Anasayfa
17 Ocak 2023, 12:09
sizden91
Abone

Kumar oynayan, evini hiç düşünmeyen eşten nasıl kurtulmak gerekir?

Kumar oynayan, evini hiç düşünmeyen eşten nasıl kurtulmak gerekir?

yarencik
s.a hayırlı geceler benim bir tanıdığım eşi senelerdir otomat denen bir zehir makinesine takılmış gidiyor.(ALMANYA)da ve son kuruşuna kadar oynuyor kira falan düşünmüyor be çocuk parasını bile çekip atıyor.ve eşi çok perişan yardım istiyor ne dersiniz bu zavallıya bu illetten nasıl kurtulabilir,eşi ne yapsın?


Cevap: kumar oynamak

kibrit
Sopayla… Ellerini falan kırmak lazım, sonra tekrar dövmek lazım, en son tehdit edip salmak gerek. Tabi bu işlemlerden sonra uzun süre müşahede altında tutulmalı ki bir daha yeltenirse gene dövmek lazım.

Bu yazdığım cevap yukarıda ki “kumarcı tipi”ne göre cevaptır. Kumarcı da çeşit çeşittir en beteri bu yukarıda ki tiplerdir.

Maalesef yakınen bildiğim kişiler var. Her türlü malını varını yoğunu kumara vermiş, zenginken çulsuz kalmış. Şimdi ise onun bunun harçlıklarıyla yaşıyor. O ufak paralarla bile kumar oynar hala 🙁 Bu böyle bir illet işte. Yuvalar yıkılır gider. Aileler heba olur.

Yukarıda ki öneri; dini yönünü anlatsan da anlamayan tipler için tek çaredir.


Cevap: kumar oynayan, evini hiç düşünmeyen eşten nasıl kurtulmak gerekir?

yarencik
ah bide anlasa dinlemekle kalıyor sadece…


Cevap: kumar oynayan, evini hiç düşünmeyen eşten nasıl kurtulmak gerekir?

@mir
kumarı bıraktıran hap varmış diye okuduydum yıllar önce
zira kumar beynin bir bölgesinin
kumar sırasında salgılanan hormana bağımlılığı ile tekrar ediyormuş
o ilaç da o bölgeyi etkileyip
kumar oynama ihtiyacını siliyormuş


Ufkuaçık
İÇKİ KUMAR VE KÖTÜ ALIŞKANLIKLARI BIRAKTIRMAK İÇİN

Ya eyyühellezine amenu innemel hamru vel meyşiru vel ensabu vel ezlamuriçsun min amelis şeytani fectenibuhu lealleküm tuflihun innema yuriydus şeytanu en yukaa beynekümul adavete vel bağdae fil hamri vel meysiri ve yesuddekum an zikrillahi ve anis salati fehel entum muntehun.

ve etiy`ullahe ve etiy`ur rasule vahzeru.fein tevelleytüm fa`lemu ennema ala resunlinel belağul mübin.

Allahumme huz hubbul hamrı vel meysiri bihakki kelamükel kadim ve rasulikel kerim ve bielfi elfin la havle vela kuvvete illa billahil aliyyıl azim.ve bihakki Muhammed Mustafa sallAllahü aleyhi ve sellem.

Büyük zatlar, bir kimse dua ettiği zaman 7 kere “Yâ Vehhâb” dese o kimsenin duasını Allah teala kabul eder, demişlerdir.


yarencik
rabbim razı olsun inş dualarınızı bekliyorum

Okudunuz mu?  Namazdan sonra elinin kanadığını görmek

tuharatu
Kardeşim Allah yardımcın olsun Allah eşini ıslah etsin bu illet yüzünden çok yuvalar yıkıldı Allah seni feraha kavuştursun inşAllah sürekli dua et vakıa süresi ve ismi rahman süresi oku


tuharatu
özürdilerim yanlış oldu ismi rahman duası okumanı tavsiye ederim


YANLIZ ADAM
slm arkadaşlar evet bende 3 çocuk babası 36 yasında biriyim malesef internet üzerinden alıştığım kumar hayatımı mahf etti bütün varımı yoğumu bende aldın bir o kadarda bankalara borçlandırdı çocuklarımın yüzüne bakarken utanç duyuyordum çok kötü bir alışkalnlik yaşamayan bilemez ben kayb ettiklerime deil çocuklarımın rızkını oralarda bitirdiğim için çok ama çok üzülüyorum ama çocuklarıma ve eşime söz verdim irademe sahip çıktım ve artık oynamıyorum ALLAHIN izniyle bırakacam para tekrar kazanılır insan yeterki ailesini kayb etmesin kumar oynayan arkadaşlar varsa hemen towbe edin ve bırakın çok mutlu olursunuz YANLIZ ADAM.


