Anasayfa
21 Ağustos 2023, 20:15
sizden92
Abone

Allah neden bizi yarattı?

Allah neden bizi yarattı?

denclis
Allah bizi neden yaratmış?Allah bizi neden bir sınava tabi tutmuş?Biz olmasak ta yüce Allah için bir değişiklik olmayacaktı,yani bizim ona faydamız yada zararımız yok.Neden bizleri yaratıp sınava tabi tutmuş?


Cevap: Allah neden bizi yaratmış?

kibrit
"Ben insan ve cinleri yalnız bana kulluk etsinler diye yarattım"

Ne kadar doğru olur bilmiyorum ama çok çok güzel bir kız veya kadın kendi güzelliğinin övülmesinden hoşlanır ve beğenilmek ister…

Haşa o şekilde değil ama Allah, en güzeldir ve en mükemmeldir. Belki bu güzelliği ve harikalığın bilinmesini takdir edilmesini istemiştir. Şöyle bir kutsi hadis vardı sanırım yanlış isem düzeltim;

"Ben gizli bir hazine idim, bilinmek için mahlukatı yarattım"

allah-u Alem…

Okudunuz mu?  Ya Vedud Duası Hakkında

Cevap: Allah neden bizi yaratmış?

insanmahmudi
Bismillah

Allah bizi Samed-i Sevgiden dolayı yarattı.

Samed-i Sevgi: kullarda olan sevgi; güzellik, mal, mutluluk, bilgi gibi sebeplerden dolayıdırki bunların hepsi insanın ihtiyaç duyduğu şeylerdir ve sevgileri ihtiyaçtan peyda oluyor. Ama Allah hiçbir şeye muhtaç olmadığından sevgisi de saf ve ihtiyaçtan uzak bir sevgidir, bunun adına da Samed-i Sevgi diyoruz. Allah kullarının sevgisini de berraklaştırıp indinde makbuliyet derecesine yükseltmek için onlara kendi sevgisini farz edip buna araç olarak da ibadetleri emretti. İbadetleri de yalnız kendisine hasredip sevgi meyvelerini değersiz sebeplerden temizledi.

Kuranda kulluk için yaratıldınız manasının mevcudiyeti araca işaretle özün kastedilmesidir.

Mesela De ki: "Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok affedici, çok merhametlidir."(Al-i İmran 31) ayetinde Resule uymak olan Allah’a ibadet, sevginin aracı ilan edilmiştir.

Okudunuz mu?  Vücudumda kıl çok var diye dalga konusu oluyorum bıktım artık kıllarımdan:(

Bu aracı da Kitabında kendinden başka her türlü sebepten temizlemiştir. …De ki: Ben, yalnızca Allah’a kulluk etmek ve O’na ortak koşmamakla emrolundum… diyerek tertemiz sevgiyle yaratılan sevgi meyvesini hürriyet toprağına ekmiştir.

İnsanın yegâne yaratılış gayesi ibadetlerin zahiri değil ibadetlerin götürdüğü kendisinin de aslı olan İlahi sevgidir.

Vesselam.


Cevap: Allah neden bizi yaratmış?

insanmahmudi
Bismillah

İlahi sevginin meyvesi insandır. Hürriyet toprağına ekilmiştir. Layık olan özüne varıp İlahi sevgiye mazhar olur. İbadetler öze kavuşmanın vasıtasıdır.

Vesselam


selam
Selamunaleykum,

Allah bizleri hiç kimseye muhtac olmadigi halde neden yaratti?

O, Allahtir ! Kimseye ihtiyaci yoktur ! -Haşa- Acimaz, Sevmez, inat etmez, taninmakta istemez ( cünkü Allah ), konuşmaz, susmaz, Adaletleti yoktur vs.

Okudunuz mu?  Kürtajın günahı nedir, nasıl affedilir?

Cünkü Bunlar Insanin özellikleri değil mi?

