Anasayfa
30 Nisan 2022, 21:52
sizden07
Abone

Mastürbasyona tövbe

Mastürbasyona tövbe

Kapsül
Arkadaşlar ben mastürbasyon günahını bırakmaya karar verdim en son bı masturbasyon yaptım we tövbe dedim içimden bir ses mastürbasyon sırasında bu mastürbasyon son değil bir kez daha yapmalısın tekrar bir kez daha yap sonra tövbe et diyo bir kez daha yapmazsan tövben kabul olmaz diyo sizce bir kez daha mastürbasyon yapmalımıyım


Cevap: Mastürbasyona tövbe

kibrit
Sonu yok! Ne kadar yaparsan o kadar fazla uzaklaşacaksın bırakmaktan. Bu devirde milleti bu hale getirenler utansın Allah belalarını versin diyorum.

Kardeşim bir şey daha söyleyeyim; Daha önce denedin mi bilmiyorum ama birden bırakmak zor gelecektir. Tövbe etmeden kendi kendine denemeler yap. Hatta 2 gün boyunca yapmamaya oruç ahdi ver. Bozarsan 3gün oruç tutman gerekecek aklında olsun, bu belki sana bırakma konusunda yardımcı olabilir. İstiğfar çek bol bol.

Yinede kararı vermen güzel, Allah yardımcın olsun.


Cevap: Mastürbasyona tövbe

Kapsül
sağol kardeşim işte böyle şeyler aklımda dolaşıyor şuan bırakma bırakman için so bir kez daha mastürbasyon yap on dan sonra bırak gıbı şeyler kafamı kemiriyo eğer bir kez daha mastrbasyon yapmazsan sewdıklerın zarar gorur gıbı şeyler aklıma gelınce mecburen masturbasyon yapmak zorunda kalıyorum ben


Cevap: Mastürbasyona tövbe

kibrit
Nasıl yani, sevdiklerim zarar görür derken ne demek istedin anlamadım? 🙂

Boş ver sen o kafana gelen düşünceleri. Ne olacağını sen de biliyorsun. Bir kez daha yapacaksın, ondan sonra bir kez daha yap diyecek o ses. Vesveselere itibar etme.


Kapsül
kardeşim yanı mesela mastürbasyonu son kez yaptım ya son kez yaptıgımda içimden kızkardesın ölsün gibi bir cümle geçiyo bu belayı yok etmek için benım bir kez daha mastürbasyon yapmam gerekiyomuş gibi me geliyor ki kızkardesımden bu belayı koruyım :s


KaraBaht
Hanefi mezhebinde zinaya düşmemek için masturbasyon yapılabilir diye biliyorum ben evlenmeye durumunuz yoksa zinaya düşme tehlikesi varsa yapabilirsiniz? Yanlışmı?


ebuturab
< Mastürbasyona tövbe
>

Müstehcen neşriyatın çevremizi sardığı, açık saçıklığın salgın hastalık gibi cemiyete musallat olduğu bir devirde yaşıyoruz. Bu hastalık az çok herkesi tesiri altına almaktadır. Bilhassa gençliği kemirmekte, içten içe cevherini ve manevî duygularını yaralamaktadır.

Nefsî hisleri tahrik eden unsurların çoğalması kişilerde bazı kötü alışkanlıkların artmasına sebep olmaktadır. Kendisine nikâhı düşebilen nâmahreme bakmak, insanda harama karşı olan hassasiyeti azaltmakta, bilhassa kendisine çeki düzen veremeyen kimseler harama bakmayı normal ve mubah görmeye başlamaktadırlar. İşte bunun sonunda insanın maddî ve manevî bünyesinde bazı aksaklıklar meydana gelmektedir.

Bu mevzuda Bediüzzaman Hazretleri şöyle demektedir:
His ve heveslerine mağlûp düşen bazı kimselerde harama nazarın tahrikiyle vücuttan yapılan israf, umumiyetle ihtilâmla olur. Bazı kimseler ise bu «israfat»’a daha değişik bir şekilde düşerler. «İstimna, mastürbasyon» bu hususta en sık başvurulan tatmin yoludur: Her şeyden önce, anormal bir hareket olan bu iş, iradesi zayıf kimselerde görülen bir alışkanlıktır.

Okudunuz mu?  Gusülde yıkanma (bütün vücudumun tamamen yıkanmış olduğunu nasıl anlayabilirim?)

Evlenme çağına gelip de imkân bulamayan böyle kimselere Rabbimiz iffetli olmalarını tavsiye etmektedir:
Nefis ve heveslerinin tazyiki altında bulunan gençlere Peygamberimizin (asm) gösterdiği yol en güzelidir. Bu yolla genç, hem ibadet yapmış olur, hem de kendisine hâkim olma çaresini bulur.

İbni Mesud’un rivayet ettiği hadisi şerifte Peygamberimiz (a.s.m) şöyle buyurmaktadır:
Başta oruç olmak üzere, İslâmî ve imanı meselelerle meşguliyet ve insanı günahtan koruyan bir çevrede bulunmak, kişinin iffetini muhafaza eden, onun harama gitmesine engel olan en güzel çarelerdir. Çünkü gayrimeşru yollara şeytan teşvik eder, nefis baskı yapar, hisler de sıkıştırır. Onları susturacak en tesirli çare, kalbi ve ruhu ulvî şeylerle meşgul etmek; ahlâklı kimselerle arkadaşlık etmektir.