Kayıtsız Üye
Benim kocamda kumar oynuyor.


halilcan
işiniz zor, ne desek vebal altına girebiliriz. anneniz babanız sizi sonuna kadar destekliyorsa onlara daha yakın dursanız daha iyi gibi.


Aba
Başlıca çocukları uzak tutup sıkı denetim altına sökün.
Bir de bunu oynayanlarla konuşurken alttan alttan söz yapıştırın,çalışmaktan çok söz edin,alin terini övün,ona kazanmanın önemli olmadığını vurgulayacak konular anlatın.
Esemeyi önceliklendirin.Bir de ona çok bilgi anlatın.
Bilgisizlik onu ele geçirmesin.Böylelikle beynini kullanabilir,işiniz kolaylaşır.
Çalışmanın önemiyle başkalarının alın terini önemsedikten sonra,bundan artık iğrenecek,kusacak gibi olacaktır.
Unutmayın,bu biraz da saygısızlıktandır,başta sınavlarda dalavere yapmakla başlar….


Kayıtsız Üye
S.a. Bu otomatik benimde yakamı bırakmıyor ne kadar tövbe etsemde cebim biraz para görünce hemen otomatik oynamaya gidiyorum ama bir gerçek daha var beni oraya iten, o da Karım bana ilgi göstermiyor artık eskisi gibi değiliz otomatik oynadığımı bilmiyor kendisi benimle fazla dışarı çıkmaz genelde evde oturmayı ve tv izlemeyi seviyor. Bende yalnız sıkılıyorum ve otomatik oynamaya gidiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz.


arifselim
Aleyküm selam. Bu huy hem dünyan için hemde ahiretin için zararlıdır ve günahtır. Esin seninle ilgilenmiyorsa sen onunla ilgilen onunla daha fazla vakit geçirecek programlar ve faaliyetler yapabilirsin. Bu mazereti Allah’a sunabilecek misin?


Kayıtsız Üye
Bu pisliğin içinde 6 yıldır savaşıyorum.
Defalarca tövbe ettim. Evden atıldım. 9 ay arabada ve garajda yattım. Yinede akıllanmadım. En son dün yine töve ettim. Bakalım ne kadar sürecek.
Almanya/Bremen Böyle bişey olsa gerek.

Okudunuz mu?  Evden kıble yönünü bulmak

Kayıtsız Üye
Kardeşim bu sıkıntını 2015 martında paylaşmışsın okudum ve çok etkilendim bende yazıkki eşi kumar oynayan bir bayanım
kahroluyorum benim bir evlat sahibi olamama sebep bu korkularım böyle bir adamla evlenmek zaten çok büyük yanlıştı
ve bu yanlışımın üzerine bir yanlış daha eklemek istemiyorum şuan 41 yasındayım 5 senelik evliyim çalışan bir bayanım
ayaklarım yere basıyor elhamdülillah herdefasında boşanmayı düşündüm artık tek düşündüğüm neredeyse bu başka birşey
düşünemez oldum evlendiğim günden beri hiçbir hayrını göremedim desem yeridir günübirlik mutluluklar sadece onunlada
evliliğimi yürütemem çok yoruldum çok yıprandım beni benden etti gecem gündüzüm bir oldu artık beynim o kadar yorgun ki
sadece uyumak istiyorum hiç gözlerimi açmadan uyumak düşünmek istemiyorum sadece buraya yazmak istedim çünki içimi
yangınını nerede söndürucemi bilemiyorum giden ömrümemi yanayım bir evlat edinemeyişimemi yanayım böyle bir adama hala şans verdiğimemi yanayım bilmiyorum RABBİM CÜMLEMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN AMİN ECMAİN
Burada paylaşılanları bilhassa kumar oynayan insanların iökümalarını istiyorum sadece maddi anlamda değil manevi anlamdada bizleri kahrı perişan ettiklerini görmelerini istiyorum okadar


Kayıtsız Üye
Slm ben 30 yasındayım bayanım 2 yıl önce kumar başladım bu 2 yıl içi de tam benim 30 bin euro giti credi çekip oynuyorum kendimi tutamıyprum bırak istiyorum bana yardımcı olun 2 çocuk anne siyim


arifselim
Aleyküm selam hanım kardeşim. Bunun en büyük zararı sanadır sonra evlatlarınadır. Sadece bu dünyadaki sıkıntılarla da bitse yine iyi ama ahiretteki azap ve acı çok ama çok daha büyüktür. Aklını başına al tövbe et ve Allah’tan yardım işte. Sen samimi olursan Allah’da sana mutlaka yardım edecek. Ayrıca mutlaka namazlarını kıl çünkü namaz insanı günah ve pisliklerden uzaklaştırır.


