben kim seye körü körüne bağlanmadığım gibi her duyduğuma inanmam her gördüğüme kanmam her şeye şıp diye tabi olmam . Ancak öğrenmekten de asla vazgeçmem. Cemalnur Sargut da değindiği çok güzel noktalar var ancak bir yazımda dediğim gibi zehirli okları da mevcuttur.

Okudunuz mu?  Kadınların çalışması günahmı

Farah
Belki de kadın içinden ortunmemenin pismanligini duyuyordur da nefsini kiramiyordur. Günahkar da olsa mümin mümin değil midir? Ama farz olduğunu inkar ediyorsa is başka o zaman yazık olmuş o kadar dinle meşgul olması onu kurtaramaz.


Snowdrop
Başıörtülü değil diye onu dinlemememiz doğru olmaz.Öyle başıörtülü olanlar var ki aslında bir şeytan. Allah korusun.Bn onun sohbetlerini 1-2 kez dinledim.Bence qayet normal konuşuyor.


Mürid74
Degerli Kardeslerim,

bir insan hakkinda yorum getirmek, hatta dis görüntüsüne bakarak yorum getirmek benim kaantimca yanlisdir.
Bizim gözümüzle gördügümüzü biz yanlis olarak algiliyabilirz, fakat kalplerini okuyamadigimiz için, ben o kisi hakkinda sahsen negatif yorum getirmekden cekinirim.
Göklerdeki ve yerdeki her şeyi bilir. Gizlediklerinizi de açığa vurduklarınızı da bilir. Allah, göğüslerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilendir. (Tegabun 64/4)

Okudunuz mu?  Amin deyince elimizi yüzümüze sürmemiz şart mı ?

Kaldi ki o kisi birde Allah´a (c.c.) davet ediyorsa…
Allah’a davet eden, salih amel işleyen ve: «Ben gerçekten müslümanlardanım» diyen kimseden daha güzel sözlü kim olabilir? (Fussilet 41/33)

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


Kayıtsız Üye
Bu yaratiga dikkat. Iman hırsızı. Rabbim bunlardan Cumlemizi muhafaza etsin. Amin


Kayıtsız Üye
Allah size akil fikir versin Huuuu diyorum sadece pes!!!!!


Molla_Efdal
Kendisini Tasavvuf erbabından tanıttığı halde Tasavvuf’un "T"sini bile bilmeyen sözde "21. yy.’ın Mevlanası" Cemalnur Sargut’tan mı bahsediyoruz?… HAYIR!!!


Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz, sevdirin korkutmayın kolaylaştırın zorlaştırmayın demiştir. Ve islam gerçektende güzel ahlaktır. Varsayalım ki Cemalnur hanım dediğiniz kadar var ve sizler de fevkalade müslümanlarsınız nerde kaldı insanları yargılamamak nerde kaldı insanların da alemin de özüne, özündeki güzelliğe bakmak ? sabahtan akşama kadar insanları bu kot giymiş kesin kafir bunun başında örtü yok bunda var ve kesin bu allamedir doğru yolu bulmuştur diye Allahlık taslıyorsunuz. 800 yıl önce Yunus Emre dervişlik dedikleri hırka ile taç değil gönlünü derviş eden hırkaya muhtaç değil diyor sizler hala sen benim sakalımı sev bende senin sarığını öpiym mantığıyla sünneti ahlak olarak değil kıyafet olarak yaşıyorsunuz. Bir kere bir insan önce birine müslüman değil bu şeytan demek için kırk kere düşünmesi lazım hatta dememeli kendisi dinden çıkar. Allah demiyor mu la ilahe illAllah diyene kafir diyenin kendisi kafir olur diye ? o alem şekle değil kalbe ve gönle bakıyor ve rabbimiz bunu kuranda da belirtiyor. Eğer örtünmek varsa bile örtünmeyen biri kafirdir demek dünyanın en büyük ahmaklığı olur. Çünkü islamın ve imanın şartları belli ve buna uyan her insan müslümandır. Nereden biliyorsunuz sizden bile daha fazla ibadet etmediğini ? nereden biliyorsunuz Allahın onu çok sevmediğini ? ya Allah seviyorsa ? bu nasıl bir güzel ahlaktır ki bütün cümleleri islamı sevdirmeye yönelik olan bir insana başında bir parça şal yok diye bu muameleyi yapabiliyorsunuz. Alemde herşey bize ayna sizde bu kadına şeytan derken o aynada kendi şeytanlığınızı seyrediyorsunuz. Hiç olmazsa sevdiriyor korkutmuyor. Sizler Allahın 99 sıfatı içersinde sadece 2 tanesi cezalandırma manasında olan celal ve kahharı senelerce müslümana layık gördünüz. Oysa geriye kalan tüm isimleri bağışlama merhamet ve lütufla alakalıdır. İşte asıl rabbimizin bu güzelliklerinden bahsedebilen ve aşkla seven gerçek müslümandır. Yoksa bu kadar derinlikli bir dini bir parça şala indirgeyen bir zihniyet değil. Şekli gören şekilde kalır ama Allah bize batını bilmemizi emrediyor yani ruhu… Kimsenin şekline aldanmayın belki hızırdan ders alıyordur ? belki Allahın en sevdiği kullarındandır ? belki hakikati bitirmiştir ? ortalıkta allame gibi gezip seni Allah’a götürüyorum diyip kendine götüren elini eteğini öptüren sünneti sadece şekilde yaşayan kıl beşi ye aşı mantığındaki kuranı tilavetli oku deyip anlamayı anlamını hayata sokmayı öğütleyemeyecek kadar aciz, ve insanları kılık kıyafetleri ile ayıran sahtekarların pis nefsinemi kulak verelim yoksa yüreğimize ve güzel insanlara mı ? artık ona da siz karar verin. şeriat tarikat yoldur varana ama hakikat marifet ondan içeri. Ve marifetle hakikate genellikle şekle takılan insanlar ulaşmıyor. Ve ulaşanda ben oldum…. diyemez. Ben şeyh oldum aleme sultan oldum diyemez. eee oldum dediler merdivenden ittiler. Kardeşler yeter kandırıldığınız imanınızı bir başkasına teslim etmeyin neyi ve kimi dinlemek ruhunuzu ısındırıyor sizi Allah’a yaklaştırıyor muhabbetinizi arttırıyorsa onu dinleyin o işi yapın. www.veyselkarane.com

Okudunuz mu?  Başıma hiç musibet gelmiyor

semanur hoca

Bu kategoride yer alan Kopya çektim ne yapmalıyım sizce? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cemalnur Sargutu Dinlemekte Sakınca Var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.