Anasayfa
9 Mayıs 2022, 18:40
missa08
Abone

Tanınmış Ateist ve Agnostikler kimlerdir ?

Tanınmış Ateist ve Agnostikler kimlerdir ?

Misafir
Tanınmış Ateist ve Agnostikler kimlerdir ? Tanınmış Ateist ve Agnostikleri yazar mısınız ?


Cevap: Tanınmış Ateist ve Agnostikler kimlerdir ?

ebuturab
Albert Einstein (14 Mart 1879 – 18 Nisan 1955), Alman fizikçi

20. yüzyılın en önemli kuramsal fizikçisi olarak nitelenen Albert Einstein, Görecelik kuramını (diğer adları ile İzafiyet Teorisi ya da Rölativite Kuramı) geliştirmiş, kuantum mekaniği, istatistiksel mekanik ve kozmoloji dallarına önemli katkılar sağlamıştır. Kuramsal fiziğine katkılarından ve fotoelektrik etki olayına getirdiği açıklamadan dolayı 1921 Nobel Fizik Ödülü’ne layık görülmüştür.

Einstein ateist değildir fakat inançlı da değildir, hele dindar hiç değildir. O kendisini daha çokagnostik.org/1-agnostik-kimdir.html agnostik (bilinemezci) olarak tanımlar. 24 Mart 1954′te yazdığı İngilizce bir mektupta şöyle der:

Benim dini inançlarımla ilgili okudukların tabii ki de yalandı, sistematik olarak tekrarlanan bir yalan. Herhangi bir tanrıya inanmıyorum ve bunu hiç inkar etmedim, açıkça söyledim. Eğer içimde dini denilebilecek her hangi bir şey varsa, o şimdiye dek bilimin ortaya koyabildiği kadarıyla dünyanın yapısına karşı duyulan sınırsız bir hayranlıktır. (Albert Einstein: The Human Side)

Ayrıca Filozof Eric Gutkind’e cevaben kaleme alınan 3 Ocak 1954 tarihli bir başka mektupta ‘Tanrı kelimesi, bana, insan zayıflığından başka bir şey ifade etmiyor. İncil, saygıdeğer ancak gayet çocukça olan ilkel efsaneler bütünü‘ ifadesi yer alıyor.

Mektupta yahudilerin ‘seçilmiş kavim’ inancına değinen Einstein, ‘Benim için Yahudilik, diğer bütün dinler gibi, en çocukça hurafelerin vücut bulmuş şeklidir. Ait olmaktan şeref duyduğum ve derin bir sıhriyetimin olduğu Yahudi halkı da, benim için diğer halklardan farklı bir nitelik taşımıyor’ ifadesini kullanıyor.

Charles Darwin, (1809-1882), İngiliz doğabilimci

Charles Robert Darwin, doğal seleksiyon ve evrim teorileriyle biyoloji bilimine damgasını vuran bilim adamı. Günümüz biyoloji biliminin temellerini Darwin’ in fikirlerinden yola çıkılarak oluşturulan modern evrim teorisi oluşturmaktadır.

Okudunuz mu?  Oyun İçin Dua Edilir Mi

John Fordyce’a yazdığı 7 Mayıs 1879 tarihli bir mektupta, hiçbir zaman tanrının varlığı konusuna yaklaşımının bir ateist gibi olmadığını, düşünce sistemini tanımlayacak doğru kelimenin Agnostik olacağını belirtmiştir.

Bertrand Russell, (1872-1970), İngiliz filozof

Mantık ve matematik alanında çığır açıcı çalışmalar gerçekleştiren Bertrand Russell, Whitehead’le birlikte Principia Mathematica adlı ünlü matematik kitabını yazmıştır. Analitik felsefenin kurucularından olan düşünür, 1950’de Nobel ödülü de almıştır.

