Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:11
missa01
Abone

Memurluk Sınavında Mülakatı Geçip Torpil Yaptıranın durumu nedir??

Memurluk Sınavında Mülakatı Geçip Torpil Yaptıranın durumu nedir??

Kayıtsız Üye
Memurluk sınavında 3 dk da 90 kelimeyi geçtikten sonra mülakatta torpil yaptırmak günah mıdır kul hakkına girer mi??Kazandığı para haram olur mu??
Mülakatta Kpss si benden iyi olan bir kişi alınmadığını biliyorum..Ama bende araya adam sokmasaydım kpss si benden düşük olan birisi alınacaktı..Bu durumun açıklaması nedir ??aydınlatırsanız sevinirim.
LÜTFEN CEVAP OLARAK AŞAĞIDAKİNİ KOPYALA YAPIŞTIR YAPMAYIN,,Daha yararlı bir açıklama istiyorum saygılar..Allah razı olsun..
Not
Kişinin, gerekli şartları taşımadığı, yahut dikkate alınan kriterler itibarıyla daha layık olan birileri bulunduğu halde bazı kimseleri aracı kılarak hak etmediği bir yere gelmesi dinen caiz değildir Konunun bazı yönleri şöyledir:
1 Hakkı olmadığı halde bir şeyi elde etmek Bu durum, elde edilen şeyin gerçek hak edenine karşı bir zulümdür Dolayısıyla bir kul hakkıdır
2 Hakkı olan bir şeyi, ancak araya adam koymak suretiyle elde etmeye çalışmak Bu durum caizdir Çünkü, hak ettiğine inandığı bir şeyi normal yolla elde etmek zor olduğu için, kendi hakkını gücü yeten birilerinin eliyle elde etmeye çalışmaktır Burada kul hakkı diye bir şey yoktur Çünkü, liyakat sahibi olduğu halde hak ettiği görevi alamayan kimselere yardımcı olmak ise iltimas/torpil niteliği taşımaz
3 Kişi hakkı olmadığı bir işe torpil yaparak girerse kul hakkına girmiş olsa da kazancı haram olmaz Çünkü bu parayı çalıştığının karşılığı olarak almaktadır Fakat hak etmediği bir göreve iltimas yoluyla gelip hem de bulunduğu görevin gereklerini yerine getirmeyen veya getiremeyen, kişinin alacağı maaş helal olmaz
4 Torpil’in caiz olması için torpil olmaksızın hiç bir şekilde hakkını alamaması ve kendisinin de bunu hak etmiş olması şarttır Bu şekildeki bir muamelenin adı "torpil" değil "hakkını koruma" olur Örneğin, aynı puan ve şartlara sahip olan adaylardan birisinin , torpil olmaksızın öğretmen olması mümkün olmadığında (kendi hakkını korumak için) torpil yapması caiz olur
SİE

Okudunuz mu?  Kürtçe yazı nasıl yazılır?

Kaynak: forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/96358-torpil-bir-ise-girerken-torpil-yaptirmak-gunahmidir-2.html#ixzz1oFpyp4Oe


Cevap: Memurluk Sınavında Mülakatı Geçip Torpil Yaptıranın durumu nedir??

muvahhidim
Kardeş;
Torpil her yönüyle kul hakkı olduğundan caiz değildir.. Bazılarının yapmış olduğu yanlış davranışlar bizi aynı yanlışa sürüklememelidir..!
Sen, sınav için gerekli olan tüm çalışmalarını, hazırlıklarını ve gayretlerini yapıp sınavına öyle girersin, gerisini de Allah (c.c) ‘a tevekkül eder ve en hayırlı sonucu da O’ndan dilersin..

” Ve şüphesiz ki, insan için kendi çalıştığından başkası yoktur. Ve elbette ki, çalışmasını yakında görecektir. Sonra (onun çalışması) en tamam bir mükâfaat ile mükâfaatlandırılacaktır. Ve şüphe yok ki, en son gidiş Rabbinedir.” (Necm 39-42)

Okudunuz mu?  Cünüp iken tıraş olunur mu?

” Onlar öyle kimselerdir ki, halk kendilerine, İnsanlar size karşı ordu toplamışlar, onlardan korkun dediklerinde, bu söz onların imanını artırdı ve Allah bize yeter, O ne güzel vekildir! dediler.” (Âl-i İmran 173)

O ne güzel vekildir.

O’na emanet ol..
celle celeluh..


Yorum: Memurluk Sınavında Mülakatı Geçip Torpil Yaptıranın durumu nedir??

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum, toplum düzenini bozmaya müsait ve başka insanların hakkına girmeye sebep olan yani kul hakkı olan, torpilin adı değişmiş mülakatlarda referans verme olmuş, peki referansı olmayan gücü olmayan insanlar ne yapacak, yazıktır, günahtır arkadaşlar, lütfen kimse referansı savunmasın ve yapmasın,başkalarını da uyarınız

Okudunuz mu?  Kaf harfine gaf demek

torpille işe girmek caiz mi, torpil kul hakkına girer mi, torpil yapmak günah mı

Bu kategoride yer alan Mukabele nasıl yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Memurluk Sınavında Mülakatı Geçip Torpil Yaptıranın durumu nedir?? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.