Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:07
sizden04
Abone

Mezhepsizler.. Hayreddin Karaman, Vehbe Zuhayli Bunlar mezhepsizse bunların hiçbir görüşüne bakmamak mı lazım?

Mezhepsizler.. Hayreddin Karaman, Vehbe Zuhayli Bunlar mezhepsizse bunların hiçbir görüşüne bakmamak mı lazım?

burakin
Ben okuduğum yazılarda önceden güvendiğim hocaların mezhepsiz olduğunu gördüm.Mesela Nureddin Yıldız,Hayreddin Karaman,Vehbe Zuhayli.Bunlar mezhepsizse bunların hiçbir görüşüne bakmamak mı lazım?


Cevap: Mezhepsizler… Nureddin Yıldız,Hayreddin Karaman,Vehbe ZuhayliBunlar mezhepsizse bunların hiçbir görüşüne bakmamak mı lazım?

@mir
forumduasi.com/ilim-ogrenmek-ve-ogretmenin-fazileti/105013-hakikat-hakikattir-kimden-gelirse-gelsin-alinmalidir.html

yukardaki linki tıklayınız


Cevap: Mezhepsizler… Nureddin Yıldız,Hayreddin Karaman,Vehbe ZuhayliBunlar mezhepsizse bunların hiçbir görüşüne bakmamak mı lazım?

Hoca
< Ben okuduğum yazılarda önceden güvendiğim hocaların mezhepsiz olduğunu gördüm.Mesela Nureddin Yıldız,Hayreddin Karaman,Vehbe Zuhayli.Bunlar mezhepsizse bunların hiçbir görüşüne bakmamak mı lazım? >
Burak kardeş, neye dayanarak bu kanıya vardın?


Cevap: Mezhepsizler… Nureddin Yıldız,Hayreddin Karaman,Vehbe ZuhayliBunlar mezhepsizse bunların hiçbir görüşüne bakmamak mı lazım?

burakin
Bazı sitelerde isimleri geçiyor,mezhepsi olduklarının gerekçeleri de var oralarda,ben de orada okuduğum için şüphelendim,tam bilmiyorum.


rana
net aleminde aldigin bilgiye dayanarak böyle alimlerin ilminden mahrum kalmaya gözealdin öylemi kardes 🙂
üzüldüm gercekden..

Okudunuz mu?  Kredi kartıyla peşin fiyatına taksitli alışveriş caiz midir?

ehli sünnet
Burakin kardesim çok guzek bir soru sormussun. Ben nette bir konu uzerine gezinirken tavaffuk sorunu gördüm ve ehli sünnet dairesinde sana cevap verilmemis olmasi beni uzdu. Bende hemen sana cvp verebilmek için siteye uye oldum. Soruna cvp olarak su hadis serifi yazmak uygun olur diye düşünüyorum: Bir gun sahabilerden birinin bahcesine seytan girer, sahabi ne yaparsa yapsin seytani cikaramaz. seytan sahabiye derki "ben sana bir sey ogreteyim mi? onu yaparsan ben bahcene giremem" Sahabi "nedir o" diye merak eder. Seytan devam eder "sabahlari Ayetel kursiyi okur isen ben bahcene giremem". Sahabi bunu yapar ve seytan gercekten giremez. Vahiy ile her seyden haberdar olan Rasulullah efendimiz o sahabiye seytan sana ne ogretti diye sorar ve sahabi Rasulullah efendimize herseyi anlatir. Peygamber efendimiz bunun uzerine buyurur ki. Sakin seytana aldanma, o sana bugün dogruyu ogretti, guvenini kazanmak istedi yarin sana yanlisi ogretecek. Aklin yolu birdir bence bu hadis bu konuya aciklik getiriyor ama yinede devam edeyim. Kafalarindan hiç bir kaynaga dayanmadan sana cvp verenlerde iyi okusun

Okudunuz mu?  Herşeye şükür edilir mi ?