Anlatılanlara göre, savaş karşıtlığı ile bilinen Russell, I. Dünya Savaşı’na karşıt eylemlerde bulunduğu için hapse mahkum olmuştur. Giriş formunu dolduran gardiyan, Russell’a son olarak dinini sorar. Bertrand Russell bu soruyu Agnostik diyerek cevaplar. Doğru yazmak için tekrar söylemesini isteyen gardiyan, formu doldurmayı bitirdikten sonra derin bir iç çeker ve şöyle der; "Gerçekten de pek çok farklı din var, ama sonunda hepimiz aynı tanrıya tapıyoruz…" Russell, sonraları bir yazısında bu olaya yer vermiş, bu sözün kendisini hapiste geçirdiği ilk günlerde neşelendirdiğini belirtmiştir.

Bertrand Russell’ın, 1952 yılında Illustrated dergisi için yaptığı ünlü "Çaydanlık" analojisi, günümüzde halen dini tartışmalarda kullanılmaktadır.

Robert G. Ingersoll, (1833-1899), ABD’li politikacı

Aynı zamanda Amerikan İç Savaşı gazisi olan Albay Robert Green Ingersoll; 1870 yılında başladığı ve birinci dünya savaşına kadar sürdüğü varsayılan özgür düşüncenin altın çağının önde gelen hatipleri ve özgür düşünce önderlerindendir.

Illinois Eyalet Başsavcılığı da yapan Ingersoll’un politik kariyeri ise dini görüşleri, köleliğe karşı oluşu ve kadınlara da oy hakkı istemesi gibi o dönem için "radikal" görüşleri seslendirmesi nedeniyle fazla parlak olmamıştır. Cumhuriyetçi partililer Ingersoll’u valiliğe aday göstermek istemiş, ama kampanya süresince Agnostik olduğunu gizlemesini söylemişlerdir. Ingersoll bu teklifi topluma karşı ahlaksızlık olacağı gerekçesiyle kabul etmemiştir.

Okudunuz mu?  Cennete girecek ilk kadının ismi nedir?

Halka yaptığı konuşmalarda genellikle özgür düşünce ve hümanizmi savunur, dini inançların gülünçlüğünden bahsederdi.

Robert G. Ingersoll, 1896 yılında yaptığı "Neden Agnostiğim?"Why I Am an Agnostic, başlıklı konuşmasına şu cümlelerle başlar:

Çoğu düşüncemiz miras olarak geliyor. Alışkanlıkların ve geleneklerin mirasçılarıyız. İnançlarımız yöresel kıyafetler gibi, nerede doğduğumuza bağlı olarak değişiyor. Kalıplar içinde büyüyor, etrafımız tarafından şekillendiriliyoruz. Çevremiz bir heykeltıraş, bir ressam…

Eğer İstanbul’da doğmuş olsaydık, çoğumuz şöyle diyecekti: "Allah’tan başka tanrı yoktur. Muhammed Allah’ın elçisidir." Eğer ailemiz Ganj nehri (Hindistan) kenarında yaşasaydı, Şiva’ya tapıyor ve Nirvana’ya ulaşmaya çalışıyor olacaktık…

Carl Sagan, (1934–1996), ABD’li gökbilimci

Bilimin popülerleşmesi için yaptığı çalışmalarla da tanınan Dr. Carl Edward Sagan ABD’li gökbilimci ve astrobiyologdur.

Astrobiyolojinin öncülerindendir ve Dünya Dışı Akıllı Varlık Araştırması’nın (SETI) ilerlemesinde büyük katkıları olmuştur. Popüler bilim kitaplarıyla ve yazımında yer alıp sunduğu ödüllü televizyon dizisi Kozmos ile dünya çapında tanınmıştır. 1997 yılında aynı adla beyaz perdeye aktarılan Contact (Temas) romanının yazarıdır. Sagan’ın düşüncelerini ifade etme kabiliyeti, pek çok insanın evreni daha iyi anlamasını sağlamıştır. Çalışmalarında her zaman bilimsel yöntemi savunmuştur.