Kayıtsız Üye
Bacım benden sana tavsiye hemen boşan davanızda ben úsleniyom sakin hayatını kimsenin mafetmesine izin verme .


Kayıtsız Üye
6 yılık evliyim 2 evladım var 4 seneye yakındır eşim oynuyor kredi elden taksit tlfn alıp sattı çalıştığı yeri dolandırdı ve enson borç karşılığı annem evini verdi annemle kalıyoruz 130 bin tl borcun içindeyiz kendi ailesi sildi benim annem sahip çıkmasına rağmen anneme sesini yükseltiyor artk çok yoruldum napayım borcu ikimizin üstüne boşansamda ödüyeceğim boşanmasamda artk çok yoruldum 4 yıldır bittim artk

Okudunuz mu?  Mezarlıktaki Ses

Kayıtsız Üye
Valla kardeşim bende yıllardır oynayıp bırakamayan biriyim. Ama şimdi bir falcı mı hoca mı ne varmış ona gideceğim. Eğer iyi gelirse sana tavsiye ederim. Yalnı ven böyle bif sry görmedim. Bh nasıl bir şey çıkamıyor insan. Sağlıcakla kal.


Kayıtsız Üye
Slm ben 33 yasında bir bayanın itibarlı bir mesleğim var eşiminde öyle. Ama ne yazıkki 3 yıl önce ben de eşimin çok yüklü meblalarda internetten kumar oynadığını öğrendim önceleri destek olup kurtarayım borçlardan derken evimi kaybettim yetmedi 4_5 bankadan yüklü meblalarda kredi çektiğini öğrendim hep yalan söylüyor ailesini ve beni perişan etti son olarak tekrar benden maddi destek istiyor ama içim el vermiyor 2 evladım var beni de borçlandır di lanet olsun bu illete ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemiyorum artık ne olacaksa olsun bu borçlar beni mahvetti tükendim artık


Kayıtsız Üye
Sizinle aynı duyguları yaşıyorum perişan haldeyim eşim yüzünden itibarınız yerle bir oldu ona inancım kalmadı bu kumar illeti yüzünden


Kayıtsız Üye
Slm 3 yıldır evliyim türkiyeden malese almanya ya gelin geldim eşim 23 yıldır bu illetin pençesinde öğrendiğimde kaç defa yapmıcam bırakacam diye yeminler etti ama ne fayda iki gün öncede lane t olası otomatın başında yakaladım yüzüne tükürdüm belki aklı başına gelir diye gene yeminler etti sonuç güven müven kalmadı bu ikinci evliliğim 1 evladımda var neyapacağımı şaşırdım Allahım bu kumar illetindeki büt ün insanlara akıl fikir versin ıslah etsin Ben yandım başka kimseler yanmasın


Kayıtsız Üye
Bu işler böyle el ayak kırmaklan olmuyor bu bir çok cidi alınacak bir sorundur kendim çünkü bu yollardan geçtim ve Allahıma bin şükür kurtuldum yapacanız bir tek şey var oda terapi yapıp ve Allah’a her gün dua etmek saygılarıma


Kayıtsız Üye
10 yıldır bu illetin içindeyim.Gençliğimin giden en güzel yılları,miktarını benim bile bilmediğim giden paralar ve yıkılan bir yuva bu on yıldan geriye kalanlar…Hala oynuyor muyum?Evet.Kocası bu batağın içinde olan bayanlara tek tavsiyem eşlerini terapili yatılı kumar tedavisine zorlamaları.Belki öyle kurtulur, ihtimal çok az olsa bile…Yoksa boşansınlar.Gerçekler de hayatın kendisi gibi çok acımasız maalesef..Ne 5 yasındaki oğlumun mutsuzluğu ne de annemin geçirdiği sınır krizleri bu illeti bırakmama yetmedi.Yaşadığım onca rezilliği saymıyorum bile..Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Okudunuz mu?  Adak ve vesvese

