Anasayfa
27 Şubat 2022, 10:52
missa06
Abone

Allahumme salli ala seyyidina Muhammed ne demektir?

Allahumme salli ala seyyidina Muhammed ne demektir?

Kayıtsız Üye
Allahumme salli ala seyyidina Muhammed ne demektir? Bilgi verir misiniz


Cevap: Allahumme salli ala seyyidina Muhammed ne demektir?

Kayıtsız Üye
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed

Anlamı: Ey Allahım ! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed’e, evladu iyaline, ashabına salatu selam eyle.(Rahmet et, selametlik ver.)

“Allâh ve melekleri Peygamber’e çokça salât ederler Ey mü’minler! Siz de O’na çokça salât getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin” (el-Ahzâb, 56)


Cevap: Allahumme salli ala seyyidina Muhammed ne demektir?

Muhasibi
Anlamı: Ey Allahım ! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed’e, evladu iyaline, ashabına salatu selam eyle.(Rahmet et, selametlik ver.)


Cevap: Allahumme salli ala seyyidina Muhammed ne demektir?

Kayıtsız Üye
merhaba ben cansu rüyamda yeni doğan kız çocuğunun kuran okudugunu gördüm uyandım.ikinci defa uyudugumda yine aynı bebek yeni uyanmış ağlıyordu kucağıma alıp selavat getirdim sustu öpüyodum oda beni öpüyodu gülümsüyodu. yorumlarsanız sevinirim. teşekkürler….


arifselim
Merhaba Cansu hanım, rüyanız öyle hayırlı bir rüyadır ki rüya yorumcularının en hayırlı rüya olrak tabir ettikleri muhteşem rüyalardandır. Allah tealanın dünyada size rahatlık, huzur, mutluluk, bereket ve bolluk içinde bir hayat ihsan edeceği şeklinde yorumlanmıştır. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Ben zikirmatikte Allahumme salli ala seyyidina Muhammed diyorum ve ala ali seyykdine muhammet demiyom bir şey olur mu


arifselim
Evet bu şekilde de salavat edilmiş olur. Ama en faziletlisi ‘Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed’ demektir. Allah kabul eylesin. Amin.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben (Allahumme salli ala seyyidina’yı ) bilmiyorum ?Acaba siz bana yazarmısınız ?


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben dün akşam rüyamda mescidi nebiyi gördüm orda bir çok insan vardı onlarda benim gibi ağlıyordu sonra bir arkadaş yaklaştı dedi ki ben peygamberimizi gördüm sonra bende yalvardım Allahım nolur benim yerime annem görsün diye sonra salavat getirdim başımı kaldırdım bide baktım peygamber efendimiz mescidi nebide oturmus bana bkyor ama yüzü karanlıktı bende ışığı açmak istedim peygamber efendimizde insanlara baktı onu önceden yapmalıydı dedi ve bende üzülerek başımı yere egdim sizce bu nedir


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Rüyada kendisini mescidi nebevide görmek çok hayırlı bir rüyadır. Bu rüya tövbe etmeye ve dualarının kabul edilmesine işarettir. Rüyada peygamber aleyhisselamın görülmesi ise o rüyanın sahih rüya olduğuna yorumlanır. Onun sünnetine yapışmaya, çokça salih ameller işlemeye ve hacca gitmeye de tabir edilmiştir. En doğrusunu biz değil ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
ve ALLAH’IM! Hz. MUHAMMED’E ESENLİK VER.


Kayıtsız Üye
Salavat getirirken Allahüme sallı alla seyidina Muhammed desek yani devamını söylememek sayılıyormu???


Kayıtsız Üye
Selamaleyküm. Ben Mustafa. Bir gün rüyamda 4 halifeden birisi bize fetva veriyor. Ve bu konunun en doğrusunu efendimiz bilir diyor. O esnada peygamber efendimiz hemen yanımızda beliriyor ve elinde nar yerken ben ayağının dibine çökmüşüm bana tebessüm ederek elindeki narı bana tutmam için verdi .o esnada uyandım. Rüyamı yorumlarsanız sevinirim hocam. Saygılar.

Okudunuz mu?  Evlenmeden önce zina yaptım ne yapacağım?

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyan en hayırlı ve en sahih olan rüyalardandır. Rüyada peygamberin olması o rüyanın sahih olmasına işaret eder. Ayrıca rüyanız dünyevi ve uhrevi sıkıntıların atlatılmasına tabir edilir. Onun sünnetine yapışmaya ve salih ameller işlemeye yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Tesbih öyle huzur veren bir ibadet ki o anki huzur çok güzel her namazdan sonra cekiniz içine huzur gelecek


Kayıtsız Üye
Ben Aleviyim bizde Kuran okurken salavat getirildiğinde Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala seyyidina Muhammed Ehlibeyt denir. Merak etmişimdir sonunda neden Ehlibeyt deriz diye bilginiz varsa aciklayabilirmisiniz.


Şem’a
Alevi veya sünni hepimiz ehli beyti katarız

Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin e ala ali seyyidina Muhammed

Burdaki “âli” kelimesi ehli beyt demektir.