Sagan sıkça din ve dinin bilimle alakası üzerine yazılar yazmış, semavi dinlerdeki üstün Tanrı konseptine karşı şüpheciliğini dile getirmiştir.

Tanrı fikri; beyaz sakallı dev bir erkeğin gökyüzünden herşeyi idare etmesi gibisinden tasvir edildiği sürece gülünçtür. Yok eğer, Tanrı’dan kastedilen evreni yöneten fizik kanunlarıysa, o zaman kesinlikle Tanrı vardır. Ne var ki; bu Tanrı duygusal olarak insanları pek tatmin etmez … çünkü Yerçekimi Kanunu’na ibadet etmek saçmadır.

Kozmoz’un bir bölümüde söylediği; "Olağanüstü iddialar olağanüstü kanıtlar gerektirir" sözüyle de tanınan Carl Sagan, kendisinin Ateist olduğunu öne sürenleri, "Bir ateist benim bildiğimden çok daha fazlasını bilmek zorundadır" diyerek reddetmişti. 1996 yılında kendisine dini görüşüyle ilgili sorulan soruyu ise doğrudan "Agnostiğim" diyerek yanıtlamıştı.

Okudunuz mu?  Nefs nedir? nefsi emmare ve nefsin mertebeleri

Diğer Ünlü Agnostikler


Edward Morgan Forster (1879-1970), İngiliz yazar
Warren Buffett (d. 1930), iş adamı
Marie Curie (1867–1934), fizikçi
Milton Friedman (1912 – 2006), iktisatçı
Larry King (d.1933), gazeteci
Sir David Attenborough (d. 1926), İngiliz antropolog
Michelle Bachelet (d. 1951), Şili devlet başkanı
Helen Clark, Yeni Zelanda başbakanı
Émile Durkheim (1858-1917), Fransız sosyolog
Heinz Fischer (d. 1938), Avusturya cumhurbaşkanı
Thomas Henry Huxley (1825-1895), Agnostisizm terimini oluşturan düşünür
Aleksander Kwaśniewski (d. 1954), eski Polonya devlet başkanı
Ricardo Lagos (d. 1938), eski Şili devlet başkanı
agnostik.org/200-bill-maher-ve-filmi-religulous.htmlBill Maher (d. 1956), ABD’li komedyen
Protagoras (MÖ. 420), Yunan Sofist ve ilk büyük humanist
Mark Twain (1835-1910), ABD’li yazar
Trey Parker & Matt Stone, ABD’li komedyen ve South Park yapımcıları
Margaret Atwood (d. 1939), Kanadalı yazar
Antonio Banderas (d. 1960), İspanyol sinema oyuncusu
Jose Luis Rodriguez Zapatero (d. 1960), İspanya başbakanı
Dave Matthews (d. 1967), Güney Afrikalı müzisyen
Vincent Bugliosi (d. 1934), ABD’li hukukçu ve yazar
Clarence Darrow (1857–1938), ABD’li hukukçu
Alan Dershowitz (d. 1938), ABD’li hukukçu
Richard Dreyfuss (d. 1947), ABD’li aktör
Umberto Eco (d. 1932), İtalyan bilim adamı, yazar, edebiyatçı
Timothy Ferris (d. 1944), ABD’li yazar
Carrie Fisher (d. 1956), ABD’li aktris, senarist ve yazar
Stephen Jay Gould (1941-2002), ABD’li paleontolog, jeolog, zoolog
Matt Groening (d. 1954) ABD’li karikatürist, The Simpsons yapımcısı
Robert (Bob) James Lee Hawke (1929-), eski Avustralya başbakanı
David Horowitz (d. 1939), ABD’li yazar
Bob Hoskins (d. 1942), İngiliz aktör
Robert Jastrow (1925–2008), ABD’li astronom
Jack Kevorkian (d. 1928), ABD’li patolojist
Tony Kushner (d. 1956), ABD’li oyun yazarı
Larry Niven (d. 1938), ABD’li yazar
Neil Peart (d. 1952), Kanadalı müzisyen
Sean Penn (d. 1960), ABD’li sinema oyuncusu, yönetmen
Roman Polanski (d. 1933), Polonyalı yönetmen, yazar, oyuncu
Charles Templeton (1915-2001), eski evanjelik yazar
Uma Thurman (d. 1970), ABD’li oyuncu
Robert Anton Wilson (1932–2007), ABD’li romancı, deneme yazarı, filozof
Martin Scorsese (d. 1942), ABD’li yönetmen
Charlie Chaplin (1889-1977), İngiliz yönetmen, oyuncu ve yazar
Bill Gates (d. 1955), ABD’li yazılımcı ve iş adamı