Kayıtsız Üye
Eşim bahis oynuyor eve getirmez bahis e yatırır bahis için borç eder ama bize zerre borç etmez bütün altınlarımı bahise verdi banka borçları da cabası ne yapmam gerekiyor gerçekten bunaldım dayanamıyorum iki çocuğum var bide


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm arkadaşlar,

burada okuduğum bir Hadisi yazmak istedim Anne ve Baba nın hükmüne riayet etmeyenler Cennet yüzü göremezler. Bazen büyüklerin tavsiyesini dinlemek gerek. Kumar oynayan bir erkek çok büyük bir vebal altına girer eşinin ve çocuklarının rızkını orada harcayan kul hakkına girer buda zulüm ve eziyetten başka bir şey değildir.Evlilik Hayatından hiç bir lezzet alamaz bununda sonu yok zaten Allahtan ümit kesilmez ama böylelerinden pek fazla beklenti içinde olmamak lazım.Yani Hazreti Muhammed sav.dediği gibi çok az insan vardır bu 2 şeyin değerini
bilen birincisi sağlığın ikincisi vicdan rahatlığının.Sağlık gidince birdaha geri gelmiyor bence kardeşim sen kalk 3000 euroyu düşünme sen kendi yavrunu birde sağlığını düşün.Düzelir sanma su testisi şu yolunda kırılır. Özürdilerim ama maalesef bu böyle….


Kayıtsız Üye
Soru: Biz o kadar salak mıyız?
Adamlar; oturduğumuz evin altına ya da iki cadde öteye bayi açmış. Bırak onu ofiste, evimizde, kıçımızı kaldırmadan dünyanın öbür ucundaki maça, casino oyunlarına para vermemiz için sistem kurmuş. Yahu mübarekler sanal tazı koşturuyor… Mevzumuzun diğer ayağı da elimizden düşmesini felaket sayacağımız, telefonlarla yediğimiz naneler roman olur…
Bu adamlar, milyonlar harcayıp bu sistemi, bu ağı, Abdullah, Murat, Ayşe Abla, iyi insanlardır, para kazansınlar; evler arabalar alıp, güllük gülustanlık mutlu bir hayat yaşasınlar diye mi kurdular!..
Adını bile bilmediğimiz takımların hatta ülkelerin maçlarına, şu kazanır, diğeri gol atar, beriki kırmızı görür diye; zor kazandığımız nafakamızı yatırıyoruz…
Cevap: Hayır biz o kadar salak değiliz. Salağın önde gideniyiz!


Kayıtsız Üye
Eşim kumar oynuyor ve inkar ediyor ne yapacağımı bilemiyorum zor durumlardan kurtulduk ama ona aya devam ederse yine aynı duruma getirecek ve ben ne yapacağımı bilmiyor


Kayıtsız Üye
Benim eşimde automat oynuyordu ben ona öyle bir büyü yaptımki şimdi oynayanlara kendisi kızıyor


Kayıtsız Üye
Ben 34 yasındayım Erkeğim internet üzerinden iddia oynuyorum şu an öyle bir duruma geldim ki eşim benden nefret ediyor namaz yok dua yok akıl yok kumar o kadar tehlikeli ki herşeyi kaybetseniz dahi kazanma hırsı yüzünden bir zaman sonra umursamıyor ve hep devam ediyorsunuz. Rabbim bizim gibilere Hidayet versin inşaAllah kurtulurum ve herkes kurtulur ama gerçekten çok zor bize dua edin Allah rızası için

Okudunuz mu?  Ahir zamana girdik mi?

Kayıtsız Üye
Benimde eşim yaklaşık 1 senedir oynuyor. Hep bir şekilde destek çıktım tekrar ayaklanması için ama o parayı bulur bulmaz hemen oraya koşturuyor. Duymadığım küfür kalmadı. Psikolojik şiddet uyguluyor hep. 2 evladım var onlar için sabretmeye çalışıyorum ama artık o kadar yoruldum ki. Allahım al onun canını kurtar bizi diye dua ediyorum artık. Çünkü anladım kendi beyninde bitirmediği sürece ben ne yapsam boş.


Kayıtsız Üye
benim eşimde 11 senedir oynuyor çok şans verdim çok yanında durmaya çalışdim ama emeklerim boşa gitdı ..ben artık ayrılıyorum rabbim hakkımda hayırlısını versin …


yusufgogus50
Haram Yiyenler,Haram Oynayanlar,Haram İçenler.Allah’nin Kurallarını Çiğnemiştir.


