Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:16
missa03
Abone

Çocukların Ahiretteki Durumu Nedir?

Çocukların Ahiretteki Durumu Nedir?

Misafir
merhabalar vefat eden çocuklar berzah aleminde ve cennette büyüyecekler mi ? örnek veriyorum 10 yasında vefat eden bir çocuk
sonsuza kadar hem berzah aleminde hemde cennette çocuk olarak mı kalacak ? yoksa onlarda mı 33 yasında olacak ?
bir yerde okumuştum buluğ çağından önce vefat eden çocuklar cennette sonsuza kadar çocuk kalacak diye okumuştum
cennette bütün çocuklar sonsuza kadar çocuk olarak mı kalacak ? yoksa onlarda hem berzah aleminde hemde cennette büyük bir insan olacaklar mıdır ? yani soracağım şudur onlar hep çocuk mu kalacak yoksa büyüyecekler midir ?

Okudunuz mu?  Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin'in kısaca hayatı

Cevap: Çocukların Ahiretteki Durumu Nedir?

Ateş-i Bahar
Büluğ çağına girmeden ölen çocuklar, anna baabları hangi dinden olursa olsun cennete gireceklerdir. …

Kur’ân-ı Kerim’de geçen "Vildânün muhalledun" tâbirinden anlaşıldığına göre, mü’minlerin bulûğ çağından önce vefât eden çocukları doğrudan Cennete gidecek, lâkin dâimî çocuk olarak kalmak sûretiyle, çocuk sevmek ve okşamak zevkini anne ve babalarına tattıracaklardır.

Okudunuz mu?  Kadınlar kullandıkları pedleri ne yapmalı? çöpe atmak günah diye duydum, yakmak lazımmış yakacak yerde yok ne yapalım

Çocuğunu kaybettiği halde buna sabreden Müslüman’a, Cenab-ı Allah’ın verdiği mükâfat Ebû Musa (ra) tarafından naklediliyor: "Resûlullah (sallallâhu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur:

"Bir kulun çocuğu öldüğü zaman Allah Teâlâ meleklerine:

– Kulumun çocuğunun ruhunu mu aldınız, buyurur. Melekler:

– Evet, derler. Allah Teâlâ:

Okudunuz mu?  Aht etmek

– Kulumun gönül meyvesini (ciğerparesini) mi kopardınız, buyurur. Melekler:

– Evet, derler. Allah Teâlâ:

– Peki, kulum ne dedi?, buyurur. Melekler:

– Sana hamdetti ve ‘innâ lillahi ve innâ ileyhi râciûn’ diye istircâda bulundu, derler. Bunun üzerine Allah Teâlâ:

– O halde kulum için cennette bir ev yapın ve adını da "hamd evi" koyun! buyurur." (Tirmizi, Cenaiz 36)

Okudunuz mu?  Tahmidiye duası nedir kaç defa okunması gerekir?

Sevdiğini kaybeden bir insan, bu duruma sabreder, ağzından kötü söz yerine sadece ve sadece Allah’ı yücelten sözler çıkarsa, kulun bu sabrı neticesinde Cenab-ı Allah, onu cennetine dâhil eder. Cennetinde de ona ismi ‘hamd evi’ olan bir mekân hediye eder.

Okudunuz mu?  Küçükken yapılan yemin geçerli mi

Si


Yorum: Çocukların Ahiretteki Durumu Nedir?

zekeriya
küçük iken vefat eden çocuklar İbrahim aleyhisselamın terbiyesi altında olacaklardır bunlara qayri müslimlerin çocuklarıda dahildir peyqamberimiz sav bir rüyasında bir adam etrafında kalabalık çocuklar qörmüş o adamın İbrahim aleyhisselam etrafındaki çocukların mümin müslüman ve qayri müslümanların küçuk iken vefat eden çocukları olduqu hz cebrail tarafından bildirilmişdir hz İbrahim tarafından manen terbiye edilip cennetde otuz üc yaşında olup cennet hayatında istedikleri qibi yaşayacaklardır cennetde arzu edilmeyen hiç bir şey yokdur peyqamberimiz sav qayri müslimlerin çocuklarını Allahdan istemiş Allahü teala peyqamberimize vermişdir yalnız qayri müslimlerin çocukları ehli cennetin hizmetcileri olacak diye rivayetler vardır.

Bu kategoride yer alan Akli dengesini kaybeden kişi işlediği günahlardan sorumlu olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocukların Ahiretteki Durumu Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.