Ziya
Selam sevgili arkadaşlar.
Bir rüya gördüm.
Aniden dunyanin sonu geldi gibi birseyler oldu.
Her taraf sanki deprem uyormus gibi dagiliyordu.
Yukaridan bir buyuk demir parcasi ustume dusdu amma bana zarar vermedi,yavasca cikdim altindan demirin.
Sonra bir naktim gok yuzundeyiz ve oradan asagiya bakiyoruz. Asagida her taraf dagilmaya devam ediyor.

3 kisiyiz. Ben,bir erkak daha ve yuzunu hiç amma gormedimmi desem hatirlamiyorummu desem bir erkek daha var. O muminler gibi giyinmisdi.
Dedi yemek yeyelim.bir masa acildi gok yjzinde ve oturub ucumuz yemek yedik. Sonra ben dedim masada kalan ekmek kirintilarink toplayayim ve O adam dediki hayir bekle.bir dua omidu masadaki ekmek kirintilarida toplani yok oldu.

Bir defada baktim yine aynen dunyanin sonu gibi. Gokten atesli taslar yagiyor yere ve o an gokde bir Cam gördüm. Sari renkde isik saciyordu ve Allahu Ekber sesleri duyuluyordu Camiden.
O an ayildim. Ve Azan okundugunu gördüm.

Her iki ruyami yorumlarsiniz sevinirim.
Iste bu kadar


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Her iki rüyanında tabiri hemen hemen aynıdır. Rüya sahibinin bazı şeylerin farkına varması için bir uyarı niteliği taşır. Rüya sahibinin gerçek hayatta korkması gereken şeyler vardır. Dini inançlarını gözden geçirmeli ve daha dikkatli olmalıdır. En doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamu aleyküm ben salavat okuyorum böyle aklima geldiği sürece çok şükür hep aklimda oturdugum yerde uyuduğum zaman abtestli abdestsiz okuyorum abdestsiz okuduğum zaman içim rahat değil acaba niye sürekli okumam gerektigini hissediyorum


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum sayin çok kiymetli buyugum salavat getirirken annem ve babam bana soyle okumami ogrettiler (Allahume salli ala seyyidina muhammet) aceba yalnis mi okuyorum yoksa eksik mi cvplarsaniz sevinirim simdiden Allah razı olsun


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu sana öğretilen salavat şekli doğrudur. Yüzlerce çeşit salavat getirme sözleri vardır hangisi getirilirse olur. Şu şekil en kısa ve en çok getirilen salavat çeşididir:

Okudunuz mu?  Ölülerin ruhları eve gelir mi. Ölüler bizi duyar mı

Salavat:
Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed,

Anlamı:
Allahım! (peygamberimiz) Hz. Muhammed’e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum efendim size bir sorum olacak çok ama çok ozur dileyerek soyluyorum ben çok asabi isyankar bir insanim bir turlu kendimi toparlayamiyorum bunun nedenini arastiriyorum sakin ken elde var hiç annem me soruyorum bana çok ciddi bisey soyledi çok ozur diliyorum annem ben seni kirli iken çok emzirdim diyor çok ozur diliyorum yani cunup ken bebek ken gece çok uyanirdin ve hiç susmazdin aglardin bende mecburen emzirdim diyor gogsumu.simdi efendim degerli buyugum ben ne yapayim çok asi bir kulum ben etkisi ne acaba cvplarsaniz sevinirim simdiden Allah razı olsun


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bir anne evladını cünüpken de adetliyken de emzirmesi haram değildir. Bu çok normal bir durumdur. Bu hatalarının madem farkındasın hatayı başka yerde değil kendinde ara ve kendini ıslah etmeye gayret et.


Kayıtsız Üye
Ruyamda bebek emziriyordum.ve ayrica çok güzel kirmizi kapli bir kurani kerim acip okuyordum önüme ilk cikan Allahumme salli ala ve seyhidinaMuhammed anlami nedir rüyamin.


arifselim
Bebek emzirmek çok değerli rüyalar olarak yorumlanırlar. Kuranı kerim görmek ise, ibadet etmeye, duaların kabul olmasına işaret eder. ‘Allahumme salli ala ve seyhidinaMuhammed’ demek veya görmek ise peygamber aleyhisselamın sevgisine delalet eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum..rüyamda ağaç dalına bağlanmış bir salincakta sallanan üzerinde ehrama benzeyen bir kiyafet olan birinin sallandigini görüyorum.kim oldugunu anlamaya calisirken salincak bana doğru yaklastiginda u zerindekinin peygamber efendimiz (sav)olduğu ilham oluyo .bir ileri bir geri sallanırken bana doğru geldiğinde dişleri görünecek kadar gülümsediğini görüyorum .ne ben konuşuyorum ne de o …yorumlayabilir misiniz ??