Kayıtsız Üye
RABBİM YARDIMCINIZ VE BU DURUMDA OLAN TÜM BAYANLARIN YARDIMCISI OLSUN…ben de yolumu çizme kararı aldığımı daha önce bildirmiştim..hakkımızda hayırlısı olsun inş..


Kayıtsız Üye
Kardeşim bende 27 yasındayım ve 4 çocuğum var.
Eşim gelen paraları kumara harcıyor.
Kendisi çalışıyor, çalıştığı parayı de harcıyor kumara.
Annem babam da istemiyorlar eşimi, bu alışkanlık var diye.
Bende çok çaresizim.
Ben kendimde gazete dağıtıyorum haslık olsun diye, ama onu da atıyor.
2 ev taşındım,eşim kiraları ödemediğinden.
Şimdiki oturdum ev 3 numara.
Napiçamı bende şaşırdım.


Kayıtsız Üye
VAllahi Rabbim herkesin yardımcısı olsun 8 senelik evliyim 2 çocğum var adam evlndgmzden beri oynuyor valla bıktım artık iddia bahis nasıl bir illet anlamadım


Tevbe
allah-u Teala’ya bol bol dua edeceksiniz kocanız için allah-u Teala kocanıza hidayet, size sabır buyursun.


Can42928
Bol bol dua et…. ALLAH yardımcın olsun…


Kayıtsız Üye
Benim eşinde kumar oynuyor yemin ediyor söz veriyor sırtımı döner dönmez yine oynuyor tam güvencem diyorum yine yalanlar yalanlar kimseye güvenemiyorum artık ne yapacağımı bilmiyorum


Kayıtsız Üye
Eşimde ben de güzel mevkilerdeki insanlarız,evleneli 4yıl oldu,200 binin üzerinde paramızı ınternet üzerinden kumar oynayarak kaybetti.yeri geldi benim kartlarımı,yeri geldi babamın maaş kartını dahi gizlice götürüp patlattı.çok severek evlendim ama oğlumun,benim rızkımı her arkamı döndüğümde kumara yatırması beni hasta etti.son olarak arabamızı satıp kumara yatırdı,ne kavga gürültü ne de sevgi ile konuşmak fayda etmedi,psikiyatriste götürdük.sonuç alacağımıza inanmıyorum,boşansam oğluma üzülüyorum boşanmasam kendim için üzülüyorum.Rabbim hidayet versin

Okudunuz mu?  Kadının dokuz (9) nefsi

Kayıtsız Üye
Bak canım bunlar değişmez ben 18 senedir çekiyorum değişmedi ya ayrılacaksın yada bulunduğun duruma alışacaksın çaresi yok bebeğim ben hollandadayım 18 yaşımdan beri çekyorum ablam sadece güvenme boş ver kimseye derdini anlatma çocuğunla mutlu ol hayatı o yokmuş gibi yasa ablam yazık sana tüketme kendini dua oku bu bir illet gülüm iş bulursan çalış kafan dağılır gülüm önce kendin sonra çocukların için yasa bende öyleyim ortada maymuna döndüm öyle işte


cpuslayer
Kumardan gelen musallattan kurtulmadıkça eşiniz zor kurtulur kumardan. Sizin rahatsızlıklarınıza da bakılırsa siz de musallat yaşıyorsunuz. Tansiyon, şeker ve psikolojik rahatsızlıklar musallat kaynaklı %95 gibi bir ihtimalle. Kalan kısım ise bazı tıbbi rahatsızlıklar sebebi ile oluyor.

Gelelim ne yapabileceğinize.
Önce eşiniz ”Allah’ im kumar oynamaktan tevbe ettim estağfirullah ya Gaffar.” bu tevbeyi 100 kere yapsın.
Ardından kumar oynama günahıma kefaret olması niyeti ile diyerek sadaka verecek. Vereceği sadaka miktarı kumara yatırdığı para kadar olacak. Ancak böyle bir durumun yokluğunda güç yettiği kadar sadaka verildiği takdirde bu kumardan gelen şeytan olur.
Ayrıca siz ve eşiniz de sağlam bir nasuh tevbesi yapsın bunu yaptıktan sonra. İbadetlerinizi yapın.
”Yapmış olduğum tüm beddualardan lanetlerden kahirlardan intizarlardan küfürlerden sitemlerden ve tüm kötü sözlerden tevbe ettim estağfirullah ya Gaffar.” bu tevbeyi 100 kere yapsın ve siz de yapın.
”Üzerinde hakkım olan herkese hakkımı helal ettim. Helal ettim Helal ettim. Şahit ol Yarabbi.Şahit ol Yarabbi.Şahit ol Yarabbi…” Bunu da yapın ve yapsın.
Zekat vermiyor iseniz zekatınızı vermeye başlayın. Eksik verilen veya vermediğim zekatların yerine geçmesi niyeti ile diyerek sadaka verin.
Namaz kılmıyorsanız kılın. İnsana namaz kılmamak başına belaların gelmesine zaten yeter.
Faiz ile ilişiğiniz varsa kredi kartlarınızı kırın atın. bankanın önünden dahi geçmeyin. Kredi ödeme gibi bir durumunuz varsa ”Aldığımız ve verdiğimiz faizlere kefaret olması niyeti” ile diyerek sadaka verin.

