Anasayfa
13 Kasım 2023, 3:36
hakkinda
Yönetici

Evrendeki düzen hakkında bilgiler

Evrendeki düzen hakkında bilgiler

Kayıtsız Üye
Evrendeki düzen nedir Evrendeki düzen hakkında bilgilere ihtiyacım var Dini bilgiler ışığında bana Evrendeki düzeni anlatır mısınız ?


Cevap: evrendeki düzen hakkında bilgiler

Muhasibi
Allah evrende yarattığı her varlığı belirli bir ölçü içinde, özenle yaratmıştır. Bu nedenle Allah’ın yarattığı varlıklarda güzellik, ölçü, uyum ve denge vardır. Bu konuda Yüce Allah Kur’an’da şöyle buyurmaktadır. Biz her şeyi bir ölçüye göre yarattık (Kamer suresi, ayet 49)
Ayrıca Allah, evrendeki yarattığı her varlığa yapacağı işe uygun yapı, biçim, özellik ve yetenek vermiş; boş ve yersiz hiçbir şey yaratmamıştır. Bu konuda Yüce Allah Kur’an’da şöyle buyurmaktadır. Güneşi ışıklı, ayı da parlak kılan, yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için aya evreler koyan Allah’tır. Allah, bunları boş yere yaratmamıştır. O, ayetlerini düşünen bir toplum için ayrıntılı olarak açıklıyor. (Yunus suresi, 5)

Okudunuz mu?  Tevrat, Zebur, İncil Kur'an-ı Kerim hakkında bilgi verirmisiniz?

Cevap: evrendeki düzen hakkında bilgiler

Kayıtsız Üye
aynı şekilde Allah her şeyi ölçülü vebu şekle uygun yapı vermiştir tşk herkese


Yorum: Evrendeki düzen hakkında bilgiler

Kayıtsız Üye
Yağmurun yağması . Mevsimlerin düzene göre ilerlemesi dünyanın dönmesi


Kayıtsız Üye
Teşekkürler Allah razı olsun çok işime yaradı. Sağolun var olun.

Okudunuz mu?  Cebeli Tarık hakkında bilgi verir misiniz?

Kayıtsız Üye
Evrende sorunsuz bir şekilde anlaşılamaz bir düzen vardır. Bu düzen ancak bir yaratıcının eseri olarak açıklanabilmektedir. Evrende sürekli olarak gece ve gündüz olmakta sürekli olarak mevsimler değişmektedir. Öyle bir düzen ki dünya bir cm ileride olsa sıcaktan yanacak bir cm geride olsa soğuktan donacaktı. İşte öyle bir yaratıcı ki biz insanlar için çok güzel bir ev yaratmış ve bizlerden bu sonsuz nimetler karşısında sadece ona ibadet etmemizi istemektedir. Bu mükemmel düzende Allah’a şükür etmemiz gerekmektedir.

Okudunuz mu?  Papaz Büyüsü Nedir Nasıl Yapılır? Papaz Büyüsü Hakkında Bilgi

Kayıtsız Üye
Din dersinde hocamız ödev verdi sağolun ödevi çok fayfalı oldu


Kayıtsız Üye
Herkese katılıyorum teşekkür ederim


Kayıtsız Üye
Çok teşekkür ederim çok güzel tanıtmışsın


evrendeki düzen hakkında bilgi, evrenin düzeni hakkında bilgi, evrenin düzeni

Bu kategoride yer alan Adağı yerine getirmeyenin başına belalar gelir mi? Adak hakkında bilgi... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evrendeki düzen hakkında bilgiler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.