Elle tatmin,
âlimlerin çoğuna göre caiz değildir; haram sayılmaktadır.
âyetini delil getiren Şafiî, Mâliki âlimleri ve İmam-ı Nesefî, istimnanın haram olduğuna hükmetmişlerdir.5

Eğer caiz olsaydı, Hz. Peygamber (asm) tarafından bir yol gösterilirdi, demektedirler. İmam Ahmed bin Hanbel ve îbni Hazm’a göre
Hanbelî âlimleri bu caiz oluş şeklini iki şarta bağlamışlardır: Kişinin zinaya düşme tehlikesi, evlenmeye gücünün ve imkânının bulunmayışı.

Hanefî mezhebinin görüşlerini nakleden İbni Âbidin, bu hususta bazı âlimlerin görüşlerine yer vermektedir. Kişinin şehveti baskın gelir, kalbini meşgul edecek derecede fazla olur, bekâr bulunur veya evli olup da bir özürden dolayı hanımına yaklaşamazsa, şehvetini teskin etmek isteyen kimse için Fakih Ebulleys, «Böylesine bir vebal olmayacağını umarım.» demektedir. Ama sırf şehvetini celbetmek, kendisini zorla tahrik etmek için yaparsa günahkâr olur.6

Yine Hanefî âlimlerinden Şürünbilâli, «Bekâr kimse harama gireceğinden korktuğu zaman şehvetini teskin için istimna caizdir. Bu işinden dolayı ne sevap, ne de günah kazanır. Fakat sırf lezzet almak için yaparsa günahkâr olur» 7 görüşündedir.

Harama düşme tehlikesiyle karşı karşıya gelen bir kimse, haram olan zinayı işlememek için ehven-i şer olan istimnayı yaparsa ve buradaki niyeti de haramdan kaçınmak, namusunu korumak olursa, caiz gören âlimlerin içtihatlarına göre mümkündür. Ama istimnayı alışkanlık haline getirmek makul bir insana yakışmayan çirkin bir iş olur. Zaten fazla (sû-i istimalat) kişide zekâ ve hafıza kaybına sebep olmaktadır.

Böyle anormal durumlara düşmemek için sık sık imanî eserleri mütalâa etmek, aklı ve kalbi devamlı İslâmî hizmetlerde çalıştırmak, ulvî şeyleri düşünmek, lezzetleri kıran ve acılaştıran ölümü çok sık hatırlamak, harama nazardan sakınmak ve müstehcen yayınlara iltifat etmemek lâzımdır.
Kaynaklar:

1. Kastamonu Lahikası, s. 92.
2. Nur Süresi, 33.
3. İbni Mâce, Nikâh : 1.
4. Mü’minûn Sûresi, 5-6-7.
5. Tefsirü’n-Nesefî, 3 :114.
6. İbni Âbidin, 2:100, 3 :156.
7. Meraku’l-Felâh, s. 57.


KaraBaht
yani zorda kalmadıkça mastürbasyon yapılmamalı…. kapsül kardeş senin kafandan geçen düşünceler psikolojik bozukluk gibime geldi mesela yolda yürürken çizgilere basmamaya çalışmak basarsa bir işinin olmayacağını düşünmek tarzı bir bozukluk obsesif kompulsif bozukluk deniyo buna….o düşüncelerden kurtulmaya bak mantıksız içi boş düşünceler onlar kendinide fazla zorlama Allah yardımcımız olsun.

Okudunuz mu?  Cübbeli ahmet hocaya sorulan sorular ve cevapları

Kapsül
aynen öyle kardeşim masturbasyon yaparken dinle ilhili peygamberlerle ilgili Allahla iligili haşa çok kötü düşünceler küfür tarzı düşünceler geliyor bu hastalık yuzunden ders bile çalışamıyorum ben arkadaşım sence bu sıkıntıdan kurtulmak ıcın yanı masturbasyon anında aklıma gelen kufurlu dusuncelerı yok etmek ıcın gunahını bıtırmek ıcın bı kez daha masturbasyon yapmalımıyım


KaraBaht
Saçma düşüncelerden kurtulmak için o düşüncelerin doğrultusunda hareket etmek mantıklımı??? O düşüncelerin saçma olduğunu sana zarar verdiğini anlayıp engellemen gerek..Psikyatriste git basit bir bozukluk tedavi ol kurtul sonrada evlenirsin inşaAllah..


guzelahlak
Ben söylemesi ayıptır çok mastürbasyon yapıyorum ve rüyamda gözlerim açılmıodu ben de dedim ”Allah’ım gözlerim açılsın hiç mastürbasyon yapmıyacağım ” Şimdi ben mastürbasyona tövbemi etmiş oldum ?


cihad38
TEVBE;YAPTIĞIN GÜNAHLARDAN PİŞMAN OLUP,bir daha aynı yanlışları yapmamaktır.Allah’ım bir daha yapmayacağım diye rüyanda dedinse olmaz,
uyanıkken güzelce abdest al,Allah rızası için namaz kıl ve tevbe et güzelce,araştır tevbe için söylenecek güzel dualar var,ya da güzelce içinden geldiği gibi,samimiyetle Allah’tan affını dile,Allah affetmeyi sever.


yandı_yurek
cihad kardeşim ben dua okumamıstım ama pişmanlık vardı yani kabul olmazmmııı ??? şuan o pişmanlıklar gitti bende şuan yok ama tövbe ettim ve günahlarıma dönmedim ve içim rahat hani ama hiç pişmanlık hissetmiyorum tövbem kabulmudur


anadolu007
biz sıradan kullar için rüyalar gerçeği bağlamaz. rüyanda verdiğin sözün de geçerliliği yok. günahını terk etmeye gayret gösterip tevbe edersin, namazlarına ve ibadetlerine yönelirsin. tevbe ve ibadetten sonra günahları terk edersin, içine bir huzur gelir. işte o an pişman olursun. yani tevbe ve ibadetlerden sonra pişmanlık gelir. keşke yapmasaydım hiç dersin.