LÜTFEN BIRKAC GÜNDEN BERI AKLIMA TAKILAN SORU

Selametle


islamustafa
risalei nur külliyatından sözler kitabından 11.söze bakarsan cevabını en güzel şekilde alırsın inşAllah kardeşim. selametle


FELSEFE
Arkadaşlar Hep Merak Etmişimdir ALLAH Neden İlk Hz Ademle Havayı Yaratıyo Sonra Da Şeytan Hz Ademe Karşılık Kibir Yapıyo Ben Ademden Daha Üstünüm Diyo Sonrada Senin Ümmetini Yanlış Yola Saptıcam Diyo Biz Olmadan Şeytan Bunu Nasıl Sölüyo Vede Böle Birşey İçin Neden Milyonlarca İnsan Cehenneme Gidiyor Sırf Şeytanın Kendisini Hz Ademden Üstün Gördüğü İçin Neden Milyonlarca İnsan Cehenneme Gidiyor


bbgbbg
Hicr Suresi 36-42. ayetler ;
"(İblis : ) Rabbim! Öyle ise, (varlıkların) tekrar dirileceği güne kadar bana mühlet ver, dedi. Allah: Sen bilinen bir vakte kadar kendilerine mühlet verilenlerdensin, buyurdu. (İblis) dedi ki: Rabbim! Beni azdırmana karşılık ben de yeryüzünde onlara (günahları) süsleyeceğim ve onların hepsini mutlaka azdıracağım! Ancak onlardan ihlâslı kulların müstesna. (Allah) şöyle buyurdu: «İşte bana varan dosdoğru yol budur.» «Şüphesiz kullarım üzerinde senin bir hakimiyetin yoktur. Ancak azgınlardan sana uyanlar müstesna.»"

Okudunuz mu?  Knight online oynamak haramdır

Görüldüğü gibi şeytan sadece yoldan sapanlara etki edebilir.Yani şeytan olmasada azacak kullar yine azardı.Şeytan sadece yoldan sapanlara dost olup onlara her dediğini yaptırır.Yani kimse şeytan yüzünden cehenneme gitmez.Ancak ve ancak nefsine zulmedip Allahu Teala’yo unuttuğu için gider.(Veyahutta başka yürlü Allah’ın(cc) razıcolmadığı işleri yaparak)

Okudunuz mu?  İsteyerek masturbasyon yapmak ne kadar günah

avni
Görüldüğü gibi şeytan sadece yoldan sapanlara etki edebilir.Yani şeytan olmasada azacak kullar yine azardı.Şeytan sadece yoldan sapanlara dost olup onlara her dediğini yaptırır.Yani kimse şeytan yüzünden cehenneme gitmez

Dostum yine de şeytanı hafife almamalıyız biz yoldan sapmadık vs diye. Şeytan bizi kandırır bu sözü kullanarak bizi kandırıyor bile olabilir.


bbgbbg
Allah razı olsun eyvAllah.Allahu Teala şeytana uymayan halis kullarından eylesin bizleri.


mum
Felsefe adlı üyemiz
Tavsiyemiiz kaderi konulara fazla dalma, çünkü iyi bir hocaya denk gelmeyip cevap bulamazsan rahatsız olursun
< Biz Olmadan Şeytan Bunu Nasıl Sölüyo >
Biz yoktuk anne babamız vardı ve Allah teala Ademi yaratırken neslinden söz etmişti yani mükkemel ve üreyen bir varlık yaratacağını haber vermişti.
< Vede Böle Birşey İçin Neden Milyonlarca İnsan Cehenneme Gidiyor >
Okulda neden öğretmen öğrencleri sınıfta bırakıyor gibi bir soru olmuş.
Hak eden cehenneme giriyor.
< Sırf Şeytanın Kendisini Hz Ademden Üstün Gördüğü İçin Neden Milyonlarca İnsan Cehenneme Gidiyor >
Allah bizi sınava tabi tutmasaydı diyorsun bu Allahın işi sen ben sadece itaat ederiz

Yanlış anlama ama şeytan senin gibi Allahın işine karıştı kovuldu

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz'in hayatı ile ilgili film ?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm, ben küçükken ailemin anlattıkları ile büyüdüm dini konularda hassastım sonradan belli başlı araştırmalar yaptığımda bazı cevapsız sorular gördüm, Allah bizi neden yarattmıştır ? belkide şuan ergenlikten çıkma yaşım olduğu için böyle sorulara cevap aramam doğaldır. Kesinlikle araştırmanın günah olduğunu düşünmüyorum, Tek merak ettiğim soru Allah bizi neden yaratmıştır durduk yere insanları ve dünyayı yaratıp insanları neden sınava sokmuştur ? ben bu soruyu merak ediyorum. Belli başlı soruları aşınca eski halime döneceğimi düşünüyorum. Kesinlikle dinsiz damgası vurmayın araştırmak suç ise Dinimden daha çok şüphe ederim.

