Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:20
missa93
Abone

Hasta ziyareti ile ilgili hikayeler

Hasta ziyareti ile ilgili hikayeler

Kayıtsız Üye
Hasta ziyareti ile ilgili bir hikaye yazar mısınız.


Cevap: hasta ziyareti ile ilgili hikayeler

Desert Rose

Kulağı duymayan, fakat hasta arkadaşını yorarım korkusu ile ziyaretine gidemeyen yaşlı adam sonunda şöyle düşünür; arkadaşımı ziyarete gitmesem çok ayıp olur. varınca fazla oturmam çok da konuşmazsam sanırım arkadaşımı da rahatsız etmiş olmam.hemde ne konuşacağızkii, ben ona nasılsın derim-oda bana mutlaka iyiyim diyecektir.ben ona,ne yiyip ,ne içiyorsun derim oda yediklerini sayar, bende aman oh oh o yiyecekler çok iyi der moral veririm.sonra hangi doktor geliyor derim oda bir isim verir o zaman da o doktor mutlaka iyi edecektir çok hastayı kurtardı derim. İlaçların nelerdir derim, oda mutlaka ilaç isimleri söyleyecektir onu yormamak, duymam için arkadaşımın bağırmasına lüzum kalmadan ziyaret etmiş olurum.der ve gönül huzuruyla arkadaşına gider.kapıdan girer girmez düşündüğünü uygulamaya başlar
-Selemınaleyküm arakadaşım
hasta adamsa-Allah canın ı alsada gelemez olsaydın şimdi ben sana halimi nasıl anlatırım, sana duyura bilmek için ne kadar bağırırım Allah bilir diye aklından geçer.
Ziyaretci adam konuşmasına kafasındaki gibi devam eder
–Nasılsın dostum der
-Nasolacak sürünüyom
-Aman iyi bâri, buna çok sevidim diyince hastanın asâbı bozularak her soruya ters cevaplar verir.
-Doktorlardan kim geliyor
-Azrail geliyor
-O çok güzel, onun için tecrubeli derler, çok insanı kurtarmış inşAllah senide kurtarır.
-Eee ilaçlardan neler içiyorsun
-Nolacak zehir içiyorum
-Oh oh, o ilaçların da çok iyi olduğunu söylerler, inşAllah yakında şifayı bulursun. Artık gelemem seninle câmide görüşürüz der ve izin ister. Hasta adam çılgına döner gelmez olda ölün gelsin.senin gibi dost olmaz olsun birde utanamdan câmide görüşürüz diye aklınca cenazemi kasdediyor diyerek adamın arkasından demediğini koymaz,hatta küser.günler sonra iyileşen adam arkadaşının yaptıklarını başka bir arkadışına anlatarak ona darıldığını söyler o arakadaşıda gidip duymayan adama olayı anlatır adam çok üzülür ve gelir arkadaşından özür dilerken ben ne bileyim senin öyle cevaplar vereceğini der ve kırgınlığa son verirler.
alıntı.


hasta ziyareti ile ilgili hikayeler, hasta ziyareti ile ilgili kıssalar, hasta ziyareti ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan İhtilam olamıyorum.Çözümü yok mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hasta ziyareti ile ilgili hikayeler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.