arifselim
Aleykum selam. Rüyalar içinde en sahih olanları peygamber aleyhisselaım içinde olduğu rüyalardır. Onu sevmene ve onun sünnetini öğrenerek amel etmek manasında yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar…Rüyamda bir bayan arkadaşım hoşlandığım bir kızı suçluyor ve suçlanmaya karşın hiç konuşmuyordu ve yakın bir arkadaşımın bir erkek yeğeni vardı 7 yaşlarda; ben ilgi gösterince hoşlandım kız ile oynamaya başladı; hoşlandığım kız ona ilgi gösterince darılıp bana geldi ve bir birimize ilgi gösterdik … Sizden ricam yorumlar mısınız..?


arifselim
Merhabalar. Bu rüya genellikle gönül ferahlığına, mutlu olmaya, bekarlar için evlenmeye, aşık olmaya, gönül ilişkilerine bir işarettir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
merhaba bazen çok sınırlı oluyorum ve ofkemi kontrol edemiyorum ve mantıklı düşünemiyorum yardım ederseniz sevinirim.


Kayıtsız Üye
Allahumme sallı ala seyidine muhammet ve ala seyıdıne muhammet….seyyidine ne demek kullanmak gereklimi


arifselim
Buna kısaca salavat denir. Salavat peygamberimiz Hz. Muhammed aleyhisselama karşı gösterilen bir sevgi işaretidir. Onun ismi anıldığında söylenir ve çok sevabı vardır. Bu aynı zamanda kuranı kerimde de geçer ve söylememiz istenir.

Okudunuz mu?  Şeriat hakkında vaaz

Salavatın anlamı kısaca şudur:
Ey Allahım ! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed’e, evladu iyaline, ashabına salatu selam eyle. (Rahmet et, selametlik ver.)


merve2238
Selamun Aleykum benim birde bir sorum olacaktı ?
Bende rüyamda peygamber efendimizi gormeyii çok istiyorum ama bunun için ne yapmalı veya ne dua okumaliyim .bende salavati şerif çok cekiyorum sureler okuyorum namazımı kılıyorum haber namazı kılıyorum bugün dün gece yine niyetlendim rüyamda beyaz bir cübbe giy.is sırtı dönük biri uyandığında amca dedim ? Efendimiz olsaydı derdim o huşu yu hisseddrdim diye dusndum bu arda hepinizin casi mübarek olsun kardeşlerim bu mübarek gunde rabbim cenneti alayı görmeyi nasip etsin inşAllah günahlarimizi af eylesin inşAllah amin amin amin


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Allah hem rüyanda hemde cennetinde peygamber aleyhisselamı görmeyi nasip eylesin. Rüyada görmek için ancak dua edilebilir. Rüyada görüldüğünde o rüya sahih bir rüya olur. Yani şeytan rüyada bile kendini peygamberin yerine gösteremez.


merve2238
Allah razı olsun abi ozaman gerçekten arkası dönük olan amca diye bagirdigim efendimiz mi ?? ????


arifselim
Amin Allah senden de razı olsun. Eğer onun peygamber aleyhisselam olduğu hissi içine doğmuşsa bu rüyadaki odur manasındadır. Herşeyi hakkıyla ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
ya siz burda rüyaları yorumlamışsınız benimkinide yorumlarsanız sevinirim adım berke Rüyamda Kadir Gecesi’idi camiye yetişemicem diye korkmuştum ama evde abdest almamıştım annem bir kaç dağınık harf söyledi şöyle bir şeydi sanırım bgttd diyince abdest alıyorsun dedi ondan sonra camiye çok hızlı koşuyordum caminin orda babamı gördüm sonra camiye girdim üst kata çıkarken abdestim bozuldu sonra camide abdest aldım bir de çok karışık rüyalar görüyorum neden


arifselim
Rüyan senin için hayırlı bir rüyadır. Rüyayı gören kişinin, huzursuzluk çıkaran durumlardan Allah’ın yardımı ile kurtulacağına tabir edilir. İnsan zaman zaman karışık rüyalar görmesi normaldir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba bende rüyamda iki defa mekkeyi gördüm oralara gittim tavaf ettim ve sonra ak sakallı dede gördüm emrah ben öbür taraftan geliyorum senn hiç bir sucun günahın yok yorularsaniz sevinirim


arifselim
Merhaba kardeşim bu çok hayırlı bir rüyadır. Bir kişi eğer rüyasında Kebe’yi tavaf ettiğini görürse o kişi Allah’ın her türlü lütfu ile karşılaşır ve ona el açıp ettiği tüm duaların da kabul olduğunu görür diye ifade edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
SELAM
BENİM BİR SORUM OLACAK!
benim kalbim eskiden çok saf ve temizdi, şimdi o eski günlerime dönmek istiyorum
bir türlü başaramıyorum kalbimden kafamdan hep kötü şeyler geçiyor bunu nasıl yenerim ben
kalbimin çok iyi ve temiz olmasını istiyorum kafamdan hep iyilik geçmesini istiyorum,

bana tavsiyeniz nedir .
şimdiden çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin.