Okudunuz mu?  Hac ne zaman yapılır?

Cevap: Tanınmış Ateist ve Agnostikler kimlerdir ?

ebuturab
15 Ünlü Ateist, Ateist bilim adamları, Ateist olan ünlüler

15 Ünlü Ateist
Hepsi kendi alanlarında dünyaca tanınmış, başarıya ulaşmış kişiler Ortak noktaları ise ateist olmaları İşte o isimler:

Ünlü Ateistler kimlerdir

15 Ünlü Ateist, Ateist bilim adamları, Ateist olan ünlüler

15 Ünlü Ateist
Hepsi kendi alanlarında dünyaca tanınmış, başarıya ulaşmış kişiler Ortak noktaları ise ateist olmaları İşte o isimler:

1Demokritus
Bilinen en ünlü Hellenistik filozoflarından olan Demokritus, Sokrates öncesindeki filozoflar üzerinde büyük bir etki bırakmıştır Demokritus’un atom teorisi, Antik Yunan düşüncesinde, entellektüelliğin en uç noktasını oluştururken, kendisi günümüzde ‘modern bilimin atası’ olarak da anılmaktadır Demokritus, evren bilimi ve atom teorisinde ‘Dünya’nın küresel bir şekle sahip olduğunu ve herşeyin atom bağlarından oluştuğunu’ belirtmiştir

2 Epikurus
Milattan önce 340 yılında Atina’da doğan Epikurus, Epikurusçuluk felsefe okulunu kurdu Her ne kadar Demokritus’un nedensellik ilkesinin etkisini inkar etse de, Demokritus’un takipçisi olmuştur Epikurus’a göre, felsefenin temel amacı korkudan bağımsız ve acının olmadığı bir mutluluğa kavuşmaktır Epikurus, dünyadan sonraki hayatta insanı ödüllendiren ya da cezalandıran bir tanrının olmadığını ve yaşadığımız dünyanın ebedi olduğunu iddia etmiştir

Okudunuz mu?  Hz ibrahimin çocuklarının isimleri

3 Andrew Carnegie
Amerikalı hayırsever bir iş adamı olan Carniege 1835- 1919 yılları arasında yaşamıştır İskoç doğumlu göçmen, Pittsburgh’ta Carniege Çelik Şirketini kurdu Daha sonra ABD Federal Çelik Şirketi ile birleşerek ABD Çelik’i oluşturdu Tarihteki en zengin ikinci adam olarak gösterilen Carniege, bütün servetini Amerika’nın her yerine okullar, kütüphaneler yaptırmak için harcadı

4 Ivan Pavlov
Rus fizikçi, psikolog ve fizyolog, 1849- 1936 yıllarında yaşamıştır Sindirim sistemi üzerindeki başarılı araştırması, Pavlov’a 1904 yılında ilaç alanında Nobel Ödülü’ni getirmiştir Yaklaşımı ‘Davranışcılık’ olarak bilinen Pavlov, özellikle şartlı refleks üzerinde incelemelerde bulunmuştur Leningrad’da ölen Pavlov’un St Petersburg’taki laboratuarı, Rus hükümeti tarafından müze olarak korunuyor