anadolu007
< ya anadolu sordugum sorunun cevabını alamadım sanki >
kalbindeki pişmanlığın tevbe olarak kabul olup olmaması ya da ettiğin tevbenin kabulünü ancak Allah bilir, buna kul bir şey diyemez. emin olmak için daha çok tevbe et, ibadetlerine daha çok sarıl. bir yerlerden dua bulsan güzel olur, ama şart değil, samimiyetle ve içtenlikle dualar edersin. inşAllah kabul olur. genel olarak mübarek geceleri, cuma gecesini, cuma gününü, cuma namazını dua ve tevbe ile değerlendirirsen senin için daha güzel olur. tevbe ve dua bir ibadettir. bu sermayesiz zahmetsiz ibadetini de yaşamndan eksik etme. Allah’ın affedici olduğunu unutma. KORKU ve ÜMİT arasında ibadetlerine devam et inşAllah. yapabildiğin kadar.


yandı_yurek
Yani bir ömür boyu tövbe mi edicem diyelimki aklımdan cıktı cuma namazında tövbeyi etmedim olmuyormu bu arada saol


sametcftc1
Kardeş niye eksik söylüyosun !
ALLAH rızası için cevaplayın ne yahu ?! Sorunun cevabını bilmeyen napıcak ?

Okudunuz mu?  Ahde vefa ile ilgili bir hadisin arapçasını arıyorum..

anadolu007
< Yani bir ömür boyu tövbe mi edicem diyelimki aklımdan cıktı cuma namazında tövbeyi etmedim olmuyormu bu arada saol >
mantıken düşün. bir şeyden emin olmadığın zaman ne yaparsın? emin olana kadar tekrar edersin. tevbe ve duayı da, ne kadar yaparsan o kadar iyidir mantığı üzerinden söylüyorum. gerisi sana kalmış. duanın kabul olunduğu çok sayıda vakitler var. yılın mübarek kandil gecelerinde, özellikle beraat gecesinde, ramazan ayında, ramazan ayı dışında yine oruçluyken, namaz sonunda, gecenin son üçte birlik kısmında, yani sabaha karşı diyebiliriz, cuma günleri cuma namazı vaktinde… bunlar aklıma gelenler. bunların herhangi birinde ya da hepsinde dua edebilirsin. aynı şey için de farklı durumlar için de bu vakitlerde dua ve tevbe edebilirsin.


yandı_yurek
anadolo007 kardeşim affına sıgınarak bir soru sormak istiyorum ama bana öyle bir açıklama yapki rahatlayayım artıkkk ….
Benim sürülerce günahlarım vardı … bir sürü hepside çok büyükk ve hepsi tövbe ettim çok pişmandımmm … sonra oruçta namaza başladım vs vs sonra bende bir vesveseler oldu ama o günahlarımın hiç birini yapmıyorum bir küfürüm var 🙁 🙁 vesveselerim bunlar lütfen iyice acıklama yaparsanız sevinirim kardeşim ; cidden içim hiç ama hiç rahat değil bugün okul başladı ve dinleysim g elmedi hep bunu düşündüm hiç aklımdan cıkmıyor Allah’a küfür ediyorum sonra ezan okununca bir anda küfür ediyorum ama şuan vicdanen yani acayip rahatsızım Allahtan korkuyorum şirke gircem diyee beni hiç bir şekilde şeytan dinden cıkaramaz yapamaz bunu kim gelse yine yapamaz Allahıma iyi bir kul olmak istiyorum ama beynim sızlıyor artık çok vesveseler geliyor çok takıntılar geliyor Sanki küfür edince Allah’a tövbe tövbe ya sanki bilerek yapıyormuşum bunu bilerek söyledim gibi hissediyorum Şuan bile Kurana Küfür ettim aklımdan yaaa sanki bilerek yaptımmm sanki bilerek devamını getirdim küfürün ama hiç iyi deilim 🙁 selam ve dua ile kardeşim ….


sstrn
< ya bidaha oku yazdgmı vesvese dylarda bir trlu keyfm olmuo hergun mtszm >
kardeş sen hasta mı oldun kalbin bu yüzden mi tatmin olmuyor bak sana ben durumumu söyleyeyim gusül abdesti alıyorum ama kafamda vesveseler uçuşuyor ve beni bir hüzün kaplıyor üzüntü bazen ağlamak istiyorum bu durum yüzünden sana tavsiyem fazla umursama unutma sadece her şeyi tam ve eksiksiz olarak ALLAH yapar sen euzü besmele çek felak ve nas surelerini oku kendini ibadete ver.