İSLAMİYET YAŞANMIYORSA BİR AİLEDE HUZUR YOK UNUTMAYIN.

Okudunuz mu?  Namazda uyarmak

Kayıtsız Üye
Merhaba benim eşimde kumar oynayıp duruyor. Yakaladığım zaman tamam bırakıyorum deyip daha sonra tekrar başlıyor üstelik aşırı derecede yalan söylüyor kendimi hem psikolojik olarak hem bedensel olarak çökmüş hissediyorum Almanya’ya gelin geldim. Gurbetlik zaten zor eşimde böyle yapınca dahada zor. Bir evladım var. Çıkmazdayım ne yapacağımı bilmiyorum :((


Kayıtsız Üye
Esselamünaleyküm hayırlı sabahlar arkadaşım gerçekten senin buradaki mesajını okudum ve çocuk olayı başta olmak üzere bukadarmı ortak yanımız olur Allah senin yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun İyki yazmışın çok duygulandım etkilendim bende bulaştım bırakmak için elimden geleni yapçam


Elifazra
Merhaba eşim kumar oynuyor ama eşim öyle kumar oynayacak bir insan değil dı ne yapacağımı bilmiyorum bütün paramızı yedi bitti sabır ediyor um Allah a dua etmek ten başka bir çarem yok Vazgeçmesi ve bırakması için ne yapmalıyım hangi dua yı okumalıyım ve eşime niye böyle yapıyor Sun kumar oynuyorsun dediğimde oynamak istemiyorum ama nasıl oluyor da oynuyor m bilmiyorum ben de muska faln vardır diyo ne yapmalıyım


Ömer Faruk
Kardeşlerim, gördüğüm kadarıyla hanım kardeşlerim özellikle bu dertten dertli, Aile danışmanı terapist bir kardeşiniz olarak bazı tavsiyelerim olacak, ben de Fransa’da yaşıyor bu illete bulaşmış insanları görüyorum. Aşağıdaki tavsiyelerime uyar ve iradeli bir şekilde uygularsanız biiznillah bağımlı yakınınız kurtulacaktır.

Kötü alışkanlığa sahip yakınınızı bundan döndürmenin birinci şartı KARARLILIK!
1- Kumar oynayan yalan söylüyor ve sürekli sözünden dönüyorsa bilin ki sürekli tekrarlayacaktır.
2- Evli olan hanımlar, kesinlikle bu illeti bırakıncaya kadar kararlı bir şekilde eşinizden ayrı durmalısınız! Varsayın ki “oldu”! Oluşu olan bir gün ağlar, delisi olan hergün ağlar der atalarımız. Bu KARARLI olmada ilk adımdır.
3- Çevre ne der diye içinize sindirirseniz çocuklarınızı mahvettiğiniz gibi kendinizi de mahvedersininiz.
4- Siz iradeli olmazsanız, iradesini kaybetmiş birine yardımcı olamazsınız.
5- Bu kumar düşkünlerini genellikle “acıyan”! akrabaları ayakta tutuyor. Herkes elbirliği edip kendisiyle de konuşup bu illeti bırakıp, tamamen kazandıklarını eve getirmedikçe kendisini kabul etmeyeceklerini belirtmeliler.
6- Çocuğunuz için geleceğiniz için KARARLI olun!

Unutmayın tedbir almadan takdiri beklemek aptalların işidir. Tedbir söylediklerim, sonrası ise Rabbimize tevekkül. Herşeyin varıp gideceği yer Allah’tır. İNşAllah kumar karanlığı çöken evler Rabbimin nuruyla aydınlanır.