5 Sigmund Freud
Avusturyalı psikiyatrist (1856- 1939), psikolojideki psiko-analiz ekolünü kurdu Rüyalarımızın bilinçdışı isteklerimiz doğrultusunda oluştuğunu savunan ünlü psikiyatrist, beyinsel felç üzerinde nörolojik incelemelerde bulunmuştur Freud, ileriki hayatında kanser yüzünden otuzdan fazla cerrahi operasyon geçirmiş ve 1939’da fizikçi arkadaşı Max Schur’u intiharına yardım etmesi için ikna etmiştir

6 Clarence Darrow
1857- 1938 yıllarında yaşayan Darrow, dikkat çeken bir savunma avukatı ve aynı zamanda Amerika Sivil Özgürlükler Birliği’nin lider üyelerinden biriydi En ünlü davası Tennessee’li öğretmen olan John Scopes’un savunmasıydı ‘Maymun Davası’ olarak bilinen çarpıcı dava, hükümetin evrimi öğretmeyi yasaklayan yasasına karşı çıkmak için açılmıştı Dava sonrasında bir oyunun hikayesinde ve Inherit The Wind filmin senaryosunda kullanılmıştır

7 Katherine Hepburn
73 yıllık yaşamında Katherine Houghton Hepburn (1907- 2003), televizyonların ve filmlerin aranılan ismi oldu En iyi kadın dalında 12 Akademik ödüle sahip olan güzel artisti, Amerikan Film Enstitüsü 1999 yılında sinema tarihinin en önemli kadın oyuncusu ilan etmiştir 1973 yılında verdiği bir röportajda Hepburn, Hristiyanlık öğretileri ile genel olarak uyuştuğunu ancak kişisel herhangi bir dini inaNcı benimsemediğini ve ölümden sonra hayata inanmadığını belirtti

Okudunuz mu?  Dargınlıkile ilgili hadisler

8 Noam Chomsky
1928 yılında doğan Avrom Noam Chomsky belki de tüm zamanların en önemli Amerikan filozoflarından biridir MIT’de fahri dilbilimi profesörü olan Chomsky aynı zamanda modern dilbilimin atası olarak görülmektedir Bunun yanı sıra, politik muhalif, anarşist ve özgür düşünce ve liberal sosyalist söylemleri ile tanınmaktadır

9 Warren Buffet
Warren Edward Buffet (1930), Amerikalı işadamı ve aynı zamanda Berkshire Hathaway’ın CEO’dur Walt Street’in erimesinden önce, dünyanın en zengin insanı olarak gösteriliyordu Diğer bir milyarder Bill Gates gibi, kendini hayırseverlik işine adıyan Buffet 2006 yılında servetinin yüzde 83’ünü Bill ve Melinda Gates Yardım Kuruluşuna vereceğini açıkladı

10 Bruce Lee
1940- 1972 yılları arasında yaşayan Amerika doğumlu Bruce Lee dövüş sporcusu, aynı zamanda bir filozof, öğretmen, aktör ve Jeet Kune Do dövüş ekolünün kurucusudur Lee, Washington Üniversitesi’nde felsefe üzerine yoğunlaştı ve felsefe ile ilgili geniş kapsamlı bir kütüphane bıraktı İlk kitabı ‘Kung Fu: Nefsi Müdafaanın Felsefe Sanatı’dır

11 Stephen Jay Gould
Stephen Jay Gould (1941- 2002) Amerikalı paleontolog, zoolog, evrimci ve bilim tarihçisi Doğal evrimin mekanizması üzerine birçok çalışmalar yaptı Kitapları ve yazıları ile evrimci biolojiyi yaygınlaştırmaya uğraştı Ayrıca Gould, din ile bilim arasındaki uyuşmazlık olmadığını, ikisininde insan hayatında ve deneyimlerinde farklı yerlere sahip olduğunu savunuyor