Okudunuz mu?  İftiralar karşısında yapılması gerekenler

Kayıtsız Üye
Dinimizde aletle ibadet yoktur Allahı loto aracı yaptınız 50 tane çekersen şu olur 100 tanede bu olur Allahla aldatmayı affetmiyor yaradan aç da kuran oku


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm iyi günler ben rüyamda bir saraydaydım gökten taç yağdı 9 tane onları alıp yüksek bir yere koydum sonra bir kadın geldi taca dokunmak istedi izin vermedim o Peygamber efendimizin tacı dedim sonra kadın bana saldırdı ben de kurtulmak için dua ettim kadın uçan balığa döndü rüyamın anlamı nedir acaba?


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyayı gören kimse için, iyi, şerefli veya kıymetli bir durumda olan şeylerini kaybetmeye neden olabilecek bir şerli kimseye alamet edilir. Elbette Allah’tan hayırlısını dilemek gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen de sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Allahım bütün müslümanları af eyle


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm, ben geçen hafta bir rüya gördüm rüyamda geceleyin karanlık ve ben oturma odasındayım ayak yerde ayak izi görüyorum rüyamda ve bu kimin ayak izi diyorum yanımda kimse yok rüyamda ama birisi bana peygamber efendimizin ayak izi abdest aldı diyor ve ben çok şaşırıyorum o esnadada hemen uyandım ve direk saate baktım saat gece 4:50 idi acaba bu rüyamın anlamı nedir acaba? cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyada peygamber aleyhisselamın ayak izini görmek onu gerçek hayatta izinden gitmek gerektiğine ve bu konuda var olan eksikliklerin varsa onları gidermen gerektiğine işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ramazanda Nihat hatipoğlu nun programını izlerken peygamber efedimizle ilgili nasıl defnedildiği ilgili anlatıyordu bende o an içimden Allahım keşke ruyamizda görebilsek diye geçirdim ogece peygamber efendimizi ilk altı yedi yaşlarında gördüm ama yüzü biraz esmer hafifte toz lekeleri vardı sonra iki üç yaşlarında bir bebek olarak gördüm bana hafif tebessüm etti sonra peygamber efendimizin kendi evinde kefen sarılmış Hz. Alinin onu omzuna alarak taşıdıgını ve Hz. Ayşe annemizde yanlarindaydi.yorumlarsaniz sevinirim hayırlı kandiller


arifselim
Böyle rüyaların görülmesi Peygamber aleyhisselama olan sevgiden dolayıdır. Genel olarak ona duyulan özleme, muhabbete ve sünnetine uymanın gerekliliğine alamet eden hayırlı ve güzel bir rüyadır. Herşeyi hakkıyla bilen ancak Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Iyi günler. Ben iki sefer bir kaç gün aralıklı ayni içeriği olan iki rüya gördüm. Birincisi evimde iki timsah biri kötü ve biri kendini iyi niyetli gösteriyor.
Kötü niyetli tuttuğum gibi kapı dışarı atıyorum diğerini içerde bırakıyorum ve bir müddet Zaman sonra beni ısırmaya yelteniyor fakat başarılı olamıyor.
Sonra onuda tuttuğum gibi kapı dışarı ediyorum.

Ikincisinde bir otel odası gibi bir yerde banyodan çocuk çığlıkları yükseliyor. Banyoya girdiğimde timsah çocuğun üzerine yürüyor ve tuttu tutacak. Hemen
odaya koşarak birşeyler aramaya koyuluyorum ve duvarda kancaya takılı baltayı fark ediyorum. Elime kaptığım gibi banyo koşarak balyozu yere vuruyorumki
timsahın ilgisini kendime çekmek için. Yere tıklatarak yavaş yavaş dışarıya doğru çekmek amacım sonra hızlıca odaya girip kapıyı kapatıp çocukla kendimi
muhafaza etmek. Tam kapının önünde arkama bakıyorum o anda yine ikinci timsah beliriyor az ilerden. Karadan koştura koştura yanıma yaklaşıyor ve ben,
bu hayvanlar karada ne zaman´dan beri bu Kadar hızlı hareket edebiliyorlar diyorum. Önüme döndüğüm gibi diğeri odadan çıkmış çoktan ve beni ısırmak için
ağzını açmış üstüme geliyor. Baltanın ahşap tarafıyla kafasına vurduğum gibi onu sersemletip planımı başarıyla uyguluyorum ve odanın kapısını kapatıp hem
çocuğu hem kendimi muhafaza altına alıyorum.

Okudunuz mu?  Edebiyatta nesir ve nazım arasındaki farkları öğrenmek istiyorum

Tuhaf olan her iki rüyada aynı timsahlardı ve her ikisindede beni ısırma eylemleri onlar için başarısız sonuçlandı.

Teşekkürler.


arifselim
İyi günler kardeşim. Timsahlar rüyada alçak birine, dost görünen düşmana, rakibe, zulüm eden kişiye ve hile ile kazanç elde eden kimseye delalet eder. Onu dışarı atman hayırlıdır. Diğer rüyan ise ise, aynı şekilde tabir edilir. Bu timsahlardan kurtulmanın manası, şerlilerin ve düşmanların şerrinden korunmak manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Peygamber Efendimiz alemlere rahmet olara gönderilmiştir. Ona belli bir ömür biçip öldüğünü zannetmekteyiz. Insanlar ölüp tekrar dirilince gerçekleri görecek ama geç kalınmış olacak peygamber efendimizin dediği o onun yüzünü bu dünyadayken göreceksin Allah ne diyor bu dünyada kör ve ama olan diğer dünyada daha kör daha amadir.