Okudunuz mu?  Maliki Mezhebi'ni Gusül Abdesti'nde taklit

Kayıtsız Üye
Slm bende türkiyeden geldim ve bu pisliğe bulaştınmı bırakamıyorsun,,tekçare fırsat oldukça Türkiye uçmak ben ordayken aklıma bile gelmiyor senede 5-6 kez uçuyorum artık ..sizde öyle yapmayı deneyin otomata gidecek para bilete gitsin


mum
< gerçekten bunu yapan insanların tedavi görmesi şart. Bırakmıyorlar. >
Ayen öyle… İki öğrencim var, derslere gelirler namaz kılarlar ve herkes için sözde dindarlar ama tek sorunları KUMAR
Kumar olunca yalan geliyor aile sorunları geliyor ve diğer belalar
Allah hidayet versin oynayan müslümanlara


Açelya
Kaç kendini kurtar dedeni ne dinliyorsun sen çekiyorsun deden deil ki bak ailende destekliyor seni neyi bekliyorsn bırak ayrıl yazık sana daha çok gençsin düzelecek diye bekleme sakin


Kayıtsız Üye
Yorumları okudum. Benim eşimde malesef bu işlerle uğraşıyor. Okadar Çalıştığı parayı yatırıyor. Kaç kez yakaladım. Burada her adım başı kumarhane ve bir kaç yerdn kendini engelletti falat başka yerlerde oynuyor. Kaç kez söz verdi bana yardım et dedi ama Daha dün 1900 £ yatırmış. Ne yapmam gerek bilmiyorum artık hiç gücüm kalmadı.


Ömer Faruk
Öyle söz vermeyle olmaz, ya tedavi olacak ya da ayrılıp gideceksiniz yoksa da şikayet etmeyeceksiniz. Bu şekilde sorunu olan ailelerde sorun yalnızca bağımlıda değil, onu destekleyen ve düşmesine engel olan aile üyelerindedir. Siz onun düşmesine engel oldukça o devam ediyor.

Anlıyorum bir sürü sebepleriniz olabilir ama eşinizin bağımlılığını oturarak ve sabrederek (!) halledemezsiniz. İslamda sabır oturup beklemek değildir. Bunu müslüman olsun olmasın herkes yapar, yani beklemek. İslam’daki sabır aktif olanıdır. Yani gerekli önlemleri alır öyle sabır edersin.

İflah olmayan bağımlı bir eşle yaşamak 10 tane çocuğa tek başına bakmaktan daha zordur..


fth123
Allah rızası için hicret edin, umuyorum ki Allah sizi her açıdan ihya edecektir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 3 yıllık evliyim diye daha önce yazı yazan kişiyim dün evimi terkettim ona düzelirse döneceğimi dedim umudum yok böyle devam ederse boşanma kararı alaçam sadece düşündüğüm oğlum Allah yardım etsin bize


Kayıtsız Üye
Umarım hakkınızda hayırlısı olur gönül ister ki ayrılmayın . Oğlunuz anne babasıyla büyüsün . Eşiniz bırakmak istiyor mu . Yeşilay’ı aradığınızda eğer İstanbul’da yaşıyorsanız grup terapisine çağırıyorlar . Benim eşim gitti psikiyatriye gitti ilaç kullandı felan ama altı ay oynamamıştı . Sonra yine başladı çok umut vermek istemem ama deneyin inşAllah size çözüm olur .

Okudunuz mu?  Arapça yazı önemli

Kayıtsız Üye

Aynı durumdayım ne olacak bende bilmiyorum almanyada her köşede otomat var işimiz zor

 


Kayıtsız Üye
merhaba bu alışkanlığa bende bulaştım ve mahvoldum eşimin altınlarından tutun ona çektirdiğim kendi çektiğim krediler hepsini yatırdım kazandığımda da paramı göndermediler dolandırdılar beni şu anda uçan kuşa borcum var ödeyemiyorum yardım istiyorum bulamıyorum. borçları kapatmış olsam bir daha hayatta elimi sürmem ama kapatamıyorum. intihar eşiğine geldim sonuç bulamıyorum. çok dua ediyorum çok yardım istiyorum ama elimden bir şey gelmiyor. borçları kapatmak için böbreğimi bile satmak istedim. ama yok bulamadım. ne yapacağımı bilmiyorum sonumu göremiyorum.

Şemayadoğru
Yanlış yola sapmış kişileri kurtarmaya çalışmak mümkünse deneyin. Baktınız olmuyor. Yapacak bir şey kalmıyor pek zaten.