12 Richard Dawkins
Clinton Richard Dawkins (1941), günümüzdeki en göze çarpan bilimsel ataistlerden biri, aynı zamanda 2008’e kadar Oxford üniversitesinde proföser olarak bulundu Darwin’in izinden giden, Richard Dawkins, doğal seçim yoluyla evrimin güçlü savunucularındandır Ayrıca, yaratıcılık ve tanrıcılık karşıtı çok satanlar listesine girebilen kitaplar yazmıştır

13 Stephen Hawking
1942’de doğan Stephen William Hawking, bir zamanlar Sir Isaac Newton’ın da yaptığı, Cambridge Üniversitesi’nde mathematik profesörlüğü yapıyor Evren bilimi ve kuantum fiziğine yaptığı katkılardan dolayı günümüzün en zeki insanı insanlardan biri olarak kabul ediliyor Cambridge’de üniverteye devam ederken ALS’ye (Motor Nöron Hastalığı) yakalanan bilim insanı, günümüzde neredeyse hiçbir sinir ve kaslarını kontol edemiyor ve konuşma birleştiricisi ile iletişimini sürdürüyor

Okudunuz mu?  Hayattan tiskiniyorum

14 David Gilmour
Cambridge Üniversitesi’nde eğitim görevlisi bir babanın oğlu olan David Gilmour, dünyaca ünlü Pink Floyd grubunun gitaristi ve solistidir 1946 doğumlu Gilmour; müziğe, yazıya ve yollarda geçirilen yaşama karşı duyduğu ilgisiyle, 1960’ların ünlü yıldızlarından biri oldu 60’ıncı doğum gününde İngiltere listelerinde bir numara olan 3 Solo ‘Bir Adada (On An Island)’ albümünü çıkardı Bu albümün açıkça ataist duygularla yapılmış en iyi spiritüel albümü olduğu söyleniyor

15 Jodie Foster
Amerikalı film oyuncusu, yönetmeni ve yapımcısı olan Alicia Christian Foster 1962 yılında doğmuştur Çocuk yaşta kariyerine başlayan yıldız, kendisini geliştirerek son yıllardaki en popüler ve düşündürücü filmelere imza atmıştır 14 yaşında oynadığı ‘Taksi Şoförü’ adlı filmde oynayarak Akademi Ödülüne layık görüldü Foster ataist olmasına rağmen çocuklarıyla birlikte hem Christmas hem de Hannukah bayramını kutluyor; ayrıca tüm dinlere saygı gösteriyor

1Demokritus
Bilinen en ünlü Hellenistik filozoflarından olan Demokritus, Sokrates öncesindeki filozoflar üzerinde büyük bir etki bırakmıştır Demokritus’un atom teorisi, Antik Yunan düşüncesinde, entellektüelliğin en uç noktasını oluştururken, kendisi günümüzde ‘modern bilimin atası’ olarak da anılmaktadır Demokritus, evren bilimi ve atom teorisinde ‘Dünya’nın küresel bir şekle sahip olduğunu ve herşeyin atom bağlarından oluştuğunu’ belirtmiştir

2 Epikurus
Milattan önce 340 yılında Atina’da doğan Epikurus, Epikurusçuluk felsefe okulunu kurdu Her ne kadar Demokritus’un nedensellik ilkesinin etkisini inkar etse de, Demokritus’un takipçisi olmuştur Epikurus’a göre, felsefenin temel amacı korkudan bağımsız ve acının olmadığı bir mutluluğa kavuşmaktır Epikurus, dünyadan sonraki hayatta insanı ödüllendiren ya da cezalandıran bir tanrının olmadığını ve yaşadığımız dünyanın ebedi olduğunu iddia etmiştir