Merhaba,
Rüyamda rahmetli annemi gördüm hamur yogurmuş gozleme yapiyordu. Ben napyorsun anne diye sordugumda ise kizim yarina hazir olsun diye cvp verdi..
Ne anlama geliyor yorumlarsaniz sevinirim.
Hayırlı aksamlar


arifselim
Merhaba. Allah rahmet eylesin. Rüyada görülen hamur ve gözleme açılması bir çok hayır bereket ve bol rızıklar manasındadır. Özellikle de maddi ve manevi sıkıntıların bitimine işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda pencereden bakıyorum gökyüzüne kıble yönüne gökyüzünde bir grup yıldız bir araya toplanmış çok güzel parlıyolardı sonra güneş doğmaya başladı güneşi değil saçtığı ışığı gördüm sonra çok enteresan bir şekilde güneş bir kuş olarak göründü Yen’i doğmuş bir kuş gibi zor uçuyordu sırtındaydı sanki güneş yorumlarmısınız


arifselim
Hem toplanan yıldızları hemde güneşi bu şekilde görmenin yorumu çok güzeldir ve kişi için mutluluk habercisidir. İçerisinde bulunduğun duruma bailı olarak önemli sıkıntılarının geçmesine ve huzura kavuşmana tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
– Selamınaleyküm ben rüyamda altın harflerle yazılı ayetel kürsi yazısını elimde tutuyordum (sadece duanın adını gördüm) acaba nasıl yorumlanabilir

– Selamün Aleyküm benim çocuğum olmuyor. 2-3 ay önce rüyam da birinin bana seslendiğini duydum senin kızın olacak 2 isim dedi ama ben sadece Şura ismi aklımda kaldı.


arifselim
– Aleykum selam. Bu hayırlı bir rüyadır. Genellikle duaların kabulüne veya dua etmeye tabir edilmiştir. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Evli çiftler arasında koruyucu kullanmak

– Aleykum selam. Güzel bir rüyadır ve inşaAllah bir müjde gibidir. Allah’tan hayırlısını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Kız kardeşim ve ben bir balkonda oturuyoruz kardeşim elinde bir beyaz çorap ileri havaya doğru atıyor çorap attığımız gibi geri dönüyor ilk atışımızda geri gelirken Allah diye sesgeldi ben korkudan kulaklarımı kapattım birkaç kere daha atık geri geldi sonra başka yöne atalım dedik bu sever aşağıya doğru yemyeşil otların üzerine attık orda biraz kaldı yine geri geldi benim çocuğuma yanımızda uyuyormuş neye delalet acaba


arifselim
Her görülen rüyanın yorumu olacak diye bir şey yoktur. İnsanın bu tür rüyaları görmesi normaldir. Rüyada görülen çorap çok farklı bir şekilde ve gören kişinin durumuna bağlı olarak yorumlanabilir. En doğrusu ise Allah’a havale edin ve Allah’tan hayırlısını dileyin.


Kayıtsız Üye
Merhaba,Rüyamda iki yaşlı kişi ölmüş yanyana gömüyolardı.Birini mezara indirmişler diğeri yukardaydı.ikisininde dışında kefen yüzleri açık kefenin içinde normal kıyafetleri vardı.Yukarda olan kişinin kafasını yukarı doğru kaldırıp söyle söyle dediler oda Allahumme salli ala seyyidina Muhammet demeye başladı.Sonra ölü bu şekilde söylerken onu aşaya indirip gömmeye başladılar.Bende neden ölmemiş insanı gömüyolar diye düşündüm.çok korktum lüften yorumlayın.


arifselim
Merhaba. Bu tür rüyalar çok yoğun duygular yaşayan kimselerin görmesi daha çok mümkündür. Bu rüya insan için gerçeklerin ve hakikatin farkına varmaya, kendini saldığı bazı şeyler karşısında toparlamaya ve ona ahireti hatırlatmasına alamet eder. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum rüyamda annem ile birlikte çok karanlık bir yerdeyiz yerde mezar görüyorum ama düz toprak yanlış hatırlamıyorsam cevresinde bir iki taş var o kadar peygamberimizin mezarıymış etrafında dolanıp annem ile birlikte salavat getiriyorduk. ne anlama geliyor söylermisiniz


