Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:19
missa93
Abone

Peygamberimizin vefatından sonra eşlerinin bir daha evlenmemesinin sebebi saygıdan mıdır sebepleri nedir?

Peygamberimizin vefatından sonra eşlerinin bir daha evlenmemesinin sebebi saygıdan mıdır sebepleri nedir?

Kayıtsız Üye
peygamber efendimiz öldükten sonra dul kalan eşleri ile hiç kimsenin evlenememesinin asıl sebebi efendimize gösterilen saygı mıdır yoksa bu konuyla ilgtili kesin bir hüküm bir Allah tarafından emir mi var lütfen cevaplayın şimdiden çok teşekkür ederim….

Okudunuz mu?  Yardımlaşma ile ilgili sloganlar

Cevap: Peygamberimizin vefatından sonra eşlerinin bir daha evlenmemesinin sebebi saygıdan mıdır sebepleri nedir?

Desert Rose
Ahzab suresi, 53. Ayet:

"Ey iman edenler! Peygamberin evlerine vaktine bakmaksızın ve yemeğe izin verilmedikçe girmeyin. Fakat çağırıldığınız vakit girin. Yemeği yediğinizde de hemen dağılın. Sohbet etmek için de izinsiz girmeyin. Çünkü bu haliniz Peygambere eziyet veriyor, ama o sizden utanıyor. Fakat Allah gerçeği söylemekten utanmaz. Hem O’nun hanımlarına bir ihtiyaç soracağınız vakit de perde arkasından sorun. Böyle yapmanız hem sizin kalbleriniz ve hem de onların kalbleri için daha temizdir. Hem sizin Resulullah’a eziyet etmeye hakkınız yoktur. Ondan sonra hanımlarını da ebediyyen nikâh edemezsiniz. Çünkü bu Allah katında çok büyük bir günahtır."

«Allah’ın peygamberini incitmeniz ve kendisinden sonra O’nun eşleriyle evlenmeniz size asla helâl değildir. Böyle bir şey yapmanız Allah yanında çok büyük (bir günah)tır.»
Peygamber (A.S.) Efendimiz nasıl bütün mü’minlerin en yakın dostu İse, eşleri de bütün mü’minlerin anneleridir.
Onlardan her biri Peygamber mektebinde eğitilip yetiştirilen örnek hanımlardır. Hayatlarının her cephe-si diğer kadınlara ışık tutacak özelliktedir. O bakımdan Peygamber (A.S.) Efendimiz’in vefatından sonra hayatta kalan eşleriyle herhangi bir mü’minin evlenmesi kesinlikle yasaklanıp en büyük günahlardan sayılmıştır.
Artık bu konuda kalbinde bir şeyler gizleyenler de uyarılıyor ve daha nezih düşünmeleri, daha saygılı olmaları isteniliyor.

(bk. Celal Yıldırım, İlmin Işığında Asrın Kur’an Tefsiri, Anadolu Yayınları: 9/4887.)
S.İslmyt


Cevap: Peygamberimizin vefatından sonra eşlerinin bir daha evlenmemesinin sebebi saygıdan mıdır sebepleri nedir?

Muhasibi
Peygamberimizin eşleriyle hem bu dünyada, hemde oteki dünyada evlenmek yasaklanmıştır.

Okudunuz mu?  Kirli su ile abdest almak caizmi?

Ahzab/53. "… O’nun eşlerini nikahlamanız asla caiz değildir. Doğrusu bu, Allah katında büyük şeydir."


Hz Muhammed öldükten sonra eşleri ne oldu, neden peyganber esleriyle evlenilmez, peygamberimiz vefatından sonr karilarina

Bu kategoride yer alan Zulüm ile ilgili vaaz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin vefatından sonra eşlerinin bir daha evlenmemesinin sebebi saygıdan mıdır sebepleri nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.