anadolu007
öncelikle günahının çok olması seni ümitsizliğe düşürmesin. günahlar çok ve büyük diye affedilmeyeceksin diye bir şey yok. ancak Allah’a ve kur’ana küfür şirktir. şirk çok kötü bir günah ve insanı dinden çıkarır.bu noktada mutlaka pişman olmalı, bir daha tekrar etmemek üzere tevbe etmelisin. bunun şakası yok. sen şimdi sakin ol, aklına gelen o kötü düşünceler, vesvesedir. vesveseye ehemmiyet verdikçe şişer, büyür. yani şeytan sana bir şeyler söylüyor, o anda karşı mücadele yapmalsın. inatla "hayır şeytanın yap dediğini yapmayacağım" demelisin. sen Allah’a sövdüğün zaman şeytan bir köşeden bakıp sana kıs kıs gülüyor. kendini komik duruma düşürme. bir de şu var ki sen pişman olduğun için, bu kötülüklerden kurtulmaya çalıştığın için şeytan senle daha çok uğraşıyor. unutma ki BOŞ EVE HIRSIZ GİRMEZ. sen boş değilsin. ama ibadetlerini bırakma ve sövmeyi acilen terk et. çünkü şirke sürüklenmektesin. şahsen ben ebedi olarak cehennemde yanmayı göze alamam, sen alabilirsin? aman canım ne olcak yanar geçer diyebilir misin? yanıp geçeceği de yok, ebedi sürecek yani. seni dünyaya getiren anne babana da küfrediyor musun? küfretmeye kıyar mısn? küfretsen nasıl bir tepki verir mesela baban? o halde seni ve anne babanı ve tüm kainatı yaratp rahmetiyle donatan Allah’a nasıl küfrediyorsun? sonsuz şefkat sahibi olan rabbimize nasıl yakıştırıyorsun? hadi biraz rahatla ve sakinleş. kendinle başbaşa fazla kalma. okuluna git, gez. ibadetlerini yoğunlaştır inşAllah. kitap oku. Kur’an oku.

Okudunuz mu?  Yaradan çıkan su ve irin necismidir?

senin çok duaya ve tevbeye ihtiyacın var. çokça dua et kardeş.


yandı_yurek
Anadolu kardeşim bir bak helee ??? Ya ben Allah’a karşı küfürlerim vsvs inşAllah yenicemm bilerek etmedigimi sanıyorum bir kere bilerek etmiştim ama şuan namaz kıldım tövbe ettim dualar okudum inşAllah Rabbim kabul eder

Yanlız Ben Ölmekten Korkan bir insanım aslında niye korkuyorum onuda bilmiyorum sonuçta ölcez ama hayatı yaaşamak istiyorum
benim kalbim acıyo yanıyo bu Allah’a karşıküfürlerimden ben ölmekten korktugum içinmi böyleyim yoksa şirke girmekten korktugum içinmi ya aslında şirke girmektende korkuyor gibiyim kafam çok karısık
Yani sonuçta O sözleri kabullenmiyorum ?


anadolu007
< Anadolu kardeşim bir bak helee ??? Ya ben Allah’a karşı küfürlerim vsvs inşAllah yenicemm bilerek etmedigimi sanıyorum bir kere bilerek etmiştim ama şuan namaz kıldım tövbe ettim dualar okudum inşAllah Rabbim kabul eder

Yanlız Ben Ölmekten Korkan bir insanım aslında niye korkuyorum onuda bilmiyorum sonuçta ölcez ama hayatı yaaşamak istiyorum
benim kalbim acıyo yanıyo bu Allah’a karşıküfürlerimden ben ölmekten korktugum içinmi böyleyim yoksa şirke girmekten korktugum içinmi ya aslında şirke girmektende korkuyor gibiyim kafam çok karısık
Yani sonuçta O sözleri kabullenmiyorum ? >
öncelikle yazacaklarımdan hemen kesin kararlara varıp panik yapma. sakin ol. işin aslı bu kadar kötü değil.

bilerek sövmenin ölçüsü, yaptığının çok kötü ve şirke götüren bir şey olduğunu bilmektir. bunu biliyorsan dilinden çıkanlardan sorumlusun. hadi diyelim bugüne kadar bilmiyordun, ama artık öğrendin. sen yine de geçmişte ettiklerin için bolca dua et. namazda, yürürken, uyurken, çalışırken dua edebilirsin. şimdi naamz kıldım dua ettim diyorsun, ne güzel. rabbimiz inşAllah kabul buyurur. insan ölmek üzereyken can boğazdan çıkarken son nefeste bile dua etse Allah kabul eder, bunu biliyor muydun?

Okudunuz mu?  Arkadan habersiz iş çevirmek

ölüm vakti iki yanlıdır. hemen de ölebilirsin, 90 yaşına da gelebilirsin. sen neden hemen ölecekmişsin gibi panik yapıyorsun? rahat ol kardeşim. bak sonuçta şu an için hayattayız, sen naamznı kıldın duanı ettin, kim tutar seni ?

sorularınla bağlantılı çok şey var, yani dini meseleleri de aslında açıklığa kavuşturmak gerek. onun için ilmihalleri, kur’an tefsirini(mealini demiyorum tefsirini) ve hadisleri çokça oku. zamanla kafanda netleşecek. sen şu an din kurallarına tam hakim olmadığın için böyle tedirginsin. şöyle düşün. bir işe yeni başladın diyelim, ilk kuralları bilmiyorsun, kime nasıl hitap edeceğini, patrona nasl davranacağını bilmiyorsun. sıkılırsın değil mi? kendini dışarı atmak istersin. işte sen de şu an din kurallarını bilmediğin için biraz sıkıcı geliyor sana. huzursuzsun. ama islamın inceliklerini öğrendikçe, kuralları bildikçe rahatlayacaksın.