Okudunuz mu?  ALLAH için bir şeyi terk eden kişiye ALLAH daha hayırlsını verir hadisini biliyormusunuz?

omerduzgun
Youtube : Bu kanalları izle, sadece sen değil, gerçek Müslüman olduğunu düşünenlerde izlesin..

-Hayalhanem (Mehmet Yıldız’ın konuşmaları efsanedir)
-Çay House
-Sözler Köşkü
-Çınaraltı


Kayıtsız Üye
Insani Allahmı yaratti ?
Allah diye bildigimiz, herkesin kendine göre baska bildigi Allah, istenilen sekle sokulabiliyorsa ve bu durumdan rahatsiz olmuyorsa bunda bir anormallik yokmu sizce. ? Simdi buna O ndan haric herkes kalkar müdafaya.insanligin gecmisini ve gelecegini ilgilendiren bu önemli meseleye birazcik ilgi gösteremezmiydi? Yani benim anladigim kadariyla eskiden putlarini kendileri yapanlarin durumundan pekde farkli degil. Farkin delili çok lafdan baska bisey olmali.

Okudunuz mu?  İkinci oturuşta, salavatın sonunda "filalemine inneke hamidun mecid" demek

Kayıtsız Üye
Örneğin sen muhteşem bir ressamsın ve sen bu yeteneğini göstermek istersin değil mi işte Allah da bize kudretini göstermek için yarattı yoksa bize ihtiyacı vs yoktur Allah ın ~


Neden?
Selamün aleyküm
Allah rızası için sorumu cevaplayın, namazımı kılan,elimden geldiğince iyi yaşamaya çalışan bir insanım, yani dinime bağlıyım elhamdülillah,ama son bir aydır kafamı karıştıran bir soru var aklımda,tam bir cevaba rastgelmedim.
Sorum şu:
Allah insanları kendisini sevsinler, tanısinlar,bilsinler,kalpten özgür bir iradeyle O’na karşı bir muhabbet yapsınlar diye yarattı, çünkü melekler düz bir şekilde Allah’ı tanıyorlar,zorunlu bir tanıma yani,kalpten değil,buraya kadar tamam ama sonuçta insana o özgür iradeyi,kalbi, aklı,sevebilmeyi,hisleri Allah verdi, onları harekete geçiren de Allah olduğu için,bunu ben böyle tanımlıyorum:
Allah kendisini kendi yarattığına kendisiyle tanıtıyor,bilmelerini sağlıyor,burda sanki yapay bir tanıma var,yani o akıl ve irade o sevgi ve hisler bize ait değilki, Allah’ın onlar o yüzden.Bu karmaşıklığın içinden bı türlü çıkamadım,huzursuzum mutsuzum, namazımı keyifle kilamıyorum,Allah rızası için yardım edin,soruma özenli güzel bir cevap yazın,beni bu durumdan kurtarirsaniz emin olun çok büyük bir iyilik yapmış olursunuz,Allah için!

Okudunuz mu?  Namaz Kılma İsteği ?

vel Fecr
Alah teala kendini vasfettiği gibidir biz bunu bilemeyiz.
Allah teala la yuseldir sorgulanamaz.

bizide kulluk için yaratmış ve emrine uyana mükafat vardır inş.

yani kafanı ço karıştırma kuran ve sünnete iman et amellerini yerine getir inş. şeytanın sana burdan gelmesine mani ol. sen kulluğunu yap inş.

Okudunuz mu?  Rüyalanmak üzereydim ama akmadı gusül gerekli mi

ixa
13 asırdır aynı sorular,aynı zavallı yakarışlar..Kardeşim böyle soruların bir çok cevabı var ama herhangi bir cevabın seni tatmin etmesi için,senin ciddi anlamda objektif düşünme yeteneğine sahip olman gerekir,ya da yeterli miktarda teslimiyete,başka türlü kimse seni tatmin edemez..Sadece kuranı ve hadisleri oku ve üzerinde sürekli düşün tarafsızca..

Bu kategoride yer alan Kalbimde ve zihnimde gerçekleşen olaylar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah neden bizi yarattı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.