arifselim
Aleykum selam. Böyle rüyalar hayırlı ve anlamları vardır. Özellikle de çevresinde ve toplumda saygın birisi olmak manasındadır. Ayrıca peygamber aleyhisselama olan sevginin de bir alameti olarak tabir edilmiştir. Allah’tan hayırlısını dilemek en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Bedirhan877
Ben Bedirhan Gaziantep de yanlız oturuyorum 30 yaşındayım yaklaşık bir hafta önce gördüğüm rüyanın hala etkisindeyim yorumlarsanız sevinirim rüyamda gaziantep den bir arabaya araba sahibi ile 3 şehit koyup köyümüze getirdik daha sonra araba sahibi bunların kimsesi yok sizde kalsın yarın mezarlıga gömeriz dedi ben bu sırada babam ve annemin elini öptüm konuşurken daha Ablam yardım et indirelim dedi ve indirmeye başladık 3 üde yeşil bir halıya benzer bişeydi ona sarılıydı ve birinci şehidi indirdik ikinci şehid derken üçüncü şehidin örtüsünü açtık be beni bir ağlama tuttu ki sormayın adam tam bir şehid di çok iri bir adamdı sakallıydı ve gülümsüyor üstü başı kan be toprak dı Bir ara Filistin’liler gibi bişey dendi
Yprumlarsanız sevinirim

Okudunuz mu?  Namazda selam verirken omuzları görmek şart mı?

arifselim
Bu hayırlı ve nakbul olan rüyalardandır. Gören kişi için gerçek hayatta insanlar için sürekli iyilik düşünen ve güzel ahlakı ile daima takdir toplayan iyi huylu bir adama, dini anlamda huzur bulmaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda pet sise içinde tanıdığım birisi bana su veriyordu yalniz su,okunmuş suydu ya da zemzem suyuydu tam ayırt edemedim ama şifalı suydu içtim aradan başka başka rüyalar gördüm yine ayni rüyayı gördüm yine ikinci kez okunmuş su iciyordum sanki hastalığına şifa oluyormuş gibi iyilestigimi hissediyordum ayni gecede 2 kere ayni rüyayı gördüm..çok merak ediyorum lütfen yorumlayabilirseniz çok mutlu olurum..


arifselim
Bir gecede iki defa görülmesi o rüyanın daha çok sahih olması anlamındadır. Bu rüya duaların kabulüne dilek ve isteklerin gerçekleşmesine alamet edilir. Allah’u tealadan hayırlısını dilemek daima en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda eşimle birlikte evde oturuyoruz sonra Onun erkek kardeşi geliyor çok güzel hamburger de bir yemek söylemiş ama çok devasa bir kutu eşim yemek istiyor Çok yanaşmıyor yemeğini paylaşmayan sonra eşim telefon açıp aynısından sipariş vermek istiyorum Oradan sipariş vermemi istedi çünkü oranındaki çalıştığını McDonald’s dan istemesi gerektiğini söylüyor eşim ısrarla yemek yemeye çalışıyor kendine bir gözlük almış Eşimin kardeşi çok küçük tarz bir şey normal numaralı gözlük. Onunla sohbet etmeye çalışıyorum Her şeye tek kelimelik cevap veriyor bu konuyu devam ettirmiyor


arifselim
– Doğru olan bir şeyi bilmesine ve dikkat etmesi gerektiğine rağmen hatalara ve yanlışlara düşmeye alamet olarak tabir edilir. Bu rüya bir ikaz ve uyarı olarak yorumlanabilir.

– Cezaevinde birini bu şekilde görmek tek bir şekilde tabir edilmez. Bu kadar kısa bir rüyayı tabir edemeyiz.

– Eve yemek sipariş verilmesi iyidir ancak bunu da ayrıntıları ile tabir edemeyiz. Allah’tan hayırlısını dileyin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum , ben bugün rüyamda kabeye karşı namaz kıldığımı sanıyordum sonra bir bakıyorum normal bir binaymış babam geliyor ve yanlış yönde namaz kılıyorsun diyor insanlara bir bakıyorum hepsi bir yöne doğru kılıyormuş ben bilmeden yanlış yöne kılmışım ama gerçekten bilmeden yanlış yöne doğru kılmışım bu rüyanın yorumu nedir ?


arifselim
Aleykum selam. Bilmeden büyük bir hatanın içine düşmek demektir. Kıbleden başka yönlere doğru namaz kılınması iyi değildir ve delalete, hatalara ve günahlara düşmek gibi manalarda tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Annem öleli 7 yıl oldu Yanımda vefat etmedi ölmeden 20 gün falan önce görmüştüm kendisi ni tek erkek çocuğuydum onu bana göstermesi için Allah’a dua ettim ve Birgün onu rüyamda gördüm daha önce hiç bu kadar güzel ve net görmemiştim o kadar canlı karşımda duruyordu ki gerçeğinden daha gerçek ve hasret le ona sarıldım anne rabbime söyle ben onu çok seviyorum dedim ve uyandım.