Değerli kardeşimiz;
Peygamberimiz, " Yahudiler 71 firkaya bolundu, Hristiyanlar 72 firkaya. Ümmetim ise 73 fırkaya bolunecek, bunların içinden bir fırkası ehl-i necat olacaktır" buyurmuş.
Peygamberimiz bu hadîsi irad edince ashab sormuşlar: Yâ Resûlâllah, o kurtulan fırka hangi fırka olacaktır?
Şöyle cevap vermiş: – Benim sünnetimden şaşmayanlar kurtulanlardan olacaktır! Yâni ehl-i sünnet ve cemaat mensuplarıdır.(Tirmizi,iman,18; Ibni Mace,Fiten,17; Ebu Davud, sunne 1)

Binâenaleyh, Peygamberimizin kitaplarda yazılı olan sünnetlerine bağlı kalan Müslümanlar, ehl-i necat, yâni kurtulanlardan olacaktır. Yeter ki sünnetten ayrılmasın, onu tek ölçü bilsin, şahıslarında tatbik etmekte ihmale düşmesinler.
Fırka-ı Naciye, kurtuluşa eren, ahiretteki her türlü azabtan beraet ederek, necatını, kurtuluşunu eline alan topluluk, zümre demektir ki, bunun bir adı da Ehl-i Sünnet ve’l-Cemaattir. Diğer bir ifade ile Fırka-ı Naciye, Kur’an-ı Kerîm’in hükümlerini kabul ve tasdik etmekle onlara uyan, Hz. Peygamberin ve O’nun büyük ashâbının yolunu aynen takip eden büyük topluluk, cemaat demektir.
Hz. Peygamber (s.a.s) Ebû Hureyre’den rivayet edilen bir hadislerinde: "…. Ümmetim yetmişüç fırkaya ayrılacak, kurtuluşa eren fırka (Fırka-ı Naciye) dışında kalan yetmiş iki fırka Cehenneme gidecektir", buyurmuşlardır. Ayrıca bu türden olan hadislerin devamında sahabîlerin, Fırkaı Naciye’den sormaları üzerine Hz. Peygamber, Fırka-ı Naciye’yi: "Benim yürüdüğüm yola ve bu yolda beni takip eden ashabımın yoluna uyanlardır." diye tarif etmiştir.

Okudunuz mu?  Abdest şüphesi

İşte Yüce Allah’ın Resulü Sevgili Peygamberimizin ashabının yoluna uyanlara "Sünnet ve topluluk mensubları" anlamında "Ehl-i Sünnet ve’l-Cemaat" denilmiştir. Bu anlamda Fırka-ı Naciye’yi de Allah’ın Kitabına, yani Kur’an-ı Kerim’e ve Resulünün ve ashabının diliyle nakledilmiş dosdoğru yoluna, Sünnetine uyan Cumhûrun, yani Müslümanların çok büyük bir topluluğunun görüşlerini benimseyip kabul eden ve bunlarla amel eden büyük topluluk olarak anlamak gerekir.

Okudunuz mu?  Kendini zincire vurmak

Ehli necat olabilmek için Hayrettin Karaman, Nurettin Yildiz ve daha nice ehli sünnet olmayan hocalardan uzak durmak temennisiyle. Vesselam.