ölümü düşünmen küfür etmenden mi falan, bu sorulara sormaya ve cevaplamaya lüzum bile görmüyorum. yazdıklarıma genel olarak bak ve islamı öğrenmeye çalış. öğrenmeye gayret gösterirsen, çokça dua edersen, bu zor dönemi atlatırsın.

merak ettiğin şeyleri sormaya devam et, öğrenmeye çalış.


yandı_yurek
Peki son bir sorum Ben Şimdi Tüm günahlarım için onlara detaylı girmeyeyim bide şirke girmemek istiyorum yani ben bunlar için namaz kılıyorum ibadet ediyorum hani Sonucta Allahtan korkmasam bunları yapmam tövbe etmem yanlışmıyım ?? yani ben şuan şirke girmemek için dua ediyorum ki ölümden korkuyorum hani ölücez bu bir gerçek ama sizce ben doğru yoldamıyım …

Selam ve Dua ile


yandı_yurek
Galus başlık benim değil kardeşim .


Galus
< Galus başlık benim değil kardeşim >
ben sizin olduğunu zaten biliyorum ancak sizinde bu ve buna benzer konulara cevap vereceğinize yetkili kardeşlere bildirirseniz sevinirim .


yandı_yurek
anladım ..


Galus
yazıda hata olmuştur kusura bakma olmadığını olacak 🙂


Ensar46
Kardesim Allah bir kisinin belasini versin denilmez!!!!! Yoksa sana gelir o bela dikkatli ol ne dedine! Mastürbasyon haram dir ve ne kadar yaparsan yap mutlaka Tövbe edeceksin cünkü Allah (c.c) Tövbe edenleri sever! O yüzden insAllah Allah yardımcı olur ve insAllah da birakirsin bu isi. Ve sana bir şey söyleyim Tövbe etmek istiyorsan Kuran da oku! Cünkü Kuran Allahin Kelami dir!


Kayıtsız Üye
Kardesim bilmiyorum okuyomusun ama ben tam bir masturbasyon hastasiydim Allah affetsin gunde 5 6 defa masturbasyon yapiyordum hatta esimle ayrilma noktasina geldik bu yuzden ona ragmen burakamiyordum taki namaz kilmaya baslayincaya kadar ve bir yerde bazi.hadisler okudum Elliyle nikahlanan kisiye lanet olsun diye sonra kendimi.namaza ve kitaplara verdim otovuste giderken eve geldigomde ve hatta yatmadan evvel sürekli birseyler okudum yolda giderken sürekli onume baktim beni şehvete sokabilecek herseyden bir sure kactim ve sonrasinda baktim 1 hafta hiç mast. Yapmadan ve aklıma bile gelmeden gecirmisim ayriyetten okudugum kadariyla evllenmeye gucun varsa evlen yada gucun yoksa oruc tut oruc şehveti keser ins. Galip cikariz bu savastan insAllah

Okudunuz mu?  Gusül alırken tükürük?

adamkng46
Aklınıza namaz kılarken herkezin aklına gelir kötü şeyler tuvalletteyken sureler aklımıza gelir bunlar şeytanın vesveseleridir sizin ağzınızdan çıkmadıkça bir sorun olmaz

bu düşünceleri takma sana böyle düşünceler gelince cevap verme kafana gelen düşünceler şeytanın vesvesesidir eyer bunlarla ilgilenirsen şişer ilgelenmezsen söner


Kayıtsız Üye
Bırakmak zor olacak aşırı hemde tabi bu senin ne kadar sık yaptığına bağlı şöyle bir şey söyleyeyim, mastürbasyon diğer adıyla istimna mekruhtur. Kesin bir bilgi yoktur çoğunlukla haram olarak kabul edilir sigara gibi ancak bunların mekruh olmasının sebebi bazı zamanlar insanların dayanma gücünün tükenmesidir. Böyle durumlarda mekruh şeyler günah olmaz en azından büyük günah olmaz. Böyle küçük günahları namaz temizler. Ama bu sürekli hale getirilirse haram olur. Yani ayda bir kere filan zorda kalındığında yapılması durumunda bir şey olmaz. Tabi ki haram olması kesin olmadığı gibi bu söylediklerim de kesin değildir.


Kayıtsız Üye
Abiler,bende aynı sorunu yaşadım acil cevabınızı bekliyorum acaba tövbe edersem ahirette karşıma çıkarmı?


Şema
İstimnaya tevbe eden günahı silinir ahirette karşısına çıkmaz


Kayıtsız Üye
selamın aleyküm kardeşim aynı korku bende de var ne yapmam gerektiğini bilmiyorum günah mı bilmiyorum bende arada sırada internetten okuduğum ve izlediğim dualarda duyduğum kadarıyla canın istemediği halde yaparsan günah ve çok masturbasyon yaparsan ruhsal sıkıntı (yani psikolojik) başıma geliyordu kendi ailemden bir bireyimle konuştum derdimi anlattım onun tamamen şeytanın vesvesesi olduğunu söyledi ve dediki şeytan boş insanla değil kalbi imanla dolu olana vesvese verir diyeceğim yavaş yavaş izlememeye çalış aklına geldiğinde bir işle uğraş müzik dinle şınav çek mekik çek benzeri şeyler unutmaya çalış ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN


Oguzhan
Öncelikle Selamun Aleykum, Ben Allah’a şükür 5 vakit namazımı kilarim,ancak su masturabasyon dediğimiz illetten kurtulamiyorum tovbe ediyorum tekrar aynı gunah tekrarlıyorum,tekrar ediyorum,tekrar işliyorum,Isledkten sonra namaz vaktinde yüzüm olmuyor kılmaya ama yine kiliyorum Allah rızası için Duanizi Bekliyorum, Ne yapmam gerekir,Allah razı olsun.