Ömer Faruk
Sevgili kardeşim, Allah sız irade koymadıktan sonra yolunuzu ayırmaz. Mucizevi dua yoktur. Bu başlık altında yazdığım yorumu lütfen okuyunuz.


Kayıtsız Üye
Merhaba Ömer Faruk hocam irade ile ilgili yorumunuzu ve başlık altına ne demek istediğini İ anlamadım. Bu işin içinde şiddet de var tabiki.


Kayıtsız Üye
Çok kötü bir alışkanlık ALLAH akıl fikir iman ihlas versin inşAllah hayatınıza haran katarsanız hayatınız haram olur..

Slm Allah dan başka kimse sana yardım edemez bunu böyle bil Allah’a yönelirsen kalben iman edersen kurtulursun benim gibi bir insan kurtulduysa herkes kurtulur


Senemir
Slm arkadaşlar bende bu saatte benim gibi bu sıkıntıları yaşayan insanlar var mı diye merak ederken kendimi burada buldum aynı dert eşi dede var 8 yıllık evliyim 5 yasında bir oğlum ve 7 aylıkta hamileyim kumar kötü ben boşanıyorum yıllar önce yapmam gerekeni Allah izin verirse şimdi yapıcam inandım güvendim dayak da yedim küfürde yedim sabrettim olmadı hamileliğim kızım için şans verdim olmadı Allah hem izin yardımcısı olsun bence bu huy bırakılmaz iyi geceler


erbo144
Nişanlıyım 2 yıldır kumar illeti ile mücadele ediyorum. Şu ana kadar pek çok tövbe ettim. Ama ne yaptıysam olmadı. Hep bir şekilde bu kumar illetine bulaştım. Şimdi kumar borcum yüzünden isimden ve nişanlım dan oldum. Hayatım düzenim hepsi gitti. Ölsem kurtulsam diyorum o da çözüm değil. Şimdi kendi başıma ruh gibi yaşayan bir ölü gibi yaşıyorum. Nereye kadar böyle devam eder onu da bilmiyorum. Sanırım herşeyi blr yerde bitireceğim. Anneme en çok üzüleceğim. Ve de kendime. Yapamadım. Beceremedim.

Okudunuz mu?  Mezi ve idrar bulasan kıyafet ile namaz kılmak

Ömer Faruk
Her kötü şeyden kurtulmanın yolu önce KARAR VERMEKTİR. Karar almak için de iyilerle istişare etmektir. Sonra da bu istişareye İRADE koymaktır. Bu yolu izleyen hiç kimse rezil olmaz, pişman olmaz. Sabır ve sebat acıdır fakat meyvesi tatlıdır.

Bütün muzdarip kardeşlerime kolaylıklar diliyorum.


Kayıtsız Üye
Bende yaklaşık lise yıllarımdan bu yana at yarışı illetiyle boğuşuyorum çok para kaybettim ama bir türlü içimdeki dürtülere engel olamadım bir ara tedavi gördüm 3 Ay bıraktım cebim para gördü başladım tekrar yine dibi gördüm ve bugünden sonra bir daha tövbe edip kapısından bile geçmiycm yaklaşık 20 yıllık bir zamanım böyle geçti yaşım 33 artık bir şeylere dur dememin Zaman’ı bu tarihi unutmicam Allah herkesim yardımcısı olsun amin


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar eşimle 7 seneden beri evliyiz ve bilmeden evlendim 7 seneden beri oynuyor ve artık çığırından çıktı yasal olmayan bazı şeylere başvurmuş dayanamıyorum artık en sonunda beni ve kızımı bırakıp memleketine gitti annesinin yanına herkes öğrendi anne ve babam istemiyorlar ama ben arafta kaldım çocuğum var babam nerede diyor bu illeten nasıl kurtulunur bu arada psikiyatriye gittik ama 1 hafta ilaçları kullandı normal telefon kullanıyordu sonunda patladı ve bizi bırakıp gitti


FıkıhYolu
abla sana şunu tavsiye ederim şeriata muhalif ters işler üzerinde devam ederse esin tevbe teklif edersin etmezse daha devam ederse kendisinden ayrılırsın en doğrusunu Allah ve rasulu bilir elbet


kumardan kurtulmak için dua, kumardan kurtulma duası, kumar oynayan için dua

Bu kategoride yer alan Aleviler Hz Ömeri sevmezler diye bi inanış var bu doğrumudur ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kumar oynayan, evini hiç düşünmeyen eşten nasıl kurtulmak gerekir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.