@mir
< Burakin kardesim çok guzek bir soru sormussun. Ben nette bir konu uzerine gezinirken tavaffuk sorunu gördüm ve ehli sünnet dairesinde sana cevap verilmemis olmasi beni uzdu. Bende hemen sana cvp verebilmek için siteye uye oldum. Soruna cvp olarak su hadis serifi yazmak uygun olur diye düşünüyorum: Bir gun sahabilerden birinin bahcesine seytan girer, sahabi ne yaparsa yapsin seytani cikaramaz. seytan sahabiye derki "ben sana bir sey ogreteyim mi? onu yaparsan ben bahcene giremem" Sahabi "nedir o" diye merak eder. Seytan devam eder "sabahlari Ayetel kursiyi okur isen ben bahcene giremem". Sahabi bunu yapar ve seytan gercekten giremez. Vahiy ile her seyden haberdar olan Rasulullah efendimiz o sahabiye seytan sana ne ogretti diye sorar ve sahabi Rasulullah efendimize herseyi anlatir. Peygamber efendimiz bunun uzerine buyurur ki. Sakin seytana aldanma, o sana bugün dogruyu ogretti, guvenini kazanmak istedi yarin sana yanlisi ogretecek. Aklin yolu birdir bence bu hadis bu konuya aciklik getiriyor ama yinede devam edeyim. Kafalarindan hiç bir kaynaga dayanmadan sana cvp verenlerde iyi okusun >
işte zamane çakma ehlisünnet budur
kardeşim bu hadisin içine bu kadar etmeyi nasıl başarıyorsunuz?
hadisi heva ve hevesiniz doğrultusunda bu şekilde çarpıtırken hiç mi Allah’tan korkmuyorsunuz?
bu hadisi bir yerden kopyaladıysan neden kaynağına bakıp da sağlamasını yapmadın?

Okudunuz mu?  Abdest alırken yüzümüzü yıkadığımızda kulak arkasını yıkarmıyız

< Ehli necat olabilmek için Hayrettin Karaman, Nurettin Yildiz ve daha nice ehli sünnet olmayan hocalardan uzak durmak temennisiyle. Vesselam. >
bu adamların elbetteki yanlışları vardır biz bunu biliyoruz
fakat biz sizin bu adamları asıl sevmeme sebebinizin
onların sizin hadisleri heva ve hevesinize göre çarpıtmanıza engel olmalarından dolayı olduğunu da biliyoruz

Okudunuz mu?  Muhabbet kuşu uğursuzmudur? Bu gibi kuşlarda uğursuluk var deniyor doğrumudur?

ehli sünnet
< işte zamane çakma ehlisünnet budur
kardeşim bu hadisin içine bu kadar etmeyi nasıl başarıyorsunuz?
hadisi heva ve hevesiniz doğrultusunda bu şekilde çarpıtırken hiç mi Allah’tan korkmuyorsunuz?
bu hadisi bir yerden kopyaladıysan neden kaynağına bakıp da sağlamasını yapmadın?

bu adamların elbetteki yanlışları vardır biz bunu biliyoruz
fakat biz sizin bu adamları asıl sevmeme sebebinizin
onların sizin hadisleri heva ve hevesinize göre çarpıtmanıza engel olmalarından dolayı olduğunu da biliyoruz >
Hooop orda dur bakalim. Cakma hadis diyemezsin mutavatir yada zayif hadis dersin. Ayrica bizim bu adamlari sevmeme gibi bir derdimiz davamiz olamaz, SAPIKLARIN HOCASI OLAN İBNİ TEYMİYEYİ SAVUNDUGU ve tevessulu inkar ettigi için Nureddin Yildiz in goruslerini beyanlarini sevmeyiz. Babasinin ciftligimis gibi ehli kitab cennetliktir diyen, diyolog calismalarini surduren Hayrettin Karamanin beyanlarini sevmeyiz

Okudunuz mu?  Yemin Ettim Şimdi Pişmanım

ömerhattab
< Hooop orda dur bakalim. Cakma hadis diyemezsin mutavatir yada zayif hadis dersin. Ayrica bizim bu adamlari sevmeme gibi bir derdimiz davamiz olamaz, SAPIKLARIN HOCASI OLAN İBNİ TEYMİYEYİ SAVUNDUGU ve tevessulu inkar ettigi için Nureddin Yildiz in goruslerini beyanlarini sevmeyiz. Babasinin ciftligimis gibi ehli kitab cennetliktir diyen, diyolog calismalarini surduren Hayrettin Karamanin beyanlarini sevmeyiz >
Ehlisünnet kardeşim bu çakma alim gibi geçinen arkadaşa kulak asma çünkü ne dediğin nede yazdığının farkındadır…Site yönetimide bunu bu durumuna kgöz yummaktadır…Bak şimdi sizin güzel yazına hala kalkmış cevap yazma uğraşında ve çeşitli bahanelerle kendini haklı çıkarma uğraşındadır…ama biryerde ortak noktanız var oda diyaloğçuları sevmiyor….

