Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:06
missa7
Abone

Kadının adeti bittikten sonra gusletmeden cima yapılır mı?

Kadının adeti bittikten sonra gusletmeden cima yapılır mı?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum.

Hocam benim sorum şu :

Kadının adeti bittikten sonra gusletmeden cima yapılır mı? Yoksa gusülden sonra mı yapmak gerekir?
Kadın adetli iken eşini eliyle teskin edebilir mi?


Cevap: Kadının adeti bittikten sonra gusletmeden cima yapılır mı?

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Adet bittikten sonra hanefi mezhebine göre gusül almadan sadece avret yerlerini temizleyerek kadın kocası ile ilişkiye girmesi caizdir. Şafiilere göre ise önce gusletmesi gerekir. Adetli olan kadın eşini eli ile tatmin etmesi caizdir.

Okudunuz mu?  Hidayete ermek için ne yapmalı

Cevap: Kadının adeti bittikten sonra gusletmeden cima yapılır mı?

Kayıtsız Üye
erkek eşi adetliyken onu eliyle boşaltabilir mi? Bilgi verir misiniz


Yorum: Kadının adeti bittikten sonra gusletmeden cima yapılır mı?

arifselim
Erkek veya kadın birbirlerini eşler olarak el ile tatmin etmeleri caizdir. Bu kişinin kendisini tatmin etmesi gibi değildir. Ancak Adetli olan kadının diz ile göbeği arasının açılması çıplak bir halde dokunulması haramdır.

Okudunuz mu?  30 deccal çıkmadan kıyamet kopmaz

Adet bitince gusül almadan ilişkiye girilirmi , adeti biten kadın abdest almadan ilişkiye girebilir mi, adet bittikten sonra gusül abdesti almadan ilişkiye girilirmi

Bu kategoride yer alan Samimiyet; Yüreklerin konuştuğu bir dildir. Çoğunun Yüreği Yetmez ne demek ıstenıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadının adeti bittikten sonra gusletmeden cima yapılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.