Okudunuz mu?  Muhammedül emin ismini çocuğa vermek

3 Andrew Carnegie
Amerikalı hayırsever bir iş adamı olan Carniege 1835- 1919 yılları arasında yaşamıştır İskoç doğumlu göçmen, Pittsburgh’ta Carniege Çelik Şirketini kurdu Daha sonra ABD Federal Çelik Şirketi ile birleşerek ABD Çelik’i oluşturdu Tarihteki en zengin ikinci adam olarak gösterilen Carniege, bütün servetini Amerika’nın her yerine okullar, kütüphaneler yaptırmak için harcadı

4 Ivan Pavlov
Rus fizikçi, psikolog ve fizyolog, 1849- 1936 yıllarında yaşamıştır Sindirim sistemi üzerindeki başarılı araştırması, Pavlov’a 1904 yılında ilaç alanında Nobel Ödülü’ni getirmiştir Yaklaşımı ‘Davranışcılık’ olarak bilinen Pavlov, özellikle şartlı refleks üzerinde incelemelerde bulunmuştur Leningrad’da ölen Pavlov’un St Petersburg’taki laboratuarı, Rus hükümeti tarafından müze olarak korunuyor

5 Sigmund Freud
Avusturyalı psikiyatrist (1856- 1939), psikolojideki psiko-analiz ekolünü kurdu Rüyalarımızın bilinçdışı isteklerimiz doğrultusunda oluştuğunu savunan ünlü psikiyatrist, beyinsel felç üzerinde nörolojik incelemelerde bulunmuştur Freud, ileriki hayatında kanser yüzünden otuzdan fazla cerrahi operasyon geçirmiş ve 1939’da fizikçi arkadaşı Max Schur’u intiharına yardım etmesi için ikna etmiştir

6 Clarence Darrow
1857- 1938 yıllarında yaşayan Darrow, dikkat çeken bir savunma avukatı ve aynı zamanda Amerika Sivil Özgürlükler Birliği’nin lider üyelerinden biriydi En ünlü davası Tennessee’li öğretmen olan John Scopes’un savunmasıydı ‘Maymun Davası’ olarak bilinen çarpıcı dava, hükümetin evrimi öğretmeyi yasaklayan yasasına karşı çıkmak için açılmıştı Dava sonrasında bir oyunun hikayesinde ve Inherit The Wind filmin senaryosunda kullanılmıştır

7 Katherine Hepburn
73 yıllık yaşamında Katherine Houghton Hepburn (1907- 2003), televizyonların ve filmlerin aranılan ismi oldu En iyi kadın dalında 12 Akademik ödüle sahip olan güzel artisti, Amerikan Film Enstitüsü 1999 yılında sinema tarihinin en önemli kadın oyuncusu ilan etmiştir 1973 yılında verdiği bir röportajda Hepburn, Hristiyanlık öğretileri ile genel olarak uyuştuğunu ancak kişisel herhangi bir dini inaNcı benimsemediğini ve ölümden sonra hayata inanmadığını belirtti

Okudunuz mu?  Karınca ve ağustos böceğinin hikayesi ingilizce

8 Noam Chomsky
1928 yılında doğan Avrom Noam Chomsky belki de tüm zamanların en önemli Amerikan filozoflarından biridir MIT’de fahri dilbilimi profesörü olan Chomsky aynı zamanda modern dilbilimin atası olarak görülmektedir Bunun yanı sıra, politik muhalif, anarşist ve özgür düşünce ve liberal sosyalist söylemleri ile tanınmaktadır

9 Warren Buffet
Warren Edward Buffet (1930), Amerikalı işadamı ve aynı zamanda Berkshire Hathaway’ın CEO’dur Walt Street’in erimesinden önce, dünyanın en zengin insanı olarak gösteriliyordu Diğer bir milyarder Bill Gates gibi, kendini hayırseverlik işine adıyan Buffet 2006 yılında servetinin yüzde 83’ünü Bill ve Melinda Gates Yardım Kuruluşuna vereceğini açıkladı

