Anasayfa
18 Haziran 2021, 4:15
aile
Yönetici

Çocuğuna söz geçiremeyen anne ve babalara

Çocuğuna söz geçiremeyen anne ve babalara

ŞEHİD
Bir adam, Hz. Ömer (r.a)’ya gelerek oğlunun serkeşliğinden, ana-babasına karşı geldiğinden şikayette bulundu.Bunun üzerine Hz. Ömer (r.a) onun oğlunu huzuruna getirip ana-babasına karşı gelmemesi ve onların haklarını unutmaması hususunda dikkatini çekti.Oğlan şu cevabı verdi.
"Ya Emiral-Mü’minin, çocuğun ana-babası üzerinde hakları yokmudur?" Ömer (r.a.) "Evet vardır," diye cevap verdi. Oğlan, "onlar nelerdir?" diye sorunca, Ömer (r.a) şöyle cevap verdi:
1-"Evlenirken anasını araştırıp seçmesi,
2-Çocuğu doğunca ona güzel bir isim koyması (müslüman ismi)
3-Allah’ın Kitabını ona öğretmesi bu haklardandır."
Oğlan bunları dinledikten sonra dedi ki; "Ya Emirel-Mü’minin doğrusu babam bunlardan hiçbirini yerine getirmemiştir.Anama gelince, zenci bir kadındır ve aynı zamanda mecusidir.Benim ismimi Cual yani "kara böcek" koymuş ve Allah’ın kitabını da bana öğretmemiştir, bir harf olsun belletmeyi akletmemiştir.Şimdi benden ne saygı ve terbiye bekliyor?"
Bu sözleri üzerine Hz. Ömer (r.a) o adama dönerek dedi ki:
"Be adam! Bana gelip oğlunun serkeşliğinden, ana-babasına asi olduğundan şikayet ediyorsun;oysa ondan önce sen ona asi olmuş, haklarını çiğnemişsin, o sana kötülük etmeden sen ona kötülükte bulunmuşsun."

Okudunuz mu?  Eşimizi ALLAH İçin Sevmek ...

Cevap: Çocuğuna söz geçiremeyen anne ve babalara

İKBALE
Anne ve babaların çocukları üzerindeki yegane görevleri dinlerini öğretmeleridir. İslam dini ahlaktır. Ahlakı doğru yerden öğrenen ve temelini bu şekilde alan kimse karakterli bir birey olur.


Cevap: Çocuğuna söz geçiremeyen anne ve babalara

Kayıtsız Üye
Bende evladına söz geçiremeyen onu ahlaklı bir şekilde büyütemeyen bir anneyim. Bu saatten sonra düzeltmek zor Rabbim Hidayet versin insAllah. Anneye babaya saygı her daim olmasi lazım. Ahlaki güzel evlatlar yetistirmemizi nasip et Allahım Amin amin amin

Okudunuz mu?  Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim

asi çocuğa okunacak dua, asi evlada okunacak dua, asi çocuğa okunacak dualar

Bu kategoride yer alan Ben engelli bir genci seviyor ve evlenmek istiyorum. Ama engeli yüzünden babam asla razı olmuyor. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuğuna söz geçiremeyen anne ve babalara Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.