Kayıtsız Üye
Evliyim ve bekarken yapiodm ve hala yapmaya devam ediyorum kaç kere tövbe ettim ama nafile yardım edin ne olur psikolojik şeyler de yasoyorum


Kayıtsız Üye
14 yasindayim ,Hayatimda hiç mastürbasyon yapmadım, fakat internette cinselliği öğrenmemin gerektiğini ve mastürbasyon yapmam gerektiğini söylüyorlar, yoksa ilerde cinsel ilişki sırasında sıkıntı yaşarsın diyorlar , tereddütteyim sizce ne yapmalıyım, yapmazsamda ilerde bana bir sıkıntı oluşturur mu ?


Aciz bir kul
ARKADAŞLAR bu konu gerçekten her ergene geliyor, korkamayın Mesela Masturbasyon yapmak günahdır bu bir gerçek bunu değiştiremeyiz bunun bilincinde olmalıyız, zamanında bende yapıyordum ve şuanda bıraktım tavsiye vermek istedim, öncelikle dua edin ve gözlerinizi terbiyeleyin ne biliyim sizi tahrik edecek şeylerden uzak durun ve tövbe edin, dua edin ve unutmayınki Allah çok bağışlayıcıdır ve aklınıza gelirse ve dayanamazsanız başka bir şey ile ilgilinenin veya namahrem yerinize soğuk su ile yıkayın ve banyoda çok sık durmayınki yapmak istemeyin KURANA başlayın veya dua ezberlemeye çalışın eğer geçmez ise bir doktora / Psikologa görünün RABBİM SİZE YARDIM ETSİN BU İLLETEN KURTULMANIZ İÇİN.. HAYIRLI GÜNLER

Okudunuz mu?  Fazilet Neşriyat ilmihal Heyeti kimdir?

Aciz bir kul
Hayır oluşmaz , hatta yaparsan sorun oluşur çünki sonuçta elin ile şey yapıyorsun kusura bakma.. yani , çok saçma geldi bana cinsellik hakkında bilgi edinmek istiyorsan özellikle erkek isen babana veya annene sormalısın ve onlardan öğrenmelisin çünki anneler ve babalar en doğru bilgiyi sana vereceklerdir… eğer ailen sana bilgi vermezse rehber öğretmenin ile konuş o kesinlikle kimseye söylemez.. ve bu konu ayıp bir konu değil cinselliği ailen sana terbiye ve doğruluk açısından bilgi vermeli sakın utanma, bende utanmıştım ama şuanda babamla ve annemle arkadaş gibiyiz utanılcak bir konu değil ALLAH YARDIMCIN OLSUN…


Misafir232
Selamınaleyküm ben masturbasyona tövbe ettim fakat 5 6 kere tövbemi bozdum ve halada tövbe ediyorum çok pişman oluyorum illaki yapıyorum ve tövbemi bozuyorum,tövbe bozan tekrar tövbe etmelidir bunuda biliyorum ama ben bu tövbeyi değiştirsem yani masturbasyonu yapmamaya tövbe ettim masturbasyonu ara sıra yapsam çok sıkışıyorum çünkü ara sıra yapa yapa bırakmaya çalışsam tövbemi bozmuş olurmuyum o niyetle yapsam yani çok sıkışık durumdayım lütfen yardım edin

1 ay boyunca yapmadım şuan çok kötü yapasım geliyor duramıyorum ama tövbemi bozmaktan korkuyorum bu 4 5 kere başıma geldi her seferinde tövbemi bozdum çok pişmanım ama birdaha tövbe ettim birdaha yapmak istiyo baya bir süre yapmadım çok zor dayndım dahada dayanmaya calışıyom ama ben tövbemi masturbasyonu hiç yapmıycam diye Allah’a söz verdim, mesela ayda yılda sıkıştıgımda yapıyorum tövbmei bozuyorum tövbe bozan tekrar tövbe etmeli ve ben edip duruyom bozup duruyom çok günaha giriyorum 1 ayda bir yapıyorum sıkışınca dediğin gibi ama ozaman tövbem bozulmuş oluyor değilmi. ben tövbemi şu şekilde yapsam ayda 1 çok sıkıştıgımda yapacağım falan o şekilde yapsam ne olur

Allah’a söz verdim yani tövbe ettim bir daha yapmayacağıma ama 4 5 kere yaptım can sıkıntısından değil yapmayınca bir şey oluyor illaki yapasım geliyor en fazla 1 ay dayanabildim sonra yine bozdum tövbemi ayda 1 felan yapa yapa öyle bırakmaya çalışsam diyorum ama tövbemide bozmuş olurum tövbemi şu şekilde tekrar yapsam olurmu? yani ara sıra yapcam yapa yapa bırakcam birden bırakılmaz diyorlar kendini alıştır felan dyolar ama ben alıştırmadan tövbe ettım ve bozdum ara sıra yapıyom işte bozuyom tövbemi 🙁

Tevbe edipte birçok kez bozarsak ne olur ben tövbe ettim ama sürekli bozdum çok pişmanım 🙁

Okudunuz mu?  Günahlardan Kurtulamıyorum

arifselim
Aleykum selam. Söz vermek ayrıdır. Eğer söz ile yemin etmişsen ve bunu bozmuşsan sana yemin kefareti lazım gelir. Sadece zinaya düşmekten korkacak duruma düşen kimsenin yapması caiz olur. Bunun dışında yapma ve tövbeni de bozmaz.