10 Bruce Lee
1940- 1972 yılları arasında yaşayan Amerika doğumlu Bruce Lee dövüş sporcusu, aynı zamanda bir filozof, öğretmen, aktör ve Jeet Kune Do dövüş ekolünün kurucusudur Lee, Washington Üniversitesi’nde felsefe üzerine yoğunlaştı ve felsefe ile ilgili geniş kapsamlı bir kütüphane bıraktı İlk kitabı ‘Kung Fu: Nefsi Müdafaanın Felsefe Sanatı’dır

11 Stephen Jay Gould
Stephen Jay Gould (1941- 2002) Amerikalı paleontolog, zoolog, evrimci ve bilim tarihçisi Doğal evrimin mekanizması üzerine birçok çalışmalar yaptı Kitapları ve yazıları ile evrimci biolojiyi yaygınlaştırmaya uğraştı Ayrıca Gould, din ile bilim arasındaki uyuşmazlık olmadığını, ikisininde insan hayatında ve deneyimlerinde farklı yerlere sahip olduğunu savunuyor

12 Richard Dawkins
Clinton Richard Dawkins (1941), günümüzdeki en göze çarpan bilimsel ataistlerden biri, aynı zamanda 2008’e kadar Oxford üniversitesinde proföser olarak bulundu Darwin’in izinden giden, Richard Dawkins, doğal seçim yoluyla evrimin güçlü savunucularındandır Ayrıca, yaratıcılık ve tanrıcılık karşıtı çok satanlar listesine girebilen kitaplar yazmıştır

Okudunuz mu?  Ölen kişiye kabirde sorulan sorular

13 Stephen Hawking
1942’de doğan Stephen William Hawking, bir zamanlar Sir Isaac Newton’ın da yaptığı, Cambridge Üniversitesi’nde mathematik profesörlüğü yapıyor Evren bilimi ve kuantum fiziğine yaptığı katkılardan dolayı günümüzün en zeki insanı insanlardan biri olarak kabul ediliyor Cambridge’de üniverteye devam ederken ALS’ye (Motor Nöron Hastalığı) yakalanan bilim insanı, günümüzde neredeyse hiçbir sinir ve kaslarını kontol edemiyor ve konuşma birleştiricisi ile iletişimini sürdürüyor

14 David Gilmour
Cambridge Üniversitesi’nde eğitim görevlisi bir babanın oğlu olan David Gilmour, dünyaca ünlü Pink Floyd grubunun gitaristi ve solistidir 1946 doğumlu Gilmour; müziğe, yazıya ve yollarda geçirilen yaşama karşı duyduğu ilgisiyle, 1960’ların ünlü yıldızlarından biri oldu 60’ıncı doğum gününde İngiltere listelerinde bir numara olan 3 Solo ‘Bir Adada (On An Island)’ albümünü çıkardı Bu albümün açıkça ataist duygularla yapılmış en iyi spiritüel albümü olduğu söyleniyor

15 Jodie Foster
Amerikalı film oyuncusu, yönetmeni ve yapımcısı olan Alicia Christian Foster 1962 yılında doğmuştur Çocuk yaşta kariyerine başlayan yıldız, kendisini geliştirerek son yıllardaki en popüler ve düşündürücü filmelere imza atmıştır 14 yaşında oynadığı ‘Taksi Şoförü’ adlı filmde oynayarak Akademi Ödülüne layık görüldü Foster ataist olmasına rağmen çocuklarıyla birlikte hem Christmas hem de Hannukah bayramını kutluyor; ayrıca tüm dinlere saygı gösteriyor


Cevap: Tanınmış Ateist ve Agnostikler kimlerdir ?

Kayıtsız Üye
Baya kişinin hayatını kısa özet olarak atmışsınız


ateist filozoflar, agnostik ünlüler, ateist ünlüler vikipedi

Bu kategoride yer alan Irk ile ilgili ayet ve hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tanınmış Ateist ve Agnostikler kimlerdir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.