Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:04
Nedir
Abone

Hüda isminin kullanımı caiz midir?

Hüda isminin kullanımı caiz midir?

Kayıtsız Üye
Hüda isminin kullanımı caiz midir dini hükmü hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Hüda isminin kullanımı caiz midir?

imam
Türkçede -Latin harfleriyle- yazılan Hüda kelimesi, iki kökten gelebilir. Birisi, Arapça asıllı olup Hidayet kökünden; diğeri ise, Farsça kökenli –ilk harfi noktalı hı – olup sahip ve İlah manasında kullanılır.
Bayan ismi olarak kullanılan isimler -kuvvetli bir ihtimalle- Arapça kökenli olup hidayet anlamına gelir. Nitekim, bizzat Hidayet ismi de yaygındır. Şayet Farsça kökenli olup sahip manasında kullanılmışsa, yine de bir sakınca olmaz.
Sonuç olarak Hüda isminin, hidayet ve sahip anlamında kullanılması caizdir, ancak -haşa- ilah ve kendine tapılan anlamında kulanılması caiz değildir.

Okudunuz mu?  İğde sözlük anlamı nedir?

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


Hüda isminin kurandaki anlamı

Bu kategoride yer alan Mevlâ Nedir ? ve anlamı ne demek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hüda isminin kullanımı caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.