Fedakar.01
Kardesim Mastubasyon oyle bil cehennemki. Insani omur boyu yolundan eyler. Sen Youtubda Buyuk ustalarin konustuklarini duyarsan anina Nifret edersin ona. Yapma. Sagliga zarar. Sosyal ve fiziksel hayata pisikolojiye zarardir. bosalmak için yapilinca gunah değil yaziyorla yaziyorlar ne bosalmasi hepsi bos o. Kendine hakim olucaksin bu dunyada kendini 2 dka lik illete kandirmayacaksin ben kendi irademle birakdim amma aliskani degildim. 1 ay falan gecti tovbe ettim gitti. Bu kadar yani. Uzaklas


Kayıtsız Üye
Merhabalar benim pek dinle alakam yoktu fakat ben tevbe ettim yemin ettim 1 ay istimna yapmayacagim diye sonra ortasinda bozdum hemde kotu bir sekilde….sonra tekrar tevbe ettim 1 hafta yapmayacagim diye yemin ettim ama bu sefer namaza basladim namaz kiliyordum camiye cumalara gitmeye basladim acikcasi doğru yolu buldum fakat tevbemin son gunu rüyadan uyandim ruyaninda etkisiyle dokundum ve meni geldi.Çok üzüldüm bunalima girdim dedim Allah’a söz vermistim yemin etmistim bunu bozdum pisman oldum.Bu sira hep vesvese gelip durdu ve ben yine yavas yavas birakmak için bir sureligine yapmayacagima karar verdim.sözlerimle bunu Allah’a ilettim ama gece yine rüya gördüm ve çok kotu bir rüya mahremim olan biriyleydim.Sabah uyandığımda yine o salgiyi gordüm ve iyice üzüldüm.Ne yapmalıyım kisaca ilk yeminimi bozdum ..ikinci ve ucuncude istimnaya tevbe ettim ama bir şekilde meni geldi.Uykusersemi aklimda yerinde degildi ne yapmalıyım


ACİLSERVİS
Rüyalanmak istimna sayılmaz. Adı üstünde rüyalanma. Uyanır uyanmaz meni çıkmak üzereyse de yapacak bir şey yoktur çıkmak zorundadır.


geoaze
Arkadasim ben de masturbasyona tovbe edip hep bozuyorum belkli 15 16 belkide çok tovbe edip bozdum haram seylere baktim bu kez karar verdim elimden geldiyi kadar uzak durucam bu seylerden. Kotu seylere bakmamak içinde tovbe etmisdim ama onuda bozdum 4 5 kez.ve simdi bir daha o gunahlari yapmiycam InşAllah


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben ergendim mastürbasyon yapıyordum ve daha sonra bununla ilgili ayetleri günahları gördüm birden çok korktum cehenneme gidicem diye sonra bir ayette şöyle deniyordu akşam vaktinde hiç kötü söz söylememiş ve kötü davranış yapmamış kişi nin denizdeki dalgalardaki köpük kadar günahı olsa bile akşam namazından sonra tövbe ederse günahları silinir yazıyordu bende aynını. Yaptım ve bir daha mastürbasyon yapmıycağım yemin ediyorum Allahım tövbe ediyorum artık diye dua ettim Allah’a şükür 1 yıldan fazladır yapmıyorum. Ama bazen aşırı istek geliyor ve yapmıyım diye gece geç saatlere kadar uyumuyorum daha doğrusu uyuyamıyorum çünkü gözümü kapatsam hemen istek artıyor ve en sonunda gözlerim kapanıyor ve uyuyorum. Böyle durumlarda ne yapmalıyım yeminimi ve tövbemi bozmak istemiyorum lütfen yardım eder misiniz 14 yaşındayım 15 yaşıma geçmeye doğru ilerliyorum.

Okudunuz mu?  İçki dökülen elbise ile namaz kılınır mı

Kayıtsız Üye
Allah rızası için bana yardım edin artık kafayı yeme noktasına geldim. Bundan 2 ay öncesine kadar tövbe ve yemin ettim bu illeti bir daha yapmayacağıma dair fakat yine kaybettim. Ben artık tövbe edip bozmaktan yoruldum, utandım, usandım. Şimdi yine tövbe etsem sonrasında yine kaybedeciğimi biliyorum onun için ne gerek var tövbe etmeme ? Ağlamak, ölmek istiyorum. Bundan öncesinde de sayısını hatırlamayacak kadar tövbe ettim. Artık ne yüzüm ne gücüm kaldı etmeye. Kendimden iğreniyorum. Üstelik artık yemin de girdi araya ben yeminimi bile bozdum bu illet yüzünden şimdi bir de yemin kefareti ödemem lazım. Oysa ki yemin edersem bir daha asla yapmam sanmıştım. Ölmeyi çok istiyorum ama bir yandan da korkuyorum. Benim bu dünyada yerim yok çünkü kaldıkça günah işlemeye devam edeceğim. Sinirlerim/psikolojim çok bozuldu. Son çare yemin edeyim dedim, böylece yapmam dedim ama… o şansımı da kaybettim. Ben bu lanetten asla kurtulamayacak mıyım ? 🙁 Bunu yaptıktan sonra kendimden midem bulanıyor sanki kirliymişim gibi hissediyorum, sanki en pis günahı işlemiş gibi oluyorum, sanki yıkansam da bu kir üzerimden gitmeyecek gibi. Saatlerce tövbe etsem tövbe namazı kılsam bile artık işe yaramayacak gibi geliyor. Çok utanıyorum kendimden… Ne olursunuz bana yardım edin böyle yaşamak istemiyorum…


