Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:06
Oruc
Yönetici

Oruçluyken abdest aldığımız zaman, taharet bölgesine dikkat etmeli miyiz ?

Oruçluyken abdest aldığımız zaman, taharet bölgesine dikkat etmeli miyiz ?

Kayıtsız Üye
Oruçluyken abdest aldığımız zaman, taharet bölgesine dikkat etmeli miyiz ?


Cevap: Oruçluyken abdest aldığımız zaman, taharet bölgesine dikkat etmeli miyiz ?

Fetva Meclisi
Büyük abdesten taharet alırken insan kendini çok koyu vermemesi lazım. Oruçluyken birazdaha dikkat etmezi lazım. Kalın bağırsaklarda su, glikoz ve bazı tuzlar emildiği için, gıda içeren sıvının bağırsaklara verilmesi veya orucu bozacak kadar su emilecek şekilde verilen suyun bağırsakta kalması durumunda oruç bozulur. Ancak, suyun bağırsaklara verilmesinden sonra bekletilmeyip bağırsakların hemen temizlenmesi durumunda, verilen su ile birlikte bağırsaklarda bulunan dışkının dışarıya çıkarıldığı ve bu esnada emilen su da, çok az olduğu için oruç bozulmaz
Böyle bir istinca nerdeyse imkansızdır. Zaten bunun yapılması sağlığa zararlıdır. Bu nedenle normal şartlarda istinca yapmakla oruç bozulmaz.


Yorum: Oruçluyken abdest aldığımız zaman, taharet bölgesine dikkat etmeli miyiz ?

Kayıtsız üye
Hocam ben 15 yaşındayım ve iki ramazandır oruç farz ve tutuyorum oruçluyken taharet alınmasında bazı sakıncalar oldugunu (suyun kaçıp orucu bozduğunu)daha yeni öğrendim .önceden buna dikkat etmeden taharet alıyodum.Şu an da kaza orucu tutuyorum ve sabah yine bilmediğim için dikkat etmeden taharet aldım . Bu oruçların hepsini kaza etmelimiyim?Şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Şeker ölçmek orucu bozar mı?

Yorum: Oruçluyken abdest aldığımız zaman, taharet bölgesine dikkat etmeli miyiz ?

ACİLSERVİS
Nereden öğrenmişsen yanlış öğrenmişsin. Taharet alırken su kaçması mümkün değildir. Öyle bir şey yok. Oruçları kaza etmeye gerek yok.


Oruçluyken Abdest Alırken, taharet oruç

Bu kategoride yer alan İmsaktan sonra yemek yenir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçluyken abdest aldığımız zaman, taharet bölgesine dikkat etmeli miyiz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.