Okudunuz mu?  Allahın 99 ismini sıralama

arifselim
Allah rahmet eylesin. Güzel ve hayırlı bir rüyadır. Belkide Allah dualarını kabul etmiştir. Çünkü buna başka da bir yorum yapamayız. Ona bol bol dua et ve rüyanın da hayrını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selâmun Aleykum üstadım. Ben rüyam da abimi cuma suresi son iki ayetini okuduğunu gördüm ve bana ezberliyorum dedi sonra uyandım ve TV açıktı sabaha karşı ve TV de de cuma suresi okunuyordu uyandığımda.. neye yorulur acaba ve son 2 aydır ise rüyamda sayın cumhurbaşkanımız gördüm belirli aralıklarla tam 5 kez felan lütfen cevap verirseniz memnun olurum. Allah razı olsun şimdiden..


arifselim
Aleykum selam. Bir şey çok sık sık görülüyorsa bu büyük ihtimal bilinçaltı düşüncelerden kaynaklanabilir ve tabiri olmaz. Abinin kuranı kerim okuması ise hayırlıdır. Dua etmeye, ibadete ve tövbe istiğfara tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
sallAllahu aleyke ya Muhammed in tecvidli okunusunu nasıldır hangi harfler tecvidli okunur yazabilir misiniz


mum
sallallahu aleyke ya muhammed

Kırmızı olan kelimelerde meddi tabii, mavi renkte ise kalkale vardır


Kayıtsız Üye
Hocam rüyamda kahverengi bir güvercin gördüm. Yeşillik bir y erdeydik ben basortuluydum. Guvercinle sohbet ediyorduk bir seyler konuşuyoruz ama ne konustugumu bilmiyorum. Daha sonra bir ezan okundu güvercin yanımdan uzak bir yere uçtu gitti. daha sonra bende arkasından gittim. Güvercin resmen namaz kılıyordu hocam. Birşeyler diyordu o kanatlarını kullanıyor eğilip kalkıyordu. Bunun anlamı sizce nedir.


arifselim
Bu rüyan güzel ve anlamlıdır. Rüya sahibinin en zor ve en sıkıntılı anlarında onun yanında olacak, moral verecek ve destek olacak hayırlı bir kişiye işaret olarak tabir edilir. Sende Allah’tan hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleykum ben rüyamda üç kişiyle el ele tutuşup rahmetli olmuş dedemle, o kişi vasıtası ile dedemle konuşmaya başlamışken bir anda toplu halde Allahumme salli ala seyyidina Muhammed demeye başladık ve başı cübbeli bir çok kişi gelmeye başlayıp onlarda eşlik ettiler. Rüyamı yorumlayabilirmisiniz telekkürler.


arifselim
Aleykum selam. Hem maddi hemde manevi anlamda hayırlı tabir edilir. Rüya sahibinin ne isteği varsa hepsine kavuşur, mutlu ve huzurlu bir yaşama sahip olur ve beklentileri karşılanır denilmiştir. Sende rüyanın hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyam da ölen anneanemi gördüm mezarın üzerinde yatıyordu ona dokundum an her yer beyaz oldu ve Allahume salli ala seyydina muhamet diye sesler duyulmaya başladı ve bir kaç kez anneanemi annem dahil bir kaç kişi mezarın üstünde yatarak gördü rüyalarında cevaplarsanız sevinirim şimdi den teşekürler


arifselim
Allah rahmet eylesin. Bu rüya hem görenler hemde anneannen açısından hayırlıdır. Rüya sahibinin hiç ummadığı yerden yardım almaya, sevinmeye ve işlerini yoluna sokmasına işaret olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Taassuptan kurtulma yolları nelerdir

Karbela
Merhabalar
İki yıldır tasavvuf ve mesnevi kitapları okuyorum.
Zor zamanlarım da terapi olarak geldi fakat daha sonra beni içine çektikçe çekiyor. Arapça biliyorum ve devamlı okurum fakat baktım ki rabbi Tanımıyorum derinleştirdirdim ilim kitaplarını ve şuan başımı yastığa koyduğum da huzur ile uyuyorum.
Hz Ali (Ra) ve Hz Hüseyin(Ra) rüyam da görmüyorum fakat devamlı Arapça birşeyler mırıldanıyorum onlara kalktığım da ise Hz HÜseyine Arapça birşeyler söylüyorum.
Merak ediyorum Karbela şehitlerin den etkilenmiş olabilir miyim Yok sa devamlı rüyam da görebilmek için dua ettiğim Hz Hüseyin(Ra) ile konuşmuş olabilir miyim?


arifselim
Merhabalar. Büyük ihtimalle etkilendiğin bazı şeylerden dolayı böyle rüyalar görüyorsundur. Çünkü görülen rüyaların çoğu ancak bu tür sebeplerden dolayı görülür. İlim öğrenme açısından ise öncelikle ve mutlaka sana zaruri olan bilgileri içeren kitaplardan başlamanı ve derece derece ilerleyerek okumanı tavsiye ederiz.