Kayıtsız Üye
Mastürbasyon yapman senin boş vakit bulman şle alakalı bir şey. Çünkü kafanı bir yere odakladığında bu şey ne hikmetse hiç aklına gelmez. Ama işini bitirirsin boş zamanın oluşur. Tam o anda aklına gelir. Yani sürekli bir şeylerle meşgul olsan aklına bunun gelmesi azalır. Ama asıl nokta bu değil. Şimdi şöyle bir şey var; bu bir bağımlılık. Yani seni kusutlayan bir şey. Bence mastürbasyonun olumsuz yanlarını öğrenirsen bırakman daha kolay olur.
Bütün bağımlılık yapacak şeyler dopamin hormonu ile bağlantılıdır. Dopamin hormonun salgılandığında sen zevk almaya başlarsın bir şeyden. Yediğin yemek olsun, cinsellik olsun, izlediğin bir manzara olsun gibi gibi. Dopamin arttı. Zevk aldın. Olay bitti. Fakat bir kere bunu tatttı ve zevk aldın. Bu zevk alma işi de şöyle olur. Sen bir şeyden zevk alınca beyin yeni sinir yolları inşa eder. Ve sen zevk aldığın şeyi yaptıkça bu yollar büyür ve kökleşir. Mastürbasyonu bırakmaya geldiğimizde de problem tam da burda başlıyor. Çünkü sen her mastürbasyon yaptığında o sinir yolu gelişiyor. Yıkımı böylece çok zorlaşıyor. Bu yolun yıkımı da hiç yapmamakla oluyor. Beyin yapmadığını görünce bu inşa ettiği yolu yıkmaya başlıyor. Orayı boşaltıyor. Yol da küçüldükçe senin de bağımlılığın azalıyor.
Şimdi zararlarına gelelim. Mastürbasyonun en büyük zararı dikkat dağınıklığı ve odaklanamama. Çünkü mastürbasyon yaparken bunu tek başına değil cinsel içeriik izleyerek yapıyosun. Zaten işi bağımlılık yaptıran da bu. Yani hafızayı bu dopamini hızlıca arttıran şeylerle doldurunca beyin bunlara sürekli odaklanıyor. Önem sırası olarak ilk önce bunları koyuyor. Diğer yaptığın şeyleri önemsemiyor. Burada yapılacaklar:
1- Mastürbasyonu direk bırakamazsın. Azaltarak başlarsan bırakırsın. Bunu da öncelikle cinsel içerik izlemeyi bırakarak yapacaksın.
2- Cinsel içerik izlemeyi azalttığında zaten daha az mast yapmak isteyeceksin.
3- Cinsel içeriği tamamen bıraktığında zaten işin çok kolaylaşıyor.
(Daha çok etksisi var anlatmamı istersen yorumda belirtirsin)

Okudunuz mu?  Kurani Kerimi kimler tefsir edebilir?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm tüm abilerim ablalarım biliyosunuz ki mastürbasyon diye bir illet var. Ben bağımlısı olduğumu düşünüyorum belkide değilimdir. Neyse ben bu alışkanlığa başlıyınca lanetlendiğimi öğrendim ve çok pişmanlık duydum. Tövbeler ettim yine bozdum. Yemin ettim yine bozdum. 5 günde 1 bazen ardı ardına oluyor. Fakat bu son sefer bir hafta dayandım. Vesveselere aldırmadım. Aklıma geldiğinde besmele çektim ve dayandım fakat bu akşam yine bozdum ve artık eskisi gibi pişmanlık duymadığımıda farkettim öyle pişmanım keşke öğrenmeseymişim bu pisliği neyse arkadaşlar nolur yardım edin çok kötü ve perişan haldeyim rabbim beni lanetledi nasıl kurtulurum nolur yardım edin yapmak istemiyorum artık şimdiden yardımı dokunan herkese teşekkürler. Benim halimde olan binlerce genç ve ben umarım bu pislikten kurtuluruz.


Omer Faruk
Sevgili kardeşlerim,

Lütfen mumsema sitesinde Mastürbasyon/istimna hangi hallerde caiz okuyunuz. Fıtratınızla savaşmayın, Allah hiçbir kulunu fıtratıyla savaştırmaz. Zina yapmaya sebep olacak derecede şehvet taşkınlığında mastürbasyon yapmak caizdir. Ancak mümkün olduğunca bu noktaya kadar sabır etmek gerek. Ayrıca mastürbasyon esnasında pornografiden uzak durmak gerekli.

Cinsel dürtüsü olan erkek/kız bütün gençlerde bu normal bir şeydir. Bazıları bunu gece rüyalanma yoluyla (bu nimettir) atar bazısı ise bu yolla atamaz. Hristiyanlar fıtratı bozup katolik papazlara evliliği yasakladı. Sonuç ne oldu; hepsi ya homoseksüel ilişkilere yeltendiler ya da cemaatten insanları taciz ettiler. Dolayısıyla evlenmeye gücü yetmeyen ya da kısmeti çıkmayan çocuklarımız yukarıdaki şartlara binaen kerhen kendilerini rahatlatabilirler. Bunu da büyük bir günah olarak değil evleninceye kadar ruhsat olarak düşünün.

Bu müsaadeyi sırat köprüsü olarak düşünün ve dikkatli olun, selametle…


mastürbasyon tövbe, mastürbasyona tövbe, masturbasyon tövbe

Bu kategoride yer alan Evlenmeye Niyetlendim Ama Olumsuzluklar Peşimi Hiç Bırakmadı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mastürbasyona tövbe Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.