Okudunuz mu?  Birinden alınan selamı iletmemek kul hakkı mı ?

ehli sünnet
Allah razı olsun kardesim. Ben alim degilim alim gibide gecinemem. Amma herkesin dinini imanini korumasi için oncelikle itikadi konuda bilgi edinmesi gerekir. Elhamdulillah çok temiz ve saglam kapiladan edindik biz bu bilgileri.


ömerhattab
< Allah razı olsun kardesim. Ben alim degilim alim gibide gecinemem. Amma herkesin dinini imanini korumasi için oncelikle itikadi konuda bilgi edinmesi gerekir. Elhamdulillah çok temiz ve saglam kapiladan edindik biz bu bilgileri. >
Amin ecmain kardeşim …Zamanımızda kulaktan dolma sui zanla haraket eden müslümanlar türedi….Herkonuda hemfikiriz kardeşim…


@mir
< Hooop orda dur bakalim. Cakma hadis diyemezsin mutavatir yada zayif hadis dersin. >
kardeş sen kaç yaşındasın?
bir zahmet yaz da ona göre cevab yazalım

Okudunuz mu?  Ya İlahi Ya Rabbi (Peki ne demek bu "İlah" ve " Rab")

bir de hazır yazmışken ben hadise mi yoksa sana mı çakma demişim
bir daha düşün belki anlarsın


Desert Rose
< Hooop orda dur bakalim. Cakma hadis diyemezsin mutavatir yada zayif hadis dersin. Ayrica bizim bu adamlari sevmeme gibi bir derdimiz davamiz olamaz, SAPIKLARIN HOCASI OLAN İBNİ TEYMİYEYİ SAVUNDUGU ve tevessulu inkar ettigi için Nureddin Yildiz in goruslerini beyanlarini sevmeyiz. Babasinin ciftligimis gibi ehli kitab cennetliktir diyen, diyolog calismalarini surduren Hayrettin Karamanin beyanlarini sevmeyiz >
sende hooop dur orada sevmeme derdiniz olmasın zaten,kimsede sevin demiyor
çünkü bu alimlerinde sevilip sevilmeme dertleri olamaz
ama tekfir etme derdiniz çok fazla,biraz vicdanlı olun ve seviyesizleşmeyin
onlar kadar ilme sahip olduğunuzda beğenmediğiniz fetvaları düzeltebilirsiniz
ama önce ilimde o tekfir ettiğiniz alimleri geçmeniz gerek

Okudunuz mu?  Tuvalet adabı ve taharetle ilgili vesvese

< Amin ecmain kardeşim Zamanımızda kulaktan dolma sui zanla haraket eden müslümanlar türedi. >

evet aynen öyle oldu en çokta Ehli sünnet alimleri tekfir eden cinsinden


Eşrefoğlu
< Ehli necat olabilmek için Hayrettin Karaman, Nurettin Yildiz ve daha nice ehli sünnet olmayan hocalardan uzak durmak temennisiyle. Vesselam. >
Doğru dersin kardeş..Allah razı olsun


vehbe zuhayli kimdir, nureddin yıldız, vehbe zuhayli ehli sünnet mi

Bu kategoride yer alan Kabirde sorulacaklar!! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezhepsizler.. Hayreddin Karaman, Vehbe Zuhayli Bunlar mezhepsizse bunların hiçbir görüşüne bakmamak mı lazım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.