16PlayMaker
Selamün aleyküm
Benim de duam şudur, yorumlarsanız sevinirim.
Rüyamda efendimizi gördüm. Evet gerçekten onun Efendimiz olduğu ilmini, ilahi Kudret aklıma yerleştirmişti. Ben başka birine kötülük yapıyordum. Sonrasında arkama döndüğümde Efendimiz ve Yanında birisi vardı. Efendimizin hemen tanıyordum Nedenini açıklayamadığım bir şekilde. Ama yanındakini tanıyamadım. Efendimizin giyimi Bizler gibiydi. Yani üzerinde Arap kıyafetleri yoktu. Yüzüne baktığımda biraz hüzünlü bakıyordu bana. O anda direkt Ellerimi açtım dua ettim namaz sonunda yapılan dua gibi. Bunun da nedenini bilmiyorum. Şu anda düşündüğümde önce ona sarılırdım. Ama rüyada direk duaya kalkıştım. Sonrasında uyandım. Ama dediğim gibi arkamı dönüp ilk baktığımda iki kişi vardı. Biri Efendimizdi. Ve bana hüzünlü bakıyordu. Uyandığımda çok etkilenmiştim. Ne olur Bunu bana bir yorumlayın. Astroloji’ye kesinlikle Hayatımda yer vermem. Dinde rüyaların anlamı olduğunu okudum ve bu rüya gerçekten çok güzeldi güzel birisi vardı çünkü bu yüzden yorumlamanızı isterim.


Tohat
Ve aleyküm selam. bundan sonraki adımlarınızı daha temkinli ahirete yönelik atmaya daha çok özen göstereceğinize imanınıza sıkı sıkıya bağlanarak imanınızı kuvvetlendirmeye, kendiniz adına eksik yanlarınızı bir yana bırakarak faydalı olanlara sarılmaya şeklinde tabiri söz konusudur. Doğrusunu bir tek Allah bilebilir tabiki.


Kayıtsız Üye
Rabbim size öyle bir guzellik nasip etmis ki rüyaların en hayırlısını gormussunuz.. Hayırlara vesile olmasi dileğiyle.. sevgiler.. InsAllah Rabbim size böyle bir evlat nasip eder… gönül muradiniz nail olur her anlamda.. yaşamınız boyunca daima mutlu olacaksınız bereketlerle dolu yaşayacaksınız…?


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm rüyamda üzerimde bembeyaz bir elbise ama çok hafif kabedeyim.yerler parlak tertemiz kabeye yaklaştım.Biri geldi o an yanıma Efendimizin yanına gitmeyecek misin dostları ile hasbihal ediyor dedi ben mi dedim evet dedi kafamı çevirdim baktım sağıma Efendimiz yanında birileri yere oturmuşlar Nur yüzü ile bana baktı tebessüm etti ve göz teması ile yanına davet etti .Yanlarına gittim oturdum sessiz sedasız konuşmadım ama tüy gibi hafiftim koku bambaşkaydı..Sanki dünyada değilim dünyalık bir düşünce yok sükunet ve huzur ve manevi haz vardi.Uyandım ağladım çok ağladım öyle netti ki rüyam 4 yıl oldu hala aklımda…

Okudunuz mu?  Manevi temizlik nasıl olur?

arifselim
Aleykum selam. Bu hayırlı ve sahih rüyalardandır. Rüya sahibinin hacca gitmesine, maneviyatına önem vermesine ve kendisini Allah’ın rızasına daha çok yakınlaştıracak salih amellerde bulunmasına işaret olarak tabir edilir. Sende gördüğün rüyanın hayrını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
S.alaykum rüyamda sırtımı bahće duvarına yaslamış başımdan dalları sarķmış çilekler gördüm ve en büyünü seçtim ve ısırdım ve oradan kalktım yolda yemeye devam ettim çilek hem tatlı hem acı bir tadı vardı hepsini yedim sağımda annem vardı ve birde erkek çocuk vardı annemle tiren yoluna geldik fakan küçük bir engel vardı anneme dur yapma dedim annem küçük ama elektirik akımı olan bariyere dokundu ve elektirik onu çarptı annemi oradan atlatıp tirene bindirdim fakat tirenin üzerinde merdivenleri olan villa şeklinde bir eve girdik orada devletin en tepsindeki reisle oturup konusurken güldüm ve rüyadan kalktım bir yarum olursa memnun olurum vesselam
.


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyan hem özel hayatında hem de genel olarak yaşantında var olacak hayırlı ve güzel gelişmeleri gösterir. Özel hayatında mutluluğu ve huzuru yakalayıp ömür boyu saat içinde yaşayacağına ve tüm dileklerine nail olup refah içinde yaşayacağına delalet etmektedir. Doğrusunu bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
merhaba rüyada Annem yakın zamanda vefat eden erkek arkadaşımı mezarı başındaki tahtaya beyaz bişey bağlanmasını okunan duanın oradaki yatanlar tarafından belli olmasını istediğini söylemiş benim adımı söyleyerek onun okuduğu belli olsun demiş Annemin elinde ise benim beyaz bir kıyafetim varmış ve herkeste var demiş tahta uzun ve ipte beyazmış Anneme tarif etmiş oda bağlamış Perşembe sabah ezanına yakın gördüğü bir rüya


Tohat
Merhaba. Annenin görmüş olduğu bu rüya onun hakkında hayırlı olacağını göstermektedir. Uzun bir ömre nail olup daha yaşayacağı günlerin çok olduğunu gösteren bir rüyadır. Allah doğrusunu en iyi bilendir.


Allahümme salli ala seyyidina Muhammed, Allahümme salli ala seyyidina Muhammed anlamı, Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed

Bu kategoride yer alan Eşimi ailesi dolduruyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahumme salli ala seyyidina Muhammed ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.